Doorgaan naar hoofdcontent

VS levert vermeende witwasser van cryptogeld uit Nederland uit

 

Nederland levert Russische crypto witwasser uit aan de Verenigde Staten


Denis Mihaqlovic Dubnikov staat gepland voor een vijfdaags juryproces dat begint op 4 oktober.

De Verenigde Staten hebben een vermeende witwasser van cryptocurrency geld uit Nederland uitgeleverd, volgens een persbericht van het Ministerie van Justitie.


Denis Mihaqloviv Dubnikov, 29 jaar, Russisch staatsburger, verscheen woensdag voor de federale rechtbank in Portland, Oregon, en een vijfdaags juryproces begint op 4 oktober. Als Dubnikov wordt veroordeeld, hangt hem een maximale gevangenisstraf van 20 jaar boven het hoofd, aldus het persbericht van het ministerie van Justitie.


Het DOJ citeert gerechtelijke documenten die beweren dat Dubnikov en zijn medeplichtigen losgeld hebben witgewassen van slachtoffers van Ryuk ransomware aanvallen.


"Na ontvangst van losgeldbetalingen zouden Ryuk-actoren, Dubnikov en zijn medeplichtigen, en anderen die betrokken waren bij de regeling, verschillende financiële transacties hebben uitgevoerd, waaronder internationale financiële transacties, om de aard, bron, locatie, eigendom en controle van de losgeldopbrengsten te verbergen", aldus de DOJ.


Ryuk is een ransomware-software die wereldwijd duizenden slachtoffers heeft gemaakt.


Dubnikov zou meer dan $400.000 aan Ryuk losgeld hebben witgewassen. "Degenen die betrokken waren bij de samenzwering hebben minstens 70 miljoen dollar aan losgeldopbrengsten witgewassen," beweert de DOJ.


Meerdere instanties werken aan de zaak. Het Justice Department's Office of International Affairs heeft de uitlevering van Dubnikov behandeld en de inspanningen gecoördineerd met de Ransomware and Digital Extortion Task Force van het ministerie, die is opgericht om digitale afpersingsaanvallen te bestrijden. Het Portland Field Office van de FBI onderzoekt de zaak.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Cryptocurrency Transfers of Millions: XRP, Bitcoin en Ethereum in Spotlight

In een dag gekenmerkt door aanzienlijke bewegingen binnen de cryptocurrency-markt, hebben Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en XRP zich ontpopt als brandpunten. Ze houden de cryptogemeenschap in hun greep met transacties van aanzienlijke financiële omvang. De dag begon met een substantiële Ethereum-overdracht. Een bedrag van 14.768 ETH, ter waarde van $33,5 miljoen, verplaatste zich vanuit een niet nader genoemde portemonnee naar het gerenommeerde Coinbase-platform (NASDAQ:COIN). Deze omvangrijke transactie zette het toneel voor een reeks opmerkelijke bewegingen binnen het cryptocurrency-landschap. Vervolgens stroomde naadloos 27,7 miljoen XRP, gelijk aan $14,48 miljoen, naar de Bitstamp-beurs. Sterke aanwijzingen suggereren dat deze overdracht nauw verbonden is met initiatieven die gericht zijn op het versterken van de liquiditeit voor de Ripple Payments-service, waarvoor Bitstamp een essentiële provider is. Het hoogtepunt van de crypto-overdrachten vandaag vond plaats in de afgelopen ure

Bitcoin Rally: BlackRock's BTC ETF Poised to Overtake Grayscale's GBTC in Trading Volume

Bitcoin (BTC) is making waves once again, reclaiming the $43,000 milestone and surging over 2% in a single day. This resurgence follows a 10% dip on January 22, when Bitcoin briefly fell below $40,000. Now, nearly three weeks after the SEC gave the green light to spot BTC ETFs, the crypto market is witnessing heightened activity, with BTC trading volume surging nearly 20% in just 24 hours. The recent dip in Bitcoin's price was attributed to selling pressure from outflows in the Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), a converted BTC exchange-traded fund issued by Grayscale, a prominent crypto asset manager. For the first two weeks after the approval of spot BTC ETFs, GBTC outpaced other ETFs from BlackRock and Fidelity, recording approximately $4 billion in outflows. However, the latest data indicates a potential shift in this pattern. According to Bloomberg's James Seyffart, BlackRock's iShares Bitcoin Trust (IBIT) has emerged with a slight lead, boasting $2 million more in trades

Bitcoin Zakt Naar $40,000 - Laagste Punt Sinds Lancering Bitcoin ETFs

Bitcoin dook maandag naar een dieptepunt van zeven weken, met een koers net onder de $40.000 voor het eerst sinds de lancering van 11 spot bitcoin exchange-traded funds op 11 januari. De grootste cryptocurrency ter wereld stond laatst 3,98% lager op $39.938,00, handelend op het laagste niveau sinds 4 december na een korte opleving. Ether, de op een na grootste cryptocurrency, stond 6,37% lager op $2.328,30. Bitcoin was eerder gestegen vanwege de groeiende opwinding dat de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) bitcoin ETFs zou goedkeuren, waardoor de cryptocurrency toegankelijk zou worden voor een reeks nieuwe investeerders. Bitcoin steeg met ongeveer 70% vanaf augustus, toen een federale rechtbank de SEC dwong haar besluit om de bitcoin ETF-aanvraag van Grayscale Investments af te wijzen, te herzien. Sommige analisten hadden verwacht dat bitcoin aanvankelijk wat van die winsten zou terugdraaien. Anderen zeiden op maandag dat de cryptocurrency moeite had om te concurreren met tr