Doorgaan naar hoofdcontent

JPMorgan: 72 procent van de institutionele beleggers zijn sceptisch over crypto

JPMorgan: 72 procent van de institutionele beleggers zijn sceptisch over crypto


Volgens de laatste JPMorgan e-Trading Edit staat 72% van de institutionele beleggers tegen 2023 sceptisch tegenover crypto. De groep zei dat het dit jaar geen plannen heeft om crypto of digitale activa te kopen. JPMorgan ondervroeg 835 handelaren uit 60 verschillende locaties over de hele wereld.

Twijfel over crypto                                                                                                    Slechts 14% van de respondenten zei dat ze in 2023 cryptocurrencies zullen blijven kopen of zullen beginnen met het kopen van cryptocurrencies. De overige 14% zei dat ze dit jaar niet van plan waren te investeren, maar dat dit over vijf jaar zou kunnen veranderen. Dit betekent ook dat 72% van degenen in de eerste alinea niet van plan zijn om binnen vijf jaar cryptocurrencies aan te schaffen. In ieder geval voorlopig niet, wat niet verwonderlijk is gezien de prijsontwikkelingen.
Hierin verschillen institutionele beleggers niet van particuliere beleggers. Uiteindelijk zijn we allemaal mensen, gevangen in de psychologie van de markt. De overgrote meerderheid (ongeveer 92%) zei dat ze momenteel geen blootstelling hadden aan cryptocurrencies. De enquête werd uitgevoerd van 3 tot 23 januari, dus het gaat om vrij recente gegevens in dat opzicht.

Volatiliteit is een probleem
Een groot argument voor institutionele beleggers om niet in Bitcoin of cryptocurrencies te investeren, is volatiliteit. Dit maakt het moeilijk om enige vorm van stabiliteit te bereiken in de portefeuilles van beleggers, waar ze doorgaans naar op zoek zijn. Ook het besluit van de Fed om het monetaire beleid in 2022 aan te scherpen, onder meer door renteverhogingen, lijkt een rol te spelen bij de keuzes van institutionele beleggers.

In een afzonderlijk JPMorgan-onderzoek zei 30% van de respondenten dat ze zich zorgen maakten over een recessie en daardoor het investeringsrisico verminderden. Bovendien gelooft 26% nog steeds niet dat de inflatie volledig onder controle is. Al met al zijn dit niet heel positieve resultaten voor JPMorgan, maar die verwachten we ook niet na 2022. Het ineenstorten van partijen als Terra en FTX heeft het vertrouwen in de branche immers niet bevorderd.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Cryptocurrency Transfers of Millions: XRP, Bitcoin en Ethereum in Spotlight

In een dag gekenmerkt door aanzienlijke bewegingen binnen de cryptocurrency-markt, hebben Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en XRP zich ontpopt als brandpunten. Ze houden de cryptogemeenschap in hun greep met transacties van aanzienlijke financiële omvang. De dag begon met een substantiële Ethereum-overdracht. Een bedrag van 14.768 ETH, ter waarde van $33,5 miljoen, verplaatste zich vanuit een niet nader genoemde portemonnee naar het gerenommeerde Coinbase-platform (NASDAQ:COIN). Deze omvangrijke transactie zette het toneel voor een reeks opmerkelijke bewegingen binnen het cryptocurrency-landschap. Vervolgens stroomde naadloos 27,7 miljoen XRP, gelijk aan $14,48 miljoen, naar de Bitstamp-beurs. Sterke aanwijzingen suggereren dat deze overdracht nauw verbonden is met initiatieven die gericht zijn op het versterken van de liquiditeit voor de Ripple Payments-service, waarvoor Bitstamp een essentiële provider is. Het hoogtepunt van de crypto-overdrachten vandaag vond plaats in de afgelopen ure

Bitcoin Rally: BlackRock's BTC ETF Poised to Overtake Grayscale's GBTC in Trading Volume

Bitcoin (BTC) is making waves once again, reclaiming the $43,000 milestone and surging over 2% in a single day. This resurgence follows a 10% dip on January 22, when Bitcoin briefly fell below $40,000. Now, nearly three weeks after the SEC gave the green light to spot BTC ETFs, the crypto market is witnessing heightened activity, with BTC trading volume surging nearly 20% in just 24 hours. The recent dip in Bitcoin's price was attributed to selling pressure from outflows in the Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), a converted BTC exchange-traded fund issued by Grayscale, a prominent crypto asset manager. For the first two weeks after the approval of spot BTC ETFs, GBTC outpaced other ETFs from BlackRock and Fidelity, recording approximately $4 billion in outflows. However, the latest data indicates a potential shift in this pattern. According to Bloomberg's James Seyffart, BlackRock's iShares Bitcoin Trust (IBIT) has emerged with a slight lead, boasting $2 million more in trades

Bitcoin Zakt Naar $40,000 - Laagste Punt Sinds Lancering Bitcoin ETFs

Bitcoin dook maandag naar een dieptepunt van zeven weken, met een koers net onder de $40.000 voor het eerst sinds de lancering van 11 spot bitcoin exchange-traded funds op 11 januari. De grootste cryptocurrency ter wereld stond laatst 3,98% lager op $39.938,00, handelend op het laagste niveau sinds 4 december na een korte opleving. Ether, de op een na grootste cryptocurrency, stond 6,37% lager op $2.328,30. Bitcoin was eerder gestegen vanwege de groeiende opwinding dat de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) bitcoin ETFs zou goedkeuren, waardoor de cryptocurrency toegankelijk zou worden voor een reeks nieuwe investeerders. Bitcoin steeg met ongeveer 70% vanaf augustus, toen een federale rechtbank de SEC dwong haar besluit om de bitcoin ETF-aanvraag van Grayscale Investments af te wijzen, te herzien. Sommige analisten hadden verwacht dat bitcoin aanvankelijk wat van die winsten zou terugdraaien. Anderen zeiden op maandag dat de cryptocurrency moeite had om te concurreren met tr