Doorgaan naar hoofdcontent

GBP/AUD wisselkoers daalt te midden van sterke Australische detailhandelsgegevens en zorgen over de Britse economieOp 30 oktober 2023 08:06 PM ET werd de GBP/AUD wisselkoers beïnvloed door sterke Australische detailhandelsgegevens en zorgen over de Britse economie, waardoor deze een neergang ervoer. Dit volgt op de daling van het valutapaar vorige week als gevolg van teleurstellende indicatoren op de Britse arbeidsmarkt en anticipatie van een renteverhoging door de Reserve Bank of Australia (RBA).

De robuuste detailhandelsgegevens van Australië, die wijzen op solide consumentenbestedingen ondanks hoge inflatie en rentetarieven, hebben de Australische dollar (AUD) versterkt. Taylor Nugent van de National Australia Bank (OTC: NABZY) suggereerde dat dit de RBA ertoe zou kunnen brengen haar beleid van monetaire verkrapping voort te zetten. Het Britse pond (GBP) daarentegen had moeite vanwege een gebrek aan gegevens, wat beleggers zorgen baarde over de Britse economie en de verwachtingen voor een renteverhoging door de Bank of England (BoE) verminderde.

Het consumentenkredietrapport van de BoE duidde op een vertraging in de publieke leningen, wat de heropleving van de Britse economie zou kunnen helpen. Niettemin bleef het pond laag vanwege factoren zoals het conflict tussen Israël en Hamas en het algemene marktsentiment.

De verwachting van een pauze in de renteverhogingscyclus van de BoE, een toekomstige hawkish toespraak van RBA Assistant Governor Brad Jones en recente hawkish indicaties van de RBA die suggereren dat er een nieuwe renteverhoging zou kunnen plaatsvinden, zouden de GBP/AUD wisselkoers verder kunnen beïnvloeden. De prestaties van de AUD kunnen ook worden beïnvloed door de inkoopmanagersindex (PMI) voor de verwerkende industrie van oktober. Vanwege zijn riskantere karakter in vergelijking met het pond, zou de AUD kunnen verzwakken als het marktsentiment verslechtert.

Vorige week bereikte de GBP/AUD wisselkoers een vijf weken durende hoogte te midden van een angstig marktsentiment, om vervolgens onder druk te komen staan door krimp in de productie- en dienstensectoren van het Verenigd Koninkrijk. Een hoge inflatie lezing in het midden van de week in Australië duwde de AUD naar een hoogtepunt van drie weken ten opzichte van het GBP. Deze momentum werd tijdelijk verzwakt door de onverschillige houding van RBA Governor Michele Bullock ten opzichte van de inflatiesprong, totdat Westpac een RBA-rente verhoging in november voorspelde, wat de sterkte van de AUD herstelde.

Tegelijkertijd onthulde de enquête naar de distributiehandel van de Confederation of British Industry (CBI) de slechtste lezing voor oktober sinds 2017 voor de verkoopgegevens in het Verenigd Koninkrijk, wat de GBP verder onderdrukte. Belangrijke gebeurtenissen om in de gaten te houden zijn onder andere de rentebeslissing van de BoE en het handelsoverschot van Australië in september, die beide schommelingen in de AUD kunnen veroorzaken. Bovendien zou een dovish besluit van de Federal Reserve het marktsentiment kunnen veranderen en daardoor invloed kunnen hebben op de AUD.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Cryptocurrency Transfers of Millions: XRP, Bitcoin en Ethereum in Spotlight

In een dag gekenmerkt door aanzienlijke bewegingen binnen de cryptocurrency-markt, hebben Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en XRP zich ontpopt als brandpunten. Ze houden de cryptogemeenschap in hun greep met transacties van aanzienlijke financiële omvang. De dag begon met een substantiële Ethereum-overdracht. Een bedrag van 14.768 ETH, ter waarde van $33,5 miljoen, verplaatste zich vanuit een niet nader genoemde portemonnee naar het gerenommeerde Coinbase-platform (NASDAQ:COIN). Deze omvangrijke transactie zette het toneel voor een reeks opmerkelijke bewegingen binnen het cryptocurrency-landschap. Vervolgens stroomde naadloos 27,7 miljoen XRP, gelijk aan $14,48 miljoen, naar de Bitstamp-beurs. Sterke aanwijzingen suggereren dat deze overdracht nauw verbonden is met initiatieven die gericht zijn op het versterken van de liquiditeit voor de Ripple Payments-service, waarvoor Bitstamp een essentiële provider is. Het hoogtepunt van de crypto-overdrachten vandaag vond plaats in de afgelopen ure

Bitcoin Rally: BlackRock's BTC ETF Poised to Overtake Grayscale's GBTC in Trading Volume

Bitcoin (BTC) is making waves once again, reclaiming the $43,000 milestone and surging over 2% in a single day. This resurgence follows a 10% dip on January 22, when Bitcoin briefly fell below $40,000. Now, nearly three weeks after the SEC gave the green light to spot BTC ETFs, the crypto market is witnessing heightened activity, with BTC trading volume surging nearly 20% in just 24 hours. The recent dip in Bitcoin's price was attributed to selling pressure from outflows in the Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), a converted BTC exchange-traded fund issued by Grayscale, a prominent crypto asset manager. For the first two weeks after the approval of spot BTC ETFs, GBTC outpaced other ETFs from BlackRock and Fidelity, recording approximately $4 billion in outflows. However, the latest data indicates a potential shift in this pattern. According to Bloomberg's James Seyffart, BlackRock's iShares Bitcoin Trust (IBIT) has emerged with a slight lead, boasting $2 million more in trades

Bitcoin Zakt Naar $40,000 - Laagste Punt Sinds Lancering Bitcoin ETFs

Bitcoin dook maandag naar een dieptepunt van zeven weken, met een koers net onder de $40.000 voor het eerst sinds de lancering van 11 spot bitcoin exchange-traded funds op 11 januari. De grootste cryptocurrency ter wereld stond laatst 3,98% lager op $39.938,00, handelend op het laagste niveau sinds 4 december na een korte opleving. Ether, de op een na grootste cryptocurrency, stond 6,37% lager op $2.328,30. Bitcoin was eerder gestegen vanwege de groeiende opwinding dat de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) bitcoin ETFs zou goedkeuren, waardoor de cryptocurrency toegankelijk zou worden voor een reeks nieuwe investeerders. Bitcoin steeg met ongeveer 70% vanaf augustus, toen een federale rechtbank de SEC dwong haar besluit om de bitcoin ETF-aanvraag van Grayscale Investments af te wijzen, te herzien. Sommige analisten hadden verwacht dat bitcoin aanvankelijk wat van die winsten zou terugdraaien. Anderen zeiden op maandag dat de cryptocurrency moeite had om te concurreren met tr