Doorgaan naar hoofdcontent

Zorgt de rechtszaak tussen de SEC en Binance voor een diepere bodem voor Bitcoin?

De Bitcoin-prijs kreeg een flinke klap te verduren toen het nieuws over de rechtszaak tussen de SEC en Binance bekend werd. In slechts een korte periode daalde de koers van ongeveer $27.000 naar $25.679 op het moment van schrijven, wat neerkomt op een verlies van ongeveer 5% in de afgelopen 24 uur.Interessant genoeg wist Ethereum zich beter staande te houden met slechts een daling van 3,93%.

Maar wat betekent dit voor Bitcoin op de langere termijn? Is er een mogelijkheid dat de rechtszaak tussen de SEC en Binance zal leiden tot een diepere bodem en dat de bearmarkt nog niet voorbij is? Hoewel dit op dit moment misschien onwaarschijnlijk lijkt, is het niet uit te sluiten dat Binance vergelijkbare praktijken heeft als FTX, wat zou kunnen resulteren in een verdere neerwaartse druk op de koers.

Aangezien Binance aanzienlijk groter is dan FTX en enorme hoeveelheden Bitcoin beheert voor hun klanten, kan het verkopen van papieren Bitcoin en het verlies van vertrouwen in het platform een aanzienlijke impact hebben op de koers.

Jeff Dorman, de CIO van Arca, is echter van mening dat de impact op de industrie beperkt zal zijn. Hij beweert dat het nieuws dat de SEC cryptogeld haat geen verrassing is, en hij heeft daar op zich gelijk in.


"Het heeft gewoon niet zoveel invloed meer", zegt Dorman. Hoewel dit standpunt niet helemaal waar is als we naar de Bitcoin-prijs kijken, wijst Dorman erop dat er voldoende andere perfecte alternatieven zijn binnen de wereldwijde industrie, waaronder Coinbase en Kraken.

Het is echter moeilijk om ver vooruit te kijken en concrete uitspraken te doen over de rechtszaak tussen de SEC en Binance. Het kan immers jaren duren voordat er een definitieve uitspraak of enige vorm van duidelijkheid is, zoals we hebben gezien in de zaak tussen Ripple en de SEC.

De onzekerheid die hiermee gepaard gaat, verkleint echter wel de kans op een nieuwe bullrun voor Bitcoin. Investeerders houden niet van onzekerheid, en het is duidelijk dat deze situatie het niveau van onzekerheid heeft verhoogd.

Daarnaast zijn er ook nog macro-economische omstandigheden die niet in het voordeel van Bitcoin en andere risicovolle activa spelen. De Federal Reserve heeft de afgelopen 14 maanden agressief de rente verhoogd, en we moeten nog de volledige impact daarvan ervaren.
Denk jij dat de rechtszaak tussen SEC en Binance voor een diepere bodem zorgt voor Bitcoin?

Reacties

Populaire posts van deze blog

Cryptocurrency Transfers of Millions: XRP, Bitcoin en Ethereum in Spotlight

In een dag gekenmerkt door aanzienlijke bewegingen binnen de cryptocurrency-markt, hebben Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en XRP zich ontpopt als brandpunten. Ze houden de cryptogemeenschap in hun greep met transacties van aanzienlijke financiële omvang. De dag begon met een substantiële Ethereum-overdracht. Een bedrag van 14.768 ETH, ter waarde van $33,5 miljoen, verplaatste zich vanuit een niet nader genoemde portemonnee naar het gerenommeerde Coinbase-platform (NASDAQ:COIN). Deze omvangrijke transactie zette het toneel voor een reeks opmerkelijke bewegingen binnen het cryptocurrency-landschap. Vervolgens stroomde naadloos 27,7 miljoen XRP, gelijk aan $14,48 miljoen, naar de Bitstamp-beurs. Sterke aanwijzingen suggereren dat deze overdracht nauw verbonden is met initiatieven die gericht zijn op het versterken van de liquiditeit voor de Ripple Payments-service, waarvoor Bitstamp een essentiële provider is. Het hoogtepunt van de crypto-overdrachten vandaag vond plaats in de afgelopen ure

Bitcoin Rally: BlackRock's BTC ETF Poised to Overtake Grayscale's GBTC in Trading Volume

Bitcoin (BTC) is making waves once again, reclaiming the $43,000 milestone and surging over 2% in a single day. This resurgence follows a 10% dip on January 22, when Bitcoin briefly fell below $40,000. Now, nearly three weeks after the SEC gave the green light to spot BTC ETFs, the crypto market is witnessing heightened activity, with BTC trading volume surging nearly 20% in just 24 hours. The recent dip in Bitcoin's price was attributed to selling pressure from outflows in the Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), a converted BTC exchange-traded fund issued by Grayscale, a prominent crypto asset manager. For the first two weeks after the approval of spot BTC ETFs, GBTC outpaced other ETFs from BlackRock and Fidelity, recording approximately $4 billion in outflows. However, the latest data indicates a potential shift in this pattern. According to Bloomberg's James Seyffart, BlackRock's iShares Bitcoin Trust (IBIT) has emerged with a slight lead, boasting $2 million more in trades

Bitcoin Zakt Naar $40,000 - Laagste Punt Sinds Lancering Bitcoin ETFs

Bitcoin dook maandag naar een dieptepunt van zeven weken, met een koers net onder de $40.000 voor het eerst sinds de lancering van 11 spot bitcoin exchange-traded funds op 11 januari. De grootste cryptocurrency ter wereld stond laatst 3,98% lager op $39.938,00, handelend op het laagste niveau sinds 4 december na een korte opleving. Ether, de op een na grootste cryptocurrency, stond 6,37% lager op $2.328,30. Bitcoin was eerder gestegen vanwege de groeiende opwinding dat de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) bitcoin ETFs zou goedkeuren, waardoor de cryptocurrency toegankelijk zou worden voor een reeks nieuwe investeerders. Bitcoin steeg met ongeveer 70% vanaf augustus, toen een federale rechtbank de SEC dwong haar besluit om de bitcoin ETF-aanvraag van Grayscale Investments af te wijzen, te herzien. Sommige analisten hadden verwacht dat bitcoin aanvankelijk wat van die winsten zou terugdraaien. Anderen zeiden op maandag dat de cryptocurrency moeite had om te concurreren met tr