Doorgaan naar hoofdcontent

Een historische ´whale´ verkoopt 1.000 Bitcoin wanneer een nieuw recordhoogte wordt bereikt.   


In het licht van de recente recordhoogte van Bitcoin (BTC) is de cryptogemeenschap opgeschrikt door de activiteit van een zeer oude 'whale', een grootbezitter van Bitcoin met een geschiedenis van 14 jaar, die teruggaat tot het Satoshi-tijdperk.

Deze whale nam de beslissing om 1.000 BTC te verkopen via de crypto-exchange Coinbase op het exacte moment van Bitcoin's piek, wat leidde tot een aanzienlijke marktcorrectie tot $62.000. Spot On Chain, een blockchain-analyseplatform, onthulde de details van deze verkooptransactie🚀.

De betreffende whale kon een indrukwekkende winst realiseren, geschat op ongeveer $60 miljoen, omdat de verkochte tokens oorspronkelijk werden gemined in een tijdperk waarin de waarde van Bitcoin nog geen $0,28 bedroeg.                               

                                                                                                               Bron: Twitter

Een groeiend aantal whales neemt hun winsten op.

Gegevens van IntoTheBlock wijzen uit dat er een groeiend aantal whales is dat hun winsten heeft geïncasseerd. De analyse onthult ook dat transacties van Bitcoin 'whales', gedefinieerd als transacties met een waarde van minimaal $100.000, in de afgelopen 24 uur met 35% zijn toegenomen.


Gaat Bitcoin goud passeren?


Het blijft nog afwachten of de whales op het optimale moment hun verkoopbeslissingen nemen. Anthony Pompliano betoogt echter dat de opwaartse trend van Bitcoin verre van voorbij is en voorspelt niet alleen het overschrijden van historische hoogtepunten, maar ook een verdubbeling van de marktkapitalisatie ten opzichte van goud.

Goud, met een indrukwekkende marktkapitalisatie van $14 biljoen, wordt door Pompliano als minder waardevol beschouwd in vergelijking met Bitcoin. Hij gaat zelfs zo ver dat hij beweert dat Bitcoin tien keer waardevoller is dan goud.

Gebaseerd op deze overtuiging stelt hij dat een verdubbeling van de marktkapitalisatie van Bitcoin ten opzichte van goud een logisch vervolg is. Pompliano benadrukt daarbij de historische cycli waarin Bitcoin aanzienlijke waardestijgingen doormaakte na het overtreffen van eerdere hoogtepunten.

"Wanneer Bitcoin nieuwe hoogtepunten bereikt, betreden we een fase van prijsontdekking."

Als de Bitcoin-koers zich op dat punt bevindt, kan de prijs razendsnel stijgen, mogelijk tot boven de $100.000.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Ethereum koers tikt de $4000 dollar aan!

De nieuwe week is spectaculair van start gegaan met Bitcoin (BTC) die een nieuw prijsrecord vestigde, wat resulteerde in een golf van opwinding onder investeerders. Hoe presteren de altcoins in deze opwindende tijd? In deze update richten we ons op Ethereum (ETH), dat niet alleen een bijzondere mijlpaal heeft bereikt, maar ook positief nieuws ontving vanuit Azië. Ethereum volgt de trend van Bitcoin en stijgt flink In lijn met Bitcoin vertoont de grootste altcoin op de markt momenteel een positieve trend. Ethereum heeft in de afgelopen 24 uur een indrukwekkende stijging van meer dan 72 procent in handelsvolume op grote cryptobeurzen doorgemaakt. De koers laat een gemiddelde stijging van 1,3 procent zien. Op bepaalde beurzen, waaronder Coinbase, heeft Ethereum zelfs de $4.000 bereikt, wat het hoogste prijsniveau is sinds eind december 2021. Hoewel het nog geen prijsrecord is, gezien dat op $4.986 ligt, bevindt de huidige prijs zich nog steeds ongeveer 18 procent onder dat niveau. Bron:

Zo kan Shiba Inu $1 aantikken

  Na de enorme stijging van Bitcoin (BTC) in de aanloop naar de oude recordhoogte, heerst er opnieuw een golf van optimisme in de wereld van cryptocurrencies. Te midden van deze hernieuwde opleving staat Shiba Inu (SHIB) op het punt om opnieuw in de schijnwerpers te staan. Deze munt, die tijdens de laatste bullmarkt veel aandacht kreeg, wordt door velen genoemd als een potentiële topperformer in de nabije toekomst. Maar hoe realistisch is het eigenlijk dat SHIB de grens van $1 zal doorbreken? Van een simpele grap tot een belangrijke speler in de wereld van Cryptocurrency. Shiba Inu heeft een opmerkelijke transformatie ondergaan sinds de hoogtijdagen van de vorige bullmarkt. Ooit beschouwd als niets meer dan een meme coin en gestart als een grap, heeft SHIB zich ontwikkeld tot een cryptocurrency met concrete toepassingen. Dankzij de inspanningen van de ontwikkelaars kunnen houders van SHIB nu deelnemen aan yield farming, NFT's verhandelen en profiteren van andere voordelen binnen de