Doorgaan naar hoofdcontent

Aegon in de Lift: Sterke Groei en Verhoogde Verwachtingen
In een opmerkelijke zet heeft de Nederlandse verzekeraar Aegon (NYSE:AEG) zijn jaarlijkse kapitaalgeneratieverwachting verhoogd na het overtreffen van de verwachtingen voor het derde kwartaal op dezelfde maatstaf, gedreven door een sterke prestatie op de cruciale Amerikaanse markt.
Aegon heeft de afgelopen tijd zijn bedrijfsstructuur vereenvoudigd door bedrijven in Centraal- en Oost-Europa te verkopen, terwijl het zich richt op zijn Amerikaanse activiteiten, voornamelijk via het Transamerica-merk dat zich richt op pensioenoplossingen, investeringen en levensverzekeringen.
De verwachting is nu dat de operationele kapitaalgeneratie van de eenheden dit jaar rond de 1,2 miljard euro ($1,3 miljard) zal liggen, vergeleken met een eerdere doelstelling van meer dan 1 miljard. Eerder werd verwacht dat de drempel van 1,2 miljard euro in 2025 zou worden bereikt.
In het derde kwartaal genereerde Aegon 310 miljoen euro aan operationeel kapitaal, na aftrek van financiering en operationele kosten, een stijging van 29% ten opzichte van een jaar eerder en ruim boven de verwachte 212 miljoen volgens analisten in een door het bedrijf samengesteld consensus.
CEO Lard Friese benadrukte "voortdurende commerciële momentum" in de VS in een kwartaalwinstverklaring.
De regio Amerika, voornamelijk bestaande uit de Amerikaanse activiteiten, vertegenwoordigde tweederde van de operationele kapitaalgeneratie van de groep in het kwartaal.
Het Amerikaanse tegenhanger MetLife (NYSE:MET) meldde eerder deze maand een winstverhoging voor het kwartaal, omdat hogere terugkerende rentemarges de winst uit pensioen- en inkomensoplossingen stimuleerden.
Aegon zei dat het van plan is om het aantal medewerkers van zijn Amerikaanse levensverzekeringsagentschap, World Financial Group, tegen 2027 te verhogen tot 110.000 agenten. Aan het einde van het derde kwartaal waren er 69.104 gelicentieerde agenten.
Tijdens een interview met Reuters schreef de CFO van de groep, Matt Rider, de daling toe aan agenten die vanaf het halfjaar zelf moeten betalen voor hun fouten- en omissieverzekering, waardoor niet-actieve agenten in het derde kwartaal afhaken.
"Het is een normale gang van zaken in het derde kwartaal van elk jaar, en we liggen op koers om op de lange termijn naar de 110 te gaan", voegde Rider toe.
In juli sloot de Nederlandse groep een deal van 4,9 miljard euro af om haar binnenlandse verzekeringsactiviteiten te verkopen aan ASR, dat Aegon verving als de op een na grootste verzekeraar in Nederland.Reacties

Populaire posts van deze blog

Crypto-analist voorspelt: 'Bitcoin op weg naar prijsstijging tot $76.000'

Kevin Svenson, een bekende expert op het gebied van cryptocurrency, heeft onlangs opgemerkt dat Bitcoin zich momenteel in een interessante positie bevindt. Hij suggereert dat er mogelijk een gunstige verandering in de koers van Bitcoin op komst is. Svenson heeft specifieke patronen geïdentificeerd op de kortetermijngrafieken die erop wijzen dat de waarde van Bitcoin kan stijgen. Als je hier meer over zou willen weten blijf vooral lezen! Recente grafieken laten zien dat Bitcoin een patroon vertoont dat bekend staat als een 'omgekeerd hoofd-en-schouderspatroon'. Dit patroon kan worden geïnterpreteerd als een mogelijke ommekeer in de prijsrichting, wat zou kunnen resulteren in een stijging van de Bitcoin-koers. Technische analisten beschouwen dit als een veelbelovend signaal, hoewel het geen garantie is voor toekomstige resultaten. Svenson voorspelt dat Bitcoin mogelijk een nieuw hoogtepunt kan bereiken van $76.000, gebaseerd op deze patronen en indicatoren. Hij wijst erop dat Bi

Kaleo voorspelt: "Bitcoin staat op het punt een nieuwe recordhoogte te bereiken."

De gerenommeerde analist Kaleo merkt op dat Bitcoin momenteel een vergelijkbare koersbeweging vertoont als in december 2023 tot januari 2024. Destijds werd de markt gekenmerkt door anticipatie op de goedkeuring en lancering van de Spot Bitcoin ETFs. Kaleo voorspelt nu een opwaartse beweging van de Bitcoin koers richting een nieuwe all-time high rond de halvering. Echter, direct daarna voorziet hij een aanzienlijke correctie, gevolgd door een nieuwe stijging van Bitcoin. Bitcoin vertoont een koerspatroon dat lijkt op eerdere bewegingen. "Mijn huidige favoriete prijsstructuurvergelijking is gebaseerd op het tijdsframe vóór de ETF in december. Bitcoin zou gemakkelijk kunnen stijgen naar nieuwe hoogtepunten in de aanloop naar de halvering later deze week, gevolgd door een verkoopgolf en een geleidelijke opwaartse trend naar nieuwe pieken," aldus Kaleo. De onderstaande grafiek toont de Bitcoin-koers in de aanloop naar de goedkeuring en lancering van de Spot Bitcoin ETFs. Bron: Tr

Huishoudens behalen aanzienlijke winsten met hun beleggingen.

Huishoudens behalen aanzienlijke winsten met hun beleggingen.   Ben je ook benieuwd hoe Nederlandse huishoudens ondanks alle opschudding in de bankensector winst hebben weten te behalen op hun beleggingen in de eerste drie maanden van dit jaar? Nou, volgens de laatste updates van De Nederlandsche Bank (DNB) hebben ze niet alleen winst geboekt, maar hebben ze ook een groter deel van hun beleggingsportefeuille toegewijd aan aandelen en obligaties van banken. Je gelooft het misschien niet, maar de gezamenlijke waarde van de beleggingen van Nederlandse huishoudens is in het eerste kwartaal met maar liefst 7,8 miljard euro gestegen ten opzichte van het vorige kwartaal. Dat is toch wel een knappe stijging van ruim 5 procent, toch? Het is eigenlijk voor het eerst sinds eind 2021 dat we zo'n enorme groei hebben gezien in één kwartaal. Ondanks alle turbulentie op de financiële markten door gebeurtenissen zoals het omvallen van regionale banken in de Verenigde Staten en de crisis bij Credit