Doorgaan naar hoofdcontent

VS levert vermeende witwasser van cryptogeld uit Nederland uit

 

Nederland levert Russische crypto witwasser uit aan de Verenigde Staten


Denis Mihaqlovic Dubnikov staat gepland voor een vijfdaags juryproces dat begint op 4 oktober.

De Verenigde Staten hebben een vermeende witwasser van cryptocurrency geld uit Nederland uitgeleverd, volgens een persbericht van het Ministerie van Justitie.


Denis Mihaqloviv Dubnikov, 29 jaar, Russisch staatsburger, verscheen woensdag voor de federale rechtbank in Portland, Oregon, en een vijfdaags juryproces begint op 4 oktober. Als Dubnikov wordt veroordeeld, hangt hem een maximale gevangenisstraf van 20 jaar boven het hoofd, aldus het persbericht van het ministerie van Justitie.


Het DOJ citeert gerechtelijke documenten die beweren dat Dubnikov en zijn medeplichtigen losgeld hebben witgewassen van slachtoffers van Ryuk ransomware aanvallen.


"Na ontvangst van losgeldbetalingen zouden Ryuk-actoren, Dubnikov en zijn medeplichtigen, en anderen die betrokken waren bij de regeling, verschillende financiële transacties hebben uitgevoerd, waaronder internationale financiële transacties, om de aard, bron, locatie, eigendom en controle van de losgeldopbrengsten te verbergen", aldus de DOJ.


Ryuk is een ransomware-software die wereldwijd duizenden slachtoffers heeft gemaakt.


Dubnikov zou meer dan $400.000 aan Ryuk losgeld hebben witgewassen. "Degenen die betrokken waren bij de samenzwering hebben minstens 70 miljoen dollar aan losgeldopbrengsten witgewassen," beweert de DOJ.


Meerdere instanties werken aan de zaak. Het Justice Department's Office of International Affairs heeft de uitlevering van Dubnikov behandeld en de inspanningen gecoördineerd met de Ransomware and Digital Extortion Task Force van het ministerie, die is opgericht om digitale afpersingsaanvallen te bestrijden. Het Portland Field Office van de FBI onderzoekt de zaak.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Crypto-analist voorspelt: 'Bitcoin op weg naar prijsstijging tot $76.000'

Kevin Svenson, een bekende expert op het gebied van cryptocurrency, heeft onlangs opgemerkt dat Bitcoin zich momenteel in een interessante positie bevindt. Hij suggereert dat er mogelijk een gunstige verandering in de koers van Bitcoin op komst is. Svenson heeft specifieke patronen geïdentificeerd op de kortetermijngrafieken die erop wijzen dat de waarde van Bitcoin kan stijgen. Als je hier meer over zou willen weten blijf vooral lezen! Recente grafieken laten zien dat Bitcoin een patroon vertoont dat bekend staat als een 'omgekeerd hoofd-en-schouderspatroon'. Dit patroon kan worden geïnterpreteerd als een mogelijke ommekeer in de prijsrichting, wat zou kunnen resulteren in een stijging van de Bitcoin-koers. Technische analisten beschouwen dit als een veelbelovend signaal, hoewel het geen garantie is voor toekomstige resultaten. Svenson voorspelt dat Bitcoin mogelijk een nieuw hoogtepunt kan bereiken van $76.000, gebaseerd op deze patronen en indicatoren. Hij wijst erop dat Bi

Kaleo voorspelt: "Bitcoin staat op het punt een nieuwe recordhoogte te bereiken."

De gerenommeerde analist Kaleo merkt op dat Bitcoin momenteel een vergelijkbare koersbeweging vertoont als in december 2023 tot januari 2024. Destijds werd de markt gekenmerkt door anticipatie op de goedkeuring en lancering van de Spot Bitcoin ETFs. Kaleo voorspelt nu een opwaartse beweging van de Bitcoin koers richting een nieuwe all-time high rond de halvering. Echter, direct daarna voorziet hij een aanzienlijke correctie, gevolgd door een nieuwe stijging van Bitcoin. Bitcoin vertoont een koerspatroon dat lijkt op eerdere bewegingen. "Mijn huidige favoriete prijsstructuurvergelijking is gebaseerd op het tijdsframe vóór de ETF in december. Bitcoin zou gemakkelijk kunnen stijgen naar nieuwe hoogtepunten in de aanloop naar de halvering later deze week, gevolgd door een verkoopgolf en een geleidelijke opwaartse trend naar nieuwe pieken," aldus Kaleo. De onderstaande grafiek toont de Bitcoin-koers in de aanloop naar de goedkeuring en lancering van de Spot Bitcoin ETFs. Bron: Tr

Huishoudens behalen aanzienlijke winsten met hun beleggingen.

Huishoudens behalen aanzienlijke winsten met hun beleggingen.   Ben je ook benieuwd hoe Nederlandse huishoudens ondanks alle opschudding in de bankensector winst hebben weten te behalen op hun beleggingen in de eerste drie maanden van dit jaar? Nou, volgens de laatste updates van De Nederlandsche Bank (DNB) hebben ze niet alleen winst geboekt, maar hebben ze ook een groter deel van hun beleggingsportefeuille toegewijd aan aandelen en obligaties van banken. Je gelooft het misschien niet, maar de gezamenlijke waarde van de beleggingen van Nederlandse huishoudens is in het eerste kwartaal met maar liefst 7,8 miljard euro gestegen ten opzichte van het vorige kwartaal. Dat is toch wel een knappe stijging van ruim 5 procent, toch? Het is eigenlijk voor het eerst sinds eind 2021 dat we zo'n enorme groei hebben gezien in één kwartaal. Ondanks alle turbulentie op de financiële markten door gebeurtenissen zoals het omvallen van regionale banken in de Verenigde Staten en de crisis bij Credit