Doorgaan naar hoofdcontent

Bitcoin prijs stabiel onder $31.000 te midden van Binance.US korting en USD opnamezorgen

Volgens onderzoeksbureau Kaiko is Bitcoin, de leidende cryptocurrency, momenteel te verkrijgen met een handelskorting van ongeveer $1.000 op de Binance.US-beurs.


Deze prijsafwijking is al sinds 22 juni aanwezig, zoals blijkt uit een grafiek die Kaiko heeft gedeeld.


Interessant genoeg valt deze korting samen met een aankondiging van Binance US op dezelfde dag, wat zorgen oproept over mogelijke opschorting van USD-opnames in de komende dagen.


Als gevolg hiervan blijft de prijs van Bitcoin stabiel onder de $31.000, wat speculaties en voorspellingen over zijn toekomstige koers met zich meebrengt.


Bitcoin geniet van $1.000 korting op Binance.US te midden van USD opnamezorgen 


Volgens een tweet van onderzoeksbureau Kaiko ervaart Bitcoin momenteel een handelskorting van bijna $1.000 op de crypto exchange Binance.US.

Deze prijsafwijking is waargenomen sinds 22 juni, zoals te zien is in een grafiek gedeeld door Kaiko.

De korting valt samen met de aankondiging van Binance US op dezelfde dag, waarbij wordt gehint op een mogelijke stopzetting van USD-opnames in de nabije toekomst.

De korting op Binance.US heeft invloed op de prijs van Bitcoin, omdat gebruikers die zich zorgen maken over USD-opnames ervoor kiezen om hun Bitcoin tegen een gereduceerde prijs te verkopen om toegang te krijgen tot hun fondsen.

Dit heeft tot gevolg dat het BTC/USD-paar op Binance.US wordt verhandeld met een korting van ongeveer $1.000 in vergelijking met andere cryptocurrency-beurzen.

Terwijl Binance US momenteel USD-opnameservices aanbiedt, heeft de beurs gebruikers geadviseerd om stablecoins te overwegen of hun USD om te zetten om door te gaan met het handelen in cryptocurrencies.

Binance US verwacht dat zijn bankpartners binnenkort USD-opnames zullen stopzetten, wat bij sommige gebruikers een gevoel van urgentie heeft veroorzaakt om hun Bitcoin tegen een lagere prijs te verkopen.

Het is vermeldenswaard dat Binance momenteel betrokken is bij een juridisch geschil met de SEC, wat de beurs ertoe heeft aangezet om USD-stortingen op te schorten en gebruikers te informeren over de mogelijke opschorting van fiat-opnamekanalen.

Het is echter nog niet tot een verwachte stopzetting van fiat-opnamekanalen door de bankpartners van Binance gekomen.

Over het geheel genomen hebben de handelskorting op Binance.US en zorgen over USD-opnames een tastbare invloed gehad op de prijs van Bitcoin, aangezien gebruikers alternatieve opties verkennen om toegang te krijgen tot hun fondsen.

Bitcoin-prijs:

De huidige prijs van Bitcoin staat op $30.384, met een handelsvolume van $14,5 miljard in de afgelopen 24 uur.

In deze periode heeft Bitcoin een kleine stijging van minder dan 0,50% doorgemaakt.

Volgens CoinMarketCap staat Bitcoin op de eerste plaats met een marktkapitalisatie van $589 miljard.

De circulerende voorraad bestaat uit 19.413.237 BTC-munten, terwijl de maximale voorraad beperkt is tot 21.000.000 BTC-munten.

Voorspelling van de Bitcoin-prijs:

Op de dagelijkse grafiek wordt BTC/USD geconfronteerd met aanzienlijke weerstand rond het niveau van $31.000, wat wordt versterkt door de vorming van een dubbele top-patroon.

Het sluiten van neutrale kaarsen, zoals een doji en spinning top, in combinatie met dit weerstandsniveau, duidt op een afnemend bullish sentiment en uitputting bij kopers. Als gevolg hiervan wordt een kleine correctie in de prijs van Bitcoin verwacht.

Het is vermeldenswaard dat er directe ondersteuning te vinden is in de buurt van het niveau van $29.600.

Als dit ondersteuningsniveau wordt doorbroken, kan dit leiden tot verdere neerwaartse beweging, waarbij de volgende belangrijke ondersteuning te vinden is op $28.250, wat samenvalt met het 50-daags exponentieel voortschrijdend gemiddelde.

