Doorgaan naar hoofdcontent

Elon Musk Meldt Succesvolle Implantatie van Neuralink Brain ChipElon Musk, de visionaire ondernemer achter bedrijven als SpaceX en Tesla, heeft aangekondigd dat de eerste menselijke patiënt met het Neuralink hersen-computerapparaat 'goed herstelt'. In een recente X-post verklaarde Musk dat de persoon met succes de implantatie op 28 januari heeft ontvangen en dat de eerste resultaten 'veelbelovende neuronenspike-detectie' laten zien.


Neuralink, eigendom van Elon Musk, heeft als doel mensen met ernstige verwondingen of verlamming te helpen communiceren met een telefoon of computer door simpelweg te denken. Het eerste product van Neuralink, genaamd Telepathy, streeft ernaar de communicatiesnelheid van mensen met beperkingen aanzienlijk te verbeteren, vergelijkbaar met wat Stephen Hawking zou kunnen bereiken als hij sneller kon communiceren dan een ervaren typist of veilingmeester.


Het baanbrekende PRIME-onderzoek van Neuralink, dat in september 2023 goedkeuring kreeg van de Amerikaanse Food and Drug Administration, heeft als doel een succesvolle hersen-computerinterface (BCI) te creëren. Hiermee kunnen mensen een computercursor of toetsenbord bedienen met alleen hun gedachten.


De BCI werkt door een klein deel van de schedel van de patiënt te openen en met behulp van een chirurgische robot het Neuralink-apparaat, bestaande uit "ultrafijne en flexibele draden", te implanteren in een gebied van de hersenen dat de intentie tot beweging controleert. Nadat het apparaat is geïmplanteerd, wordt het "cosmetisch onzichtbaar" en fungeert het als een opname- en transmissieapparaat dat draadloos gegevens naar een app verzendt, die vervolgens de gedachten van de patiënt decodeert tot digitale bewegingen op een apparaat.


Ondanks het veelbelovende vooruitzicht heeft Neuralink te maken gehad met kritiek op zijn veiligheidsprocedures, waarbij vier Amerikaanse wetgevers de SEC hebben verzocht onderzoek te doen naar vermeende valse beweringen van Musk over de veiligheid van Neuralink-implantaten. Deze ontwikkelingen werpen een schaduw op de opwindende vooruitgang in hersen-computerinterfaces en doen vragen rijzen over de ethische aspecten van deze innovatieve technologie.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Cryptocurrency Transfers of Millions: XRP, Bitcoin en Ethereum in Spotlight

In een dag gekenmerkt door aanzienlijke bewegingen binnen de cryptocurrency-markt, hebben Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en XRP zich ontpopt als brandpunten. Ze houden de cryptogemeenschap in hun greep met transacties van aanzienlijke financiële omvang. De dag begon met een substantiële Ethereum-overdracht. Een bedrag van 14.768 ETH, ter waarde van $33,5 miljoen, verplaatste zich vanuit een niet nader genoemde portemonnee naar het gerenommeerde Coinbase-platform (NASDAQ:COIN). Deze omvangrijke transactie zette het toneel voor een reeks opmerkelijke bewegingen binnen het cryptocurrency-landschap. Vervolgens stroomde naadloos 27,7 miljoen XRP, gelijk aan $14,48 miljoen, naar de Bitstamp-beurs. Sterke aanwijzingen suggereren dat deze overdracht nauw verbonden is met initiatieven die gericht zijn op het versterken van de liquiditeit voor de Ripple Payments-service, waarvoor Bitstamp een essentiële provider is. Het hoogtepunt van de crypto-overdrachten vandaag vond plaats in de afgelopen ure

Bitcoin Rally: BlackRock's BTC ETF Poised to Overtake Grayscale's GBTC in Trading Volume

Bitcoin (BTC) is making waves once again, reclaiming the $43,000 milestone and surging over 2% in a single day. This resurgence follows a 10% dip on January 22, when Bitcoin briefly fell below $40,000. Now, nearly three weeks after the SEC gave the green light to spot BTC ETFs, the crypto market is witnessing heightened activity, with BTC trading volume surging nearly 20% in just 24 hours. The recent dip in Bitcoin's price was attributed to selling pressure from outflows in the Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), a converted BTC exchange-traded fund issued by Grayscale, a prominent crypto asset manager. For the first two weeks after the approval of spot BTC ETFs, GBTC outpaced other ETFs from BlackRock and Fidelity, recording approximately $4 billion in outflows. However, the latest data indicates a potential shift in this pattern. According to Bloomberg's James Seyffart, BlackRock's iShares Bitcoin Trust (IBIT) has emerged with a slight lead, boasting $2 million more in trades

Bitcoin Zakt Naar $40,000 - Laagste Punt Sinds Lancering Bitcoin ETFs

Bitcoin dook maandag naar een dieptepunt van zeven weken, met een koers net onder de $40.000 voor het eerst sinds de lancering van 11 spot bitcoin exchange-traded funds op 11 januari. De grootste cryptocurrency ter wereld stond laatst 3,98% lager op $39.938,00, handelend op het laagste niveau sinds 4 december na een korte opleving. Ether, de op een na grootste cryptocurrency, stond 6,37% lager op $2.328,30. Bitcoin was eerder gestegen vanwege de groeiende opwinding dat de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) bitcoin ETFs zou goedkeuren, waardoor de cryptocurrency toegankelijk zou worden voor een reeks nieuwe investeerders. Bitcoin steeg met ongeveer 70% vanaf augustus, toen een federale rechtbank de SEC dwong haar besluit om de bitcoin ETF-aanvraag van Grayscale Investments af te wijzen, te herzien. Sommige analisten hadden verwacht dat bitcoin aanvankelijk wat van die winsten zou terugdraaien. Anderen zeiden op maandag dat de cryptocurrency moeite had om te concurreren met tr