Doorgaan naar hoofdcontent

Waarom is de Bitcoin prijs vandaag gestegen?


De Bitcoin prijs wint aan kracht voor het FOMC, waarbij beleggers wedden op een rentebevriezing.

De prijs van BTC $27.179 is vandaag gestegen en stijgt met meer dan 2,5%, met een scherpe opwaartse kaars die de prijs naar het hoogste punt in september van meer dan $27.400 stuurde.

De Bitcoin prijsstijging van vandaag komt na een vlak weekend waarin BTC het belangrijkste niveau van $26.000 vasthield, wat vertrouwen geeft aan handelaren en analisten die dit niveau als cruciaal beschouwen.
De jaarlijkse kern-CPI ligt voor op die van het FOMC


Volgens het Consumer Price Index (CPI) rapport van 13 september steeg de inflatie in augustus met 3,7%, hoger dan de 3,5% in juli. Belangrijker nog is dat het jaarlijkse kern CPI model, dat alle items meet minus voedsel en energie, positievere gegevens liet zien. De jaarlijkse kern CPI van augustus kwam uit op 4,3%, minder dan de stijging van 4,5% vorige maand.

Het potentieel dat de inflatie de doelstellingen van 2% van de Amerikaanse Federal Reserve kan bereiken, geeft hoop dat de renteverhogingen zullen pauzeren tijdens de bijeenkomst van het Federal Open Market Committee (FOMC) op 20 september, een resultaat waarvan beleggers denken dat dit ten goede komt aan risicovolle activa als Bitcoin.

Volgens CME Group, een derivatenmarktplaats met een mondiaal benchmarkproduct dat de rente schat, is de kans groot dat de Fed de renteverhogingen zal stopzetten.

De grafiek wijst op een mogelijke bevriezing van de renteverhogingen. Het publieke sentiment toont vertrouwen in de pauze, en investeerders zijn van mening dat dit de mogelijkheid heeft gecreëerd voor een breed herstel van de cryptomarkt.


Institutionele interesse in Bitcoin stimuleert het marktsentiment


Meerdere grote instellingen dienden een aanvraag in voor Bitcoin ETF's nadat de Amerikaanse rechter Neomi Rao, de rechter van het Amerikaanse Hof van Beroep, op 29 augustus de kant van Grayscale Investments koos in zijn zaak tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission.

Dit gaat gepaard met de groeiende institutionele belangstelling voor Bitcoin van bedrijven als BlackRock en Fidelity Investments. Terwijl beide instellingen de spotgoedkeuring van BTC ETF's hadden uitgesteld op 2 september, diende de vermogensbeheerder van $1,5 biljoen Franklin Templeton op 12 september een aanvraag in voor een spot Bitcoin ETF.

Tot op heden heeft de SEC geweigerd een spot Bitcoin ETF goed te keuren, ondanks talrijke aanvragers, waaronder BlackRock, Fidelity, Cathie Wood’s ARK en 21Shares, die drie keer een aanvraag hebben ingediend.

De volgende beslissingsdeadline van de SEC is 16 oktober, maar een nieuw uitstel is zeer waarschijnlijk.


Het aanbod van Bitcoin op exchanges blijft dalen


Samenvallend met de prijsstijgingen van Bitcoin blijft het BTC-aanbod op de beurzen onder de maandelijkse piek van 4 september. Crypto-uitwisselingen hebben sindsdien meer dan 40.000 BTC verloren.

Bitcoin dat cryptobeurzen verlaat, wordt over het algemeen gezien als een bullish signaal, omdat het beschikbare aanbod voor spotverkoop afneemt.

Nu Bitcoin de beurzen blijft verlaten, hebben liquidaties ook vaak een sterke impact op de prijs. Alleen al in de afgelopen 24 uur zijn meer dan $28,4 miljoen aan BTC-shorts geliquideerd, waarbij meer dan $27,9 miljoen aan shorts in een tijdsbestek van 12 uur zijn geliquideerd.

