Doorgaan naar hoofdcontent

Kan Bitcoin op het punt staan van een nieuwe koersexplosie?

In de afgelopen periode heeft de Bitcoin koers het moeilijk gehad en het lijkt erop dat de beren de controle niet uit handen willen geven aan de stieren. Volgens de pseudonieme analist Crazzyblockk bestaat er echter een mogelijkheid dat Bitcoin weer bullish wordt. Hij baseert deze bewering op de Spent Output Profit Ratio (SOPR), die op dit moment gunstig lijkt te zijn.

Wat is de SOPR? De SOPR is een meetinstrument waarmee we kunnen bepalen in hoeverre winsten momenteel worden gerealiseerd op het blockchain-netwerk. Een SOPR-waarde van 1 of hoger geeft aan dat investeerders momenteel met winst verkopen, terwijl een waarde lager dan 1 het tegenovergestelde betekent. Op dit moment is de SOPR-waarde boven de 1, wat impliceert dat er momenteel met winst wordt verkocht.

Kortetermijnbezitters van BTC Sinds maart 2023 beweegt de SOPR consistent boven de waarde van 1. Om die reden heeft de analist een vergelijking gemaakt tussen de huidige tijd en de jaren 2017 en 2019.

Tussen 2015 en 2016 bleef de SOPR ook consequent boven de waarde van 1. Volgens CrazzyBlockk leidde dit ertoe dat de Bitcoin koers in 2017 explodeerde naar $20.000.

Bovendien waren de SOPR-omstandigheden in 2019 volgens de analist ook cruciaal voor de recordhoogte van Bitcoin in 2021. Daarnaast is de analist van mening dat er momenteel voldoende vraag in de markt is om de verkoopdruk te weerstaan.

Alle ogen zijn gericht op morgen Op woensdag 14 juni zijn alle ogen gericht op de Federal Reserve, die dan een nieuw rentebesluit zal nemen. Verwacht wordt dat de Amerikaanse centrale bank voor het eerst op de pauzeknop zal drukken en zijn agressieve campagne van renteverhogingen zal staken.

Het moment van besluitvorming is woensdagavond om 20.00 uur Nederlandse tijd. Op dit moment schat de markt de kans op een rentepauze op 83,8 procent. Er is nog een kleine kans van 16,2 procent dat de rente opnieuw met 0,25 procent zal stijgen.

Het afgelopen jaar waren de renteverhogingen van de Federal Reserve ogenschijnlijk de belangrijkste oorzaak van de slechte prestaties van Bitcoin. We mogen echter ook de ineenstorting van FTX en Terra niet negeren.


Denk jij dat Bitcoin op het punt staat van een nieuwe koersexplosie.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Cryptocurrency Transfers of Millions: XRP, Bitcoin en Ethereum in Spotlight

In een dag gekenmerkt door aanzienlijke bewegingen binnen de cryptocurrency-markt, hebben Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en XRP zich ontpopt als brandpunten. Ze houden de cryptogemeenschap in hun greep met transacties van aanzienlijke financiële omvang. De dag begon met een substantiële Ethereum-overdracht. Een bedrag van 14.768 ETH, ter waarde van $33,5 miljoen, verplaatste zich vanuit een niet nader genoemde portemonnee naar het gerenommeerde Coinbase-platform (NASDAQ:COIN). Deze omvangrijke transactie zette het toneel voor een reeks opmerkelijke bewegingen binnen het cryptocurrency-landschap. Vervolgens stroomde naadloos 27,7 miljoen XRP, gelijk aan $14,48 miljoen, naar de Bitstamp-beurs. Sterke aanwijzingen suggereren dat deze overdracht nauw verbonden is met initiatieven die gericht zijn op het versterken van de liquiditeit voor de Ripple Payments-service, waarvoor Bitstamp een essentiële provider is. Het hoogtepunt van de crypto-overdrachten vandaag vond plaats in de afgelopen ure

Bitcoin Rally: BlackRock's BTC ETF Poised to Overtake Grayscale's GBTC in Trading Volume

Bitcoin (BTC) is making waves once again, reclaiming the $43,000 milestone and surging over 2% in a single day. This resurgence follows a 10% dip on January 22, when Bitcoin briefly fell below $40,000. Now, nearly three weeks after the SEC gave the green light to spot BTC ETFs, the crypto market is witnessing heightened activity, with BTC trading volume surging nearly 20% in just 24 hours. The recent dip in Bitcoin's price was attributed to selling pressure from outflows in the Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), a converted BTC exchange-traded fund issued by Grayscale, a prominent crypto asset manager. For the first two weeks after the approval of spot BTC ETFs, GBTC outpaced other ETFs from BlackRock and Fidelity, recording approximately $4 billion in outflows. However, the latest data indicates a potential shift in this pattern. According to Bloomberg's James Seyffart, BlackRock's iShares Bitcoin Trust (IBIT) has emerged with a slight lead, boasting $2 million more in trades

Bitcoin Zakt Naar $40,000 - Laagste Punt Sinds Lancering Bitcoin ETFs

Bitcoin dook maandag naar een dieptepunt van zeven weken, met een koers net onder de $40.000 voor het eerst sinds de lancering van 11 spot bitcoin exchange-traded funds op 11 januari. De grootste cryptocurrency ter wereld stond laatst 3,98% lager op $39.938,00, handelend op het laagste niveau sinds 4 december na een korte opleving. Ether, de op een na grootste cryptocurrency, stond 6,37% lager op $2.328,30. Bitcoin was eerder gestegen vanwege de groeiende opwinding dat de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) bitcoin ETFs zou goedkeuren, waardoor de cryptocurrency toegankelijk zou worden voor een reeks nieuwe investeerders. Bitcoin steeg met ongeveer 70% vanaf augustus, toen een federale rechtbank de SEC dwong haar besluit om de bitcoin ETF-aanvraag van Grayscale Investments af te wijzen, te herzien. Sommige analisten hadden verwacht dat bitcoin aanvankelijk wat van die winsten zou terugdraaien. Anderen zeiden op maandag dat de cryptocurrency moeite had om te concurreren met tr