Doorgaan naar hoofdcontent

Half miljard dollar in Bitcoin van beurzen gehaald, voorteken van een stijging?
In de afgelopen dagen is er een uitstroom van 540 miljoen dollar aan Bitcoin waargenomen vanaf beurzen, wat de grootste uitstroom in acht maanden tijd vertegenwoordigt. Wat proberen investeerders hiermee te communiceren? En duidt dit op een positieve of negatieve ontwikkeling?


540 miljard aan Bitcoin

Volgens gegevens van IntoTheBlock, een online platform voor blockchain-analyse, is er de afgelopen week een aanzienlijke hoeveelheid van 540 miljoen dollar aan Bitcoin uit beurzen gehaald. Dit wordt beschouwd als een netto-uitstroom, waarbij de inkomende Bitcoins al zijn afgetrokken.

De uitstroom van deze omvang is in de afgelopen acht maanden nog niet eerder waargenomen, wat wijst op een verschuiving in het sentiment van beleggers.Van beurs naar wallet

Op dit moment zien we dat zowel grote als kleine beleggers hun Bitcoin van beurzen halen en deze in hun eigen wallet bewaren. Normaal gesproken zetten beleggers Bitcoin op een beurs als ze van plan zijn om te verkopen, maar deze beleggers hebben juist niet die intentie.

Ze geven er de voorkeur aan om hun Bitcoin zelf te beheren, in anticipatie op mogelijke prijsstijgingen.


Het optimisme wordt nog meer gevoed door het tijdstip van deze uitstroom. Sinds de introductie van spot Bitcoin ETF's in januari vertoont de wisselkoersmetriek van IntoTheBlock een geleidelijke toename van de netto-uitstroom. De recordhoeveelheid die deze week is weggehaald, suggereert dat beleggers steeds sterker geloven in het langetermijnpotentieel van Bitcoin.Minder aanbod, een stijging van de koers?


De afname van beschikbare Bitcoin op beurzen kan de prijs opdrijven doordat potentiƫle kopers mogelijk meer willen betalen voor een schaars goed. Hierdoor kan de Bitcoin koers stijgen.

Kort gezegd, beleggers halen momenteel in een recordtempo Bitcoin weg van gecentraliseerde beurzen, wat aangeeft dat ze anticiperen op een mogelijke prijsstijging. Dit positieve vooruitzicht wordt verder ondersteund door de gestage toename van de uitstroom sinds de introductie van spot Bitcoin ETF's in januari.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Een historische ´whale´ verkoopt 1.000 Bitcoin wanneer een nieuw recordhoogte wordt bereikt.

    In het licht van de recente recordhoogte van Bitcoin (BTC) is de cryptogemeenschap opgeschrikt door de activiteit van een zeer oude 'whale', een grootbezitter van Bitcoin met een geschiedenis van 14 jaar, die teruggaat tot het Satoshi-tijdperk. Deze whale nam de beslissing om 1.000 BTC te verkopen via de crypto-exchange Coinbase op het exacte moment van Bitcoin's piek, wat leidde tot een aanzienlijke marktcorrectie tot $62.000. Spot On Chain, een blockchain-analyseplatform, onthulde de details van deze verkooptransactiešŸš€. De betreffende whale kon een indrukwekkende winst realiseren, geschat op ongeveer $60 miljoen, omdat de verkochte tokens oorspronkelijk werden gemined in een tijdperk waarin de waarde van Bitcoin nog geen $0,28 bedroeg.                                                                                                                                                Bron: Twitter Een groeiend aantal whales neemt hun winsten op. Gegevens van IntoTheBlock wij

Ethereum koers tikt de $4000 dollar aan!

De nieuwe week is spectaculair van start gegaan met Bitcoin (BTC) die een nieuw prijsrecord vestigde, wat resulteerde in een golf van opwinding onder investeerders. Hoe presteren de altcoins in deze opwindende tijd? In deze update richten we ons op Ethereum (ETH), dat niet alleen een bijzondere mijlpaal heeft bereikt, maar ook positief nieuws ontving vanuit Aziƫ. Ethereum volgt de trend van Bitcoin en stijgt flink In lijn met Bitcoin vertoont de grootste altcoin op de markt momenteel een positieve trend. Ethereum heeft in de afgelopen 24 uur een indrukwekkende stijging van meer dan 72 procent in handelsvolume op grote cryptobeurzen doorgemaakt. De koers laat een gemiddelde stijging van 1,3 procent zien. Op bepaalde beurzen, waaronder Coinbase, heeft Ethereum zelfs de $4.000 bereikt, wat het hoogste prijsniveau is sinds eind december 2021. Hoewel het nog geen prijsrecord is, gezien dat op $4.986 ligt, bevindt de huidige prijs zich nog steeds ongeveer 18 procent onder dat niveau. Bron:

Zo kan Shiba Inu $1 aantikken

  Na de enorme stijging van Bitcoin (BTC) in de aanloop naar de oude recordhoogte, heerst er opnieuw een golf van optimisme in de wereld van cryptocurrencies. Te midden van deze hernieuwde opleving staat Shiba Inu (SHIB) op het punt om opnieuw in de schijnwerpers te staan. Deze munt, die tijdens de laatste bullmarkt veel aandacht kreeg, wordt door velen genoemd als een potentiĆ«le topperformer in de nabije toekomst. Maar hoe realistisch is het eigenlijk dat SHIB de grens van $1 zal doorbreken? Van een simpele grap tot een belangrijke speler in de wereld van Cryptocurrency. Shiba Inu heeft een opmerkelijke transformatie ondergaan sinds de hoogtijdagen van de vorige bullmarkt. Ooit beschouwd als niets meer dan een meme coin en gestart als een grap, heeft SHIB zich ontwikkeld tot een cryptocurrency met concrete toepassingen. Dankzij de inspanningen van de ontwikkelaars kunnen houders van SHIB nu deelnemen aan yield farming, NFT's verhandelen en profiteren van andere voordelen binnen de