Doorgaan naar hoofdcontent

Bitcoin president: Waarom belasting betalen als de overheid zelf geld print?

 

Nayib Bukele, de president van El Salvador en een enthousiaste voorstander van Bitcoin, heeft opnieuw zijn mening geuit. Hij vroeg zich af of de regering van de Verenigde Staten daadwerkelijk in staat is om ongelimiteerde bedragen aan geld uit het niets te blijven creëren.

Hoge belastingen financieren regering niet

Nayib Bukele, de president van El Salvador, heeft tijdens zijn optreden op de Amerikaanse conservatieve bijeenkomst CPAC zijn zorgen geuit over het monetaire beleid van de Amerikaanse regering. Op X (voorheen Twitter) riep hij de toekomstige Amerikaanse president op om zich te verzetten tegen 'duistere krachten'.

Bukele deelde zijn standpunt over belastingen in de VS, waarbij hij benadrukte dat deze niet echt de regering financieren. Volgens hem worden staatsobligaties gebruikt om de Amerikaanse overheid te financieren, en deze worden opgekocht door de Federal Reserve. De Fed financiert op zijn beurt de overheid door geld bij te drukken. Bukele wees erop dat de Federal Reserve wordt gesteund door dezelfde staatsobligaties.

Toeschouwer roept Bitcoin

Tijdens zijn toespraak werd er uit het publiek geroepen: 'Bitcoin', waarbij de vraag werd gesteld waarom de overheid belastingen heft als ze ongelimiteerd geld kan bijdrukken. Bukele antwoordde eenvoudig dat belastingen worden geïnd om de 'illusie' te behouden dat het volk de regering financiert.
Klik op de link om direct mee te kijken🎥🌐

Bukele's opmerkingen over het Amerikaanse financiële beleid suggereren mogelijk zijn interesse in alternatieve economische modellen, waaronder Bitcoin.

Op 6 september 2021 kondigde Bukele aan dat de Salvadoraanse regering haar eerste 400 bitcoins had aangeschaft. De volgende dag trad de Bitcoin-wet in werking, waardoor Bitcoin een wettig betaalmiddel werd in El Salvador. Hiermee werd het het eerste land dat de digitale valuta als wettig betaalmiddel erkende.

Op dezelfde dag daalde de Bitcoin-koers echter van $52.000 per bitcoin naar minder dan $43.000, maar inmiddels heeft het land zich hersteld en bevindt het zich in positief vaarwater.Reacties

Populaire posts van deze blog

Crypto-analist voorspelt: 'Bitcoin op weg naar prijsstijging tot $76.000'

Kevin Svenson, een bekende expert op het gebied van cryptocurrency, heeft onlangs opgemerkt dat Bitcoin zich momenteel in een interessante positie bevindt. Hij suggereert dat er mogelijk een gunstige verandering in de koers van Bitcoin op komst is. Svenson heeft specifieke patronen geïdentificeerd op de kortetermijngrafieken die erop wijzen dat de waarde van Bitcoin kan stijgen. Als je hier meer over zou willen weten blijf vooral lezen! Recente grafieken laten zien dat Bitcoin een patroon vertoont dat bekend staat als een 'omgekeerd hoofd-en-schouderspatroon'. Dit patroon kan worden geïnterpreteerd als een mogelijke ommekeer in de prijsrichting, wat zou kunnen resulteren in een stijging van de Bitcoin-koers. Technische analisten beschouwen dit als een veelbelovend signaal, hoewel het geen garantie is voor toekomstige resultaten. Svenson voorspelt dat Bitcoin mogelijk een nieuw hoogtepunt kan bereiken van $76.000, gebaseerd op deze patronen en indicatoren. Hij wijst erop dat Bi

Kaleo voorspelt: "Bitcoin staat op het punt een nieuwe recordhoogte te bereiken."

De gerenommeerde analist Kaleo merkt op dat Bitcoin momenteel een vergelijkbare koersbeweging vertoont als in december 2023 tot januari 2024. Destijds werd de markt gekenmerkt door anticipatie op de goedkeuring en lancering van de Spot Bitcoin ETFs. Kaleo voorspelt nu een opwaartse beweging van de Bitcoin koers richting een nieuwe all-time high rond de halvering. Echter, direct daarna voorziet hij een aanzienlijke correctie, gevolgd door een nieuwe stijging van Bitcoin. Bitcoin vertoont een koerspatroon dat lijkt op eerdere bewegingen. "Mijn huidige favoriete prijsstructuurvergelijking is gebaseerd op het tijdsframe vóór de ETF in december. Bitcoin zou gemakkelijk kunnen stijgen naar nieuwe hoogtepunten in de aanloop naar de halvering later deze week, gevolgd door een verkoopgolf en een geleidelijke opwaartse trend naar nieuwe pieken," aldus Kaleo. De onderstaande grafiek toont de Bitcoin-koers in de aanloop naar de goedkeuring en lancering van de Spot Bitcoin ETFs. Bron: Tr

Huishoudens behalen aanzienlijke winsten met hun beleggingen.

Huishoudens behalen aanzienlijke winsten met hun beleggingen.   Ben je ook benieuwd hoe Nederlandse huishoudens ondanks alle opschudding in de bankensector winst hebben weten te behalen op hun beleggingen in de eerste drie maanden van dit jaar? Nou, volgens de laatste updates van De Nederlandsche Bank (DNB) hebben ze niet alleen winst geboekt, maar hebben ze ook een groter deel van hun beleggingsportefeuille toegewijd aan aandelen en obligaties van banken. Je gelooft het misschien niet, maar de gezamenlijke waarde van de beleggingen van Nederlandse huishoudens is in het eerste kwartaal met maar liefst 7,8 miljard euro gestegen ten opzichte van het vorige kwartaal. Dat is toch wel een knappe stijging van ruim 5 procent, toch? Het is eigenlijk voor het eerst sinds eind 2021 dat we zo'n enorme groei hebben gezien in één kwartaal. Ondanks alle turbulentie op de financiële markten door gebeurtenissen zoals het omvallen van regionale banken in de Verenigde Staten en de crisis bij Credit