Ondanks de verliezende reeks van shortsellers blijft 50% van de futuresmarkt tekortschieten in de Bitcoin-prijs. Er ligt dus een potentiële mogelijkheid voor een short-squeeze en zelfs hogere BTC-prijzen op tafel.

Ondertussen, terwijl de Bitcoin-prijs op de korte termijn een bullish momentum vertoont in de aanloop naar het FOMC, vertoont de Bitcoin Fear & Greed Index nog steeds een ‘angst’, ondanks een lichte stijging vergeleken met de voorgaande maand.
Reacties

Populaire posts van deze blog

Cryptocurrency Transfers of Millions: XRP, Bitcoin en Ethereum in Spotlight

In een dag gekenmerkt door aanzienlijke bewegingen binnen de cryptocurrency-markt, hebben Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en XRP zich ontpopt als brandpunten. Ze houden de cryptogemeenschap in hun greep met transacties van aanzienlijke financiële omvang. De dag begon met een substantiële Ethereum-overdracht. Een bedrag van 14.768 ETH, ter waarde van $33,5 miljoen, verplaatste zich vanuit een niet nader genoemde portemonnee naar het gerenommeerde Coinbase-platform (NASDAQ:COIN). Deze omvangrijke transactie zette het toneel voor een reeks opmerkelijke bewegingen binnen het cryptocurrency-landschap. Vervolgens stroomde naadloos 27,7 miljoen XRP, gelijk aan $14,48 miljoen, naar de Bitstamp-beurs. Sterke aanwijzingen suggereren dat deze overdracht nauw verbonden is met initiatieven die gericht zijn op het versterken van de liquiditeit voor de Ripple Payments-service, waarvoor Bitstamp een essentiële provider is. Het hoogtepunt van de crypto-overdrachten vandaag vond plaats in de afgelopen ure

Bitcoin Rally: BlackRock's BTC ETF Poised to Overtake Grayscale's GBTC in Trading Volume

Bitcoin (BTC) is making waves once again, reclaiming the $43,000 milestone and surging over 2% in a single day. This resurgence follows a 10% dip on January 22, when Bitcoin briefly fell below $40,000. Now, nearly three weeks after the SEC gave the green light to spot BTC ETFs, the crypto market is witnessing heightened activity, with BTC trading volume surging nearly 20% in just 24 hours. The recent dip in Bitcoin's price was attributed to selling pressure from outflows in the Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), a converted BTC exchange-traded fund issued by Grayscale, a prominent crypto asset manager. For the first two weeks after the approval of spot BTC ETFs, GBTC outpaced other ETFs from BlackRock and Fidelity, recording approximately $4 billion in outflows. However, the latest data indicates a potential shift in this pattern. According to Bloomberg's James Seyffart, BlackRock's iShares Bitcoin Trust (IBIT) has emerged with a slight lead, boasting $2 million more in trades

Bitcoin Zakt Naar $40,000 - Laagste Punt Sinds Lancering Bitcoin ETFs

Bitcoin dook maandag naar een dieptepunt van zeven weken, met een koers net onder de $40.000 voor het eerst sinds de lancering van 11 spot bitcoin exchange-traded funds op 11 januari. De grootste cryptocurrency ter wereld stond laatst 3,98% lager op $39.938,00, handelend op het laagste niveau sinds 4 december na een korte opleving. Ether, de op een na grootste cryptocurrency, stond 6,37% lager op $2.328,30. Bitcoin was eerder gestegen vanwege de groeiende opwinding dat de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) bitcoin ETFs zou goedkeuren, waardoor de cryptocurrency toegankelijk zou worden voor een reeks nieuwe investeerders. Bitcoin steeg met ongeveer 70% vanaf augustus, toen een federale rechtbank de SEC dwong haar besluit om de bitcoin ETF-aanvraag van Grayscale Investments af te wijzen, te herzien. Sommige analisten hadden verwacht dat bitcoin aanvankelijk wat van die winsten zou terugdraaien. Anderen zeiden op maandag dat de cryptocurrency moeite had om te concurreren met tr