Doorgaan naar hoofdcontent

Waarom is de Bitcoin prijs vandaag gestegen?


De Bitcoin prijs wint aan kracht voor het FOMC, waarbij beleggers wedden op een rentebevriezing.

De prijs van BTC $27.179 is vandaag gestegen en stijgt met meer dan 2,5%, met een scherpe opwaartse kaars die de prijs naar het hoogste punt in september van meer dan $27.400 stuurde.

De Bitcoin prijsstijging van vandaag komt na een vlak weekend waarin BTC het belangrijkste niveau van $26.000 vasthield, wat vertrouwen geeft aan handelaren en analisten die dit niveau als cruciaal beschouwen.
De jaarlijkse kern-CPI ligt voor op die van het FOMC


Volgens het Consumer Price Index (CPI) rapport van 13 september steeg de inflatie in augustus met 3,7%, hoger dan de 3,5% in juli. Belangrijker nog is dat het jaarlijkse kern CPI model, dat alle items meet minus voedsel en energie, positievere gegevens liet zien. De jaarlijkse kern CPI van augustus kwam uit op 4,3%, minder dan de stijging van 4,5% vorige maand.

Het potentieel dat de inflatie de doelstellingen van 2% van de Amerikaanse Federal Reserve kan bereiken, geeft hoop dat de renteverhogingen zullen pauzeren tijdens de bijeenkomst van het Federal Open Market Committee (FOMC) op 20 september, een resultaat waarvan beleggers denken dat dit ten goede komt aan risicovolle activa als Bitcoin.

Volgens CME Group, een derivatenmarktplaats met een mondiaal benchmarkproduct dat de rente schat, is de kans groot dat de Fed de renteverhogingen zal stopzetten.

De grafiek wijst op een mogelijke bevriezing van de renteverhogingen. Het publieke sentiment toont vertrouwen in de pauze, en investeerders zijn van mening dat dit de mogelijkheid heeft gecreëerd voor een breed herstel van de cryptomarkt.


Institutionele interesse in Bitcoin stimuleert het marktsentiment


Meerdere grote instellingen dienden een aanvraag in voor Bitcoin ETF's nadat de Amerikaanse rechter Neomi Rao, de rechter van het Amerikaanse Hof van Beroep, op 29 augustus de kant van Grayscale Investments koos in zijn zaak tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission.

Dit gaat gepaard met de groeiende institutionele belangstelling voor Bitcoin van bedrijven als BlackRock en Fidelity Investments. Terwijl beide instellingen de spotgoedkeuring van BTC ETF's hadden uitgesteld op 2 september, diende de vermogensbeheerder van $1,5 biljoen Franklin Templeton op 12 september een aanvraag in voor een spot Bitcoin ETF.

Tot op heden heeft de SEC geweigerd een spot Bitcoin ETF goed te keuren, ondanks talrijke aanvragers, waaronder BlackRock, Fidelity, Cathie Wood’s ARK en 21Shares, die drie keer een aanvraag hebben ingediend.

De volgende beslissingsdeadline van de SEC is 16 oktober, maar een nieuw uitstel is zeer waarschijnlijk.


Het aanbod van Bitcoin op exchanges blijft dalen


Samenvallend met de prijsstijgingen van Bitcoin blijft het BTC-aanbod op de beurzen onder de maandelijkse piek van 4 september. Crypto-uitwisselingen hebben sindsdien meer dan 40.000 BTC verloren.

Bitcoin dat cryptobeurzen verlaat, wordt over het algemeen gezien als een bullish signaal, omdat het beschikbare aanbod voor spotverkoop afneemt.

Nu Bitcoin de beurzen blijft verlaten, hebben liquidaties ook vaak een sterke impact op de prijs. Alleen al in de afgelopen 24 uur zijn meer dan $28,4 miljoen aan BTC-shorts geliquideerd, waarbij meer dan $27,9 miljoen aan shorts in een tijdsbestek van 12 uur zijn geliquideerd.

Ondanks de verliezende reeks van shortsellers blijft 50% van de futuresmarkt tekortschieten in de Bitcoin-prijs. Er ligt dus een potentiële mogelijkheid voor een short-squeeze en zelfs hogere BTC-prijzen op tafel.

