Doorgaan naar hoofdcontent

De Europese Centrale Bank stelt eisen aan Europese banken en legt meer beperkingen op aan crypto.

 

De cryptomarkt lijkt zich te herstellen van de grote problemen van 2022, maar krijgt tegelijkertijd te maken met nieuwe ontwikkelingen vanuit de overheid. In de VS wordt er gejaagd op stablecoins, terwijl in Europa een strijd lijkt te zijn losgebarsten tussen wetgevers en de cryptocurrency-industrie.

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft gisteren een persbericht uitgegeven met nieuwe standaarden die Europese banken moeten gebruiken op het gebied van cryptocurrency.


Crypto Winter brengt meer beperkingen met zich mee

De ECB gaf in het persbericht eerst een statement over de cryptowinter. Dit zal laten zien hoe riskant de 
cryptocurrency is om te gebruiken. Verder stelde de ECB dat, op enkele uitzonderingen na, Europese banken op dit moment niet veel doen met cryptocurrencies.

Het mag geen verrassing heten dat de ECB nieuwe standaarden voorstelt. Er zijn al enige tijd discussies gaande over het onderverdelen van cryptocurrencies in verschillende categorieën en de vraag hoeveel banken in een bepaalde categorie zouden moeten doen.

Er zijn momenteel twee groepen; Groep 1 is voor stablecoins en tokenized traditionele investeringen die aan specifieke eisen voldoen. In groep 2 vindt u alle munten die niet aan deze eis voldoen, evenals cryptomunten die geen volledig onderpand hebben.

Wat is het doel van deze beperkingen?

Het doel van consumentenbescherming is om banken niet toe te staan ​​teveel cryptocurrencies van risicogroepen te bezitten. Als de prijs van cryptocurrencies plotseling keldert en een aanzienlijk deel van de activa van uw bank in cryptocurrencies zit, kan uw spaargeld in gevaar komen.
Om deze reden heeft de ECB bepaald dat cryptobanken van Groep 2 maximaal 1% van hun totale activa mogen uitmaken. Daarnaast geldt een risicowegingsprincipe van 1.250%.

Dit betekent dat banken voor elke euro die ze in cryptocurrencies bezitten, 1.250% aan andere activa moeten bezitten. Er zijn een aantal meer specifieke regels met betrekking tot het kapitaal dat een bank mag hebben.Wat vind jij van deze specifieke ontwikkeling? en zou jij crypto bij een bank kopen ?

Reacties

Populaire posts van deze blog

Cryptocurrency Transfers of Millions: XRP, Bitcoin en Ethereum in Spotlight

In een dag gekenmerkt door aanzienlijke bewegingen binnen de cryptocurrency-markt, hebben Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en XRP zich ontpopt als brandpunten. Ze houden de cryptogemeenschap in hun greep met transacties van aanzienlijke financiële omvang. De dag begon met een substantiële Ethereum-overdracht. Een bedrag van 14.768 ETH, ter waarde van $33,5 miljoen, verplaatste zich vanuit een niet nader genoemde portemonnee naar het gerenommeerde Coinbase-platform (NASDAQ:COIN). Deze omvangrijke transactie zette het toneel voor een reeks opmerkelijke bewegingen binnen het cryptocurrency-landschap. Vervolgens stroomde naadloos 27,7 miljoen XRP, gelijk aan $14,48 miljoen, naar de Bitstamp-beurs. Sterke aanwijzingen suggereren dat deze overdracht nauw verbonden is met initiatieven die gericht zijn op het versterken van de liquiditeit voor de Ripple Payments-service, waarvoor Bitstamp een essentiële provider is. Het hoogtepunt van de crypto-overdrachten vandaag vond plaats in de afgelopen ure

Bitcoin Rally: BlackRock's BTC ETF Poised to Overtake Grayscale's GBTC in Trading Volume

Bitcoin (BTC) is making waves once again, reclaiming the $43,000 milestone and surging over 2% in a single day. This resurgence follows a 10% dip on January 22, when Bitcoin briefly fell below $40,000. Now, nearly three weeks after the SEC gave the green light to spot BTC ETFs, the crypto market is witnessing heightened activity, with BTC trading volume surging nearly 20% in just 24 hours. The recent dip in Bitcoin's price was attributed to selling pressure from outflows in the Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), a converted BTC exchange-traded fund issued by Grayscale, a prominent crypto asset manager. For the first two weeks after the approval of spot BTC ETFs, GBTC outpaced other ETFs from BlackRock and Fidelity, recording approximately $4 billion in outflows. However, the latest data indicates a potential shift in this pattern. According to Bloomberg's James Seyffart, BlackRock's iShares Bitcoin Trust (IBIT) has emerged with a slight lead, boasting $2 million more in trades

Bitcoin Zakt Naar $40,000 - Laagste Punt Sinds Lancering Bitcoin ETFs

Bitcoin dook maandag naar een dieptepunt van zeven weken, met een koers net onder de $40.000 voor het eerst sinds de lancering van 11 spot bitcoin exchange-traded funds op 11 januari. De grootste cryptocurrency ter wereld stond laatst 3,98% lager op $39.938,00, handelend op het laagste niveau sinds 4 december na een korte opleving. Ether, de op een na grootste cryptocurrency, stond 6,37% lager op $2.328,30. Bitcoin was eerder gestegen vanwege de groeiende opwinding dat de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) bitcoin ETFs zou goedkeuren, waardoor de cryptocurrency toegankelijk zou worden voor een reeks nieuwe investeerders. Bitcoin steeg met ongeveer 70% vanaf augustus, toen een federale rechtbank de SEC dwong haar besluit om de bitcoin ETF-aanvraag van Grayscale Investments af te wijzen, te herzien. Sommige analisten hadden verwacht dat bitcoin aanvankelijk wat van die winsten zou terugdraaien. Anderen zeiden op maandag dat de cryptocurrency moeite had om te concurreren met tr