Doorgaan naar hoofdcontent

Zorgt de rechtszaak tussen de SEC en Binance voor een diepere bodem voor Bitcoin?

De Bitcoin-prijs kreeg een flinke klap te verduren toen het nieuws over de rechtszaak tussen de SEC en Binance bekend werd. In slechts een korte periode daalde de koers van ongeveer $27.000 naar $25.679 op het moment van schrijven, wat neerkomt op een verlies van ongeveer 5% in de afgelopen 24 uur.Interessant genoeg wist Ethereum zich beter staande te houden met slechts een daling van 3,93%.

Maar wat betekent dit voor Bitcoin op de langere termijn? Is er een mogelijkheid dat de rechtszaak tussen de SEC en Binance zal leiden tot een diepere bodem en dat de bearmarkt nog niet voorbij is? Hoewel dit op dit moment misschien onwaarschijnlijk lijkt, is het niet uit te sluiten dat Binance vergelijkbare praktijken heeft als FTX, wat zou kunnen resulteren in een verdere neerwaartse druk op de koers.

Aangezien Binance aanzienlijk groter is dan FTX en enorme hoeveelheden Bitcoin beheert voor hun klanten, kan het verkopen van papieren Bitcoin en het verlies van vertrouwen in het platform een aanzienlijke impact hebben op de koers.

Jeff Dorman, de CIO van Arca, is echter van mening dat de impact op de industrie beperkt zal zijn. Hij beweert dat het nieuws dat de SEC cryptogeld haat geen verrassing is, en hij heeft daar op zich gelijk in.


"Het heeft gewoon niet zoveel invloed meer", zegt Dorman. Hoewel dit standpunt niet helemaal waar is als we naar de Bitcoin-prijs kijken, wijst Dorman erop dat er voldoende andere perfecte alternatieven zijn binnen de wereldwijde industrie, waaronder Coinbase en Kraken.

Het is echter moeilijk om ver vooruit te kijken en concrete uitspraken te doen over de rechtszaak tussen de SEC en Binance. Het kan immers jaren duren voordat er een definitieve uitspraak of enige vorm van duidelijkheid is, zoals we hebben gezien in de zaak tussen Ripple en de SEC.

De onzekerheid die hiermee gepaard gaat, verkleint echter wel de kans op een nieuwe bullrun voor Bitcoin. Investeerders houden niet van onzekerheid, en het is duidelijk dat deze situatie het niveau van onzekerheid heeft verhoogd.

Daarnaast zijn er ook nog macro-economische omstandigheden die niet in het voordeel van Bitcoin en andere risicovolle activa spelen. De Federal Reserve heeft de afgelopen 14 maanden agressief de rente verhoogd, en we moeten nog de volledige impact daarvan ervaren.
Denk jij dat de rechtszaak tussen SEC en Binance voor een diepere bodem zorgt voor Bitcoin?

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zo kan Shiba Inu $1 aantikken

  Na de enorme stijging van Bitcoin (BTC) in de aanloop naar de oude recordhoogte, heerst er opnieuw een golf van optimisme in de wereld van cryptocurrencies. Te midden van deze hernieuwde opleving staat Shiba Inu (SHIB) op het punt om opnieuw in de schijnwerpers te staan. Deze munt, die tijdens de laatste bullmarkt veel aandacht kreeg, wordt door velen genoemd als een potentiële topperformer in de nabije toekomst. Maar hoe realistisch is het eigenlijk dat SHIB de grens van $1 zal doorbreken? Van een simpele grap tot een belangrijke speler in de wereld van Cryptocurrency. Shiba Inu heeft een opmerkelijke transformatie ondergaan sinds de hoogtijdagen van de vorige bullmarkt. Ooit beschouwd als niets meer dan een meme coin en gestart als een grap, heeft SHIB zich ontwikkeld tot een cryptocurrency met concrete toepassingen. Dankzij de inspanningen van de ontwikkelaars kunnen houders van SHIB nu deelnemen aan yield farming, NFT's verhandelen en profiteren van andere voordelen binnen de

Huishoudens behalen aanzienlijke winsten met hun beleggingen.

Huishoudens behalen aanzienlijke winsten met hun beleggingen.   Ben je ook benieuwd hoe Nederlandse huishoudens ondanks alle opschudding in de bankensector winst hebben weten te behalen op hun beleggingen in de eerste drie maanden van dit jaar? Nou, volgens de laatste updates van De Nederlandsche Bank (DNB) hebben ze niet alleen winst geboekt, maar hebben ze ook een groter deel van hun beleggingsportefeuille toegewijd aan aandelen en obligaties van banken. Je gelooft het misschien niet, maar de gezamenlijke waarde van de beleggingen van Nederlandse huishoudens is in het eerste kwartaal met maar liefst 7,8 miljard euro gestegen ten opzichte van het vorige kwartaal. Dat is toch wel een knappe stijging van ruim 5 procent, toch? Het is eigenlijk voor het eerst sinds eind 2021 dat we zo'n enorme groei hebben gezien in één kwartaal. Ondanks alle turbulentie op de financiële markten door gebeurtenissen zoals het omvallen van regionale banken in de Verenigde Staten en de crisis bij Credit

De Ethereum-prijs blijft stijgen, zelfs met FUD door het onderzoek van de SEC, en heeft een toename van 10% gezien.

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) voert momenteel een onderzoek uit naar Ether, de digitale valuta van het Ethereum-platform, om te bepalen of het als een security wordt beschouwd. Deze ontwikkeling zou de toekomstige regulering van Ethereum kunnen beïnvloeden.🔮 Het onderzoek naar Ether is van belang omdat securities onder de jurisdictie van de SEC vallen. Het is algemeen bekend dat deze instantie een kritische benadering heeft ten opzichte van cryptovaluta's. Er zijn momenteel nog geen daadwerkelijke Ethereum ETF's beschikbaar. In januari keurde de SEC ETF's goed die gekoppeld zijn aan de Bitcoin-koers. Deze fondsen worden op de beurs verhandeld en volgen de waarde van een onderliggende asset, in dit geval Bitcoin. Voor Ethereum waren er al vergelijkbare fondsen op futures contracten, maar er waren nog geen ETF's die rechtstreeks de koers van ETH volgden. Medio mei nadert de deadline voor het goedkeuren van dergelijke ETH-ETF's. Sommige expe