Doorgaan naar hoofdcontent

EU waarschuwt Elon Musk voor 'desinformatie' op X na Hamas-aanval
In een bericht op de website die vroeger bekend stond als Twitter, zei de industrieleider van de EU dat "gewelddadige en terroristische inhoud" niet was verwijderd, ondanks waarschuwingen - zoals vereist door de EU-wetgeving.


Meneer Musk verklaarde dat zijn bedrijf actie had ondernomen, waaronder het verwijderen van nieuw gecreëerde Hamas-gerelateerde accounts.Hij vroeg de EU om de vermeende schendingen op te sommen.

Thierry Breton, Commissaris voor de Interne Markt van de Europese Unie, gaf geen details over de desinformatie waarnaar hij verwees in zijn brief aan de heer Musk.


Hij merkte echter op dat gevallen van "valse en gemanipuleerde afbeeldingen en feiten" wijdverspreid waren gemeld op het socialemediaplatform.


"Ik nodig u daarom dringend uit om ervoor te zorgen dat uw systemen effectief zijn en rapporteer over de crisismaatregelen die aan mijn team zijn genomen", schreef hij in zijn brief, die hij deelde op sociale media.

Zijn brief kwam enkele dagen nadat de Palestijnse militante groep Hamas een aanval had gelanceerd op Israël, waarbij honderden inwoners werden gedood en tientallen mensen werden gegijzeld.Als reactie daarop hebben Israëlische troepen golven van raketaanvallen op de Gazastrook gelanceerd, waarbij meer dan 900 mensen zijn omgekomen.EU-veiligheidswetten beginnen impact te hebben op grote techbedrijven


In zijn reactie op X zei meneer Musk: "Ons beleid is dat alles open en transparant is, een benadering die ik weet dat de EU ondersteunt.

"Graag een lijst van de schendingen die u op X suggereert, zodat het publiek ze kan zien."

Meneer Breton zei dat meneer Musk "goed op de hoogte was van de meldingen van uw gebruikers - en autoriteiten - over valse inhoud en verheerlijking van geweld", en voegde eraan toe dat het aan hem was om te "bewijzen dat u doet wat u zegt".


De EU Digital Services Act (DSA) is ontworpen om gebruikers van grote techplatforms te beschermen.

Deze wet werd in november van kracht, maar bedrijven kregen tijd om ervoor te zorgen dat hun systemen voldeden.

Op 25 april noemde de commissie de zeer grote online platforms - die met meer dan 45 miljoen EU-gebruikers - die zouden worden onderworpen aan de strengste regels, waaronder X. De wet trad vier maanden later in augustus in werking.


Onder de strengere regels moeten grotere bedrijven potentiële risico's beoordelen die ze kunnen veroorzaken, deze beoordeling rapporteren en maatregelen nemen om het probleem aan te pakken.

Niet-naleving van de DSA kan leiden tot EU-boetes tot wel 6% van de wereldwijde omzet van een bedrijf, of mogelijk tot schorsing van de dienst.


Meneer Musk ontbond de Trust and Safety Council van Twitter kort na de overname van het bedrijf in 2022. Opgericht in 2016, bevatte de vrijwilligersraad ongeveer 100 onafhankelijke groepen die advies gaven over kwesties als zelfbeschadiging, kindermishandeling en haatzaaien.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Crypto-analist voorspelt: 'Bitcoin op weg naar prijsstijging tot $76.000'

Kevin Svenson, een bekende expert op het gebied van cryptocurrency, heeft onlangs opgemerkt dat Bitcoin zich momenteel in een interessante positie bevindt. Hij suggereert dat er mogelijk een gunstige verandering in de koers van Bitcoin op komst is. Svenson heeft specifieke patronen geïdentificeerd op de kortetermijngrafieken die erop wijzen dat de waarde van Bitcoin kan stijgen. Als je hier meer over zou willen weten blijf vooral lezen! Recente grafieken laten zien dat Bitcoin een patroon vertoont dat bekend staat als een 'omgekeerd hoofd-en-schouderspatroon'. Dit patroon kan worden geïnterpreteerd als een mogelijke ommekeer in de prijsrichting, wat zou kunnen resulteren in een stijging van de Bitcoin-koers. Technische analisten beschouwen dit als een veelbelovend signaal, hoewel het geen garantie is voor toekomstige resultaten. Svenson voorspelt dat Bitcoin mogelijk een nieuw hoogtepunt kan bereiken van $76.000, gebaseerd op deze patronen en indicatoren. Hij wijst erop dat Bi

Kaleo voorspelt: "Bitcoin staat op het punt een nieuwe recordhoogte te bereiken."

De gerenommeerde analist Kaleo merkt op dat Bitcoin momenteel een vergelijkbare koersbeweging vertoont als in december 2023 tot januari 2024. Destijds werd de markt gekenmerkt door anticipatie op de goedkeuring en lancering van de Spot Bitcoin ETFs. Kaleo voorspelt nu een opwaartse beweging van de Bitcoin koers richting een nieuwe all-time high rond de halvering. Echter, direct daarna voorziet hij een aanzienlijke correctie, gevolgd door een nieuwe stijging van Bitcoin. Bitcoin vertoont een koerspatroon dat lijkt op eerdere bewegingen. "Mijn huidige favoriete prijsstructuurvergelijking is gebaseerd op het tijdsframe vóór de ETF in december. Bitcoin zou gemakkelijk kunnen stijgen naar nieuwe hoogtepunten in de aanloop naar de halvering later deze week, gevolgd door een verkoopgolf en een geleidelijke opwaartse trend naar nieuwe pieken," aldus Kaleo. De onderstaande grafiek toont de Bitcoin-koers in de aanloop naar de goedkeuring en lancering van de Spot Bitcoin ETFs. Bron: Tr

Huishoudens behalen aanzienlijke winsten met hun beleggingen.

Huishoudens behalen aanzienlijke winsten met hun beleggingen.   Ben je ook benieuwd hoe Nederlandse huishoudens ondanks alle opschudding in de bankensector winst hebben weten te behalen op hun beleggingen in de eerste drie maanden van dit jaar? Nou, volgens de laatste updates van De Nederlandsche Bank (DNB) hebben ze niet alleen winst geboekt, maar hebben ze ook een groter deel van hun beleggingsportefeuille toegewijd aan aandelen en obligaties van banken. Je gelooft het misschien niet, maar de gezamenlijke waarde van de beleggingen van Nederlandse huishoudens is in het eerste kwartaal met maar liefst 7,8 miljard euro gestegen ten opzichte van het vorige kwartaal. Dat is toch wel een knappe stijging van ruim 5 procent, toch? Het is eigenlijk voor het eerst sinds eind 2021 dat we zo'n enorme groei hebben gezien in één kwartaal. Ondanks alle turbulentie op de financiële markten door gebeurtenissen zoals het omvallen van regionale banken in de Verenigde Staten en de crisis bij Credit