Doorgaan naar hoofdcontent

Aegon in de Lift: Sterke Groei en Verhoogde Verwachtingen
In een opmerkelijke zet heeft de Nederlandse verzekeraar Aegon (NYSE:AEG) zijn jaarlijkse kapitaalgeneratieverwachting verhoogd na het overtreffen van de verwachtingen voor het derde kwartaal op dezelfde maatstaf, gedreven door een sterke prestatie op de cruciale Amerikaanse markt.
Aegon heeft de afgelopen tijd zijn bedrijfsstructuur vereenvoudigd door bedrijven in Centraal- en Oost-Europa te verkopen, terwijl het zich richt op zijn Amerikaanse activiteiten, voornamelijk via het Transamerica-merk dat zich richt op pensioenoplossingen, investeringen en levensverzekeringen.
De verwachting is nu dat de operationele kapitaalgeneratie van de eenheden dit jaar rond de 1,2 miljard euro ($1,3 miljard) zal liggen, vergeleken met een eerdere doelstelling van meer dan 1 miljard. Eerder werd verwacht dat de drempel van 1,2 miljard euro in 2025 zou worden bereikt.
In het derde kwartaal genereerde Aegon 310 miljoen euro aan operationeel kapitaal, na aftrek van financiering en operationele kosten, een stijging van 29% ten opzichte van een jaar eerder en ruim boven de verwachte 212 miljoen volgens analisten in een door het bedrijf samengesteld consensus.
CEO Lard Friese benadrukte "voortdurende commerciële momentum" in de VS in een kwartaalwinstverklaring.
De regio Amerika, voornamelijk bestaande uit de Amerikaanse activiteiten, vertegenwoordigde tweederde van de operationele kapitaalgeneratie van de groep in het kwartaal.
Het Amerikaanse tegenhanger MetLife (NYSE:MET) meldde eerder deze maand een winstverhoging voor het kwartaal, omdat hogere terugkerende rentemarges de winst uit pensioen- en inkomensoplossingen stimuleerden.
Aegon zei dat het van plan is om het aantal medewerkers van zijn Amerikaanse levensverzekeringsagentschap, World Financial Group, tegen 2027 te verhogen tot 110.000 agenten. Aan het einde van het derde kwartaal waren er 69.104 gelicentieerde agenten.
Tijdens een interview met Reuters schreef de CFO van de groep, Matt Rider, de daling toe aan agenten die vanaf het halfjaar zelf moeten betalen voor hun fouten- en omissieverzekering, waardoor niet-actieve agenten in het derde kwartaal afhaken.
"Het is een normale gang van zaken in het derde kwartaal van elk jaar, en we liggen op koers om op de lange termijn naar de 110 te gaan", voegde Rider toe.
In juli sloot de Nederlandse groep een deal van 4,9 miljard euro af om haar binnenlandse verzekeringsactiviteiten te verkopen aan ASR, dat Aegon verving als de op een na grootste verzekeraar in Nederland.Reacties

Populaire posts van deze blog

Cryptocurrency Transfers of Millions: XRP, Bitcoin en Ethereum in Spotlight

In een dag gekenmerkt door aanzienlijke bewegingen binnen de cryptocurrency-markt, hebben Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en XRP zich ontpopt als brandpunten. Ze houden de cryptogemeenschap in hun greep met transacties van aanzienlijke financiële omvang. De dag begon met een substantiële Ethereum-overdracht. Een bedrag van 14.768 ETH, ter waarde van $33,5 miljoen, verplaatste zich vanuit een niet nader genoemde portemonnee naar het gerenommeerde Coinbase-platform (NASDAQ:COIN). Deze omvangrijke transactie zette het toneel voor een reeks opmerkelijke bewegingen binnen het cryptocurrency-landschap. Vervolgens stroomde naadloos 27,7 miljoen XRP, gelijk aan $14,48 miljoen, naar de Bitstamp-beurs. Sterke aanwijzingen suggereren dat deze overdracht nauw verbonden is met initiatieven die gericht zijn op het versterken van de liquiditeit voor de Ripple Payments-service, waarvoor Bitstamp een essentiële provider is. Het hoogtepunt van de crypto-overdrachten vandaag vond plaats in de afgelopen ure

Bitcoin Rally: BlackRock's BTC ETF Poised to Overtake Grayscale's GBTC in Trading Volume

Bitcoin (BTC) is making waves once again, reclaiming the $43,000 milestone and surging over 2% in a single day. This resurgence follows a 10% dip on January 22, when Bitcoin briefly fell below $40,000. Now, nearly three weeks after the SEC gave the green light to spot BTC ETFs, the crypto market is witnessing heightened activity, with BTC trading volume surging nearly 20% in just 24 hours. The recent dip in Bitcoin's price was attributed to selling pressure from outflows in the Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), a converted BTC exchange-traded fund issued by Grayscale, a prominent crypto asset manager. For the first two weeks after the approval of spot BTC ETFs, GBTC outpaced other ETFs from BlackRock and Fidelity, recording approximately $4 billion in outflows. However, the latest data indicates a potential shift in this pattern. According to Bloomberg's James Seyffart, BlackRock's iShares Bitcoin Trust (IBIT) has emerged with a slight lead, boasting $2 million more in trades

Bitcoin Zakt Naar $40,000 - Laagste Punt Sinds Lancering Bitcoin ETFs

Bitcoin dook maandag naar een dieptepunt van zeven weken, met een koers net onder de $40.000 voor het eerst sinds de lancering van 11 spot bitcoin exchange-traded funds op 11 januari. De grootste cryptocurrency ter wereld stond laatst 3,98% lager op $39.938,00, handelend op het laagste niveau sinds 4 december na een korte opleving. Ether, de op een na grootste cryptocurrency, stond 6,37% lager op $2.328,30. Bitcoin was eerder gestegen vanwege de groeiende opwinding dat de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) bitcoin ETFs zou goedkeuren, waardoor de cryptocurrency toegankelijk zou worden voor een reeks nieuwe investeerders. Bitcoin steeg met ongeveer 70% vanaf augustus, toen een federale rechtbank de SEC dwong haar besluit om de bitcoin ETF-aanvraag van Grayscale Investments af te wijzen, te herzien. Sommige analisten hadden verwacht dat bitcoin aanvankelijk wat van die winsten zou terugdraaien. Anderen zeiden op maandag dat de cryptocurrency moeite had om te concurreren met tr