Doorgaan naar hoofdcontent

Europese Aandelen Klimmen Terwijl Beleggers de ECB Vergadering Afwachten
Europese aandelenmarkten vertoonden dinsdag een lichte stijging, waarbij ze de recente door tech geïnspireerde rally voortzetten terwijl beleggers in afwachting zijn van de beleidsbeslissing van de Europese Centrale Bank later deze week.


Om 03:05 ET (08:05 GMT) handelde de DAX-index in Duitsland 0,3% hoger, de CAC 40 in Frankrijk steeg 0,3% en de FTSE 100 in het Verenigd Koninkrijk klom 0,4%.


ECB Beleidsvergadering Werpt Schaduw Vooruit


Europese aandelen zijn positief aan de nieuwe week begonnen, geholpen door een sterke impuls van de Amerikaanse techsector, die de S&P 500-index op vrijdag naar een recordhoogte stuwde, de eerste in twee jaar.Toch zijn de winsten beperkt op dinsdag, omdat beleggers uitkijken naar de monetaire beleidsbeslissing van de ECB op donderdag voor aanwijzingen over het timing van renteverlagingen door de centrale bank.


ECB-president Christine Lagarde zei vorige week dat de prijsgroei in de eurozone op schema ligt om af te koelen naar het 2% doel van de bank, maar suggereerde ook dat het te vroeg was om de overwinning op inflatie te verklaren.Handelaren hebben een renteverlaging van ongeveer 100 basispunten dit jaar ingeprijsd, met een kans van 96% dat de eerste verlaging in juni zal plaatsvinden.


Bank of Japan Houdt Rentes op Historisch Laag Niveau


De Bank of Japan hield dinsdag de kortlopende rente op een historisch laag niveau van -0,1% en liet haar beleid van rentebeheersing ongewijzigd, zoals algemeen werd verwacht.


De centrale bank verlaagde ook lichtjes haar inflatieverwachting voor fiscaal 2024, wat suggereert dat beleidsmakers meer tijd zullen hebben om monetair beleid op ultragemakkelijke wijze te handhaven.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Cryptocurrency Transfers of Millions: XRP, Bitcoin en Ethereum in Spotlight

In een dag gekenmerkt door aanzienlijke bewegingen binnen de cryptocurrency-markt, hebben Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en XRP zich ontpopt als brandpunten. Ze houden de cryptogemeenschap in hun greep met transacties van aanzienlijke financiële omvang. De dag begon met een substantiële Ethereum-overdracht. Een bedrag van 14.768 ETH, ter waarde van $33,5 miljoen, verplaatste zich vanuit een niet nader genoemde portemonnee naar het gerenommeerde Coinbase-platform (NASDAQ:COIN). Deze omvangrijke transactie zette het toneel voor een reeks opmerkelijke bewegingen binnen het cryptocurrency-landschap. Vervolgens stroomde naadloos 27,7 miljoen XRP, gelijk aan $14,48 miljoen, naar de Bitstamp-beurs. Sterke aanwijzingen suggereren dat deze overdracht nauw verbonden is met initiatieven die gericht zijn op het versterken van de liquiditeit voor de Ripple Payments-service, waarvoor Bitstamp een essentiële provider is. Het hoogtepunt van de crypto-overdrachten vandaag vond plaats in de afgelopen ure

Bitcoin Rally: BlackRock's BTC ETF Poised to Overtake Grayscale's GBTC in Trading Volume

Bitcoin (BTC) is making waves once again, reclaiming the $43,000 milestone and surging over 2% in a single day. This resurgence follows a 10% dip on January 22, when Bitcoin briefly fell below $40,000. Now, nearly three weeks after the SEC gave the green light to spot BTC ETFs, the crypto market is witnessing heightened activity, with BTC trading volume surging nearly 20% in just 24 hours. The recent dip in Bitcoin's price was attributed to selling pressure from outflows in the Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), a converted BTC exchange-traded fund issued by Grayscale, a prominent crypto asset manager. For the first two weeks after the approval of spot BTC ETFs, GBTC outpaced other ETFs from BlackRock and Fidelity, recording approximately $4 billion in outflows. However, the latest data indicates a potential shift in this pattern. According to Bloomberg's James Seyffart, BlackRock's iShares Bitcoin Trust (IBIT) has emerged with a slight lead, boasting $2 million more in trades

Bitcoin Zakt Naar $40,000 - Laagste Punt Sinds Lancering Bitcoin ETFs

Bitcoin dook maandag naar een dieptepunt van zeven weken, met een koers net onder de $40.000 voor het eerst sinds de lancering van 11 spot bitcoin exchange-traded funds op 11 januari. De grootste cryptocurrency ter wereld stond laatst 3,98% lager op $39.938,00, handelend op het laagste niveau sinds 4 december na een korte opleving. Ether, de op een na grootste cryptocurrency, stond 6,37% lager op $2.328,30. Bitcoin was eerder gestegen vanwege de groeiende opwinding dat de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) bitcoin ETFs zou goedkeuren, waardoor de cryptocurrency toegankelijk zou worden voor een reeks nieuwe investeerders. Bitcoin steeg met ongeveer 70% vanaf augustus, toen een federale rechtbank de SEC dwong haar besluit om de bitcoin ETF-aanvraag van Grayscale Investments af te wijzen, te herzien. Sommige analisten hadden verwacht dat bitcoin aanvankelijk wat van die winsten zou terugdraaien. Anderen zeiden op maandag dat de cryptocurrency moeite had om te concurreren met tr