Doorgaan naar hoofdcontent

XRP Tijdelijk $50 op Gemini na Verdachte Herinschrijving 'Prijsfout'
XRP Tijdelijk $50 op Gemini na Verdachte Herinschrijving 'Prijsfout'

In een opmerkelijke gebeurtenis heeft XRP kortstondig de $50 grens bereikt op het Gemini crypto exchange platform, wat bij gebruikers heeft geleid tot verdenkingen van een "prijsfout" na de herinschrijving van XRP.

Crypto Community Verwonderd over "Wankelende" Prijzen

Binnen enkele uren nadat het Gemini platform XRP opnieuw had opgenomen voor stortingen en handel, begonnen crypto-gebruikers "wankelende" prijzen te zien voor Ripple's XRP-token.

Op 11 augustus hebben verschillende leden van de crypto community op Twitter screenshots gedeeld van wat velen beschrijven als een "prijsfout." Op deze screenshots is te zien hoe de weergegeven prijs van XRP op de exchange meerdere keren boven de $1 uitkwam, met zelfs een uitschieter tot $50 op een gegeven moment.

Marktprijs Versus Waargenomen Prijzen

De huidige marktprijs voor XRP bedraagt echter $0.63, volgens de gegevens van de crypto tracking website CoinGecko.

Sommige waarnemers suggereren echter dat deze uitzonderlijke prijsbewegingen het gevolg kunnen zijn van een dun orderboek en lage liquiditeit, gezien de recente herinschrijving. Een bijzondere observatie komt van iemand die heeft gezien dat er een verkooporder was geplaatst tegen $50. Deze persoon voegde eraan toe dat het mogelijk was dat iemand per ongeluk een marktorder had ingevoerd voor die prijs, wat wordt genoemd als een "fat-finger" fout.

Anderen maakten er grappend opmerkingen over, en zagen het als een voorspelling van waar de XRP-prijs in de toekomst naartoe zou kunnen gaan.

Platform Onderhoud en Uitschakeling van Stortingen en Opnames

Ondertussen heeft Gemini op 11 augustus om 1:25 uur UTC aangekondigd dat het platform in volledig onderhoud is geplaatst.

"We zijn momenteel bezig met onderhoud op het Gemini-platform, waardoor alle diensten momenteel niet beschikbaar zijn. De activa en fondsen van alle klanten blijven veilig. We zullen hier updates verstrekken zodra we meer informatie hebben om te delen."

Gemini heeft ook gemeld dat sommige gebruikers problemen ondervonden met time-outs op spotmarkten.

Daarnaast heeft Gemini op 10 augustus om 10:45 uur UTC de mogelijkheid om cryptocurrency te storten en op te nemen uitgeschakeld.

Herinschrijving en Rechtszaak van Ripple

Gemini kondigde op 10 augustus aan dat XRP weer beschikbaar was voor handel op het crypto exchange platform. Deze aankondiging volgde op de beslissing van de Amerikaanse districtsrechter Analisa Torres in de rechtszaak van Ripple tegen de Securities Exchange Commission (SEC), waarin werd geoordeeld dat XRP geen effect is wanneer het op exchanges wordt verkocht.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Crypto-analist voorspelt: 'Bitcoin op weg naar prijsstijging tot $76.000'

Kevin Svenson, een bekende expert op het gebied van cryptocurrency, heeft onlangs opgemerkt dat Bitcoin zich momenteel in een interessante positie bevindt. Hij suggereert dat er mogelijk een gunstige verandering in de koers van Bitcoin op komst is. Svenson heeft specifieke patronen geïdentificeerd op de kortetermijngrafieken die erop wijzen dat de waarde van Bitcoin kan stijgen. Als je hier meer over zou willen weten blijf vooral lezen! Recente grafieken laten zien dat Bitcoin een patroon vertoont dat bekend staat als een 'omgekeerd hoofd-en-schouderspatroon'. Dit patroon kan worden geïnterpreteerd als een mogelijke ommekeer in de prijsrichting, wat zou kunnen resulteren in een stijging van de Bitcoin-koers. Technische analisten beschouwen dit als een veelbelovend signaal, hoewel het geen garantie is voor toekomstige resultaten. Svenson voorspelt dat Bitcoin mogelijk een nieuw hoogtepunt kan bereiken van $76.000, gebaseerd op deze patronen en indicatoren. Hij wijst erop dat Bi

Kaleo voorspelt: "Bitcoin staat op het punt een nieuwe recordhoogte te bereiken."

De gerenommeerde analist Kaleo merkt op dat Bitcoin momenteel een vergelijkbare koersbeweging vertoont als in december 2023 tot januari 2024. Destijds werd de markt gekenmerkt door anticipatie op de goedkeuring en lancering van de Spot Bitcoin ETFs. Kaleo voorspelt nu een opwaartse beweging van de Bitcoin koers richting een nieuwe all-time high rond de halvering. Echter, direct daarna voorziet hij een aanzienlijke correctie, gevolgd door een nieuwe stijging van Bitcoin. Bitcoin vertoont een koerspatroon dat lijkt op eerdere bewegingen. "Mijn huidige favoriete prijsstructuurvergelijking is gebaseerd op het tijdsframe vóór de ETF in december. Bitcoin zou gemakkelijk kunnen stijgen naar nieuwe hoogtepunten in de aanloop naar de halvering later deze week, gevolgd door een verkoopgolf en een geleidelijke opwaartse trend naar nieuwe pieken," aldus Kaleo. De onderstaande grafiek toont de Bitcoin-koers in de aanloop naar de goedkeuring en lancering van de Spot Bitcoin ETFs. Bron: Tr

Huishoudens behalen aanzienlijke winsten met hun beleggingen.

Huishoudens behalen aanzienlijke winsten met hun beleggingen.   Ben je ook benieuwd hoe Nederlandse huishoudens ondanks alle opschudding in de bankensector winst hebben weten te behalen op hun beleggingen in de eerste drie maanden van dit jaar? Nou, volgens de laatste updates van De Nederlandsche Bank (DNB) hebben ze niet alleen winst geboekt, maar hebben ze ook een groter deel van hun beleggingsportefeuille toegewijd aan aandelen en obligaties van banken. Je gelooft het misschien niet, maar de gezamenlijke waarde van de beleggingen van Nederlandse huishoudens is in het eerste kwartaal met maar liefst 7,8 miljard euro gestegen ten opzichte van het vorige kwartaal. Dat is toch wel een knappe stijging van ruim 5 procent, toch? Het is eigenlijk voor het eerst sinds eind 2021 dat we zo'n enorme groei hebben gezien in één kwartaal. Ondanks alle turbulentie op de financiële markten door gebeurtenissen zoals het omvallen van regionale banken in de Verenigde Staten en de crisis bij Credit