Doorgaan naar hoofdcontent

Bitcoin prijs stabiel onder $31.000 te midden van Binance.US korting en USD opnamezorgen

Volgens onderzoeksbureau Kaiko is Bitcoin, de leidende cryptocurrency, momenteel te verkrijgen met een handelskorting van ongeveer $1.000 op de Binance.US-beurs.


Deze prijsafwijking is al sinds 22 juni aanwezig, zoals blijkt uit een grafiek die Kaiko heeft gedeeld.


Interessant genoeg valt deze korting samen met een aankondiging van Binance US op dezelfde dag, wat zorgen oproept over mogelijke opschorting van USD-opnames in de komende dagen.


Als gevolg hiervan blijft de prijs van Bitcoin stabiel onder de $31.000, wat speculaties en voorspellingen over zijn toekomstige koers met zich meebrengt.


Bitcoin geniet van $1.000 korting op Binance.US te midden van USD opnamezorgen 


Volgens een tweet van onderzoeksbureau Kaiko ervaart Bitcoin momenteel een handelskorting van bijna $1.000 op de crypto exchange Binance.US.

Deze prijsafwijking is waargenomen sinds 22 juni, zoals te zien is in een grafiek gedeeld door Kaiko.

De korting valt samen met de aankondiging van Binance US op dezelfde dag, waarbij wordt gehint op een mogelijke stopzetting van USD-opnames in de nabije toekomst.

De korting op Binance.US heeft invloed op de prijs van Bitcoin, omdat gebruikers die zich zorgen maken over USD-opnames ervoor kiezen om hun Bitcoin tegen een gereduceerde prijs te verkopen om toegang te krijgen tot hun fondsen.

Dit heeft tot gevolg dat het BTC/USD-paar op Binance.US wordt verhandeld met een korting van ongeveer $1.000 in vergelijking met andere cryptocurrency-beurzen.

Terwijl Binance US momenteel USD-opnameservices aanbiedt, heeft de beurs gebruikers geadviseerd om stablecoins te overwegen of hun USD om te zetten om door te gaan met het handelen in cryptocurrencies.

Binance US verwacht dat zijn bankpartners binnenkort USD-opnames zullen stopzetten, wat bij sommige gebruikers een gevoel van urgentie heeft veroorzaakt om hun Bitcoin tegen een lagere prijs te verkopen.

Het is vermeldenswaard dat Binance momenteel betrokken is bij een juridisch geschil met de SEC, wat de beurs ertoe heeft aangezet om USD-stortingen op te schorten en gebruikers te informeren over de mogelijke opschorting van fiat-opnamekanalen.

Het is echter nog niet tot een verwachte stopzetting van fiat-opnamekanalen door de bankpartners van Binance gekomen.

Over het geheel genomen hebben de handelskorting op Binance.US en zorgen over USD-opnames een tastbare invloed gehad op de prijs van Bitcoin, aangezien gebruikers alternatieve opties verkennen om toegang te krijgen tot hun fondsen.

Bitcoin-prijs:

De huidige prijs van Bitcoin staat op $30.384, met een handelsvolume van $14,5 miljard in de afgelopen 24 uur.

In deze periode heeft Bitcoin een kleine stijging van minder dan 0,50% doorgemaakt.

Volgens CoinMarketCap staat Bitcoin op de eerste plaats met een marktkapitalisatie van $589 miljard.

De circulerende voorraad bestaat uit 19.413.237 BTC-munten, terwijl de maximale voorraad beperkt is tot 21.000.000 BTC-munten.

Voorspelling van de Bitcoin-prijs:

Op de dagelijkse grafiek wordt BTC/USD geconfronteerd met aanzienlijke weerstand rond het niveau van $31.000, wat wordt versterkt door de vorming van een dubbele top-patroon.

Het sluiten van neutrale kaarsen, zoals een doji en spinning top, in combinatie met dit weerstandsniveau, duidt op een afnemend bullish sentiment en uitputting bij kopers. Als gevolg hiervan wordt een kleine correctie in de prijs van Bitcoin verwacht.

Het is vermeldenswaard dat er directe ondersteuning te vinden is in de buurt van het niveau van $29.600.

