Doorgaan naar hoofdcontent

Onrust op Europese Beurzen door Tegenvallende ECB-Verklaringen en Chinese Economische Dip

De Europese aandelen openden woensdag aanzienlijk lager, nadat meer havikachtige opmerkingen van Europese Centrale Bank (ECB) functionarissen de verwachtingen voor renteverlaging temperden, terwijl sombere economische gegevens uit China het sentiment van beleggers verder deden verslechteren.


De pan-Europese STOXX 600-index stond om 08:14 GMT 1,2% lager, waarmee het zijn laagste niveau in meer dan een maand bereikte.


In de meest recente uitspraken van beleidsmakers verklaarde ECB-president Christine Lagarde dat de centrale bank op schema ligt om de inflatie terug te brengen naar haar doel van 2%, maar dat de overwinning nog niet is behaald. Ondertussen zei de Nederlandse president van de centrale bank, Klass Knot, dat de markten zich te snel vooruit bewegen in het prijzen van monetaire versoepeling.Handelaren hebben de verwachtingen voor renteverlagingen verschoven naar april van maart, hoewel ze nog steeds een totale verlaging van ongeveer 150 basispunten in de rente dit jaar schatten.


Ondertussen toonden gegevens aan dat de economische groei van China in het vierde kwartaal onder de verwachtingen van de markt lag, wat bijdroeg aan de risico-aversie voor aandelen.
China-gerelateerde luxe-aandelen, waaronder LVMH en Kering, daalden respectievelijk met 1,6% en 2,0%.


Onder andere belangrijke bewegingen voegde Worldline 2,6% toe nadat Reuters meldde dat de betalingsgroep opties overwoog om aandeelhouders gerust te stellen en een vijandige overname te voorkomen.


Deze turbulentie op de Europese markten benadrukt de gevoeligheid van beleggers voor zowel mondiaal economisch nieuws als de signalen van centrale banken, en zorgt voor een onzekere atmosfeer te midden van wisselende verwachtingen en economische indicatoren. Beleggers blijven alert op verdere ontwikkelingen en de mogelijke impact op hun portefeuilles.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Cryptocurrency Transfers of Millions: XRP, Bitcoin en Ethereum in Spotlight

In een dag gekenmerkt door aanzienlijke bewegingen binnen de cryptocurrency-markt, hebben Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en XRP zich ontpopt als brandpunten. Ze houden de cryptogemeenschap in hun greep met transacties van aanzienlijke financiële omvang. De dag begon met een substantiële Ethereum-overdracht. Een bedrag van 14.768 ETH, ter waarde van $33,5 miljoen, verplaatste zich vanuit een niet nader genoemde portemonnee naar het gerenommeerde Coinbase-platform (NASDAQ:COIN). Deze omvangrijke transactie zette het toneel voor een reeks opmerkelijke bewegingen binnen het cryptocurrency-landschap. Vervolgens stroomde naadloos 27,7 miljoen XRP, gelijk aan $14,48 miljoen, naar de Bitstamp-beurs. Sterke aanwijzingen suggereren dat deze overdracht nauw verbonden is met initiatieven die gericht zijn op het versterken van de liquiditeit voor de Ripple Payments-service, waarvoor Bitstamp een essentiële provider is. Het hoogtepunt van de crypto-overdrachten vandaag vond plaats in de afgelopen ure

Bitcoin Rally: BlackRock's BTC ETF Poised to Overtake Grayscale's GBTC in Trading Volume

Bitcoin (BTC) is making waves once again, reclaiming the $43,000 milestone and surging over 2% in a single day. This resurgence follows a 10% dip on January 22, when Bitcoin briefly fell below $40,000. Now, nearly three weeks after the SEC gave the green light to spot BTC ETFs, the crypto market is witnessing heightened activity, with BTC trading volume surging nearly 20% in just 24 hours. The recent dip in Bitcoin's price was attributed to selling pressure from outflows in the Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), a converted BTC exchange-traded fund issued by Grayscale, a prominent crypto asset manager. For the first two weeks after the approval of spot BTC ETFs, GBTC outpaced other ETFs from BlackRock and Fidelity, recording approximately $4 billion in outflows. However, the latest data indicates a potential shift in this pattern. According to Bloomberg's James Seyffart, BlackRock's iShares Bitcoin Trust (IBIT) has emerged with a slight lead, boasting $2 million more in trades

Bitcoin Zakt Naar $40,000 - Laagste Punt Sinds Lancering Bitcoin ETFs

Bitcoin dook maandag naar een dieptepunt van zeven weken, met een koers net onder de $40.000 voor het eerst sinds de lancering van 11 spot bitcoin exchange-traded funds op 11 januari. De grootste cryptocurrency ter wereld stond laatst 3,98% lager op $39.938,00, handelend op het laagste niveau sinds 4 december na een korte opleving. Ether, de op een na grootste cryptocurrency, stond 6,37% lager op $2.328,30. Bitcoin was eerder gestegen vanwege de groeiende opwinding dat de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) bitcoin ETFs zou goedkeuren, waardoor de cryptocurrency toegankelijk zou worden voor een reeks nieuwe investeerders. Bitcoin steeg met ongeveer 70% vanaf augustus, toen een federale rechtbank de SEC dwong haar besluit om de bitcoin ETF-aanvraag van Grayscale Investments af te wijzen, te herzien. Sommige analisten hadden verwacht dat bitcoin aanvankelijk wat van die winsten zou terugdraaien. Anderen zeiden op maandag dat de cryptocurrency moeite had om te concurreren met tr