Doorgaan naar hoofdcontent

Bitcoin blijft stijgen en overschrijdt nu de $63.000-grens, terwijl Dogecoin een opmerkelijke stijging van 40% laat zien.

                     

Dankzij een opmerkelijke stijging heeft de prijs van bitcoin (BTC) nu de $63.000 overschreden. Hierdoor komt de prijs gevaarlijk dichtbij de indrukwekkende piek van net boven de $64.000 die gisteren werd bereikt. Bitcoin lijkt onstuitbaar te zijn op dit moment en bevindt zich slechts 9 procent onder zijn all-time high van $69.000, die werd bereikt in november 2021. De opwaartse trend van de Bitcoin-prijs zorgt voor opwinding op de markt, met Dogecoin (DOGE) als opvallende uitblinker.

Bitcoin blijft stijgen

Gisteren markeerde een opmerkelijke dag voor de Bitcoin-koers. De cryptomunt maakte een indrukwekkende rally door en overschreed voor het eerst sinds november 2021 de symbolische grens van $60.000. In de vroege avond schoot de koers zelfs steil omhoog naar een hoogtepunt van $64.171.

Helaas kregen investeerders weinig tijd om van deze prijsstijging te genieten, want technische storingen op de Amerikaanse crypto-beurs Coinbase zorgden voor ongemak. Sommige gebruikers zagen tijdelijk een nulwaardering van hun crypto-bezittingen, terwijl anderen problemen ondervonden bij het kopen en verkopen van cryptocurrencies.

De Bitcoin-prijs daalde met ongeveer 9% in slechts 20 minuten, tot een dieptepunt van $58.500. Gelukkig herstelde de koers snel tot ongeveer $61.000.

Gedurende de nacht handhaafde Bitcoin zich voornamelijk rond de $61.500, maar in de late uren werd een nieuwe opwaartse beweging ingezet. Vlak na 07:00 uur werd opnieuw de grens van $63.000 overschreden.

De Bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. Bron: Coinmarketcap

Ontdek het vervolg op ons laatste Bitcoin-avontuur! In onze vorige blog hebben we de opmerkelijke stijging van Bitcoin besproken. Als je de meeslepende reis van de crypto-markten en de recente hoogtepunten niet wilt missen, nodigen we je uit om snel onze vorige blogpost te lezen. Laat je informeren en betoveren door de evolutie van digitale valuta's. Je vindt de volledige blog hier: Qapitals blog. Happy lezen! ­čÜÇ­čĺ░
De Dogecoin prijs van de afgelopen 24 uur. Bron: Coinmarketcap


Reacties

Populaire posts van deze blog

Crypto-analist voorspelt: 'Bitcoin op weg naar prijsstijging tot $76.000'

Kevin Svenson, een bekende expert op het gebied van cryptocurrency, heeft onlangs opgemerkt dat Bitcoin zich momenteel in een interessante positie bevindt. Hij suggereert dat er mogelijk een gunstige verandering in de koers van Bitcoin op komst is. Svenson heeft specifieke patronen geïdentificeerd op de kortetermijngrafieken die erop wijzen dat de waarde van Bitcoin kan stijgen. Als je hier meer over zou willen weten blijf vooral lezen! Recente grafieken laten zien dat Bitcoin een patroon vertoont dat bekend staat als een 'omgekeerd hoofd-en-schouderspatroon'. Dit patroon kan worden geïnterpreteerd als een mogelijke ommekeer in de prijsrichting, wat zou kunnen resulteren in een stijging van de Bitcoin-koers. Technische analisten beschouwen dit als een veelbelovend signaal, hoewel het geen garantie is voor toekomstige resultaten. Svenson voorspelt dat Bitcoin mogelijk een nieuw hoogtepunt kan bereiken van $76.000, gebaseerd op deze patronen en indicatoren. Hij wijst erop dat Bi

Kaleo voorspelt: "Bitcoin staat op het punt een nieuwe recordhoogte te bereiken."

De gerenommeerde analist Kaleo merkt op dat Bitcoin momenteel een vergelijkbare koersbeweging vertoont als in december 2023 tot januari 2024. Destijds werd de markt gekenmerkt door anticipatie op de goedkeuring en lancering van de Spot Bitcoin ETFs. Kaleo voorspelt nu een opwaartse beweging van de Bitcoin koers richting een nieuwe all-time high rond de halvering. Echter, direct daarna voorziet hij een aanzienlijke correctie, gevolgd door een nieuwe stijging van Bitcoin. Bitcoin vertoont een koerspatroon dat lijkt op eerdere bewegingen. "Mijn huidige favoriete prijsstructuurvergelijking is gebaseerd op het tijdsframe v├│├│r de ETF in december. Bitcoin zou gemakkelijk kunnen stijgen naar nieuwe hoogtepunten in de aanloop naar de halvering later deze week, gevolgd door een verkoopgolf en een geleidelijke opwaartse trend naar nieuwe pieken," aldus Kaleo. De onderstaande grafiek toont de Bitcoin-koers in de aanloop naar de goedkeuring en lancering van de Spot Bitcoin ETFs. Bron: Tr

Huishoudens behalen aanzienlijke winsten met hun beleggingen.

Huishoudens behalen aanzienlijke winsten met hun beleggingen.   Ben je ook benieuwd hoe Nederlandse huishoudens ondanks alle opschudding in de bankensector winst hebben weten te behalen op hun beleggingen in de eerste drie maanden van dit jaar? Nou, volgens de laatste updates van De Nederlandsche Bank (DNB) hebben ze niet alleen winst geboekt, maar hebben ze ook een groter deel van hun beleggingsportefeuille toegewijd aan aandelen en obligaties van banken. Je gelooft het misschien niet, maar de gezamenlijke waarde van de beleggingen van Nederlandse huishoudens is in het eerste kwartaal met maar liefst 7,8 miljard euro gestegen ten opzichte van het vorige kwartaal. Dat is toch wel een knappe stijging van ruim 5 procent, toch? Het is eigenlijk voor het eerst sinds eind 2021 dat we zo'n enorme groei hebben gezien in ├ę├ęn kwartaal. Ondanks alle turbulentie op de financi├źle markten door gebeurtenissen zoals het omvallen van regionale banken in de Verenigde Staten en de crisis bij Credit