Doorgaan naar hoofdcontent

Crypto Chaos: Hoe het Israël-Palestina Conflict de Markt Beïnvloedt

In de wereld van cryptocurrency is er nooit een tekort aan opwinding en verrassingen. Oktober begon met een kortstondige golf van optimisme, maar zoals we vaak zien, kan de cryptomarkt snel van kleur verschieten. Terwijl velen zich afvragen wat er precies aan de hand is, lijkt het Israël-Palestina conflict een van de factoren te zijn die het eens zo positieve sentiment doet kelderen.
Santiment, een bron van waardevolle gegevens voor cryptohandelaren, heeft cijfers vrijgegeven die een schokkende daling van maar liefst 93% in de "bullish" trend in de afgelopen 24 uur onthullen. Dit is een verontrustende wending voor investeerders die net begonnen waren te geloven in een stijgende markt.
Terwijl de "bulls" naar de zijlijn lijken te vluchten, zien we een interessante dynamiek ontstaan. Bitcoin (BTC), het vlaggenschip van de cryptocurrency wereld, neemt weer de leiding. Volgens CoinMarketCap heeft BTC's marktaandeel een piek bereikt van 50,2% en dat is het hoogste niveau in drie maanden. Het lijkt erop dat Bitcoin zijn positie als veilige haven hervindt te midden van deze onzekerheid.
Maar zelfs Bitcoin kon niet ontsnappen aan de algemene marktvolatiliteit. De prijs daalde met 0,65% in de afgelopen 24 uur, en op het moment van schrijven wordt het verhandeld voor $27.665, met een totale marktkapitalisatie van $539,8 miljard. Het enige positieve signaal is de toename van het handelsvolume in de afgelopen 24 uur, dat met 60% is gestegen tot $12,1 miljard. Dit geeft aan dat beleggers zich in een stroomversnelling naar Bitcoin haasten terwijl de onzekerheid toeneemt.
Een interessant perspectief op de situatie kwam van Binance CEO Changpeng Zhao (CZ), die op 9 oktober voorspelde dat Bitcoin nieuwe recordhoogtes zou bereiken tegen 2025, vooral met het oog op het langverwachte halveringsevenement dat gepland staat voor april 2024.
Maar te midden van deze ups en downs, verscheen er een intrigerend verhaal vandaag. Een Bitcoin wallet die bijna negen jaar lang inactief was, kwam tot leven en bevatte bijna 3.000 munten ter waarde van een verbazingwekkende $82,37 miljoen. Deze beweging trok de aandacht van velen in de cryptogemeenschap. De eigenaar stuurde 500 BTC naar het adres bc1q... zgyv en nog eens 2,495 BTC naar bc1q…wnpu, beide nieuw gecreëerde adressen. Dit roept vragen op over de beweegredenen achter deze plotselinge activiteit.
Al met al is de wereldwijde cryptomarktkapitalisatie de afgelopen 24 uur met 1,46% gedaald, met een totale waarde van $1,07 biljoen op het moment van schrijven. In tegenstelling hiermee is het handelsvolume op de markt met maar liefst 65% gestegen tot een aanzienlijke $29 miljard, volgens CoinMarketCap. Deze cijfers geven aan dat, ondanks de dalende marktkapitalisatie, handelaren nog steeds actief bezig zijn.
De cryptowereld blijft een plaats van verrassingen en schommelingen. Terwijl de wereldwijde gebeurtenissen hun stempel blijven drukken op de markt, moeten crypto-investeerders op hun hoede blijven en zich voorbereiden op wat de volgende wending in dit opwindende financiële avontuur zou kunnen zijn.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Crypto-analist voorspelt: 'Bitcoin op weg naar prijsstijging tot $76.000'

Kevin Svenson, een bekende expert op het gebied van cryptocurrency, heeft onlangs opgemerkt dat Bitcoin zich momenteel in een interessante positie bevindt. Hij suggereert dat er mogelijk een gunstige verandering in de koers van Bitcoin op komst is. Svenson heeft specifieke patronen geïdentificeerd op de kortetermijngrafieken die erop wijzen dat de waarde van Bitcoin kan stijgen. Als je hier meer over zou willen weten blijf vooral lezen! Recente grafieken laten zien dat Bitcoin een patroon vertoont dat bekend staat als een 'omgekeerd hoofd-en-schouderspatroon'. Dit patroon kan worden geïnterpreteerd als een mogelijke ommekeer in de prijsrichting, wat zou kunnen resulteren in een stijging van de Bitcoin-koers. Technische analisten beschouwen dit als een veelbelovend signaal, hoewel het geen garantie is voor toekomstige resultaten. Svenson voorspelt dat Bitcoin mogelijk een nieuw hoogtepunt kan bereiken van $76.000, gebaseerd op deze patronen en indicatoren. Hij wijst erop dat Bi

Kaleo voorspelt: "Bitcoin staat op het punt een nieuwe recordhoogte te bereiken."

De gerenommeerde analist Kaleo merkt op dat Bitcoin momenteel een vergelijkbare koersbeweging vertoont als in december 2023 tot januari 2024. Destijds werd de markt gekenmerkt door anticipatie op de goedkeuring en lancering van de Spot Bitcoin ETFs. Kaleo voorspelt nu een opwaartse beweging van de Bitcoin koers richting een nieuwe all-time high rond de halvering. Echter, direct daarna voorziet hij een aanzienlijke correctie, gevolgd door een nieuwe stijging van Bitcoin. Bitcoin vertoont een koerspatroon dat lijkt op eerdere bewegingen. "Mijn huidige favoriete prijsstructuurvergelijking is gebaseerd op het tijdsframe vóór de ETF in december. Bitcoin zou gemakkelijk kunnen stijgen naar nieuwe hoogtepunten in de aanloop naar de halvering later deze week, gevolgd door een verkoopgolf en een geleidelijke opwaartse trend naar nieuwe pieken," aldus Kaleo. De onderstaande grafiek toont de Bitcoin-koers in de aanloop naar de goedkeuring en lancering van de Spot Bitcoin ETFs. Bron: Tr

Huishoudens behalen aanzienlijke winsten met hun beleggingen.

Huishoudens behalen aanzienlijke winsten met hun beleggingen.   Ben je ook benieuwd hoe Nederlandse huishoudens ondanks alle opschudding in de bankensector winst hebben weten te behalen op hun beleggingen in de eerste drie maanden van dit jaar? Nou, volgens de laatste updates van De Nederlandsche Bank (DNB) hebben ze niet alleen winst geboekt, maar hebben ze ook een groter deel van hun beleggingsportefeuille toegewijd aan aandelen en obligaties van banken. Je gelooft het misschien niet, maar de gezamenlijke waarde van de beleggingen van Nederlandse huishoudens is in het eerste kwartaal met maar liefst 7,8 miljard euro gestegen ten opzichte van het vorige kwartaal. Dat is toch wel een knappe stijging van ruim 5 procent, toch? Het is eigenlijk voor het eerst sinds eind 2021 dat we zo'n enorme groei hebben gezien in één kwartaal. Ondanks alle turbulentie op de financiële markten door gebeurtenissen zoals het omvallen van regionale banken in de Verenigde Staten en de crisis bij Credit