Doorgaan naar hoofdcontent

Transactiekosten van Bitcoin en Ethereum dalen

Het vooraanstaande analysebedrijf IntoTheBlock meldt dat de hoge transactiekosten van zowel Bitcoin als Ethereum beginnen te dalen, omdat de hype rondom deze digitale activa begint af te nemen. Nieuwe gegevens van IntoTheBlock tonen aan dat de transactiekosten van Bitcoin deze week met 32 procent zijn gedaald, terwijl die van Ethereum met 24,4 procent zijn gedaald.

De grote vraag is natuurlijk wat dit betekent voor deze activa.

Uitdagende periode Zowel Bitcoin als Ethereum bevinden zich momenteel in een uitdagende periode. Het jaar begon fantastisch, maar het momentum begint te verschuiven van de bulls naar de bears, en de macro-economische omstandigheden lijken het sentiment te beïnvloeden.

Natuurlijk is het mogelijk dat Bitcoin even een pauze moet nemen en daarna weer kan stijgen. Op dit moment lijkt echter het macro-economische plaatje echt druk uit te oefenen op de markt.

In slechts 14 maanden heeft de Amerikaanse centrale bank de rente verhoogd van praktisch nul naar vijf procent. We zullen ongetwijfeld de volledige impact van deze renteverhogingen nog moeten voelen.
De economie heeft 10 jaar lang kunnen profiteren van een rente van praktisch nul procent en moet nu plotseling omgaan met veel hogere financieringskosten. Dit kan niet lang goed blijven gaan, en dat lijkt nu zichtbaar te zijn bij zowel Bitcoin als Ethereum.

Whales ontwaken Hoewel de koersen momenteel moeilijkheden ondervinden, lijken de whales zich niet af te schrikken als het om Ethereum gaat. Sinds het begin van 2023 houden de whales maar liefst 3,5 miljoen Ethereum meer vast.

"Het aantal Ethereum whales stijgt! Ze houden nu 30,07 miljoen ETH vast, terwijl dat getal aan het begin van dit jaar op 26,56 miljoen ETH lag", aldus IntoTheBlock.

Volgens het analysebedrijf is deze aanzienlijke stijging van het aantal Ethereum dat in handen is van whales een teken dat dit cohort momenteel aan het accumuleren is, in de hoop te profiteren van de lagere koersen.

Wat Bitcoin betreft meldt IntoTheBlock vooral dat de correlatie met aandelen afneemt of zelfs negatief is. Op dit moment doen aandelen het redelijk goed, terwijl Bitcoin achterblijft.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Crypto-analist voorspelt: 'Bitcoin op weg naar prijsstijging tot $76.000'

Kevin Svenson, een bekende expert op het gebied van cryptocurrency, heeft onlangs opgemerkt dat Bitcoin zich momenteel in een interessante positie bevindt. Hij suggereert dat er mogelijk een gunstige verandering in de koers van Bitcoin op komst is. Svenson heeft specifieke patronen geïdentificeerd op de kortetermijngrafieken die erop wijzen dat de waarde van Bitcoin kan stijgen. Als je hier meer over zou willen weten blijf vooral lezen! Recente grafieken laten zien dat Bitcoin een patroon vertoont dat bekend staat als een 'omgekeerd hoofd-en-schouderspatroon'. Dit patroon kan worden geïnterpreteerd als een mogelijke ommekeer in de prijsrichting, wat zou kunnen resulteren in een stijging van de Bitcoin-koers. Technische analisten beschouwen dit als een veelbelovend signaal, hoewel het geen garantie is voor toekomstige resultaten. Svenson voorspelt dat Bitcoin mogelijk een nieuw hoogtepunt kan bereiken van $76.000, gebaseerd op deze patronen en indicatoren. Hij wijst erop dat Bi

Kaleo voorspelt: "Bitcoin staat op het punt een nieuwe recordhoogte te bereiken."

De gerenommeerde analist Kaleo merkt op dat Bitcoin momenteel een vergelijkbare koersbeweging vertoont als in december 2023 tot januari 2024. Destijds werd de markt gekenmerkt door anticipatie op de goedkeuring en lancering van de Spot Bitcoin ETFs. Kaleo voorspelt nu een opwaartse beweging van de Bitcoin koers richting een nieuwe all-time high rond de halvering. Echter, direct daarna voorziet hij een aanzienlijke correctie, gevolgd door een nieuwe stijging van Bitcoin. Bitcoin vertoont een koerspatroon dat lijkt op eerdere bewegingen. "Mijn huidige favoriete prijsstructuurvergelijking is gebaseerd op het tijdsframe vóór de ETF in december. Bitcoin zou gemakkelijk kunnen stijgen naar nieuwe hoogtepunten in de aanloop naar de halvering later deze week, gevolgd door een verkoopgolf en een geleidelijke opwaartse trend naar nieuwe pieken," aldus Kaleo. De onderstaande grafiek toont de Bitcoin-koers in de aanloop naar de goedkeuring en lancering van de Spot Bitcoin ETFs. Bron: Tr

Huishoudens behalen aanzienlijke winsten met hun beleggingen.

Huishoudens behalen aanzienlijke winsten met hun beleggingen.   Ben je ook benieuwd hoe Nederlandse huishoudens ondanks alle opschudding in de bankensector winst hebben weten te behalen op hun beleggingen in de eerste drie maanden van dit jaar? Nou, volgens de laatste updates van De Nederlandsche Bank (DNB) hebben ze niet alleen winst geboekt, maar hebben ze ook een groter deel van hun beleggingsportefeuille toegewijd aan aandelen en obligaties van banken. Je gelooft het misschien niet, maar de gezamenlijke waarde van de beleggingen van Nederlandse huishoudens is in het eerste kwartaal met maar liefst 7,8 miljard euro gestegen ten opzichte van het vorige kwartaal. Dat is toch wel een knappe stijging van ruim 5 procent, toch? Het is eigenlijk voor het eerst sinds eind 2021 dat we zo'n enorme groei hebben gezien in één kwartaal. Ondanks alle turbulentie op de financiële markten door gebeurtenissen zoals het omvallen van regionale banken in de Verenigde Staten en de crisis bij Credit