Doorgaan naar hoofdcontent

Het Bitcoin Ballet: BlackRock's Grote Sprong in de Wereld van Cryptocurrency

In een verrassende onthulling heeft BlackRock, 's werelds grootste hedgefonds, in recordtijd een indrukwekkende 16.361 BTC vergaard voor zijn onlangs genoteerde spot Bitcoin ETF. Het iShares Bitcoin Trust (IBIT) heeft nu een verbijsterende marktwaarde van $707,43 miljoen, waarmee het een significante speler wordt in de digitale valutawereld.


Het heeft zelfs de opmerkelijke accumulatie van Tesla overtroffen, en BlackRock's Bitcoin-portfolio staat nu op de derde plaats van de grootste bij beursgenoteerde bedrijven. Dit benadrukt het snelle succes van hun pas gelanceerde ETF. Opmerkelijk genoeg vond deze opmerkelijke prestatie plaats binnen een week na de historische introductie van spot Bitcoin ETFs op de NASDAQ.


Volgens senior analist Eric Balchunas van Bloomberg vertoont IBIT opmerkelijke marktactiviteit. Op dinsdag 16 januari overtrof de ETF alle 500 nieuwe ETFs van 2023, wat wijst op de groeiende interesse en handelsvolumes rondom BlackRock's cryptoproject.


Echter, deze meteorische stijging in BlackRock's Bitcoin-portefeuille gaat niet zonder uitdagingen. De positieve instroom in ETFs valt samen met uitstroom uit het Grayscale-fonds. Om financiële problemen aan te pakken, heeft Grayscale 9.000 BTC, gelijk aan $385 miljoen, overgedragen aan Coinbase voor liquidatie, wat van invloed is op de verkoop van spot BTC.


Terwijl Grayscale blijft zorgen voor een aanzienlijke 617.000 BTC, kan de aanhoudende invloed van het fonds beperkingen opleggen aan de cryptomarkt. Beleggers die snel uit de ETF willen stappen, kunnen de druk op spot BTC-verkopen op Coinbase vergroten, waardoor een extra laag van complexiteit ontstaat in het zich ontwikkelende landschap van digitale valuta. Het lijkt erop dat de wereld van cryptocurrency nog meer opwinding te wachten staat met de indrukwekkende toetreding van BlackRock.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Crypto-analist voorspelt: 'Bitcoin op weg naar prijsstijging tot $76.000'

Kevin Svenson, een bekende expert op het gebied van cryptocurrency, heeft onlangs opgemerkt dat Bitcoin zich momenteel in een interessante positie bevindt. Hij suggereert dat er mogelijk een gunstige verandering in de koers van Bitcoin op komst is. Svenson heeft specifieke patronen geïdentificeerd op de kortetermijngrafieken die erop wijzen dat de waarde van Bitcoin kan stijgen. Als je hier meer over zou willen weten blijf vooral lezen! Recente grafieken laten zien dat Bitcoin een patroon vertoont dat bekend staat als een 'omgekeerd hoofd-en-schouderspatroon'. Dit patroon kan worden geïnterpreteerd als een mogelijke ommekeer in de prijsrichting, wat zou kunnen resulteren in een stijging van de Bitcoin-koers. Technische analisten beschouwen dit als een veelbelovend signaal, hoewel het geen garantie is voor toekomstige resultaten. Svenson voorspelt dat Bitcoin mogelijk een nieuw hoogtepunt kan bereiken van $76.000, gebaseerd op deze patronen en indicatoren. Hij wijst erop dat Bi

Kaleo voorspelt: "Bitcoin staat op het punt een nieuwe recordhoogte te bereiken."

De gerenommeerde analist Kaleo merkt op dat Bitcoin momenteel een vergelijkbare koersbeweging vertoont als in december 2023 tot januari 2024. Destijds werd de markt gekenmerkt door anticipatie op de goedkeuring en lancering van de Spot Bitcoin ETFs. Kaleo voorspelt nu een opwaartse beweging van de Bitcoin koers richting een nieuwe all-time high rond de halvering. Echter, direct daarna voorziet hij een aanzienlijke correctie, gevolgd door een nieuwe stijging van Bitcoin. Bitcoin vertoont een koerspatroon dat lijkt op eerdere bewegingen. "Mijn huidige favoriete prijsstructuurvergelijking is gebaseerd op het tijdsframe vóór de ETF in december. Bitcoin zou gemakkelijk kunnen stijgen naar nieuwe hoogtepunten in de aanloop naar de halvering later deze week, gevolgd door een verkoopgolf en een geleidelijke opwaartse trend naar nieuwe pieken," aldus Kaleo. De onderstaande grafiek toont de Bitcoin-koers in de aanloop naar de goedkeuring en lancering van de Spot Bitcoin ETFs. Bron: Tr

Huishoudens behalen aanzienlijke winsten met hun beleggingen.

Huishoudens behalen aanzienlijke winsten met hun beleggingen.   Ben je ook benieuwd hoe Nederlandse huishoudens ondanks alle opschudding in de bankensector winst hebben weten te behalen op hun beleggingen in de eerste drie maanden van dit jaar? Nou, volgens de laatste updates van De Nederlandsche Bank (DNB) hebben ze niet alleen winst geboekt, maar hebben ze ook een groter deel van hun beleggingsportefeuille toegewijd aan aandelen en obligaties van banken. Je gelooft het misschien niet, maar de gezamenlijke waarde van de beleggingen van Nederlandse huishoudens is in het eerste kwartaal met maar liefst 7,8 miljard euro gestegen ten opzichte van het vorige kwartaal. Dat is toch wel een knappe stijging van ruim 5 procent, toch? Het is eigenlijk voor het eerst sinds eind 2021 dat we zo'n enorme groei hebben gezien in één kwartaal. Ondanks alle turbulentie op de financiële markten door gebeurtenissen zoals het omvallen van regionale banken in de Verenigde Staten en de crisis bij Credit