Doorgaan naar hoofdcontent

Marketmind: Naar de Maan? Bitcoin ETFs stijgen op
In de nasleep van de nepnieuwsberichten komt eindelijk het echte werk. De lang besproken en reikhalzend verwachte exchange traded funds (ETF's) om bitcoin te volgen, kregen eindelijk groen licht, waardoor de cryptowereld in een feeststemming verkeert vanwege wat ze beschouwt als een spelveranderende gebeurtenis.


De 11 aanvragen, waaronder die van BlackRock (NYSE: BLK), Ark Investments/21Shares, Fidelity en Invesco, werden goedgekeurd door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission, waarbij de meeste producten naar verwachting donderdag zullen beginnen met handelen.


Schattingen van instroom in het eerste jaar variëren sterk, van $5 miljard tot $100 miljard. Hoewel deze ETF's een breder publiek toegang geven, blijft het de vraag of de beruchte volatiele cryptocurrency wordt omarmd door een grotere groep investeerders.


Bitcoin veranderde nauwelijks tijdens de Aziatische handelsuren en stond na de goedkeuring op $46.337. Dat komt doordat de grootste cryptocurrency ter wereld sinds half oktober met 70% is gestegen in afwachting van het besluit van de Amerikaanse toezichthouder.


Op de bredere markt bereiden beleggers zich voor op het inflatierapport van de VS later op de dag, dat invloed kan hebben op het denken van de Federal Reserve over renteverlagingen dit jaar.


Hoewel handelaren opnieuw hebben beoordeeld hoeveel de Fed waarschijnlijk zal versoepelen dit jaar, prijzen ze nog steeds 140 basispunten aan renteverlagingen in 2024, vergeleken met de prognose van de Fed van 75 basispunten aan verlagingen. Het rapport van donderdag zal duidelijk maken of de inflatie richting het streefcijfer van 2% van de Fed beweegt.


Met handelaren die aarzelen om grote weddenschappen aan te gaan, dobberden valutamarkten, waarbij de Japanse yen enkele van zijn verliezen tegenover de dollar terugwon en op 145,36 bleef staan.


Op de aandelenmarkt blijft de Nikkei feestvieren alsof het 1990 is. Op donderdag overschreed het de 35.000 voor het eerst in bijna 34 jaar, een sterke start van het jaar voor de best presterende Aziatische beurs in 2023.


Futures geven aan dat de uitbundige sfeer naar Europa zal overwaaien, met zeer weinig economische gegevens op de agenda voor de regio. Het lijkt erop dat de Europese markten kunnen meeprofiteren van de positieve stemming die de goedkeuring van de Bitcoin ETFs met zich meebrengt. Het wordt een interessante tijd voor zowel crypto-enthousiastelingen als traditionele beleggers die de bewegingen in de markt nauwlettend in de gaten houden. De vraag is nu: gaan we echt naar de maan, of moeten we ons voorbereiden op turbulentie in de stratosfeer van de financiële markten? De komende dagen en weken zullen ongetwijfeld boeiend zijn terwijl de markt reageert op deze langverwachte ontwikkeling.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Cryptocurrency Transfers of Millions: XRP, Bitcoin en Ethereum in Spotlight

In een dag gekenmerkt door aanzienlijke bewegingen binnen de cryptocurrency-markt, hebben Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en XRP zich ontpopt als brandpunten. Ze houden de cryptogemeenschap in hun greep met transacties van aanzienlijke financiële omvang. De dag begon met een substantiële Ethereum-overdracht. Een bedrag van 14.768 ETH, ter waarde van $33,5 miljoen, verplaatste zich vanuit een niet nader genoemde portemonnee naar het gerenommeerde Coinbase-platform (NASDAQ:COIN). Deze omvangrijke transactie zette het toneel voor een reeks opmerkelijke bewegingen binnen het cryptocurrency-landschap. Vervolgens stroomde naadloos 27,7 miljoen XRP, gelijk aan $14,48 miljoen, naar de Bitstamp-beurs. Sterke aanwijzingen suggereren dat deze overdracht nauw verbonden is met initiatieven die gericht zijn op het versterken van de liquiditeit voor de Ripple Payments-service, waarvoor Bitstamp een essentiële provider is. Het hoogtepunt van de crypto-overdrachten vandaag vond plaats in de afgelopen ure

Bitcoin Rally: BlackRock's BTC ETF Poised to Overtake Grayscale's GBTC in Trading Volume

Bitcoin (BTC) is making waves once again, reclaiming the $43,000 milestone and surging over 2% in a single day. This resurgence follows a 10% dip on January 22, when Bitcoin briefly fell below $40,000. Now, nearly three weeks after the SEC gave the green light to spot BTC ETFs, the crypto market is witnessing heightened activity, with BTC trading volume surging nearly 20% in just 24 hours. The recent dip in Bitcoin's price was attributed to selling pressure from outflows in the Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), a converted BTC exchange-traded fund issued by Grayscale, a prominent crypto asset manager. For the first two weeks after the approval of spot BTC ETFs, GBTC outpaced other ETFs from BlackRock and Fidelity, recording approximately $4 billion in outflows. However, the latest data indicates a potential shift in this pattern. According to Bloomberg's James Seyffart, BlackRock's iShares Bitcoin Trust (IBIT) has emerged with a slight lead, boasting $2 million more in trades

Bitcoin Zakt Naar $40,000 - Laagste Punt Sinds Lancering Bitcoin ETFs

Bitcoin dook maandag naar een dieptepunt van zeven weken, met een koers net onder de $40.000 voor het eerst sinds de lancering van 11 spot bitcoin exchange-traded funds op 11 januari. De grootste cryptocurrency ter wereld stond laatst 3,98% lager op $39.938,00, handelend op het laagste niveau sinds 4 december na een korte opleving. Ether, de op een na grootste cryptocurrency, stond 6,37% lager op $2.328,30. Bitcoin was eerder gestegen vanwege de groeiende opwinding dat de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) bitcoin ETFs zou goedkeuren, waardoor de cryptocurrency toegankelijk zou worden voor een reeks nieuwe investeerders. Bitcoin steeg met ongeveer 70% vanaf augustus, toen een federale rechtbank de SEC dwong haar besluit om de bitcoin ETF-aanvraag van Grayscale Investments af te wijzen, te herzien. Sommige analisten hadden verwacht dat bitcoin aanvankelijk wat van die winsten zou terugdraaien. Anderen zeiden op maandag dat de cryptocurrency moeite had om te concurreren met tr