Doorgaan naar hoofdcontent

Europese Aandelen Klimmen Terwijl Beleggers de ECB Vergadering Afwachten
Europese aandelenmarkten vertoonden dinsdag een lichte stijging, waarbij ze de recente door tech geïnspireerde rally voortzetten terwijl beleggers in afwachting zijn van de beleidsbeslissing van de Europese Centrale Bank later deze week.


Om 03:05 ET (08:05 GMT) handelde de DAX-index in Duitsland 0,3% hoger, de CAC 40 in Frankrijk steeg 0,3% en de FTSE 100 in het Verenigd Koninkrijk klom 0,4%.


ECB Beleidsvergadering Werpt Schaduw Vooruit


Europese aandelen zijn positief aan de nieuwe week begonnen, geholpen door een sterke impuls van de Amerikaanse techsector, die de S&P 500-index op vrijdag naar een recordhoogte stuwde, de eerste in twee jaar.Toch zijn de winsten beperkt op dinsdag, omdat beleggers uitkijken naar de monetaire beleidsbeslissing van de ECB op donderdag voor aanwijzingen over het timing van renteverlagingen door de centrale bank.


ECB-president Christine Lagarde zei vorige week dat de prijsgroei in de eurozone op schema ligt om af te koelen naar het 2% doel van de bank, maar suggereerde ook dat het te vroeg was om de overwinning op inflatie te verklaren.Handelaren hebben een renteverlaging van ongeveer 100 basispunten dit jaar ingeprijsd, met een kans van 96% dat de eerste verlaging in juni zal plaatsvinden.


Bank of Japan Houdt Rentes op Historisch Laag Niveau


De Bank of Japan hield dinsdag de kortlopende rente op een historisch laag niveau van -0,1% en liet haar beleid van rentebeheersing ongewijzigd, zoals algemeen werd verwacht.


De centrale bank verlaagde ook lichtjes haar inflatieverwachting voor fiscaal 2024, wat suggereert dat beleidsmakers meer tijd zullen hebben om monetair beleid op ultragemakkelijke wijze te handhaven.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Crypto-analist voorspelt: 'Bitcoin op weg naar prijsstijging tot $76.000'

Kevin Svenson, een bekende expert op het gebied van cryptocurrency, heeft onlangs opgemerkt dat Bitcoin zich momenteel in een interessante positie bevindt. Hij suggereert dat er mogelijk een gunstige verandering in de koers van Bitcoin op komst is. Svenson heeft specifieke patronen geïdentificeerd op de kortetermijngrafieken die erop wijzen dat de waarde van Bitcoin kan stijgen. Als je hier meer over zou willen weten blijf vooral lezen! Recente grafieken laten zien dat Bitcoin een patroon vertoont dat bekend staat als een 'omgekeerd hoofd-en-schouderspatroon'. Dit patroon kan worden geïnterpreteerd als een mogelijke ommekeer in de prijsrichting, wat zou kunnen resulteren in een stijging van de Bitcoin-koers. Technische analisten beschouwen dit als een veelbelovend signaal, hoewel het geen garantie is voor toekomstige resultaten. Svenson voorspelt dat Bitcoin mogelijk een nieuw hoogtepunt kan bereiken van $76.000, gebaseerd op deze patronen en indicatoren. Hij wijst erop dat Bi

Kaleo voorspelt: "Bitcoin staat op het punt een nieuwe recordhoogte te bereiken."

De gerenommeerde analist Kaleo merkt op dat Bitcoin momenteel een vergelijkbare koersbeweging vertoont als in december 2023 tot januari 2024. Destijds werd de markt gekenmerkt door anticipatie op de goedkeuring en lancering van de Spot Bitcoin ETFs. Kaleo voorspelt nu een opwaartse beweging van de Bitcoin koers richting een nieuwe all-time high rond de halvering. Echter, direct daarna voorziet hij een aanzienlijke correctie, gevolgd door een nieuwe stijging van Bitcoin. Bitcoin vertoont een koerspatroon dat lijkt op eerdere bewegingen. "Mijn huidige favoriete prijsstructuurvergelijking is gebaseerd op het tijdsframe vóór de ETF in december. Bitcoin zou gemakkelijk kunnen stijgen naar nieuwe hoogtepunten in de aanloop naar de halvering later deze week, gevolgd door een verkoopgolf en een geleidelijke opwaartse trend naar nieuwe pieken," aldus Kaleo. De onderstaande grafiek toont de Bitcoin-koers in de aanloop naar de goedkeuring en lancering van de Spot Bitcoin ETFs. Bron: Tr

Huishoudens behalen aanzienlijke winsten met hun beleggingen.

Huishoudens behalen aanzienlijke winsten met hun beleggingen.   Ben je ook benieuwd hoe Nederlandse huishoudens ondanks alle opschudding in de bankensector winst hebben weten te behalen op hun beleggingen in de eerste drie maanden van dit jaar? Nou, volgens de laatste updates van De Nederlandsche Bank (DNB) hebben ze niet alleen winst geboekt, maar hebben ze ook een groter deel van hun beleggingsportefeuille toegewijd aan aandelen en obligaties van banken. Je gelooft het misschien niet, maar de gezamenlijke waarde van de beleggingen van Nederlandse huishoudens is in het eerste kwartaal met maar liefst 7,8 miljard euro gestegen ten opzichte van het vorige kwartaal. Dat is toch wel een knappe stijging van ruim 5 procent, toch? Het is eigenlijk voor het eerst sinds eind 2021 dat we zo'n enorme groei hebben gezien in één kwartaal. Ondanks alle turbulentie op de financiële markten door gebeurtenissen zoals het omvallen van regionale banken in de Verenigde Staten en de crisis bij Credit