Doorgaan naar hoofdcontent

EU waarschuwt Elon Musk voor 'desinformatie' op X na Hamas-aanval
In een bericht op de website die vroeger bekend stond als Twitter, zei de industrieleider van de EU dat "gewelddadige en terroristische inhoud" niet was verwijderd, ondanks waarschuwingen - zoals vereist door de EU-wetgeving.


Meneer Musk verklaarde dat zijn bedrijf actie had ondernomen, waaronder het verwijderen van nieuw gecreëerde Hamas-gerelateerde accounts.Hij vroeg de EU om de vermeende schendingen op te sommen.

Thierry Breton, Commissaris voor de Interne Markt van de Europese Unie, gaf geen details over de desinformatie waarnaar hij verwees in zijn brief aan de heer Musk.


Hij merkte echter op dat gevallen van "valse en gemanipuleerde afbeeldingen en feiten" wijdverspreid waren gemeld op het socialemediaplatform.


"Ik nodig u daarom dringend uit om ervoor te zorgen dat uw systemen effectief zijn en rapporteer over de crisismaatregelen die aan mijn team zijn genomen", schreef hij in zijn brief, die hij deelde op sociale media.

Zijn brief kwam enkele dagen nadat de Palestijnse militante groep Hamas een aanval had gelanceerd op Israël, waarbij honderden inwoners werden gedood en tientallen mensen werden gegijzeld.Als reactie daarop hebben Israëlische troepen golven van raketaanvallen op de Gazastrook gelanceerd, waarbij meer dan 900 mensen zijn omgekomen.EU-veiligheidswetten beginnen impact te hebben op grote techbedrijven


In zijn reactie op X zei meneer Musk: "Ons beleid is dat alles open en transparant is, een benadering die ik weet dat de EU ondersteunt.

"Graag een lijst van de schendingen die u op X suggereert, zodat het publiek ze kan zien."

Meneer Breton zei dat meneer Musk "goed op de hoogte was van de meldingen van uw gebruikers - en autoriteiten - over valse inhoud en verheerlijking van geweld", en voegde eraan toe dat het aan hem was om te "bewijzen dat u doet wat u zegt".


De EU Digital Services Act (DSA) is ontworpen om gebruikers van grote techplatforms te beschermen.

Deze wet werd in november van kracht, maar bedrijven kregen tijd om ervoor te zorgen dat hun systemen voldeden.

Op 25 april noemde de commissie de zeer grote online platforms - die met meer dan 45 miljoen EU-gebruikers - die zouden worden onderworpen aan de strengste regels, waaronder X. De wet trad vier maanden later in augustus in werking.


Onder de strengere regels moeten grotere bedrijven potentiële risico's beoordelen die ze kunnen veroorzaken, deze beoordeling rapporteren en maatregelen nemen om het probleem aan te pakken.

Niet-naleving van de DSA kan leiden tot EU-boetes tot wel 6% van de wereldwijde omzet van een bedrijf, of mogelijk tot schorsing van de dienst.


Meneer Musk ontbond de Trust and Safety Council van Twitter kort na de overname van het bedrijf in 2022. Opgericht in 2016, bevatte de vrijwilligersraad ongeveer 100 onafhankelijke groepen die advies gaven over kwesties als zelfbeschadiging, kindermishandeling en haatzaaien.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Cryptocurrency Transfers of Millions: XRP, Bitcoin en Ethereum in Spotlight

In een dag gekenmerkt door aanzienlijke bewegingen binnen de cryptocurrency-markt, hebben Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en XRP zich ontpopt als brandpunten. Ze houden de cryptogemeenschap in hun greep met transacties van aanzienlijke financiële omvang. De dag begon met een substantiële Ethereum-overdracht. Een bedrag van 14.768 ETH, ter waarde van $33,5 miljoen, verplaatste zich vanuit een niet nader genoemde portemonnee naar het gerenommeerde Coinbase-platform (NASDAQ:COIN). Deze omvangrijke transactie zette het toneel voor een reeks opmerkelijke bewegingen binnen het cryptocurrency-landschap. Vervolgens stroomde naadloos 27,7 miljoen XRP, gelijk aan $14,48 miljoen, naar de Bitstamp-beurs. Sterke aanwijzingen suggereren dat deze overdracht nauw verbonden is met initiatieven die gericht zijn op het versterken van de liquiditeit voor de Ripple Payments-service, waarvoor Bitstamp een essentiële provider is. Het hoogtepunt van de crypto-overdrachten vandaag vond plaats in de afgelopen ure

Bitcoin Rally: BlackRock's BTC ETF Poised to Overtake Grayscale's GBTC in Trading Volume

Bitcoin (BTC) is making waves once again, reclaiming the $43,000 milestone and surging over 2% in a single day. This resurgence follows a 10% dip on January 22, when Bitcoin briefly fell below $40,000. Now, nearly three weeks after the SEC gave the green light to spot BTC ETFs, the crypto market is witnessing heightened activity, with BTC trading volume surging nearly 20% in just 24 hours. The recent dip in Bitcoin's price was attributed to selling pressure from outflows in the Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), a converted BTC exchange-traded fund issued by Grayscale, a prominent crypto asset manager. For the first two weeks after the approval of spot BTC ETFs, GBTC outpaced other ETFs from BlackRock and Fidelity, recording approximately $4 billion in outflows. However, the latest data indicates a potential shift in this pattern. According to Bloomberg's James Seyffart, BlackRock's iShares Bitcoin Trust (IBIT) has emerged with a slight lead, boasting $2 million more in trades

Bitcoin Zakt Naar $40,000 - Laagste Punt Sinds Lancering Bitcoin ETFs

Bitcoin dook maandag naar een dieptepunt van zeven weken, met een koers net onder de $40.000 voor het eerst sinds de lancering van 11 spot bitcoin exchange-traded funds op 11 januari. De grootste cryptocurrency ter wereld stond laatst 3,98% lager op $39.938,00, handelend op het laagste niveau sinds 4 december na een korte opleving. Ether, de op een na grootste cryptocurrency, stond 6,37% lager op $2.328,30. Bitcoin was eerder gestegen vanwege de groeiende opwinding dat de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) bitcoin ETFs zou goedkeuren, waardoor de cryptocurrency toegankelijk zou worden voor een reeks nieuwe investeerders. Bitcoin steeg met ongeveer 70% vanaf augustus, toen een federale rechtbank de SEC dwong haar besluit om de bitcoin ETF-aanvraag van Grayscale Investments af te wijzen, te herzien. Sommige analisten hadden verwacht dat bitcoin aanvankelijk wat van die winsten zou terugdraaien. Anderen zeiden op maandag dat de cryptocurrency moeite had om te concurreren met tr