Doorgaan naar hoofdcontent

FUD of Werkelijkheid: Verkoopt Binance Bitcoin om BNB te ondersteunen?

Ondanks de recente overvloed aan belangrijk nieuws in de cryptosector, is er op dit moment één onderwerp dat meer dan enig ander fel wordt bediscussieerd: verkoopt Binance Bitcoin op de spotmarkt om de Binance Coin (BNB) te ondersteunen? NewsBTC meldde gisteren al dat het gerucht ontstond nadat crypto-handelaar "JW" de aandacht vestigde op opvallende gegevens.


Het gerucht staat echter op wankele grond en gegevens. Toch zijn er een paar gegevenspunten die experts opvallend noemen. De populaire handelaar @52Skew verklaarde dat hij kan bevestigen dat "het erop lijkt dat BTC wordt verkocht voor USDT-reserves".


Via Twitter deelde de cryptohandelaar de onderstaande grafiek en legde uit dat er sinds 27 mei agressief USDT-reserves in BNB worden gepompt. Bovendien zou BNB worden verkocht voor BUSD om de volatiliteit van BTC te onderdrukken:


BUSD wordt in BTC gepompt om neerwaartse volatiliteit te onderdrukken, zodat BTC kan worden omgewisseld voor USDT. Dit is technisch gezien marktmanipulatie. Binance is hier zeker iets aan het doen om te voorkomen dat BNB instort, evenals BTC.

Binance selling Bitcoin to save BNB?


Verkoopt Binance Bitcoin om BNB te redden?

Binance Bitcoin en BNB CVD's | Bron: Twitter @52Skew

Binance CEO Changpeng Zhao, ook wel bekend als "CZ", voelde zich enkele uren geleden genoodzaakt om te reageren op de beschuldigingen. Via Twitter noemde CZ de beschuldigingen van de handelaar "FUD" en stelde hij de gegevens in twijfel.


Gerelateerde lectuur: Controversiële stap van Binance CEO: Bitcoin verkopen om BNB te redden?

"4. Binance heeft geen BTC of BNB verkocht. We hebben zelfs nog een zak met FTT. Het is verbazingwekkend dat ze precies kunnen weten wie er heeft verkocht op basis van slechts een prijsgrafiek met miljoenen handelaren. FUD," schrijft Zhao, die de handelaar ook beschuldigt van eigenbelang: "Misschien shorten ze... wie weet."


Echter, de geluiden over ongebruikelijke prijsbewegingen op Binance nemen toe. Joe Consorti, marktanalist bij The Bitcoin Layer, verklaart dat er veel verkoopdruk is op Bitcoin op Binance die niet aanwezig is op andere beurzen:


Meer kanonnenvoer dat ze mogelijk spot BTC verkopen om BNB te ondersteunen. Het niveau van $220 wordt stellig verdedigd - het kan een liquidatieniveau zijn voor een BNB-onderpande lening.


Zoals gemeld door NewsBTC, staat BNB voor een potentieel rampzalige situatie na een exploit op Binance Smart Chain's Binance Bridge. De exploiteur kan voor $200 miljoen geliquideerd worden bij de Venus Decentralized Autonomous Organization (DAO) als de prijs van BNB onder de $220 daalt.

Gezien dit alles verdenken "critici van Binance" dat de beurs er alles aan wil doen om BNB boven de $220 te houden om een "liquidatiewaterval" te voorkomen. Echter, de CVD-gegevens zijn niet echt in staat om dit gerucht te bewijzen.


De cumulatieve volume-delta (CVD) toont de cumulatieve volumeveranderingen op basis van het handelsvolume van agressieve verkopers versus agressieve kopers. Dit maakt het mogelijk om een oordeel te vellen over het volume van een activum, maar niet over de bron van het volume.


Daarom moet het gerucht, tot nader bewijs wordt geleverd, worden afgedaan als slechts dat: een gerucht. Zelfs als de CVD-gegevens een anomalie laten zien, kan dit te wijten zijn aan uitzonderlijke marktactiviteit op 's werelds grootste crypto-beurs.