Ondertussen, terwijl de Bitcoin-prijs op de korte termijn een bullish momentum vertoont in de aanloop naar het FOMC, vertoont de Bitcoin Fear & Greed Index nog steeds een ‘angst’, ondanks een lichte stijging vergeleken met de voorgaande maand.
Reacties

Populaire posts van deze blog

Crypto-analist voorspelt: 'Bitcoin op weg naar prijsstijging tot $76.000'

Kevin Svenson, een bekende expert op het gebied van cryptocurrency, heeft onlangs opgemerkt dat Bitcoin zich momenteel in een interessante positie bevindt. Hij suggereert dat er mogelijk een gunstige verandering in de koers van Bitcoin op komst is. Svenson heeft specifieke patronen geïdentificeerd op de kortetermijngrafieken die erop wijzen dat de waarde van Bitcoin kan stijgen. Als je hier meer over zou willen weten blijf vooral lezen! Recente grafieken laten zien dat Bitcoin een patroon vertoont dat bekend staat als een 'omgekeerd hoofd-en-schouderspatroon'. Dit patroon kan worden geïnterpreteerd als een mogelijke ommekeer in de prijsrichting, wat zou kunnen resulteren in een stijging van de Bitcoin-koers. Technische analisten beschouwen dit als een veelbelovend signaal, hoewel het geen garantie is voor toekomstige resultaten. Svenson voorspelt dat Bitcoin mogelijk een nieuw hoogtepunt kan bereiken van $76.000, gebaseerd op deze patronen en indicatoren. Hij wijst erop dat Bi

Kaleo voorspelt: "Bitcoin staat op het punt een nieuwe recordhoogte te bereiken."

De gerenommeerde analist Kaleo merkt op dat Bitcoin momenteel een vergelijkbare koersbeweging vertoont als in december 2023 tot januari 2024. Destijds werd de markt gekenmerkt door anticipatie op de goedkeuring en lancering van de Spot Bitcoin ETFs. Kaleo voorspelt nu een opwaartse beweging van de Bitcoin koers richting een nieuwe all-time high rond de halvering. Echter, direct daarna voorziet hij een aanzienlijke correctie, gevolgd door een nieuwe stijging van Bitcoin. Bitcoin vertoont een koerspatroon dat lijkt op eerdere bewegingen. "Mijn huidige favoriete prijsstructuurvergelijking is gebaseerd op het tijdsframe vóór de ETF in december. Bitcoin zou gemakkelijk kunnen stijgen naar nieuwe hoogtepunten in de aanloop naar de halvering later deze week, gevolgd door een verkoopgolf en een geleidelijke opwaartse trend naar nieuwe pieken," aldus Kaleo. De onderstaande grafiek toont de Bitcoin-koers in de aanloop naar de goedkeuring en lancering van de Spot Bitcoin ETFs. Bron: Tr

Huishoudens behalen aanzienlijke winsten met hun beleggingen.

Huishoudens behalen aanzienlijke winsten met hun beleggingen.   Ben je ook benieuwd hoe Nederlandse huishoudens ondanks alle opschudding in de bankensector winst hebben weten te behalen op hun beleggingen in de eerste drie maanden van dit jaar? Nou, volgens de laatste updates van De Nederlandsche Bank (DNB) hebben ze niet alleen winst geboekt, maar hebben ze ook een groter deel van hun beleggingsportefeuille toegewijd aan aandelen en obligaties van banken. Je gelooft het misschien niet, maar de gezamenlijke waarde van de beleggingen van Nederlandse huishoudens is in het eerste kwartaal met maar liefst 7,8 miljard euro gestegen ten opzichte van het vorige kwartaal. Dat is toch wel een knappe stijging van ruim 5 procent, toch? Het is eigenlijk voor het eerst sinds eind 2021 dat we zo'n enorme groei hebben gezien in één kwartaal. Ondanks alle turbulentie op de financiële markten door gebeurtenissen zoals het omvallen van regionale banken in de Verenigde Staten en de crisis bij Credit