Doorgaan naar hoofdcontent

Kan Bitcoin op het punt staan van een nieuwe koersexplosie?

In de afgelopen periode heeft de Bitcoin koers het moeilijk gehad en het lijkt erop dat de beren de controle niet uit handen willen geven aan de stieren. Volgens de pseudonieme analist Crazzyblockk bestaat er echter een mogelijkheid dat Bitcoin weer bullish wordt. Hij baseert deze bewering op de Spent Output Profit Ratio (SOPR), die op dit moment gunstig lijkt te zijn.

Wat is de SOPR? De SOPR is een meetinstrument waarmee we kunnen bepalen in hoeverre winsten momenteel worden gerealiseerd op het blockchain-netwerk. Een SOPR-waarde van 1 of hoger geeft aan dat investeerders momenteel met winst verkopen, terwijl een waarde lager dan 1 het tegenovergestelde betekent. Op dit moment is de SOPR-waarde boven de 1, wat impliceert dat er momenteel met winst wordt verkocht.

Kortetermijnbezitters van BTC Sinds maart 2023 beweegt de SOPR consistent boven de waarde van 1. Om die reden heeft de analist een vergelijking gemaakt tussen de huidige tijd en de jaren 2017 en 2019.

Tussen 2015 en 2016 bleef de SOPR ook consequent boven de waarde van 1. Volgens CrazzyBlockk leidde dit ertoe dat de Bitcoin koers in 2017 explodeerde naar $20.000.

Bovendien waren de SOPR-omstandigheden in 2019 volgens de analist ook cruciaal voor de recordhoogte van Bitcoin in 2021. Daarnaast is de analist van mening dat er momenteel voldoende vraag in de markt is om de verkoopdruk te weerstaan.

Alle ogen zijn gericht op morgen Op woensdag 14 juni zijn alle ogen gericht op de Federal Reserve, die dan een nieuw rentebesluit zal nemen. Verwacht wordt dat de Amerikaanse centrale bank voor het eerst op de pauzeknop zal drukken en zijn agressieve campagne van renteverhogingen zal staken.

Het moment van besluitvorming is woensdagavond om 20.00 uur Nederlandse tijd. Op dit moment schat de markt de kans op een rentepauze op 83,8 procent. Er is nog een kleine kans van 16,2 procent dat de rente opnieuw met 0,25 procent zal stijgen.

Het afgelopen jaar waren de renteverhogingen van de Federal Reserve ogenschijnlijk de belangrijkste oorzaak van de slechte prestaties van Bitcoin. We mogen echter ook de ineenstorting van FTX en Terra niet negeren.


Denk jij dat Bitcoin op het punt staat van een nieuwe koersexplosie.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Crypto-analist voorspelt: 'Bitcoin op weg naar prijsstijging tot $76.000'

Kevin Svenson, een bekende expert op het gebied van cryptocurrency, heeft onlangs opgemerkt dat Bitcoin zich momenteel in een interessante positie bevindt. Hij suggereert dat er mogelijk een gunstige verandering in de koers van Bitcoin op komst is. Svenson heeft specifieke patronen geïdentificeerd op de kortetermijngrafieken die erop wijzen dat de waarde van Bitcoin kan stijgen. Als je hier meer over zou willen weten blijf vooral lezen! Recente grafieken laten zien dat Bitcoin een patroon vertoont dat bekend staat als een 'omgekeerd hoofd-en-schouderspatroon'. Dit patroon kan worden geïnterpreteerd als een mogelijke ommekeer in de prijsrichting, wat zou kunnen resulteren in een stijging van de Bitcoin-koers. Technische analisten beschouwen dit als een veelbelovend signaal, hoewel het geen garantie is voor toekomstige resultaten. Svenson voorspelt dat Bitcoin mogelijk een nieuw hoogtepunt kan bereiken van $76.000, gebaseerd op deze patronen en indicatoren. Hij wijst erop dat Bi

Kaleo voorspelt: "Bitcoin staat op het punt een nieuwe recordhoogte te bereiken."

De gerenommeerde analist Kaleo merkt op dat Bitcoin momenteel een vergelijkbare koersbeweging vertoont als in december 2023 tot januari 2024. Destijds werd de markt gekenmerkt door anticipatie op de goedkeuring en lancering van de Spot Bitcoin ETFs. Kaleo voorspelt nu een opwaartse beweging van de Bitcoin koers richting een nieuwe all-time high rond de halvering. Echter, direct daarna voorziet hij een aanzienlijke correctie, gevolgd door een nieuwe stijging van Bitcoin. Bitcoin vertoont een koerspatroon dat lijkt op eerdere bewegingen. "Mijn huidige favoriete prijsstructuurvergelijking is gebaseerd op het tijdsframe vóór de ETF in december. Bitcoin zou gemakkelijk kunnen stijgen naar nieuwe hoogtepunten in de aanloop naar de halvering later deze week, gevolgd door een verkoopgolf en een geleidelijke opwaartse trend naar nieuwe pieken," aldus Kaleo. De onderstaande grafiek toont de Bitcoin-koers in de aanloop naar de goedkeuring en lancering van de Spot Bitcoin ETFs. Bron: Tr

Huishoudens behalen aanzienlijke winsten met hun beleggingen.

Huishoudens behalen aanzienlijke winsten met hun beleggingen.   Ben je ook benieuwd hoe Nederlandse huishoudens ondanks alle opschudding in de bankensector winst hebben weten te behalen op hun beleggingen in de eerste drie maanden van dit jaar? Nou, volgens de laatste updates van De Nederlandsche Bank (DNB) hebben ze niet alleen winst geboekt, maar hebben ze ook een groter deel van hun beleggingsportefeuille toegewijd aan aandelen en obligaties van banken. Je gelooft het misschien niet, maar de gezamenlijke waarde van de beleggingen van Nederlandse huishoudens is in het eerste kwartaal met maar liefst 7,8 miljard euro gestegen ten opzichte van het vorige kwartaal. Dat is toch wel een knappe stijging van ruim 5 procent, toch? Het is eigenlijk voor het eerst sinds eind 2021 dat we zo'n enorme groei hebben gezien in één kwartaal. Ondanks alle turbulentie op de financiële markten door gebeurtenissen zoals het omvallen van regionale banken in de Verenigde Staten en de crisis bij Credit