Als dit ondersteuningsniveau wordt doorbroken, kan dit leiden tot verdere neerwaartse beweging, waarbij de volgende belangrijke ondersteuning te vinden is op $28.250, wat samenvalt met het 50-daags exponentieel voortschrijdend gemiddelde.

Bitcoin Price Chart - Source: Tradingview

Als de prijs onder $28.200 daalt, is de daaropvolgende ondersteuning waarschijnlijk te vinden rond $26.750.

Kijkend naar de relatieve sterkte-index (RSI) en de moving average convergence divergence (MACD), houden beide indicatoren momenteel stand in het overbought-gebied, wat wijst op de kans op een bearish correctie.

Aan de andere kant, als Bitcoin het niveau van $31.000 overschrijdt, is het volgende te monitoren doelwit ongeveer $32.500

Reacties

Populaire posts van deze blog

Cryptocurrency Transfers of Millions: XRP, Bitcoin en Ethereum in Spotlight

In een dag gekenmerkt door aanzienlijke bewegingen binnen de cryptocurrency-markt, hebben Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en XRP zich ontpopt als brandpunten. Ze houden de cryptogemeenschap in hun greep met transacties van aanzienlijke financiële omvang. De dag begon met een substantiële Ethereum-overdracht. Een bedrag van 14.768 ETH, ter waarde van $33,5 miljoen, verplaatste zich vanuit een niet nader genoemde portemonnee naar het gerenommeerde Coinbase-platform (NASDAQ:COIN). Deze omvangrijke transactie zette het toneel voor een reeks opmerkelijke bewegingen binnen het cryptocurrency-landschap. Vervolgens stroomde naadloos 27,7 miljoen XRP, gelijk aan $14,48 miljoen, naar de Bitstamp-beurs. Sterke aanwijzingen suggereren dat deze overdracht nauw verbonden is met initiatieven die gericht zijn op het versterken van de liquiditeit voor de Ripple Payments-service, waarvoor Bitstamp een essentiële provider is. Het hoogtepunt van de crypto-overdrachten vandaag vond plaats in de afgelopen ure

Bitcoin Rally: BlackRock's BTC ETF Poised to Overtake Grayscale's GBTC in Trading Volume

Bitcoin (BTC) is making waves once again, reclaiming the $43,000 milestone and surging over 2% in a single day. This resurgence follows a 10% dip on January 22, when Bitcoin briefly fell below $40,000. Now, nearly three weeks after the SEC gave the green light to spot BTC ETFs, the crypto market is witnessing heightened activity, with BTC trading volume surging nearly 20% in just 24 hours. The recent dip in Bitcoin's price was attributed to selling pressure from outflows in the Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), a converted BTC exchange-traded fund issued by Grayscale, a prominent crypto asset manager. For the first two weeks after the approval of spot BTC ETFs, GBTC outpaced other ETFs from BlackRock and Fidelity, recording approximately $4 billion in outflows. However, the latest data indicates a potential shift in this pattern. According to Bloomberg's James Seyffart, BlackRock's iShares Bitcoin Trust (IBIT) has emerged with a slight lead, boasting $2 million more in trades

Bitcoin Zakt Naar $40,000 - Laagste Punt Sinds Lancering Bitcoin ETFs

Bitcoin dook maandag naar een dieptepunt van zeven weken, met een koers net onder de $40.000 voor het eerst sinds de lancering van 11 spot bitcoin exchange-traded funds op 11 januari. De grootste cryptocurrency ter wereld stond laatst 3,98% lager op $39.938,00, handelend op het laagste niveau sinds 4 december na een korte opleving. Ether, de op een na grootste cryptocurrency, stond 6,37% lager op $2.328,30. Bitcoin was eerder gestegen vanwege de groeiende opwinding dat de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) bitcoin ETFs zou goedkeuren, waardoor de cryptocurrency toegankelijk zou worden voor een reeks nieuwe investeerders. Bitcoin steeg met ongeveer 70% vanaf augustus, toen een federale rechtbank de SEC dwong haar besluit om de bitcoin ETF-aanvraag van Grayscale Investments af te wijzen, te herzien. Sommige analisten hadden verwacht dat bitcoin aanvankelijk wat van die winsten zou terugdraaien. Anderen zeiden op maandag dat de cryptocurrency moeite had om te concurreren met tr