Doorgaan naar hoofdcontent

Deze week belooft cruciaal te worden voor Bitcoin.

 

Bitcoin is sterk begonnen aan wat mogelijk een cruciale week voor de bullmarkt kan zijn. Op dit moment registreert Bitcoin een aanzienlijke stijging van meer dan 1 procent, maar de komende dagen zal de aandacht volledig gericht zijn op economische gegevens uit de Verenigde Staten.

Na maanden van toenemende inflatie, wat resulteerde in uitstel van renteverlagingen door de Amerikaanse centrale bank, staat deze week opnieuw belangrijke inflatiedata op de agenda.

Amerikaanse centrale bank en verzwakte consument beïnvloeden Bitcoin koers.

De afgelopen weken hebben verschillende beleidsmakers van de Amerikaanse centrale bank hun visie gedeeld over de macro-economische situatie in de Verenigde Staten. Over het algemeen zijn ze tot de conclusie gekomen dat de rentetarieven langer op het verhoogde niveau moeten blijven.

Onder hen bevond zich Mary Daly van de San Francisco-tak van de Federal Reserve, die van mening is dat een verlenging van het strenge monetair beleid noodzakelijk is om de inflatie onder controle te houden.

Afgelopen week werd daar nog meer onheil aan toegevoegd in de vorm van de Michigan Consumer Sentiment Index (MCSI), die bijna 10 punten lager uitviel dan verwacht. Dit duidt erop dat ook de Amerikaanse consument zich in toenemende mate zorgen maakt over de inflatie.

Hoewel dit op korte termijn zorgelijk is, kan dit laatste scenario mogelijk leiden tot versnelde renteverlagingen. De Amerikaanse consument heeft de economie de afgelopen maanden immers staande gehouden.

Als zij echter binnenkort wegvalt, omdat zij eenvoudigweg de hoge inflatie niet meer kunnen bekostigen, zal de Amerikaanse centrale bank wellicht moeten ingrijpen met snellere renteverlagingen.

Alle aandacht is gericht op aanstaande woensdag

Op dit moment is alle aandacht gericht op aanstaande woensdag, wanneer de nieuwe Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI) wordt vrijgegeven.

De verwachting is dat we een stijging van 0,3% op maandbasis zullen zien. Dit zou resulteren in een jaarlijkse inflatie van 3-4%, wat nog steeds aanzienlijk hoog is voor de Amerikaanse centrale bank om de rentetarieven te verlagen.

Voor Bitcoin is het cruciaal om lagere inflatiecijfers te zien om positieve koersontwikkelingen te stimuleren. Op dit moment lijkt er echter geen duidelijke reden voor de Amerikaanse centrale bank om eenvoudigweg de rente te verlagen.

Op dit moment is alle aandacht gericht op aanstaande woensdag, wanneer de nieuwe Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI) wordt vrijgegeven.

De verwachting is dat we een stijging van 0,3% op maandbasis zullen zien. Dit zou resulteren in een jaarlijkse inflatie van 3-4%, wat nog steeds aanzienlijk hoog is voor de Amerikaanse centrale bank om de rentetarieven te verlagen.

Voor Bitcoin is het cruciaal om lagere inflatiecijfers te zien om positieve koersontwikkelingen te stimuleren. Op dit moment lijkt er echter geen duidelijke reden voor de Amerikaanse centrale bank om eenvoudigweg de rente te verlagen.

Hoewel de bears op dit moment nog steeds de overhand lijken te hebben, kunnen onverwachte wendingen in de gegevens deze week voor een omslag zorgen. Hoewel dit op dit moment misschien onwaarschijnlijk lijkt, zijn het juist deze verrassingen die cruciaal kunnen zijn voor verandering.


Bron: TradingView

Reacties

  1. Ik zeg sws altijd kopen, beetje biased van mezelf maar goed. Beter dan fiat geld hoor.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Zo kan Shiba Inu $1 aantikken

  Na de enorme stijging van Bitcoin (BTC) in de aanloop naar de oude recordhoogte, heerst er opnieuw een golf van optimisme in de wereld van cryptocurrencies. Te midden van deze hernieuwde opleving staat Shiba Inu (SHIB) op het punt om opnieuw in de schijnwerpers te staan. Deze munt, die tijdens de laatste bullmarkt veel aandacht kreeg, wordt door velen genoemd als een potentiële topperformer in de nabije toekomst. Maar hoe realistisch is het eigenlijk dat SHIB de grens van $1 zal doorbreken? Van een simpele grap tot een belangrijke speler in de wereld van Cryptocurrency. Shiba Inu heeft een opmerkelijke transformatie ondergaan sinds de hoogtijdagen van de vorige bullmarkt. Ooit beschouwd als niets meer dan een meme coin en gestart als een grap, heeft SHIB zich ontwikkeld tot een cryptocurrency met concrete toepassingen. Dankzij de inspanningen van de ontwikkelaars kunnen houders van SHIB nu deelnemen aan yield farming, NFT's verhandelen en profiteren van andere voordelen binnen de

Huishoudens behalen aanzienlijke winsten met hun beleggingen.

Huishoudens behalen aanzienlijke winsten met hun beleggingen.   Ben je ook benieuwd hoe Nederlandse huishoudens ondanks alle opschudding in de bankensector winst hebben weten te behalen op hun beleggingen in de eerste drie maanden van dit jaar? Nou, volgens de laatste updates van De Nederlandsche Bank (DNB) hebben ze niet alleen winst geboekt, maar hebben ze ook een groter deel van hun beleggingsportefeuille toegewijd aan aandelen en obligaties van banken. Je gelooft het misschien niet, maar de gezamenlijke waarde van de beleggingen van Nederlandse huishoudens is in het eerste kwartaal met maar liefst 7,8 miljard euro gestegen ten opzichte van het vorige kwartaal. Dat is toch wel een knappe stijging van ruim 5 procent, toch? Het is eigenlijk voor het eerst sinds eind 2021 dat we zo'n enorme groei hebben gezien in één kwartaal. Ondanks alle turbulentie op de financiële markten door gebeurtenissen zoals het omvallen van regionale banken in de Verenigde Staten en de crisis bij Credit

De Ethereum-prijs blijft stijgen, zelfs met FUD door het onderzoek van de SEC, en heeft een toename van 10% gezien.

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) voert momenteel een onderzoek uit naar Ether, de digitale valuta van het Ethereum-platform, om te bepalen of het als een security wordt beschouwd. Deze ontwikkeling zou de toekomstige regulering van Ethereum kunnen beïnvloeden.🔮 Het onderzoek naar Ether is van belang omdat securities onder de jurisdictie van de SEC vallen. Het is algemeen bekend dat deze instantie een kritische benadering heeft ten opzichte van cryptovaluta's. Er zijn momenteel nog geen daadwerkelijke Ethereum ETF's beschikbaar. In januari keurde de SEC ETF's goed die gekoppeld zijn aan de Bitcoin-koers. Deze fondsen worden op de beurs verhandeld en volgen de waarde van een onderliggende asset, in dit geval Bitcoin. Voor Ethereum waren er al vergelijkbare fondsen op futures contracten, maar er waren nog geen ETF's die rechtstreeks de koers van ETH volgden. Medio mei nadert de deadline voor het goedkeuren van dergelijke ETH-ETF's. Sommige expe