Doorgaan naar hoofdcontent

De Europese Centrale Bank stelt eisen aan Europese banken en legt meer beperkingen op aan crypto.

 

De cryptomarkt lijkt zich te herstellen van de grote problemen van 2022, maar krijgt tegelijkertijd te maken met nieuwe ontwikkelingen vanuit de overheid. In de VS wordt er gejaagd op stablecoins, terwijl in Europa een strijd lijkt te zijn losgebarsten tussen wetgevers en de cryptocurrency-industrie.

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft gisteren een persbericht uitgegeven met nieuwe standaarden die Europese banken moeten gebruiken op het gebied van cryptocurrency.


Crypto Winter brengt meer beperkingen met zich mee

De ECB gaf in het persbericht eerst een statement over de cryptowinter. Dit zal laten zien hoe riskant de 
cryptocurrency is om te gebruiken. Verder stelde de ECB dat, op enkele uitzonderingen na, Europese banken op dit moment niet veel doen met cryptocurrencies.

Het mag geen verrassing heten dat de ECB nieuwe standaarden voorstelt. Er zijn al enige tijd discussies gaande over het onderverdelen van cryptocurrencies in verschillende categorieën en de vraag hoeveel banken in een bepaalde categorie zouden moeten doen.

Er zijn momenteel twee groepen; Groep 1 is voor stablecoins en tokenized traditionele investeringen die aan specifieke eisen voldoen. In groep 2 vindt u alle munten die niet aan deze eis voldoen, evenals cryptomunten die geen volledig onderpand hebben.

Wat is het doel van deze beperkingen?

Het doel van consumentenbescherming is om banken niet toe te staan ​​teveel cryptocurrencies van risicogroepen te bezitten. Als de prijs van cryptocurrencies plotseling keldert en een aanzienlijk deel van de activa van uw bank in cryptocurrencies zit, kan uw spaargeld in gevaar komen.
Om deze reden heeft de ECB bepaald dat cryptobanken van Groep 2 maximaal 1% van hun totale activa mogen uitmaken. Daarnaast geldt een risicowegingsprincipe van 1.250%.

Dit betekent dat banken voor elke euro die ze in cryptocurrencies bezitten, 1.250% aan andere activa moeten bezitten. Er zijn een aantal meer specifieke regels met betrekking tot het kapitaal dat een bank mag hebben.Wat vind jij van deze specifieke ontwikkeling? en zou jij crypto bij een bank kopen ?

Reacties

Populaire posts van deze blog

Crypto-analist voorspelt: 'Bitcoin op weg naar prijsstijging tot $76.000'

Kevin Svenson, een bekende expert op het gebied van cryptocurrency, heeft onlangs opgemerkt dat Bitcoin zich momenteel in een interessante positie bevindt. Hij suggereert dat er mogelijk een gunstige verandering in de koers van Bitcoin op komst is. Svenson heeft specifieke patronen geïdentificeerd op de kortetermijngrafieken die erop wijzen dat de waarde van Bitcoin kan stijgen. Als je hier meer over zou willen weten blijf vooral lezen! Recente grafieken laten zien dat Bitcoin een patroon vertoont dat bekend staat als een 'omgekeerd hoofd-en-schouderspatroon'. Dit patroon kan worden geïnterpreteerd als een mogelijke ommekeer in de prijsrichting, wat zou kunnen resulteren in een stijging van de Bitcoin-koers. Technische analisten beschouwen dit als een veelbelovend signaal, hoewel het geen garantie is voor toekomstige resultaten. Svenson voorspelt dat Bitcoin mogelijk een nieuw hoogtepunt kan bereiken van $76.000, gebaseerd op deze patronen en indicatoren. Hij wijst erop dat Bi

Kaleo voorspelt: "Bitcoin staat op het punt een nieuwe recordhoogte te bereiken."

De gerenommeerde analist Kaleo merkt op dat Bitcoin momenteel een vergelijkbare koersbeweging vertoont als in december 2023 tot januari 2024. Destijds werd de markt gekenmerkt door anticipatie op de goedkeuring en lancering van de Spot Bitcoin ETFs. Kaleo voorspelt nu een opwaartse beweging van de Bitcoin koers richting een nieuwe all-time high rond de halvering. Echter, direct daarna voorziet hij een aanzienlijke correctie, gevolgd door een nieuwe stijging van Bitcoin. Bitcoin vertoont een koerspatroon dat lijkt op eerdere bewegingen. "Mijn huidige favoriete prijsstructuurvergelijking is gebaseerd op het tijdsframe vóór de ETF in december. Bitcoin zou gemakkelijk kunnen stijgen naar nieuwe hoogtepunten in de aanloop naar de halvering later deze week, gevolgd door een verkoopgolf en een geleidelijke opwaartse trend naar nieuwe pieken," aldus Kaleo. De onderstaande grafiek toont de Bitcoin-koers in de aanloop naar de goedkeuring en lancering van de Spot Bitcoin ETFs. Bron: Tr

Huishoudens behalen aanzienlijke winsten met hun beleggingen.

Huishoudens behalen aanzienlijke winsten met hun beleggingen.   Ben je ook benieuwd hoe Nederlandse huishoudens ondanks alle opschudding in de bankensector winst hebben weten te behalen op hun beleggingen in de eerste drie maanden van dit jaar? Nou, volgens de laatste updates van De Nederlandsche Bank (DNB) hebben ze niet alleen winst geboekt, maar hebben ze ook een groter deel van hun beleggingsportefeuille toegewijd aan aandelen en obligaties van banken. Je gelooft het misschien niet, maar de gezamenlijke waarde van de beleggingen van Nederlandse huishoudens is in het eerste kwartaal met maar liefst 7,8 miljard euro gestegen ten opzichte van het vorige kwartaal. Dat is toch wel een knappe stijging van ruim 5 procent, toch? Het is eigenlijk voor het eerst sinds eind 2021 dat we zo'n enorme groei hebben gezien in één kwartaal. Ondanks alle turbulentie op de financiële markten door gebeurtenissen zoals het omvallen van regionale banken in de Verenigde Staten en de crisis bij Credit