Doorgaan naar hoofdcontent

Bitcoin president: Waarom belasting betalen als de overheid zelf geld print?

 

Nayib Bukele, de president van El Salvador en een enthousiaste voorstander van Bitcoin, heeft opnieuw zijn mening geuit. Hij vroeg zich af of de regering van de Verenigde Staten daadwerkelijk in staat is om ongelimiteerde bedragen aan geld uit het niets te blijven creëren.

Hoge belastingen financieren regering niet

Nayib Bukele, de president van El Salvador, heeft tijdens zijn optreden op de Amerikaanse conservatieve bijeenkomst CPAC zijn zorgen geuit over het monetaire beleid van de Amerikaanse regering. Op X (voorheen Twitter) riep hij de toekomstige Amerikaanse president op om zich te verzetten tegen 'duistere krachten'.

Bukele deelde zijn standpunt over belastingen in de VS, waarbij hij benadrukte dat deze niet echt de regering financieren. Volgens hem worden staatsobligaties gebruikt om de Amerikaanse overheid te financieren, en deze worden opgekocht door de Federal Reserve. De Fed financiert op zijn beurt de overheid door geld bij te drukken. Bukele wees erop dat de Federal Reserve wordt gesteund door dezelfde staatsobligaties.

Toeschouwer roept Bitcoin

Tijdens zijn toespraak werd er uit het publiek geroepen: 'Bitcoin', waarbij de vraag werd gesteld waarom de overheid belastingen heft als ze ongelimiteerd geld kan bijdrukken. Bukele antwoordde eenvoudig dat belastingen worden geïnd om de 'illusie' te behouden dat het volk de regering financiert.
Klik op de link om direct mee te kijken🎥🌐

Bukele's opmerkingen over het Amerikaanse financiële beleid suggereren mogelijk zijn interesse in alternatieve economische modellen, waaronder Bitcoin.

Op 6 september 2021 kondigde Bukele aan dat de Salvadoraanse regering haar eerste 400 bitcoins had aangeschaft. De volgende dag trad de Bitcoin-wet in werking, waardoor Bitcoin een wettig betaalmiddel werd in El Salvador. Hiermee werd het het eerste land dat de digitale valuta als wettig betaalmiddel erkende.

Op dezelfde dag daalde de Bitcoin-koers echter van $52.000 per bitcoin naar minder dan $43.000, maar inmiddels heeft het land zich hersteld en bevindt het zich in positief vaarwater.Reacties

Populaire posts van deze blog

Een historische ´whale´ verkoopt 1.000 Bitcoin wanneer een nieuw recordhoogte wordt bereikt.

    In het licht van de recente recordhoogte van Bitcoin (BTC) is de cryptogemeenschap opgeschrikt door de activiteit van een zeer oude 'whale', een grootbezitter van Bitcoin met een geschiedenis van 14 jaar, die teruggaat tot het Satoshi-tijdperk. Deze whale nam de beslissing om 1.000 BTC te verkopen via de crypto-exchange Coinbase op het exacte moment van Bitcoin's piek, wat leidde tot een aanzienlijke marktcorrectie tot $62.000. Spot On Chain, een blockchain-analyseplatform, onthulde de details van deze verkooptransactie🚀. De betreffende whale kon een indrukwekkende winst realiseren, geschat op ongeveer $60 miljoen, omdat de verkochte tokens oorspronkelijk werden gemined in een tijdperk waarin de waarde van Bitcoin nog geen $0,28 bedroeg.                                                                                                                                                Bron: Twitter Een groeiend aantal whales neemt hun winsten op. Gegevens van IntoTheBlock wij

Ethereum koers tikt de $4000 dollar aan!

De nieuwe week is spectaculair van start gegaan met Bitcoin (BTC) die een nieuw prijsrecord vestigde, wat resulteerde in een golf van opwinding onder investeerders. Hoe presteren de altcoins in deze opwindende tijd? In deze update richten we ons op Ethereum (ETH), dat niet alleen een bijzondere mijlpaal heeft bereikt, maar ook positief nieuws ontving vanuit Azië. Ethereum volgt de trend van Bitcoin en stijgt flink In lijn met Bitcoin vertoont de grootste altcoin op de markt momenteel een positieve trend. Ethereum heeft in de afgelopen 24 uur een indrukwekkende stijging van meer dan 72 procent in handelsvolume op grote cryptobeurzen doorgemaakt. De koers laat een gemiddelde stijging van 1,3 procent zien. Op bepaalde beurzen, waaronder Coinbase, heeft Ethereum zelfs de $4.000 bereikt, wat het hoogste prijsniveau is sinds eind december 2021. Hoewel het nog geen prijsrecord is, gezien dat op $4.986 ligt, bevindt de huidige prijs zich nog steeds ongeveer 18 procent onder dat niveau. Bron:

Zo kan Shiba Inu $1 aantikken

  Na de enorme stijging van Bitcoin (BTC) in de aanloop naar de oude recordhoogte, heerst er opnieuw een golf van optimisme in de wereld van cryptocurrencies. Te midden van deze hernieuwde opleving staat Shiba Inu (SHIB) op het punt om opnieuw in de schijnwerpers te staan. Deze munt, die tijdens de laatste bullmarkt veel aandacht kreeg, wordt door velen genoemd als een potentiële topperformer in de nabije toekomst. Maar hoe realistisch is het eigenlijk dat SHIB de grens van $1 zal doorbreken? Van een simpele grap tot een belangrijke speler in de wereld van Cryptocurrency. Shiba Inu heeft een opmerkelijke transformatie ondergaan sinds de hoogtijdagen van de vorige bullmarkt. Ooit beschouwd als niets meer dan een meme coin en gestart als een grap, heeft SHIB zich ontwikkeld tot een cryptocurrency met concrete toepassingen. Dankzij de inspanningen van de ontwikkelaars kunnen houders van SHIB nu deelnemen aan yield farming, NFT's verhandelen en profiteren van andere voordelen binnen de