Doorgaan naar hoofdcontent

Het Bitcoin Ballet: BlackRock's Grote Sprong in de Wereld van Cryptocurrency

In een verrassende onthulling heeft BlackRock, 's werelds grootste hedgefonds, in recordtijd een indrukwekkende 16.361 BTC vergaard voor zijn onlangs genoteerde spot Bitcoin ETF. Het iShares Bitcoin Trust (IBIT) heeft nu een verbijsterende marktwaarde van $707,43 miljoen, waarmee het een significante speler wordt in de digitale valutawereld.


Het heeft zelfs de opmerkelijke accumulatie van Tesla overtroffen, en BlackRock's Bitcoin-portfolio staat nu op de derde plaats van de grootste bij beursgenoteerde bedrijven. Dit benadrukt het snelle succes van hun pas gelanceerde ETF. Opmerkelijk genoeg vond deze opmerkelijke prestatie plaats binnen een week na de historische introductie van spot Bitcoin ETFs op de NASDAQ.


Volgens senior analist Eric Balchunas van Bloomberg vertoont IBIT opmerkelijke marktactiviteit. Op dinsdag 16 januari overtrof de ETF alle 500 nieuwe ETFs van 2023, wat wijst op de groeiende interesse en handelsvolumes rondom BlackRock's cryptoproject.


Echter, deze meteorische stijging in BlackRock's Bitcoin-portefeuille gaat niet zonder uitdagingen. De positieve instroom in ETFs valt samen met uitstroom uit het Grayscale-fonds. Om financiële problemen aan te pakken, heeft Grayscale 9.000 BTC, gelijk aan $385 miljoen, overgedragen aan Coinbase voor liquidatie, wat van invloed is op de verkoop van spot BTC.


Terwijl Grayscale blijft zorgen voor een aanzienlijke 617.000 BTC, kan de aanhoudende invloed van het fonds beperkingen opleggen aan de cryptomarkt. Beleggers die snel uit de ETF willen stappen, kunnen de druk op spot BTC-verkopen op Coinbase vergroten, waardoor een extra laag van complexiteit ontstaat in het zich ontwikkelende landschap van digitale valuta. Het lijkt erop dat de wereld van cryptocurrency nog meer opwinding te wachten staat met de indrukwekkende toetreding van BlackRock.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Cryptocurrency Transfers of Millions: XRP, Bitcoin en Ethereum in Spotlight

In een dag gekenmerkt door aanzienlijke bewegingen binnen de cryptocurrency-markt, hebben Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en XRP zich ontpopt als brandpunten. Ze houden de cryptogemeenschap in hun greep met transacties van aanzienlijke financiële omvang. De dag begon met een substantiële Ethereum-overdracht. Een bedrag van 14.768 ETH, ter waarde van $33,5 miljoen, verplaatste zich vanuit een niet nader genoemde portemonnee naar het gerenommeerde Coinbase-platform (NASDAQ:COIN). Deze omvangrijke transactie zette het toneel voor een reeks opmerkelijke bewegingen binnen het cryptocurrency-landschap. Vervolgens stroomde naadloos 27,7 miljoen XRP, gelijk aan $14,48 miljoen, naar de Bitstamp-beurs. Sterke aanwijzingen suggereren dat deze overdracht nauw verbonden is met initiatieven die gericht zijn op het versterken van de liquiditeit voor de Ripple Payments-service, waarvoor Bitstamp een essentiële provider is. Het hoogtepunt van de crypto-overdrachten vandaag vond plaats in de afgelopen ure

Bitcoin Rally: BlackRock's BTC ETF Poised to Overtake Grayscale's GBTC in Trading Volume

Bitcoin (BTC) is making waves once again, reclaiming the $43,000 milestone and surging over 2% in a single day. This resurgence follows a 10% dip on January 22, when Bitcoin briefly fell below $40,000. Now, nearly three weeks after the SEC gave the green light to spot BTC ETFs, the crypto market is witnessing heightened activity, with BTC trading volume surging nearly 20% in just 24 hours. The recent dip in Bitcoin's price was attributed to selling pressure from outflows in the Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), a converted BTC exchange-traded fund issued by Grayscale, a prominent crypto asset manager. For the first two weeks after the approval of spot BTC ETFs, GBTC outpaced other ETFs from BlackRock and Fidelity, recording approximately $4 billion in outflows. However, the latest data indicates a potential shift in this pattern. According to Bloomberg's James Seyffart, BlackRock's iShares Bitcoin Trust (IBIT) has emerged with a slight lead, boasting $2 million more in trades

Bitcoin Zakt Naar $40,000 - Laagste Punt Sinds Lancering Bitcoin ETFs

Bitcoin dook maandag naar een dieptepunt van zeven weken, met een koers net onder de $40.000 voor het eerst sinds de lancering van 11 spot bitcoin exchange-traded funds op 11 januari. De grootste cryptocurrency ter wereld stond laatst 3,98% lager op $39.938,00, handelend op het laagste niveau sinds 4 december na een korte opleving. Ether, de op een na grootste cryptocurrency, stond 6,37% lager op $2.328,30. Bitcoin was eerder gestegen vanwege de groeiende opwinding dat de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) bitcoin ETFs zou goedkeuren, waardoor de cryptocurrency toegankelijk zou worden voor een reeks nieuwe investeerders. Bitcoin steeg met ongeveer 70% vanaf augustus, toen een federale rechtbank de SEC dwong haar besluit om de bitcoin ETF-aanvraag van Grayscale Investments af te wijzen, te herzien. Sommige analisten hadden verwacht dat bitcoin aanvankelijk wat van die winsten zou terugdraaien. Anderen zeiden op maandag dat de cryptocurrency moeite had om te concurreren met tr