Doorgaan naar hoofdcontent

Marketmind: Naar de Maan? Bitcoin ETFs stijgen op
In de nasleep van de nepnieuwsberichten komt eindelijk het echte werk. De lang besproken en reikhalzend verwachte exchange traded funds (ETF's) om bitcoin te volgen, kregen eindelijk groen licht, waardoor de cryptowereld in een feeststemming verkeert vanwege wat ze beschouwt als een spelveranderende gebeurtenis.


De 11 aanvragen, waaronder die van BlackRock (NYSE: BLK), Ark Investments/21Shares, Fidelity en Invesco, werden goedgekeurd door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission, waarbij de meeste producten naar verwachting donderdag zullen beginnen met handelen.


Schattingen van instroom in het eerste jaar variëren sterk, van $5 miljard tot $100 miljard. Hoewel deze ETF's een breder publiek toegang geven, blijft het de vraag of de beruchte volatiele cryptocurrency wordt omarmd door een grotere groep investeerders.


Bitcoin veranderde nauwelijks tijdens de Aziatische handelsuren en stond na de goedkeuring op $46.337. Dat komt doordat de grootste cryptocurrency ter wereld sinds half oktober met 70% is gestegen in afwachting van het besluit van de Amerikaanse toezichthouder.


Op de bredere markt bereiden beleggers zich voor op het inflatierapport van de VS later op de dag, dat invloed kan hebben op het denken van de Federal Reserve over renteverlagingen dit jaar.


Hoewel handelaren opnieuw hebben beoordeeld hoeveel de Fed waarschijnlijk zal versoepelen dit jaar, prijzen ze nog steeds 140 basispunten aan renteverlagingen in 2024, vergeleken met de prognose van de Fed van 75 basispunten aan verlagingen. Het rapport van donderdag zal duidelijk maken of de inflatie richting het streefcijfer van 2% van de Fed beweegt.


Met handelaren die aarzelen om grote weddenschappen aan te gaan, dobberden valutamarkten, waarbij de Japanse yen enkele van zijn verliezen tegenover de dollar terugwon en op 145,36 bleef staan.


Op de aandelenmarkt blijft de Nikkei feestvieren alsof het 1990 is. Op donderdag overschreed het de 35.000 voor het eerst in bijna 34 jaar, een sterke start van het jaar voor de best presterende Aziatische beurs in 2023.


Futures geven aan dat de uitbundige sfeer naar Europa zal overwaaien, met zeer weinig economische gegevens op de agenda voor de regio. Het lijkt erop dat de Europese markten kunnen meeprofiteren van de positieve stemming die de goedkeuring van de Bitcoin ETFs met zich meebrengt. Het wordt een interessante tijd voor zowel crypto-enthousiastelingen als traditionele beleggers die de bewegingen in de markt nauwlettend in de gaten houden. De vraag is nu: gaan we echt naar de maan, of moeten we ons voorbereiden op turbulentie in de stratosfeer van de financiële markten? De komende dagen en weken zullen ongetwijfeld boeiend zijn terwijl de markt reageert op deze langverwachte ontwikkeling.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Crypto-analist voorspelt: 'Bitcoin op weg naar prijsstijging tot $76.000'

Kevin Svenson, een bekende expert op het gebied van cryptocurrency, heeft onlangs opgemerkt dat Bitcoin zich momenteel in een interessante positie bevindt. Hij suggereert dat er mogelijk een gunstige verandering in de koers van Bitcoin op komst is. Svenson heeft specifieke patronen geïdentificeerd op de kortetermijngrafieken die erop wijzen dat de waarde van Bitcoin kan stijgen. Als je hier meer over zou willen weten blijf vooral lezen! Recente grafieken laten zien dat Bitcoin een patroon vertoont dat bekend staat als een 'omgekeerd hoofd-en-schouderspatroon'. Dit patroon kan worden geïnterpreteerd als een mogelijke ommekeer in de prijsrichting, wat zou kunnen resulteren in een stijging van de Bitcoin-koers. Technische analisten beschouwen dit als een veelbelovend signaal, hoewel het geen garantie is voor toekomstige resultaten. Svenson voorspelt dat Bitcoin mogelijk een nieuw hoogtepunt kan bereiken van $76.000, gebaseerd op deze patronen en indicatoren. Hij wijst erop dat Bi

Kaleo voorspelt: "Bitcoin staat op het punt een nieuwe recordhoogte te bereiken."

De gerenommeerde analist Kaleo merkt op dat Bitcoin momenteel een vergelijkbare koersbeweging vertoont als in december 2023 tot januari 2024. Destijds werd de markt gekenmerkt door anticipatie op de goedkeuring en lancering van de Spot Bitcoin ETFs. Kaleo voorspelt nu een opwaartse beweging van de Bitcoin koers richting een nieuwe all-time high rond de halvering. Echter, direct daarna voorziet hij een aanzienlijke correctie, gevolgd door een nieuwe stijging van Bitcoin. Bitcoin vertoont een koerspatroon dat lijkt op eerdere bewegingen. "Mijn huidige favoriete prijsstructuurvergelijking is gebaseerd op het tijdsframe vóór de ETF in december. Bitcoin zou gemakkelijk kunnen stijgen naar nieuwe hoogtepunten in de aanloop naar de halvering later deze week, gevolgd door een verkoopgolf en een geleidelijke opwaartse trend naar nieuwe pieken," aldus Kaleo. De onderstaande grafiek toont de Bitcoin-koers in de aanloop naar de goedkeuring en lancering van de Spot Bitcoin ETFs. Bron: Tr

Huishoudens behalen aanzienlijke winsten met hun beleggingen.

Huishoudens behalen aanzienlijke winsten met hun beleggingen.   Ben je ook benieuwd hoe Nederlandse huishoudens ondanks alle opschudding in de bankensector winst hebben weten te behalen op hun beleggingen in de eerste drie maanden van dit jaar? Nou, volgens de laatste updates van De Nederlandsche Bank (DNB) hebben ze niet alleen winst geboekt, maar hebben ze ook een groter deel van hun beleggingsportefeuille toegewijd aan aandelen en obligaties van banken. Je gelooft het misschien niet, maar de gezamenlijke waarde van de beleggingen van Nederlandse huishoudens is in het eerste kwartaal met maar liefst 7,8 miljard euro gestegen ten opzichte van het vorige kwartaal. Dat is toch wel een knappe stijging van ruim 5 procent, toch? Het is eigenlijk voor het eerst sinds eind 2021 dat we zo'n enorme groei hebben gezien in één kwartaal. Ondanks alle turbulentie op de financiële markten door gebeurtenissen zoals het omvallen van regionale banken in de Verenigde Staten en de crisis bij Credit