Doorgaan naar hoofdcontent

Onrust op Europese Beurzen door Tegenvallende ECB-Verklaringen en Chinese Economische Dip

De Europese aandelen openden woensdag aanzienlijk lager, nadat meer havikachtige opmerkingen van Europese Centrale Bank (ECB) functionarissen de verwachtingen voor renteverlaging temperden, terwijl sombere economische gegevens uit China het sentiment van beleggers verder deden verslechteren.


De pan-Europese STOXX 600-index stond om 08:14 GMT 1,2% lager, waarmee het zijn laagste niveau in meer dan een maand bereikte.


In de meest recente uitspraken van beleidsmakers verklaarde ECB-president Christine Lagarde dat de centrale bank op schema ligt om de inflatie terug te brengen naar haar doel van 2%, maar dat de overwinning nog niet is behaald. Ondertussen zei de Nederlandse president van de centrale bank, Klass Knot, dat de markten zich te snel vooruit bewegen in het prijzen van monetaire versoepeling.Handelaren hebben de verwachtingen voor renteverlagingen verschoven naar april van maart, hoewel ze nog steeds een totale verlaging van ongeveer 150 basispunten in de rente dit jaar schatten.


Ondertussen toonden gegevens aan dat de economische groei van China in het vierde kwartaal onder de verwachtingen van de markt lag, wat bijdroeg aan de risico-aversie voor aandelen.
China-gerelateerde luxe-aandelen, waaronder LVMH en Kering, daalden respectievelijk met 1,6% en 2,0%.


Onder andere belangrijke bewegingen voegde Worldline 2,6% toe nadat Reuters meldde dat de betalingsgroep opties overwoog om aandeelhouders gerust te stellen en een vijandige overname te voorkomen.


Deze turbulentie op de Europese markten benadrukt de gevoeligheid van beleggers voor zowel mondiaal economisch nieuws als de signalen van centrale banken, en zorgt voor een onzekere atmosfeer te midden van wisselende verwachtingen en economische indicatoren. Beleggers blijven alert op verdere ontwikkelingen en de mogelijke impact op hun portefeuilles.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Crypto-analist voorspelt: 'Bitcoin op weg naar prijsstijging tot $76.000'

Kevin Svenson, een bekende expert op het gebied van cryptocurrency, heeft onlangs opgemerkt dat Bitcoin zich momenteel in een interessante positie bevindt. Hij suggereert dat er mogelijk een gunstige verandering in de koers van Bitcoin op komst is. Svenson heeft specifieke patronen geïdentificeerd op de kortetermijngrafieken die erop wijzen dat de waarde van Bitcoin kan stijgen. Als je hier meer over zou willen weten blijf vooral lezen! Recente grafieken laten zien dat Bitcoin een patroon vertoont dat bekend staat als een 'omgekeerd hoofd-en-schouderspatroon'. Dit patroon kan worden geïnterpreteerd als een mogelijke ommekeer in de prijsrichting, wat zou kunnen resulteren in een stijging van de Bitcoin-koers. Technische analisten beschouwen dit als een veelbelovend signaal, hoewel het geen garantie is voor toekomstige resultaten. Svenson voorspelt dat Bitcoin mogelijk een nieuw hoogtepunt kan bereiken van $76.000, gebaseerd op deze patronen en indicatoren. Hij wijst erop dat Bi

Kaleo voorspelt: "Bitcoin staat op het punt een nieuwe recordhoogte te bereiken."

De gerenommeerde analist Kaleo merkt op dat Bitcoin momenteel een vergelijkbare koersbeweging vertoont als in december 2023 tot januari 2024. Destijds werd de markt gekenmerkt door anticipatie op de goedkeuring en lancering van de Spot Bitcoin ETFs. Kaleo voorspelt nu een opwaartse beweging van de Bitcoin koers richting een nieuwe all-time high rond de halvering. Echter, direct daarna voorziet hij een aanzienlijke correctie, gevolgd door een nieuwe stijging van Bitcoin. Bitcoin vertoont een koerspatroon dat lijkt op eerdere bewegingen. "Mijn huidige favoriete prijsstructuurvergelijking is gebaseerd op het tijdsframe vóór de ETF in december. Bitcoin zou gemakkelijk kunnen stijgen naar nieuwe hoogtepunten in de aanloop naar de halvering later deze week, gevolgd door een verkoopgolf en een geleidelijke opwaartse trend naar nieuwe pieken," aldus Kaleo. De onderstaande grafiek toont de Bitcoin-koers in de aanloop naar de goedkeuring en lancering van de Spot Bitcoin ETFs. Bron: Tr

Huishoudens behalen aanzienlijke winsten met hun beleggingen.

Huishoudens behalen aanzienlijke winsten met hun beleggingen.   Ben je ook benieuwd hoe Nederlandse huishoudens ondanks alle opschudding in de bankensector winst hebben weten te behalen op hun beleggingen in de eerste drie maanden van dit jaar? Nou, volgens de laatste updates van De Nederlandsche Bank (DNB) hebben ze niet alleen winst geboekt, maar hebben ze ook een groter deel van hun beleggingsportefeuille toegewijd aan aandelen en obligaties van banken. Je gelooft het misschien niet, maar de gezamenlijke waarde van de beleggingen van Nederlandse huishoudens is in het eerste kwartaal met maar liefst 7,8 miljard euro gestegen ten opzichte van het vorige kwartaal. Dat is toch wel een knappe stijging van ruim 5 procent, toch? Het is eigenlijk voor het eerst sinds eind 2021 dat we zo'n enorme groei hebben gezien in één kwartaal. Ondanks alle turbulentie op de financiële markten door gebeurtenissen zoals het omvallen van regionale banken in de Verenigde Staten en de crisis bij Credit