Doorgaan naar hoofdcontent

Nog slechts één maand tot de Bitcoin Halving: hier is wat je moet weten.

De Bitcoin halving staat gepland voor 19 april, wat betekent dat investeerders nog iets meer dan 30 dagen hebben om zich voor te bereiden. Historisch gezien resulteerde elke halving in een nieuwe all-time high. Hoewel we die al hebben bereikt, voorspellen veel analisten nog meer opwinding in het verschiet.

Voor Bitcoin miners is de halving minder gunstig, aangezien ze de helft van hun omzet (gemeten in Bitcoin) verliezen. Na de halving krijgen ze slechts 3,125 Bitcoin voor het produceren van een blok, in plaats van de huidige 6,25 Bitcoin. 

Ki Young Ju, de CEO van CryptoQuant, uit bezorgdheid over de opmerkelijke toename van het aantal verkooporders van Bitcoin miners. Volgens Ki Young Ju hebben de miners in de afgelopen maand al 6.145 Bitcoin verkocht, wat neerkomt op een totaal van ongeveer 384 miljoen dollar.

Ali Martinez voegt een extra laag van bezorgdheid toe door te constateren dat steeds meer whales, die meer dan 1.000 Bitcoin bezitten, ervoor kiezen om een deel van hun voorraad te verkopen. In de afgelopen twee weken is het aantal adressen met 1.000 Bitcoin of meer met 4,83 procent gedaald.

Het blijft een feit dat de Spot Bitcoin ETF's momenteel zoveel Bitcoin opkopen, dat de verkoop van meer dan 6.000 Bitcoin door miners weinig invloed heeft gehad op de koers. Desalniettemin zouden we waarschijnlijk hoger hebben gestaan als de miners hun Bitcoin gewoon hadden bewaard.

Is het een koersexplosie of juist een correctie na de halving?

In de komende weken zal de speculatie beginnen. Zullen we na de halving eindelijk de langverwachte correctie zien? Bitcoin heeft nog nooit zo'n krachtige periode doorgemaakt in zijn geschiedenis.

Elke kleine correctie wordt vrijwel direct opgekocht door de bulls. Het lijkt alsof geen enkel stukje negatief nieuws de Bitcoin koers serieus kan beïnvloeden.

Maar dit kan ook gevaarlijk zijn. Als niemand meer een correctie verwacht, kan dit betekenen dat alle potentiële kopers al in de markt zitten en er weinig kapitaal beschikbaar is om in Bitcoin te investeren.

Tot nu toe hebben de Spot Bitcoin ETF's echter overtuigend dit argument weerlegd. We staan ​​voor een paar spannende weken met Bitcoin!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Crypto-analist voorspelt: 'Bitcoin op weg naar prijsstijging tot $76.000'

Kevin Svenson, een bekende expert op het gebied van cryptocurrency, heeft onlangs opgemerkt dat Bitcoin zich momenteel in een interessante positie bevindt. Hij suggereert dat er mogelijk een gunstige verandering in de koers van Bitcoin op komst is. Svenson heeft specifieke patronen geïdentificeerd op de kortetermijngrafieken die erop wijzen dat de waarde van Bitcoin kan stijgen. Als je hier meer over zou willen weten blijf vooral lezen! Recente grafieken laten zien dat Bitcoin een patroon vertoont dat bekend staat als een 'omgekeerd hoofd-en-schouderspatroon'. Dit patroon kan worden geïnterpreteerd als een mogelijke ommekeer in de prijsrichting, wat zou kunnen resulteren in een stijging van de Bitcoin-koers. Technische analisten beschouwen dit als een veelbelovend signaal, hoewel het geen garantie is voor toekomstige resultaten. Svenson voorspelt dat Bitcoin mogelijk een nieuw hoogtepunt kan bereiken van $76.000, gebaseerd op deze patronen en indicatoren. Hij wijst erop dat Bi

Kaleo voorspelt: "Bitcoin staat op het punt een nieuwe recordhoogte te bereiken."

De gerenommeerde analist Kaleo merkt op dat Bitcoin momenteel een vergelijkbare koersbeweging vertoont als in december 2023 tot januari 2024. Destijds werd de markt gekenmerkt door anticipatie op de goedkeuring en lancering van de Spot Bitcoin ETFs. Kaleo voorspelt nu een opwaartse beweging van de Bitcoin koers richting een nieuwe all-time high rond de halvering. Echter, direct daarna voorziet hij een aanzienlijke correctie, gevolgd door een nieuwe stijging van Bitcoin. Bitcoin vertoont een koerspatroon dat lijkt op eerdere bewegingen. "Mijn huidige favoriete prijsstructuurvergelijking is gebaseerd op het tijdsframe vóór de ETF in december. Bitcoin zou gemakkelijk kunnen stijgen naar nieuwe hoogtepunten in de aanloop naar de halvering later deze week, gevolgd door een verkoopgolf en een geleidelijke opwaartse trend naar nieuwe pieken," aldus Kaleo. De onderstaande grafiek toont de Bitcoin-koers in de aanloop naar de goedkeuring en lancering van de Spot Bitcoin ETFs. Bron: Tr

Huishoudens behalen aanzienlijke winsten met hun beleggingen.

Huishoudens behalen aanzienlijke winsten met hun beleggingen.   Ben je ook benieuwd hoe Nederlandse huishoudens ondanks alle opschudding in de bankensector winst hebben weten te behalen op hun beleggingen in de eerste drie maanden van dit jaar? Nou, volgens de laatste updates van De Nederlandsche Bank (DNB) hebben ze niet alleen winst geboekt, maar hebben ze ook een groter deel van hun beleggingsportefeuille toegewijd aan aandelen en obligaties van banken. Je gelooft het misschien niet, maar de gezamenlijke waarde van de beleggingen van Nederlandse huishoudens is in het eerste kwartaal met maar liefst 7,8 miljard euro gestegen ten opzichte van het vorige kwartaal. Dat is toch wel een knappe stijging van ruim 5 procent, toch? Het is eigenlijk voor het eerst sinds eind 2021 dat we zo'n enorme groei hebben gezien in één kwartaal. Ondanks alle turbulentie op de financiële markten door gebeurtenissen zoals het omvallen van regionale banken in de Verenigde Staten en de crisis bij Credit