Doorgaan naar hoofdcontent

FUD of Werkelijkheid: Verkoopt Binance Bitcoin om BNB te ondersteunen?

Ondanks de recente overvloed aan belangrijk nieuws in de cryptosector, is er op dit moment één onderwerp dat meer dan enig ander fel wordt bediscussieerd: verkoopt Binance Bitcoin op de spotmarkt om de Binance Coin (BNB) te ondersteunen? NewsBTC meldde gisteren al dat het gerucht ontstond nadat crypto-handelaar "JW" de aandacht vestigde op opvallende gegevens.


Het gerucht staat echter op wankele grond en gegevens. Toch zijn er een paar gegevenspunten die experts opvallend noemen. De populaire handelaar @52Skew verklaarde dat hij kan bevestigen dat "het erop lijkt dat BTC wordt verkocht voor USDT-reserves".


Via Twitter deelde de cryptohandelaar de onderstaande grafiek en legde uit dat er sinds 27 mei agressief USDT-reserves in BNB worden gepompt. Bovendien zou BNB worden verkocht voor BUSD om de volatiliteit van BTC te onderdrukken:


BUSD wordt in BTC gepompt om neerwaartse volatiliteit te onderdrukken, zodat BTC kan worden omgewisseld voor USDT. Dit is technisch gezien marktmanipulatie. Binance is hier zeker iets aan het doen om te voorkomen dat BNB instort, evenals BTC.

Binance selling Bitcoin to save BNB?


Verkoopt Binance Bitcoin om BNB te redden?

Binance Bitcoin en BNB CVD's | Bron: Twitter @52Skew

Binance CEO Changpeng Zhao, ook wel bekend als "CZ", voelde zich enkele uren geleden genoodzaakt om te reageren op de beschuldigingen. Via Twitter noemde CZ de beschuldigingen van de handelaar "FUD" en stelde hij de gegevens in twijfel.


Gerelateerde lectuur: Controversiële stap van Binance CEO: Bitcoin verkopen om BNB te redden?

"4. Binance heeft geen BTC of BNB verkocht. We hebben zelfs nog een zak met FTT. Het is verbazingwekkend dat ze precies kunnen weten wie er heeft verkocht op basis van slechts een prijsgrafiek met miljoenen handelaren. FUD," schrijft Zhao, die de handelaar ook beschuldigt van eigenbelang: "Misschien shorten ze... wie weet."


Echter, de geluiden over ongebruikelijke prijsbewegingen op Binance nemen toe. Joe Consorti, marktanalist bij The Bitcoin Layer, verklaart dat er veel verkoopdruk is op Bitcoin op Binance die niet aanwezig is op andere beurzen:


Meer kanonnenvoer dat ze mogelijk spot BTC verkopen om BNB te ondersteunen. Het niveau van $220 wordt stellig verdedigd - het kan een liquidatieniveau zijn voor een BNB-onderpande lening.


Zoals gemeld door NewsBTC, staat BNB voor een potentieel rampzalige situatie na een exploit op Binance Smart Chain's Binance Bridge. De exploiteur kan voor $200 miljoen geliquideerd worden bij de Venus Decentralized Autonomous Organization (DAO) als de prijs van BNB onder de $220 daalt.

Gezien dit alles verdenken "critici van Binance" dat de beurs er alles aan wil doen om BNB boven de $220 te houden om een "liquidatiewaterval" te voorkomen. Echter, de CVD-gegevens zijn niet echt in staat om dit gerucht te bewijzen.


De cumulatieve volume-delta (CVD) toont de cumulatieve volumeveranderingen op basis van het handelsvolume van agressieve verkopers versus agressieve kopers. Dit maakt het mogelijk om een oordeel te vellen over het volume van een activum, maar niet over de bron van het volume.


Daarom moet het gerucht, tot nader bewijs wordt geleverd, worden afgedaan als slechts dat: een gerucht. Zelfs als de CVD-gegevens een anomalie laten zien, kan dit te wijten zijn aan uitzonderlijke marktactiviteit op 's werelds grootste crypto-beurs.


