Doorgaan naar hoofdcontent

XRP Tijdelijk $50 op Gemini na Verdachte Herinschrijving 'Prijsfout'
XRP Tijdelijk $50 op Gemini na Verdachte Herinschrijving 'Prijsfout'

In een opmerkelijke gebeurtenis heeft XRP kortstondig de $50 grens bereikt op het Gemini crypto exchange platform, wat bij gebruikers heeft geleid tot verdenkingen van een "prijsfout" na de herinschrijving van XRP.

Crypto Community Verwonderd over "Wankelende" Prijzen

Binnen enkele uren nadat het Gemini platform XRP opnieuw had opgenomen voor stortingen en handel, begonnen crypto-gebruikers "wankelende" prijzen te zien voor Ripple's XRP-token.

Op 11 augustus hebben verschillende leden van de crypto community op Twitter screenshots gedeeld van wat velen beschrijven als een "prijsfout." Op deze screenshots is te zien hoe de weergegeven prijs van XRP op de exchange meerdere keren boven de $1 uitkwam, met zelfs een uitschieter tot $50 op een gegeven moment.

Marktprijs Versus Waargenomen Prijzen

De huidige marktprijs voor XRP bedraagt echter $0.63, volgens de gegevens van de crypto tracking website CoinGecko.

Sommige waarnemers suggereren echter dat deze uitzonderlijke prijsbewegingen het gevolg kunnen zijn van een dun orderboek en lage liquiditeit, gezien de recente herinschrijving. Een bijzondere observatie komt van iemand die heeft gezien dat er een verkooporder was geplaatst tegen $50. Deze persoon voegde eraan toe dat het mogelijk was dat iemand per ongeluk een marktorder had ingevoerd voor die prijs, wat wordt genoemd als een "fat-finger" fout.

Anderen maakten er grappend opmerkingen over, en zagen het als een voorspelling van waar de XRP-prijs in de toekomst naartoe zou kunnen gaan.

Platform Onderhoud en Uitschakeling van Stortingen en Opnames

Ondertussen heeft Gemini op 11 augustus om 1:25 uur UTC aangekondigd dat het platform in volledig onderhoud is geplaatst.

"We zijn momenteel bezig met onderhoud op het Gemini-platform, waardoor alle diensten momenteel niet beschikbaar zijn. De activa en fondsen van alle klanten blijven veilig. We zullen hier updates verstrekken zodra we meer informatie hebben om te delen."

Gemini heeft ook gemeld dat sommige gebruikers problemen ondervonden met time-outs op spotmarkten.

Daarnaast heeft Gemini op 10 augustus om 10:45 uur UTC de mogelijkheid om cryptocurrency te storten en op te nemen uitgeschakeld.

Herinschrijving en Rechtszaak van Ripple

Gemini kondigde op 10 augustus aan dat XRP weer beschikbaar was voor handel op het crypto exchange platform. Deze aankondiging volgde op de beslissing van de Amerikaanse districtsrechter Analisa Torres in de rechtszaak van Ripple tegen de Securities Exchange Commission (SEC), waarin werd geoordeeld dat XRP geen effect is wanneer het op exchanges wordt verkocht.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Cryptocurrency Transfers of Millions: XRP, Bitcoin en Ethereum in Spotlight

In een dag gekenmerkt door aanzienlijke bewegingen binnen de cryptocurrency-markt, hebben Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en XRP zich ontpopt als brandpunten. Ze houden de cryptogemeenschap in hun greep met transacties van aanzienlijke financiële omvang. De dag begon met een substantiële Ethereum-overdracht. Een bedrag van 14.768 ETH, ter waarde van $33,5 miljoen, verplaatste zich vanuit een niet nader genoemde portemonnee naar het gerenommeerde Coinbase-platform (NASDAQ:COIN). Deze omvangrijke transactie zette het toneel voor een reeks opmerkelijke bewegingen binnen het cryptocurrency-landschap. Vervolgens stroomde naadloos 27,7 miljoen XRP, gelijk aan $14,48 miljoen, naar de Bitstamp-beurs. Sterke aanwijzingen suggereren dat deze overdracht nauw verbonden is met initiatieven die gericht zijn op het versterken van de liquiditeit voor de Ripple Payments-service, waarvoor Bitstamp een essentiële provider is. Het hoogtepunt van de crypto-overdrachten vandaag vond plaats in de afgelopen ure

Bitcoin Rally: BlackRock's BTC ETF Poised to Overtake Grayscale's GBTC in Trading Volume

Bitcoin (BTC) is making waves once again, reclaiming the $43,000 milestone and surging over 2% in a single day. This resurgence follows a 10% dip on January 22, when Bitcoin briefly fell below $40,000. Now, nearly three weeks after the SEC gave the green light to spot BTC ETFs, the crypto market is witnessing heightened activity, with BTC trading volume surging nearly 20% in just 24 hours. The recent dip in Bitcoin's price was attributed to selling pressure from outflows in the Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), a converted BTC exchange-traded fund issued by Grayscale, a prominent crypto asset manager. For the first two weeks after the approval of spot BTC ETFs, GBTC outpaced other ETFs from BlackRock and Fidelity, recording approximately $4 billion in outflows. However, the latest data indicates a potential shift in this pattern. According to Bloomberg's James Seyffart, BlackRock's iShares Bitcoin Trust (IBIT) has emerged with a slight lead, boasting $2 million more in trades

Bitcoin Zakt Naar $40,000 - Laagste Punt Sinds Lancering Bitcoin ETFs

Bitcoin dook maandag naar een dieptepunt van zeven weken, met een koers net onder de $40.000 voor het eerst sinds de lancering van 11 spot bitcoin exchange-traded funds op 11 januari. De grootste cryptocurrency ter wereld stond laatst 3,98% lager op $39.938,00, handelend op het laagste niveau sinds 4 december na een korte opleving. Ether, de op een na grootste cryptocurrency, stond 6,37% lager op $2.328,30. Bitcoin was eerder gestegen vanwege de groeiende opwinding dat de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) bitcoin ETFs zou goedkeuren, waardoor de cryptocurrency toegankelijk zou worden voor een reeks nieuwe investeerders. Bitcoin steeg met ongeveer 70% vanaf augustus, toen een federale rechtbank de SEC dwong haar besluit om de bitcoin ETF-aanvraag van Grayscale Investments af te wijzen, te herzien. Sommige analisten hadden verwacht dat bitcoin aanvankelijk wat van die winsten zou terugdraaien. Anderen zeiden op maandag dat de cryptocurrency moeite had om te concurreren met tr