Doorgaan naar hoofdcontent

Het prijsballet van Bitcoin: een dans tussen winstneming en potentieel



Bitcoin's werelds grootste digitale activum, bevond zich in woelig water toen het bijna 8% verloor na een turbulente periode. Deze daling, geregistreerd van zaterdag tot maandag, vertegenwoordigt de slechtste prestatie over een periode van drie dagen sinds medio augustus, volgens gegevens samengesteld door Bloomberg. De terugval van bijna $45,000 had ook invloed op bredere cryptomarkten.




Sommige waarnemers schreven de neerwaartse trend toe aan zenuwachtige speculanten die posities afbouwden in aanloop naar een vergadering van het Federal Reserve over monetair beleid. Deze vergadering zou agressieve weddenschappen op renteverlagingen in 2024 kunnen testen. Toch worstelden de meesten om een duidelijke trigger te vinden en beschreven ze de terugval als een verwachte consolidatie gezien de indrukwekkende stijging van Bitcoin met 152% dit jaar.



Dit jaar herleefde de token na een tegenvallend 2022, omdat investeerders steeds zelfverzekerder werden dat toezichthouders binnenkort de eerste Amerikaanse spot Bitcoin Exchange-Traded Funds (ETF's) zouden toestaan. Dit zou een grotere vraag naar de virtuele valuta kunnen aankondigen.



Caroline Mauron, mede-oprichter van Orbit Markets, een aanbieder van liquiditeit voor digitale activaderivaten, merkte op: "Crypto zag eindelijk wat winstneming na een duizelingwekkende stijging in de afgelopen weken. We verwachten verdere idiosyncratische volatiliteit in de crypto-assetklasse in de aanloop naar de deadline voor de ETF-beslissing begin januari, wat kan worden verergerd door een slechte liquiditeit tijdens de vakantieperiode."



De cryptobranche wacht in spanning af op de uitkomst van aanvragen van BlackRock Inc. en anderen om Amerikaanse spot Bitcoin ETF's te starten. Bloomberg Intelligence verwacht goedkeuring van een reeks fondsen door de Securities & Exchange Commission tegen volgende maand.



Een andere ondersteuning voor het sentiment is de zogenaamde Bitcoin-halvering die in 2024 gepland staat. Deze halvering zal de hoeveelheid tokens die Bitcoin-mijnwerkers als beloning voor hun werk ontvangen, halveren. Het quadriënnale evenement maakt deel uit van het proces om het aanbod van Bitcoin te beperken tot 21 miljoen tokens. De munt bereikte records na de laatste drie halveringen.



Deze optimistische verhalen werden echter even op de achtergrond geschoven op maandag. Gegevens van Coinglass tonen aan dat ongeveer $455 miljoen aan cryptohandelposities die wedden op hogere prijzen werden geliquideerd op 11 december, het hoogste aantal sinds ten minste medio september.



Greg Moritz, mede-oprichter van het crypto hedgefonds AltTab Capital, merkte op: "Er waren een aantal marktsignalen waar we konden zien dat Bitcoin zijn weerstand ontmoette vanuit een technisch handelsperspectief. Ik denk niet dat dit indicatief is voor enige fundamentele verandering. Als er iets is, zien we het als een beetje een koopkans vanuit ons perspectief."



Bitcoin steeg ongeveer 1% naar $41,737 om 9:07 uur 's ochtends in Singapore op dinsdag. Kleinere tokens zoals BNB en Avalanche vertoonden ook stijgingen. Een maatstaf van de top 100 cryptomunten boekte een bescheiden vooruitgang. De markt blijft een boeiende achtbaan, waarin zowel uitdagingen als kansen samenkomen in de aanloop naar het nieuwe jaar.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Crypto-analist voorspelt: 'Bitcoin op weg naar prijsstijging tot $76.000'

Kevin Svenson, een bekende expert op het gebied van cryptocurrency, heeft onlangs opgemerkt dat Bitcoin zich momenteel in een interessante positie bevindt. Hij suggereert dat er mogelijk een gunstige verandering in de koers van Bitcoin op komst is. Svenson heeft specifieke patronen geïdentificeerd op de kortetermijngrafieken die erop wijzen dat de waarde van Bitcoin kan stijgen. Als je hier meer over zou willen weten blijf vooral lezen! Recente grafieken laten zien dat Bitcoin een patroon vertoont dat bekend staat als een 'omgekeerd hoofd-en-schouderspatroon'. Dit patroon kan worden geïnterpreteerd als een mogelijke ommekeer in de prijsrichting, wat zou kunnen resulteren in een stijging van de Bitcoin-koers. Technische analisten beschouwen dit als een veelbelovend signaal, hoewel het geen garantie is voor toekomstige resultaten. Svenson voorspelt dat Bitcoin mogelijk een nieuw hoogtepunt kan bereiken van $76.000, gebaseerd op deze patronen en indicatoren. Hij wijst erop dat Bi

Kaleo voorspelt: "Bitcoin staat op het punt een nieuwe recordhoogte te bereiken."

De gerenommeerde analist Kaleo merkt op dat Bitcoin momenteel een vergelijkbare koersbeweging vertoont als in december 2023 tot januari 2024. Destijds werd de markt gekenmerkt door anticipatie op de goedkeuring en lancering van de Spot Bitcoin ETFs. Kaleo voorspelt nu een opwaartse beweging van de Bitcoin koers richting een nieuwe all-time high rond de halvering. Echter, direct daarna voorziet hij een aanzienlijke correctie, gevolgd door een nieuwe stijging van Bitcoin. Bitcoin vertoont een koerspatroon dat lijkt op eerdere bewegingen. "Mijn huidige favoriete prijsstructuurvergelijking is gebaseerd op het tijdsframe vóór de ETF in december. Bitcoin zou gemakkelijk kunnen stijgen naar nieuwe hoogtepunten in de aanloop naar de halvering later deze week, gevolgd door een verkoopgolf en een geleidelijke opwaartse trend naar nieuwe pieken," aldus Kaleo. De onderstaande grafiek toont de Bitcoin-koers in de aanloop naar de goedkeuring en lancering van de Spot Bitcoin ETFs. Bron: Tr

Huishoudens behalen aanzienlijke winsten met hun beleggingen.

Huishoudens behalen aanzienlijke winsten met hun beleggingen.   Ben je ook benieuwd hoe Nederlandse huishoudens ondanks alle opschudding in de bankensector winst hebben weten te behalen op hun beleggingen in de eerste drie maanden van dit jaar? Nou, volgens de laatste updates van De Nederlandsche Bank (DNB) hebben ze niet alleen winst geboekt, maar hebben ze ook een groter deel van hun beleggingsportefeuille toegewijd aan aandelen en obligaties van banken. Je gelooft het misschien niet, maar de gezamenlijke waarde van de beleggingen van Nederlandse huishoudens is in het eerste kwartaal met maar liefst 7,8 miljard euro gestegen ten opzichte van het vorige kwartaal. Dat is toch wel een knappe stijging van ruim 5 procent, toch? Het is eigenlijk voor het eerst sinds eind 2021 dat we zo'n enorme groei hebben gezien in één kwartaal. Ondanks alle turbulentie op de financiële markten door gebeurtenissen zoals het omvallen van regionale banken in de Verenigde Staten en de crisis bij Credit