Doorgaan naar hoofdcontent

GBP/AUD wisselkoers daalt te midden van sterke Australische detailhandelsgegevens en zorgen over de Britse economieOp 30 oktober 2023 08:06 PM ET werd de GBP/AUD wisselkoers beïnvloed door sterke Australische detailhandelsgegevens en zorgen over de Britse economie, waardoor deze een neergang ervoer. Dit volgt op de daling van het valutapaar vorige week als gevolg van teleurstellende indicatoren op de Britse arbeidsmarkt en anticipatie van een renteverhoging door de Reserve Bank of Australia (RBA).

De robuuste detailhandelsgegevens van Australië, die wijzen op solide consumentenbestedingen ondanks hoge inflatie en rentetarieven, hebben de Australische dollar (AUD) versterkt. Taylor Nugent van de National Australia Bank (OTC: NABZY) suggereerde dat dit de RBA ertoe zou kunnen brengen haar beleid van monetaire verkrapping voort te zetten. Het Britse pond (GBP) daarentegen had moeite vanwege een gebrek aan gegevens, wat beleggers zorgen baarde over de Britse economie en de verwachtingen voor een renteverhoging door de Bank of England (BoE) verminderde.

Het consumentenkredietrapport van de BoE duidde op een vertraging in de publieke leningen, wat de heropleving van de Britse economie zou kunnen helpen. Niettemin bleef het pond laag vanwege factoren zoals het conflict tussen Israël en Hamas en het algemene marktsentiment.

De verwachting van een pauze in de renteverhogingscyclus van de BoE, een toekomstige hawkish toespraak van RBA Assistant Governor Brad Jones en recente hawkish indicaties van de RBA die suggereren dat er een nieuwe renteverhoging zou kunnen plaatsvinden, zouden de GBP/AUD wisselkoers verder kunnen beïnvloeden. De prestaties van de AUD kunnen ook worden beïnvloed door de inkoopmanagersindex (PMI) voor de verwerkende industrie van oktober. Vanwege zijn riskantere karakter in vergelijking met het pond, zou de AUD kunnen verzwakken als het marktsentiment verslechtert.

Vorige week bereikte de GBP/AUD wisselkoers een vijf weken durende hoogte te midden van een angstig marktsentiment, om vervolgens onder druk te komen staan door krimp in de productie- en dienstensectoren van het Verenigd Koninkrijk. Een hoge inflatie lezing in het midden van de week in Australië duwde de AUD naar een hoogtepunt van drie weken ten opzichte van het GBP. Deze momentum werd tijdelijk verzwakt door de onverschillige houding van RBA Governor Michele Bullock ten opzichte van de inflatiesprong, totdat Westpac een RBA-rente verhoging in november voorspelde, wat de sterkte van de AUD herstelde.

Tegelijkertijd onthulde de enquête naar de distributiehandel van de Confederation of British Industry (CBI) de slechtste lezing voor oktober sinds 2017 voor de verkoopgegevens in het Verenigd Koninkrijk, wat de GBP verder onderdrukte. Belangrijke gebeurtenissen om in de gaten te houden zijn onder andere de rentebeslissing van de BoE en het handelsoverschot van Australië in september, die beide schommelingen in de AUD kunnen veroorzaken. Bovendien zou een dovish besluit van de Federal Reserve het marktsentiment kunnen veranderen en daardoor invloed kunnen hebben op de AUD.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Crypto-analist voorspelt: 'Bitcoin op weg naar prijsstijging tot $76.000'

Kevin Svenson, een bekende expert op het gebied van cryptocurrency, heeft onlangs opgemerkt dat Bitcoin zich momenteel in een interessante positie bevindt. Hij suggereert dat er mogelijk een gunstige verandering in de koers van Bitcoin op komst is. Svenson heeft specifieke patronen geïdentificeerd op de kortetermijngrafieken die erop wijzen dat de waarde van Bitcoin kan stijgen. Als je hier meer over zou willen weten blijf vooral lezen! Recente grafieken laten zien dat Bitcoin een patroon vertoont dat bekend staat als een 'omgekeerd hoofd-en-schouderspatroon'. Dit patroon kan worden geïnterpreteerd als een mogelijke ommekeer in de prijsrichting, wat zou kunnen resulteren in een stijging van de Bitcoin-koers. Technische analisten beschouwen dit als een veelbelovend signaal, hoewel het geen garantie is voor toekomstige resultaten. Svenson voorspelt dat Bitcoin mogelijk een nieuw hoogtepunt kan bereiken van $76.000, gebaseerd op deze patronen en indicatoren. Hij wijst erop dat Bi

Kaleo voorspelt: "Bitcoin staat op het punt een nieuwe recordhoogte te bereiken."

De gerenommeerde analist Kaleo merkt op dat Bitcoin momenteel een vergelijkbare koersbeweging vertoont als in december 2023 tot januari 2024. Destijds werd de markt gekenmerkt door anticipatie op de goedkeuring en lancering van de Spot Bitcoin ETFs. Kaleo voorspelt nu een opwaartse beweging van de Bitcoin koers richting een nieuwe all-time high rond de halvering. Echter, direct daarna voorziet hij een aanzienlijke correctie, gevolgd door een nieuwe stijging van Bitcoin. Bitcoin vertoont een koerspatroon dat lijkt op eerdere bewegingen. "Mijn huidige favoriete prijsstructuurvergelijking is gebaseerd op het tijdsframe vóór de ETF in december. Bitcoin zou gemakkelijk kunnen stijgen naar nieuwe hoogtepunten in de aanloop naar de halvering later deze week, gevolgd door een verkoopgolf en een geleidelijke opwaartse trend naar nieuwe pieken," aldus Kaleo. De onderstaande grafiek toont de Bitcoin-koers in de aanloop naar de goedkeuring en lancering van de Spot Bitcoin ETFs. Bron: Tr

Huishoudens behalen aanzienlijke winsten met hun beleggingen.

Huishoudens behalen aanzienlijke winsten met hun beleggingen.   Ben je ook benieuwd hoe Nederlandse huishoudens ondanks alle opschudding in de bankensector winst hebben weten te behalen op hun beleggingen in de eerste drie maanden van dit jaar? Nou, volgens de laatste updates van De Nederlandsche Bank (DNB) hebben ze niet alleen winst geboekt, maar hebben ze ook een groter deel van hun beleggingsportefeuille toegewijd aan aandelen en obligaties van banken. Je gelooft het misschien niet, maar de gezamenlijke waarde van de beleggingen van Nederlandse huishoudens is in het eerste kwartaal met maar liefst 7,8 miljard euro gestegen ten opzichte van het vorige kwartaal. Dat is toch wel een knappe stijging van ruim 5 procent, toch? Het is eigenlijk voor het eerst sinds eind 2021 dat we zo'n enorme groei hebben gezien in één kwartaal. Ondanks alle turbulentie op de financiële markten door gebeurtenissen zoals het omvallen van regionale banken in de Verenigde Staten en de crisis bij Credit