Bitcoin Price Chart - Source: Tradingview

Als de prijs onder $28.200 daalt, is de daaropvolgende ondersteuning waarschijnlijk te vinden rond $26.750.

Kijkend naar de relatieve sterkte-index (RSI) en de moving average convergence divergence (MACD), houden beide indicatoren momenteel stand in het overbought-gebied, wat wijst op de kans op een bearish correctie.

Aan de andere kant, als Bitcoin het niveau van $31.000 overschrijdt, is het volgende te monitoren doelwit ongeveer $32.500

Reacties

Populaire posts van deze blog

Crypto-analist voorspelt: 'Bitcoin op weg naar prijsstijging tot $76.000'

Kevin Svenson, een bekende expert op het gebied van cryptocurrency, heeft onlangs opgemerkt dat Bitcoin zich momenteel in een interessante positie bevindt. Hij suggereert dat er mogelijk een gunstige verandering in de koers van Bitcoin op komst is. Svenson heeft specifieke patronen geïdentificeerd op de kortetermijngrafieken die erop wijzen dat de waarde van Bitcoin kan stijgen. Als je hier meer over zou willen weten blijf vooral lezen! Recente grafieken laten zien dat Bitcoin een patroon vertoont dat bekend staat als een 'omgekeerd hoofd-en-schouderspatroon'. Dit patroon kan worden geïnterpreteerd als een mogelijke ommekeer in de prijsrichting, wat zou kunnen resulteren in een stijging van de Bitcoin-koers. Technische analisten beschouwen dit als een veelbelovend signaal, hoewel het geen garantie is voor toekomstige resultaten. Svenson voorspelt dat Bitcoin mogelijk een nieuw hoogtepunt kan bereiken van $76.000, gebaseerd op deze patronen en indicatoren. Hij wijst erop dat Bi

Kaleo voorspelt: "Bitcoin staat op het punt een nieuwe recordhoogte te bereiken."

De gerenommeerde analist Kaleo merkt op dat Bitcoin momenteel een vergelijkbare koersbeweging vertoont als in december 2023 tot januari 2024. Destijds werd de markt gekenmerkt door anticipatie op de goedkeuring en lancering van de Spot Bitcoin ETFs. Kaleo voorspelt nu een opwaartse beweging van de Bitcoin koers richting een nieuwe all-time high rond de halvering. Echter, direct daarna voorziet hij een aanzienlijke correctie, gevolgd door een nieuwe stijging van Bitcoin. Bitcoin vertoont een koerspatroon dat lijkt op eerdere bewegingen. "Mijn huidige favoriete prijsstructuurvergelijking is gebaseerd op het tijdsframe vóór de ETF in december. Bitcoin zou gemakkelijk kunnen stijgen naar nieuwe hoogtepunten in de aanloop naar de halvering later deze week, gevolgd door een verkoopgolf en een geleidelijke opwaartse trend naar nieuwe pieken," aldus Kaleo. De onderstaande grafiek toont de Bitcoin-koers in de aanloop naar de goedkeuring en lancering van de Spot Bitcoin ETFs. Bron: Tr

Huishoudens behalen aanzienlijke winsten met hun beleggingen.

Huishoudens behalen aanzienlijke winsten met hun beleggingen.   Ben je ook benieuwd hoe Nederlandse huishoudens ondanks alle opschudding in de bankensector winst hebben weten te behalen op hun beleggingen in de eerste drie maanden van dit jaar? Nou, volgens de laatste updates van De Nederlandsche Bank (DNB) hebben ze niet alleen winst geboekt, maar hebben ze ook een groter deel van hun beleggingsportefeuille toegewijd aan aandelen en obligaties van banken. Je gelooft het misschien niet, maar de gezamenlijke waarde van de beleggingen van Nederlandse huishoudens is in het eerste kwartaal met maar liefst 7,8 miljard euro gestegen ten opzichte van het vorige kwartaal. Dat is toch wel een knappe stijging van ruim 5 procent, toch? Het is eigenlijk voor het eerst sinds eind 2021 dat we zo'n enorme groei hebben gezien in één kwartaal. Ondanks alle turbulentie op de financiële markten door gebeurtenissen zoals het omvallen van regionale banken in de Verenigde Staten en de crisis bij Credit