Doorgaan naar hoofdcontent

De Wereld Kan Binnen 10 Jaar Haar Eerste Biljonair Krijgen

                                                          


           



In een onthullend rapport heeft de anti-armoedeorganisatie Oxfam International aangegeven dat de wereld mogelijk binnen een decennium haar allereerste biljonair kan verwelkomen. Dit nieuws komt naar voren in hun jaarlijkse beoordeling van wereldwijde ongelijkheden, die strategisch wordt gepresenteerd tijdens de bijeenkomst van politieke en zakelijke elites in het Zwitserse skioord Davos.



Oxfam, dat al jaren probeert de groeiende kloof tussen de superrijken en het grootste deel van de wereldbevolking tijdens het jaarlijkse World Economic Forum aan de kaak te stellen, stelt dat deze ongelijkheid is "geïntensiveerd" sinds de uitbraak van de coronaviruspandemie.



Volgens het rapport zijn de fortuinen van de vijf rijkste mannen - Tesla CEO Elon Musk, Bernard Arnault en zijn familie van het luxebedrijf LVMH, Amazon-oprichter Jeff Bezos, Oracle-oprichter Larry Ellison en beleggingsgoeroe Warren Buffett - met 114% in reële termen gestegen sinds 2020, het jaar waarin de wereld werd getroffen door de pandemie.


Amitabh Behar, waarnemend uitvoerend directeur van Oxfam, benadrukte tijdens een interview in Davos dat de wereld een "decennium van verdeeldheid" betreedt. "De top vijf miljardairs hebben hun rijkdom verdubbeld, terwijl bijna 5 miljard mensen armer zijn geworden," zei hij.


Oxfam voorspelt dat we binnenkort een biljonair kunnen hebben, iemand met duizend miljard dollar, terwijl het bestrijden van armoede meer dan 200 jaar zou vergen. Deze mogelijke mijlpaal zou de waarde van olie-rijke Saoedi-Arabië evenaren.


Momenteel staat Musk bovenaan de lijst van rijkste mensen op aarde, met een persoonlijk fortuin van net onder de $250 miljard volgens Oxfam, dat cijfers van Forbes hanteerde.


In schril contrast meldde de organisatie dat bijna 5 miljard mensen armer zijn geworden sinds het begin van de pandemie, waarbij veel ontwikkelingslanden niet in staat waren financiële steun te bieden zoals rijkere landen dat wel konden tijdens lockdowns.


Oxfam benadrukte ook dat de Russische invasie van Oekraïne in februari 2022, die energie- en voedselkosten deed stijgen, onevenredig zwaar trof op de armste landen.


Met Brazilië als gastheer van de G20-top van dit jaar, een bijeenkomst van de belangrijkste industriële en ontwikkelingslanden, is het volgens Max Lawson, het hoofd van het ongelijkheidsbeleid van Oxfam, een "goed moment om bewustwording te creëren" over ongelijkheden.


De Braziliaanse president Luiz Inacio Lula da Silva heeft kwesties die het ontwikkelingsgebied aangaan centraal gesteld in de G20-agenda.


Oxfam suggereert maatregelen die moeten worden overwogen in een "ongelijkheid-bestrijdende" agenda, waaronder de permanente belasting van de rijksten in elk land, effectievere belastingheffing van grote bedrijven en een hernieuwde inzet tegen belastingontwijking.


Voor het berekenen van de top vijf rijkste miljardairs gebruikte Oxfam cijfers van Forbes van november 2023. Hun totale rijkdom bedroeg toen $869 miljard, een stijging van $340 miljard in maart 2020, een nominale toename van 155%.

Voor de onderste 60% van de wereldbevolking gebruikte Oxfam cijfers uit het UBS Global Wealth Report 2023 en het Credit Suisse Global Wealth Databook 2019, die dezelfde methodologie hanteerden.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Crypto-analist voorspelt: 'Bitcoin op weg naar prijsstijging tot $76.000'

Kevin Svenson, een bekende expert op het gebied van cryptocurrency, heeft onlangs opgemerkt dat Bitcoin zich momenteel in een interessante positie bevindt. Hij suggereert dat er mogelijk een gunstige verandering in de koers van Bitcoin op komst is. Svenson heeft specifieke patronen geïdentificeerd op de kortetermijngrafieken die erop wijzen dat de waarde van Bitcoin kan stijgen. Als je hier meer over zou willen weten blijf vooral lezen! Recente grafieken laten zien dat Bitcoin een patroon vertoont dat bekend staat als een 'omgekeerd hoofd-en-schouderspatroon'. Dit patroon kan worden geïnterpreteerd als een mogelijke ommekeer in de prijsrichting, wat zou kunnen resulteren in een stijging van de Bitcoin-koers. Technische analisten beschouwen dit als een veelbelovend signaal, hoewel het geen garantie is voor toekomstige resultaten. Svenson voorspelt dat Bitcoin mogelijk een nieuw hoogtepunt kan bereiken van $76.000, gebaseerd op deze patronen en indicatoren. Hij wijst erop dat Bi

Kaleo voorspelt: "Bitcoin staat op het punt een nieuwe recordhoogte te bereiken."

De gerenommeerde analist Kaleo merkt op dat Bitcoin momenteel een vergelijkbare koersbeweging vertoont als in december 2023 tot januari 2024. Destijds werd de markt gekenmerkt door anticipatie op de goedkeuring en lancering van de Spot Bitcoin ETFs. Kaleo voorspelt nu een opwaartse beweging van de Bitcoin koers richting een nieuwe all-time high rond de halvering. Echter, direct daarna voorziet hij een aanzienlijke correctie, gevolgd door een nieuwe stijging van Bitcoin. Bitcoin vertoont een koerspatroon dat lijkt op eerdere bewegingen. "Mijn huidige favoriete prijsstructuurvergelijking is gebaseerd op het tijdsframe vóór de ETF in december. Bitcoin zou gemakkelijk kunnen stijgen naar nieuwe hoogtepunten in de aanloop naar de halvering later deze week, gevolgd door een verkoopgolf en een geleidelijke opwaartse trend naar nieuwe pieken," aldus Kaleo. De onderstaande grafiek toont de Bitcoin-koers in de aanloop naar de goedkeuring en lancering van de Spot Bitcoin ETFs. Bron: Tr

Huishoudens behalen aanzienlijke winsten met hun beleggingen.

Huishoudens behalen aanzienlijke winsten met hun beleggingen.   Ben je ook benieuwd hoe Nederlandse huishoudens ondanks alle opschudding in de bankensector winst hebben weten te behalen op hun beleggingen in de eerste drie maanden van dit jaar? Nou, volgens de laatste updates van De Nederlandsche Bank (DNB) hebben ze niet alleen winst geboekt, maar hebben ze ook een groter deel van hun beleggingsportefeuille toegewijd aan aandelen en obligaties van banken. Je gelooft het misschien niet, maar de gezamenlijke waarde van de beleggingen van Nederlandse huishoudens is in het eerste kwartaal met maar liefst 7,8 miljard euro gestegen ten opzichte van het vorige kwartaal. Dat is toch wel een knappe stijging van ruim 5 procent, toch? Het is eigenlijk voor het eerst sinds eind 2021 dat we zo'n enorme groei hebben gezien in één kwartaal. Ondanks alle turbulentie op de financiële markten door gebeurtenissen zoals het omvallen van regionale banken in de Verenigde Staten en de crisis bij Credit