Doorgaan naar hoofdcontent

Elon Musk Meldt Succesvolle Implantatie van Neuralink Brain ChipElon Musk, de visionaire ondernemer achter bedrijven als SpaceX en Tesla, heeft aangekondigd dat de eerste menselijke patiënt met het Neuralink hersen-computerapparaat 'goed herstelt'. In een recente X-post verklaarde Musk dat de persoon met succes de implantatie op 28 januari heeft ontvangen en dat de eerste resultaten 'veelbelovende neuronenspike-detectie' laten zien.


Neuralink, eigendom van Elon Musk, heeft als doel mensen met ernstige verwondingen of verlamming te helpen communiceren met een telefoon of computer door simpelweg te denken. Het eerste product van Neuralink, genaamd Telepathy, streeft ernaar de communicatiesnelheid van mensen met beperkingen aanzienlijk te verbeteren, vergelijkbaar met wat Stephen Hawking zou kunnen bereiken als hij sneller kon communiceren dan een ervaren typist of veilingmeester.


Het baanbrekende PRIME-onderzoek van Neuralink, dat in september 2023 goedkeuring kreeg van de Amerikaanse Food and Drug Administration, heeft als doel een succesvolle hersen-computerinterface (BCI) te creëren. Hiermee kunnen mensen een computercursor of toetsenbord bedienen met alleen hun gedachten.


De BCI werkt door een klein deel van de schedel van de patiënt te openen en met behulp van een chirurgische robot het Neuralink-apparaat, bestaande uit "ultrafijne en flexibele draden", te implanteren in een gebied van de hersenen dat de intentie tot beweging controleert. Nadat het apparaat is geïmplanteerd, wordt het "cosmetisch onzichtbaar" en fungeert het als een opname- en transmissieapparaat dat draadloos gegevens naar een app verzendt, die vervolgens de gedachten van de patiënt decodeert tot digitale bewegingen op een apparaat.


Ondanks het veelbelovende vooruitzicht heeft Neuralink te maken gehad met kritiek op zijn veiligheidsprocedures, waarbij vier Amerikaanse wetgevers de SEC hebben verzocht onderzoek te doen naar vermeende valse beweringen van Musk over de veiligheid van Neuralink-implantaten. Deze ontwikkelingen werpen een schaduw op de opwindende vooruitgang in hersen-computerinterfaces en doen vragen rijzen over de ethische aspecten van deze innovatieve technologie.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Crypto-analist voorspelt: 'Bitcoin op weg naar prijsstijging tot $76.000'

Kevin Svenson, een bekende expert op het gebied van cryptocurrency, heeft onlangs opgemerkt dat Bitcoin zich momenteel in een interessante positie bevindt. Hij suggereert dat er mogelijk een gunstige verandering in de koers van Bitcoin op komst is. Svenson heeft specifieke patronen geïdentificeerd op de kortetermijngrafieken die erop wijzen dat de waarde van Bitcoin kan stijgen. Als je hier meer over zou willen weten blijf vooral lezen! Recente grafieken laten zien dat Bitcoin een patroon vertoont dat bekend staat als een 'omgekeerd hoofd-en-schouderspatroon'. Dit patroon kan worden geïnterpreteerd als een mogelijke ommekeer in de prijsrichting, wat zou kunnen resulteren in een stijging van de Bitcoin-koers. Technische analisten beschouwen dit als een veelbelovend signaal, hoewel het geen garantie is voor toekomstige resultaten. Svenson voorspelt dat Bitcoin mogelijk een nieuw hoogtepunt kan bereiken van $76.000, gebaseerd op deze patronen en indicatoren. Hij wijst erop dat Bi

Kaleo voorspelt: "Bitcoin staat op het punt een nieuwe recordhoogte te bereiken."

De gerenommeerde analist Kaleo merkt op dat Bitcoin momenteel een vergelijkbare koersbeweging vertoont als in december 2023 tot januari 2024. Destijds werd de markt gekenmerkt door anticipatie op de goedkeuring en lancering van de Spot Bitcoin ETFs. Kaleo voorspelt nu een opwaartse beweging van de Bitcoin koers richting een nieuwe all-time high rond de halvering. Echter, direct daarna voorziet hij een aanzienlijke correctie, gevolgd door een nieuwe stijging van Bitcoin. Bitcoin vertoont een koerspatroon dat lijkt op eerdere bewegingen. "Mijn huidige favoriete prijsstructuurvergelijking is gebaseerd op het tijdsframe vóór de ETF in december. Bitcoin zou gemakkelijk kunnen stijgen naar nieuwe hoogtepunten in de aanloop naar de halvering later deze week, gevolgd door een verkoopgolf en een geleidelijke opwaartse trend naar nieuwe pieken," aldus Kaleo. De onderstaande grafiek toont de Bitcoin-koers in de aanloop naar de goedkeuring en lancering van de Spot Bitcoin ETFs. Bron: Tr

Huishoudens behalen aanzienlijke winsten met hun beleggingen.

Huishoudens behalen aanzienlijke winsten met hun beleggingen.   Ben je ook benieuwd hoe Nederlandse huishoudens ondanks alle opschudding in de bankensector winst hebben weten te behalen op hun beleggingen in de eerste drie maanden van dit jaar? Nou, volgens de laatste updates van De Nederlandsche Bank (DNB) hebben ze niet alleen winst geboekt, maar hebben ze ook een groter deel van hun beleggingsportefeuille toegewijd aan aandelen en obligaties van banken. Je gelooft het misschien niet, maar de gezamenlijke waarde van de beleggingen van Nederlandse huishoudens is in het eerste kwartaal met maar liefst 7,8 miljard euro gestegen ten opzichte van het vorige kwartaal. Dat is toch wel een knappe stijging van ruim 5 procent, toch? Het is eigenlijk voor het eerst sinds eind 2021 dat we zo'n enorme groei hebben gezien in één kwartaal. Ondanks alle turbulentie op de financiële markten door gebeurtenissen zoals het omvallen van regionale banken in de Verenigde Staten en de crisis bij Credit