Doorgaan naar hoofdcontent

JPMorgan: 72 procent van de institutionele beleggers zijn sceptisch over crypto

JPMorgan: 72 procent van de institutionele beleggers zijn sceptisch over crypto


Volgens de laatste JPMorgan e-Trading Edit staat 72% van de institutionele beleggers tegen 2023 sceptisch tegenover crypto. De groep zei dat het dit jaar geen plannen heeft om crypto of digitale activa te kopen. JPMorgan ondervroeg 835 handelaren uit 60 verschillende locaties over de hele wereld.

Twijfel over crypto                                                                                                    Slechts 14% van de respondenten zei dat ze in 2023 cryptocurrencies zullen blijven kopen of zullen beginnen met het kopen van cryptocurrencies. De overige 14% zei dat ze dit jaar niet van plan waren te investeren, maar dat dit over vijf jaar zou kunnen veranderen. Dit betekent ook dat 72% van degenen in de eerste alinea niet van plan zijn om binnen vijf jaar cryptocurrencies aan te schaffen. In ieder geval voorlopig niet, wat niet verwonderlijk is gezien de prijsontwikkelingen.
Hierin verschillen institutionele beleggers niet van particuliere beleggers. Uiteindelijk zijn we allemaal mensen, gevangen in de psychologie van de markt. De overgrote meerderheid (ongeveer 92%) zei dat ze momenteel geen blootstelling hadden aan cryptocurrencies. De enquête werd uitgevoerd van 3 tot 23 januari, dus het gaat om vrij recente gegevens in dat opzicht.

Volatiliteit is een probleem
Een groot argument voor institutionele beleggers om niet in Bitcoin of cryptocurrencies te investeren, is volatiliteit. Dit maakt het moeilijk om enige vorm van stabiliteit te bereiken in de portefeuilles van beleggers, waar ze doorgaans naar op zoek zijn. Ook het besluit van de Fed om het monetaire beleid in 2022 aan te scherpen, onder meer door renteverhogingen, lijkt een rol te spelen bij de keuzes van institutionele beleggers.

In een afzonderlijk JPMorgan-onderzoek zei 30% van de respondenten dat ze zich zorgen maakten over een recessie en daardoor het investeringsrisico verminderden. Bovendien gelooft 26% nog steeds niet dat de inflatie volledig onder controle is. Al met al zijn dit niet heel positieve resultaten voor JPMorgan, maar die verwachten we ook niet na 2022. Het ineenstorten van partijen als Terra en FTX heeft het vertrouwen in de branche immers niet bevorderd.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Crypto-analist voorspelt: 'Bitcoin op weg naar prijsstijging tot $76.000'

Kevin Svenson, een bekende expert op het gebied van cryptocurrency, heeft onlangs opgemerkt dat Bitcoin zich momenteel in een interessante positie bevindt. Hij suggereert dat er mogelijk een gunstige verandering in de koers van Bitcoin op komst is. Svenson heeft specifieke patronen geïdentificeerd op de kortetermijngrafieken die erop wijzen dat de waarde van Bitcoin kan stijgen. Als je hier meer over zou willen weten blijf vooral lezen! Recente grafieken laten zien dat Bitcoin een patroon vertoont dat bekend staat als een 'omgekeerd hoofd-en-schouderspatroon'. Dit patroon kan worden geïnterpreteerd als een mogelijke ommekeer in de prijsrichting, wat zou kunnen resulteren in een stijging van de Bitcoin-koers. Technische analisten beschouwen dit als een veelbelovend signaal, hoewel het geen garantie is voor toekomstige resultaten. Svenson voorspelt dat Bitcoin mogelijk een nieuw hoogtepunt kan bereiken van $76.000, gebaseerd op deze patronen en indicatoren. Hij wijst erop dat Bi

Kaleo voorspelt: "Bitcoin staat op het punt een nieuwe recordhoogte te bereiken."

De gerenommeerde analist Kaleo merkt op dat Bitcoin momenteel een vergelijkbare koersbeweging vertoont als in december 2023 tot januari 2024. Destijds werd de markt gekenmerkt door anticipatie op de goedkeuring en lancering van de Spot Bitcoin ETFs. Kaleo voorspelt nu een opwaartse beweging van de Bitcoin koers richting een nieuwe all-time high rond de halvering. Echter, direct daarna voorziet hij een aanzienlijke correctie, gevolgd door een nieuwe stijging van Bitcoin. Bitcoin vertoont een koerspatroon dat lijkt op eerdere bewegingen. "Mijn huidige favoriete prijsstructuurvergelijking is gebaseerd op het tijdsframe vóór de ETF in december. Bitcoin zou gemakkelijk kunnen stijgen naar nieuwe hoogtepunten in de aanloop naar de halvering later deze week, gevolgd door een verkoopgolf en een geleidelijke opwaartse trend naar nieuwe pieken," aldus Kaleo. De onderstaande grafiek toont de Bitcoin-koers in de aanloop naar de goedkeuring en lancering van de Spot Bitcoin ETFs. Bron: Tr

Huishoudens behalen aanzienlijke winsten met hun beleggingen.

Huishoudens behalen aanzienlijke winsten met hun beleggingen.   Ben je ook benieuwd hoe Nederlandse huishoudens ondanks alle opschudding in de bankensector winst hebben weten te behalen op hun beleggingen in de eerste drie maanden van dit jaar? Nou, volgens de laatste updates van De Nederlandsche Bank (DNB) hebben ze niet alleen winst geboekt, maar hebben ze ook een groter deel van hun beleggingsportefeuille toegewijd aan aandelen en obligaties van banken. Je gelooft het misschien niet, maar de gezamenlijke waarde van de beleggingen van Nederlandse huishoudens is in het eerste kwartaal met maar liefst 7,8 miljard euro gestegen ten opzichte van het vorige kwartaal. Dat is toch wel een knappe stijging van ruim 5 procent, toch? Het is eigenlijk voor het eerst sinds eind 2021 dat we zo'n enorme groei hebben gezien in één kwartaal. Ondanks alle turbulentie op de financiële markten door gebeurtenissen zoals het omvallen van regionale banken in de Verenigde Staten en de crisis bij Credit