Op het moment van schrijven is de prijs van BNB in de afgelopen 24 uur met 5,4% gestegen en handelt het op $248. Ondertussen is Bitcoin in dezelfde periode iets gedaald met -0,8%.

Binance BNB price
BNB defies the news, 1-day chart | Source: BNBUSD on TradingView.com

 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Crypto-analist voorspelt: 'Bitcoin op weg naar prijsstijging tot $76.000'

Kevin Svenson, een bekende expert op het gebied van cryptocurrency, heeft onlangs opgemerkt dat Bitcoin zich momenteel in een interessante positie bevindt. Hij suggereert dat er mogelijk een gunstige verandering in de koers van Bitcoin op komst is. Svenson heeft specifieke patronen geïdentificeerd op de kortetermijngrafieken die erop wijzen dat de waarde van Bitcoin kan stijgen. Als je hier meer over zou willen weten blijf vooral lezen! Recente grafieken laten zien dat Bitcoin een patroon vertoont dat bekend staat als een 'omgekeerd hoofd-en-schouderspatroon'. Dit patroon kan worden geïnterpreteerd als een mogelijke ommekeer in de prijsrichting, wat zou kunnen resulteren in een stijging van de Bitcoin-koers. Technische analisten beschouwen dit als een veelbelovend signaal, hoewel het geen garantie is voor toekomstige resultaten. Svenson voorspelt dat Bitcoin mogelijk een nieuw hoogtepunt kan bereiken van $76.000, gebaseerd op deze patronen en indicatoren. Hij wijst erop dat Bi

Kaleo voorspelt: "Bitcoin staat op het punt een nieuwe recordhoogte te bereiken."

De gerenommeerde analist Kaleo merkt op dat Bitcoin momenteel een vergelijkbare koersbeweging vertoont als in december 2023 tot januari 2024. Destijds werd de markt gekenmerkt door anticipatie op de goedkeuring en lancering van de Spot Bitcoin ETFs. Kaleo voorspelt nu een opwaartse beweging van de Bitcoin koers richting een nieuwe all-time high rond de halvering. Echter, direct daarna voorziet hij een aanzienlijke correctie, gevolgd door een nieuwe stijging van Bitcoin. Bitcoin vertoont een koerspatroon dat lijkt op eerdere bewegingen. "Mijn huidige favoriete prijsstructuurvergelijking is gebaseerd op het tijdsframe vóór de ETF in december. Bitcoin zou gemakkelijk kunnen stijgen naar nieuwe hoogtepunten in de aanloop naar de halvering later deze week, gevolgd door een verkoopgolf en een geleidelijke opwaartse trend naar nieuwe pieken," aldus Kaleo. De onderstaande grafiek toont de Bitcoin-koers in de aanloop naar de goedkeuring en lancering van de Spot Bitcoin ETFs. Bron: Tr

Huishoudens behalen aanzienlijke winsten met hun beleggingen.

Huishoudens behalen aanzienlijke winsten met hun beleggingen.   Ben je ook benieuwd hoe Nederlandse huishoudens ondanks alle opschudding in de bankensector winst hebben weten te behalen op hun beleggingen in de eerste drie maanden van dit jaar? Nou, volgens de laatste updates van De Nederlandsche Bank (DNB) hebben ze niet alleen winst geboekt, maar hebben ze ook een groter deel van hun beleggingsportefeuille toegewijd aan aandelen en obligaties van banken. Je gelooft het misschien niet, maar de gezamenlijke waarde van de beleggingen van Nederlandse huishoudens is in het eerste kwartaal met maar liefst 7,8 miljard euro gestegen ten opzichte van het vorige kwartaal. Dat is toch wel een knappe stijging van ruim 5 procent, toch? Het is eigenlijk voor het eerst sinds eind 2021 dat we zo'n enorme groei hebben gezien in één kwartaal. Ondanks alle turbulentie op de financiële markten door gebeurtenissen zoals het omvallen van regionale banken in de Verenigde Staten en de crisis bij Credit