Doorgaan naar hoofdcontent

Nog slechts één maand tot de Bitcoin Halving: hier is wat je moet weten.

De Bitcoin halving staat gepland voor 19 april, wat betekent dat investeerders nog iets meer dan 30 dagen hebben om zich voor te bereiden. Historisch gezien resulteerde elke halving in een nieuwe all-time high. Hoewel we die al hebben bereikt, voorspellen veel analisten nog meer opwinding in het verschiet.

Voor Bitcoin miners is de halving minder gunstig, aangezien ze de helft van hun omzet (gemeten in Bitcoin) verliezen. Na de halving krijgen ze slechts 3,125 Bitcoin voor het produceren van een blok, in plaats van de huidige 6,25 Bitcoin. 

Ki Young Ju, de CEO van CryptoQuant, uit bezorgdheid over de opmerkelijke toename van het aantal verkooporders van Bitcoin miners. Volgens Ki Young Ju hebben de miners in de afgelopen maand al 6.145 Bitcoin verkocht, wat neerkomt op een totaal van ongeveer 384 miljoen dollar.

Ali Martinez voegt een extra laag van bezorgdheid toe door te constateren dat steeds meer whales, die meer dan 1.000 Bitcoin bezitten, ervoor kiezen om een deel van hun voorraad te verkopen. In de afgelopen twee weken is het aantal adressen met 1.000 Bitcoin of meer met 4,83 procent gedaald.

Het blijft een feit dat de Spot Bitcoin ETF's momenteel zoveel Bitcoin opkopen, dat de verkoop van meer dan 6.000 Bitcoin door miners weinig invloed heeft gehad op de koers. Desalniettemin zouden we waarschijnlijk hoger hebben gestaan als de miners hun Bitcoin gewoon hadden bewaard.

Is het een koersexplosie of juist een correctie na de halving?

In de komende weken zal de speculatie beginnen. Zullen we na de halving eindelijk de langverwachte correctie zien? Bitcoin heeft nog nooit zo'n krachtige periode doorgemaakt in zijn geschiedenis.

Elke kleine correctie wordt vrijwel direct opgekocht door de bulls. Het lijkt alsof geen enkel stukje negatief nieuws de Bitcoin koers serieus kan beïnvloeden.

Maar dit kan ook gevaarlijk zijn. Als niemand meer een correctie verwacht, kan dit betekenen dat alle potentiële kopers al in de markt zitten en er weinig kapitaal beschikbaar is om in Bitcoin te investeren.

Tot nu toe hebben de Spot Bitcoin ETF's echter overtuigend dit argument weerlegd. We staan ​​voor een paar spannende weken met Bitcoin!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Een historische ´whale´ verkoopt 1.000 Bitcoin wanneer een nieuw recordhoogte wordt bereikt.

    In het licht van de recente recordhoogte van Bitcoin (BTC) is de cryptogemeenschap opgeschrikt door de activiteit van een zeer oude 'whale', een grootbezitter van Bitcoin met een geschiedenis van 14 jaar, die teruggaat tot het Satoshi-tijdperk. Deze whale nam de beslissing om 1.000 BTC te verkopen via de crypto-exchange Coinbase op het exacte moment van Bitcoin's piek, wat leidde tot een aanzienlijke marktcorrectie tot $62.000. Spot On Chain, een blockchain-analyseplatform, onthulde de details van deze verkooptransactie🚀. De betreffende whale kon een indrukwekkende winst realiseren, geschat op ongeveer $60 miljoen, omdat de verkochte tokens oorspronkelijk werden gemined in een tijdperk waarin de waarde van Bitcoin nog geen $0,28 bedroeg.                                                                                                                                                Bron: Twitter Een groeiend aantal whales neemt hun winsten op. Gegevens van IntoTheBlock wij

Ethereum koers tikt de $4000 dollar aan!

De nieuwe week is spectaculair van start gegaan met Bitcoin (BTC) die een nieuw prijsrecord vestigde, wat resulteerde in een golf van opwinding onder investeerders. Hoe presteren de altcoins in deze opwindende tijd? In deze update richten we ons op Ethereum (ETH), dat niet alleen een bijzondere mijlpaal heeft bereikt, maar ook positief nieuws ontving vanuit Azië. Ethereum volgt de trend van Bitcoin en stijgt flink In lijn met Bitcoin vertoont de grootste altcoin op de markt momenteel een positieve trend. Ethereum heeft in de afgelopen 24 uur een indrukwekkende stijging van meer dan 72 procent in handelsvolume op grote cryptobeurzen doorgemaakt. De koers laat een gemiddelde stijging van 1,3 procent zien. Op bepaalde beurzen, waaronder Coinbase, heeft Ethereum zelfs de $4.000 bereikt, wat het hoogste prijsniveau is sinds eind december 2021. Hoewel het nog geen prijsrecord is, gezien dat op $4.986 ligt, bevindt de huidige prijs zich nog steeds ongeveer 18 procent onder dat niveau. Bron:

Zo kan Shiba Inu $1 aantikken

  Na de enorme stijging van Bitcoin (BTC) in de aanloop naar de oude recordhoogte, heerst er opnieuw een golf van optimisme in de wereld van cryptocurrencies. Te midden van deze hernieuwde opleving staat Shiba Inu (SHIB) op het punt om opnieuw in de schijnwerpers te staan. Deze munt, die tijdens de laatste bullmarkt veel aandacht kreeg, wordt door velen genoemd als een potentiële topperformer in de nabije toekomst. Maar hoe realistisch is het eigenlijk dat SHIB de grens van $1 zal doorbreken? Van een simpele grap tot een belangrijke speler in de wereld van Cryptocurrency. Shiba Inu heeft een opmerkelijke transformatie ondergaan sinds de hoogtijdagen van de vorige bullmarkt. Ooit beschouwd als niets meer dan een meme coin en gestart als een grap, heeft SHIB zich ontwikkeld tot een cryptocurrency met concrete toepassingen. Dankzij de inspanningen van de ontwikkelaars kunnen houders van SHIB nu deelnemen aan yield farming, NFT's verhandelen en profiteren van andere voordelen binnen de