Doorgaan naar hoofdcontent

Transactiekosten van Bitcoin en Ethereum dalen

Het vooraanstaande analysebedrijf IntoTheBlock meldt dat de hoge transactiekosten van zowel Bitcoin als Ethereum beginnen te dalen, omdat de hype rondom deze digitale activa begint af te nemen. Nieuwe gegevens van IntoTheBlock tonen aan dat de transactiekosten van Bitcoin deze week met 32 procent zijn gedaald, terwijl die van Ethereum met 24,4 procent zijn gedaald.

De grote vraag is natuurlijk wat dit betekent voor deze activa.

Uitdagende periode Zowel Bitcoin als Ethereum bevinden zich momenteel in een uitdagende periode. Het jaar begon fantastisch, maar het momentum begint te verschuiven van de bulls naar de bears, en de macro-economische omstandigheden lijken het sentiment te beïnvloeden.

Natuurlijk is het mogelijk dat Bitcoin even een pauze moet nemen en daarna weer kan stijgen. Op dit moment lijkt echter het macro-economische plaatje echt druk uit te oefenen op de markt.

In slechts 14 maanden heeft de Amerikaanse centrale bank de rente verhoogd van praktisch nul naar vijf procent. We zullen ongetwijfeld de volledige impact van deze renteverhogingen nog moeten voelen.
De economie heeft 10 jaar lang kunnen profiteren van een rente van praktisch nul procent en moet nu plotseling omgaan met veel hogere financieringskosten. Dit kan niet lang goed blijven gaan, en dat lijkt nu zichtbaar te zijn bij zowel Bitcoin als Ethereum.

Whales ontwaken Hoewel de koersen momenteel moeilijkheden ondervinden, lijken de whales zich niet af te schrikken als het om Ethereum gaat. Sinds het begin van 2023 houden de whales maar liefst 3,5 miljoen Ethereum meer vast.

"Het aantal Ethereum whales stijgt! Ze houden nu 30,07 miljoen ETH vast, terwijl dat getal aan het begin van dit jaar op 26,56 miljoen ETH lag", aldus IntoTheBlock.

Volgens het analysebedrijf is deze aanzienlijke stijging van het aantal Ethereum dat in handen is van whales een teken dat dit cohort momenteel aan het accumuleren is, in de hoop te profiteren van de lagere koersen.

Wat Bitcoin betreft meldt IntoTheBlock vooral dat de correlatie met aandelen afneemt of zelfs negatief is. Op dit moment doen aandelen het redelijk goed, terwijl Bitcoin achterblijft.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Cryptocurrency Transfers of Millions: XRP, Bitcoin en Ethereum in Spotlight

In een dag gekenmerkt door aanzienlijke bewegingen binnen de cryptocurrency-markt, hebben Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en XRP zich ontpopt als brandpunten. Ze houden de cryptogemeenschap in hun greep met transacties van aanzienlijke financiële omvang. De dag begon met een substantiële Ethereum-overdracht. Een bedrag van 14.768 ETH, ter waarde van $33,5 miljoen, verplaatste zich vanuit een niet nader genoemde portemonnee naar het gerenommeerde Coinbase-platform (NASDAQ:COIN). Deze omvangrijke transactie zette het toneel voor een reeks opmerkelijke bewegingen binnen het cryptocurrency-landschap. Vervolgens stroomde naadloos 27,7 miljoen XRP, gelijk aan $14,48 miljoen, naar de Bitstamp-beurs. Sterke aanwijzingen suggereren dat deze overdracht nauw verbonden is met initiatieven die gericht zijn op het versterken van de liquiditeit voor de Ripple Payments-service, waarvoor Bitstamp een essentiële provider is. Het hoogtepunt van de crypto-overdrachten vandaag vond plaats in de afgelopen ure

Bitcoin Rally: BlackRock's BTC ETF Poised to Overtake Grayscale's GBTC in Trading Volume

Bitcoin (BTC) is making waves once again, reclaiming the $43,000 milestone and surging over 2% in a single day. This resurgence follows a 10% dip on January 22, when Bitcoin briefly fell below $40,000. Now, nearly three weeks after the SEC gave the green light to spot BTC ETFs, the crypto market is witnessing heightened activity, with BTC trading volume surging nearly 20% in just 24 hours. The recent dip in Bitcoin's price was attributed to selling pressure from outflows in the Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), a converted BTC exchange-traded fund issued by Grayscale, a prominent crypto asset manager. For the first two weeks after the approval of spot BTC ETFs, GBTC outpaced other ETFs from BlackRock and Fidelity, recording approximately $4 billion in outflows. However, the latest data indicates a potential shift in this pattern. According to Bloomberg's James Seyffart, BlackRock's iShares Bitcoin Trust (IBIT) has emerged with a slight lead, boasting $2 million more in trades

Bitcoin Zakt Naar $40,000 - Laagste Punt Sinds Lancering Bitcoin ETFs

Bitcoin dook maandag naar een dieptepunt van zeven weken, met een koers net onder de $40.000 voor het eerst sinds de lancering van 11 spot bitcoin exchange-traded funds op 11 januari. De grootste cryptocurrency ter wereld stond laatst 3,98% lager op $39.938,00, handelend op het laagste niveau sinds 4 december na een korte opleving. Ether, de op een na grootste cryptocurrency, stond 6,37% lager op $2.328,30. Bitcoin was eerder gestegen vanwege de groeiende opwinding dat de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) bitcoin ETFs zou goedkeuren, waardoor de cryptocurrency toegankelijk zou worden voor een reeks nieuwe investeerders. Bitcoin steeg met ongeveer 70% vanaf augustus, toen een federale rechtbank de SEC dwong haar besluit om de bitcoin ETF-aanvraag van Grayscale Investments af te wijzen, te herzien. Sommige analisten hadden verwacht dat bitcoin aanvankelijk wat van die winsten zou terugdraaien. Anderen zeiden op maandag dat de cryptocurrency moeite had om te concurreren met tr