Op het moment van schrijven is de prijs van BNB in de afgelopen 24 uur met 5,4% gestegen en handelt het op $248. Ondertussen is Bitcoin in dezelfde periode iets gedaald met -0,8%.

Binance BNB price
BNB defies the news, 1-day chart | Source: BNBUSD on TradingView.com

 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Cryptocurrency Transfers of Millions: XRP, Bitcoin en Ethereum in Spotlight

In een dag gekenmerkt door aanzienlijke bewegingen binnen de cryptocurrency-markt, hebben Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en XRP zich ontpopt als brandpunten. Ze houden de cryptogemeenschap in hun greep met transacties van aanzienlijke financiële omvang. De dag begon met een substantiële Ethereum-overdracht. Een bedrag van 14.768 ETH, ter waarde van $33,5 miljoen, verplaatste zich vanuit een niet nader genoemde portemonnee naar het gerenommeerde Coinbase-platform (NASDAQ:COIN). Deze omvangrijke transactie zette het toneel voor een reeks opmerkelijke bewegingen binnen het cryptocurrency-landschap. Vervolgens stroomde naadloos 27,7 miljoen XRP, gelijk aan $14,48 miljoen, naar de Bitstamp-beurs. Sterke aanwijzingen suggereren dat deze overdracht nauw verbonden is met initiatieven die gericht zijn op het versterken van de liquiditeit voor de Ripple Payments-service, waarvoor Bitstamp een essentiële provider is. Het hoogtepunt van de crypto-overdrachten vandaag vond plaats in de afgelopen ure

Bitcoin Rally: BlackRock's BTC ETF Poised to Overtake Grayscale's GBTC in Trading Volume

Bitcoin (BTC) is making waves once again, reclaiming the $43,000 milestone and surging over 2% in a single day. This resurgence follows a 10% dip on January 22, when Bitcoin briefly fell below $40,000. Now, nearly three weeks after the SEC gave the green light to spot BTC ETFs, the crypto market is witnessing heightened activity, with BTC trading volume surging nearly 20% in just 24 hours. The recent dip in Bitcoin's price was attributed to selling pressure from outflows in the Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), a converted BTC exchange-traded fund issued by Grayscale, a prominent crypto asset manager. For the first two weeks after the approval of spot BTC ETFs, GBTC outpaced other ETFs from BlackRock and Fidelity, recording approximately $4 billion in outflows. However, the latest data indicates a potential shift in this pattern. According to Bloomberg's James Seyffart, BlackRock's iShares Bitcoin Trust (IBIT) has emerged with a slight lead, boasting $2 million more in trades

Bitcoin Zakt Naar $40,000 - Laagste Punt Sinds Lancering Bitcoin ETFs

Bitcoin dook maandag naar een dieptepunt van zeven weken, met een koers net onder de $40.000 voor het eerst sinds de lancering van 11 spot bitcoin exchange-traded funds op 11 januari. De grootste cryptocurrency ter wereld stond laatst 3,98% lager op $39.938,00, handelend op het laagste niveau sinds 4 december na een korte opleving. Ether, de op een na grootste cryptocurrency, stond 6,37% lager op $2.328,30. Bitcoin was eerder gestegen vanwege de groeiende opwinding dat de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) bitcoin ETFs zou goedkeuren, waardoor de cryptocurrency toegankelijk zou worden voor een reeks nieuwe investeerders. Bitcoin steeg met ongeveer 70% vanaf augustus, toen een federale rechtbank de SEC dwong haar besluit om de bitcoin ETF-aanvraag van Grayscale Investments af te wijzen, te herzien. Sommige analisten hadden verwacht dat bitcoin aanvankelijk wat van die winsten zou terugdraaien. Anderen zeiden op maandag dat de cryptocurrency moeite had om te concurreren met tr