Doorgaan naar hoofdcontent

Kortetermijn bitcoinhouders nemen winst door verkoop

Goed nieuws: Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, geeft weg: ontvang vandaag €10,- aan gratis Bitcoin, DOGE, XRP of een andere crypto.

De afgelopen tijd heeft bitcoin (BTC) weinig opwinding veroorzaakt onder crypto-investeerders. Na een sterke stijging in het eerste kwartaal heeft het even tijd genomen om te herstellen. Sinds eind maart handelt de koers al enkele duizenden dollars onder de belangrijke weerstand van $30.000, en de afgelopen maand is de koers zelfs gedaald tot onder $26.000.

Op dit moment handelt de BTC-koers net onder $28.000, waardoor kortetermijnhouders hun munten weer met winst op de markt kunnen verkopen.

HODL'ers in het groen


Allereerst is het belangrijk om het onderscheid tussen kortetermijn- en langetermijnhouders te verduidelijken. Investeerders die hun BTC minder dan 155 dagen in hun wallet hebben, kunnen als kortetermijnhouders worden beschouwd. Langetermijnhouders zijn BTC-investeerders die hun munten langer dan 155 dagen in bezit hebben.

Een metriek die aantoont dat kortetermijnhouders op dit moment hun bitcoins met winst verkopen, is de "short-term holder’s (STH) spent output profit ratio (SOPR)". Deze metriek berekent de gerealiseerde dollarwaarde van een uitgegeven output (UTXO) door deze te delen door de waarde bij het creëren van de output. Dit geeft de mate van gerealiseerde winst weer voor alle munten die on-chain worden verplaatst. Met andere woorden, het deelt de verkoopprijs van de munten door de aankoopprijs.Volgens analyseplatform Glassnode is het zevendaags voortschrijdend gemiddelde van de SOPR van kortetermijnhouders onlangs weer boven de 1 gestegen. Dit betekent dat de gemiddelde kortetermijnhouder op dit moment zijn/haar BTC met winst verkoopt.

Terugkeer van de bitcoin bull run?

Tijdens bullmarkten blijft de SOPR van kortetermijnhouders historisch gezien boven de 1. Daarentegen fungeerde het in het verleden vaak als een sterke weerstand tijdens bearish trends. Tijdens de periode van april tot en met december 2022 bleef de metriek onder de 1, en de ommekeer van de trend in januari werd ook weerspiegeld in de SOPR, omdat deze destijds voor het eerst weer boven de 1 uitkwam.

Dit jaar is de metriek tot nu toe slechts twee keer kortstondig onder de 1 gedaald, en het beeld is compleet anders dan tijdens de hardnekkige bearmarkt van vorig jaar.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Crypto-analist voorspelt: 'Bitcoin op weg naar prijsstijging tot $76.000'

Kevin Svenson, een bekende expert op het gebied van cryptocurrency, heeft onlangs opgemerkt dat Bitcoin zich momenteel in een interessante positie bevindt. Hij suggereert dat er mogelijk een gunstige verandering in de koers van Bitcoin op komst is. Svenson heeft specifieke patronen geïdentificeerd op de kortetermijngrafieken die erop wijzen dat de waarde van Bitcoin kan stijgen. Als je hier meer over zou willen weten blijf vooral lezen! Recente grafieken laten zien dat Bitcoin een patroon vertoont dat bekend staat als een 'omgekeerd hoofd-en-schouderspatroon'. Dit patroon kan worden geïnterpreteerd als een mogelijke ommekeer in de prijsrichting, wat zou kunnen resulteren in een stijging van de Bitcoin-koers. Technische analisten beschouwen dit als een veelbelovend signaal, hoewel het geen garantie is voor toekomstige resultaten. Svenson voorspelt dat Bitcoin mogelijk een nieuw hoogtepunt kan bereiken van $76.000, gebaseerd op deze patronen en indicatoren. Hij wijst erop dat Bi

Kaleo voorspelt: "Bitcoin staat op het punt een nieuwe recordhoogte te bereiken."

De gerenommeerde analist Kaleo merkt op dat Bitcoin momenteel een vergelijkbare koersbeweging vertoont als in december 2023 tot januari 2024. Destijds werd de markt gekenmerkt door anticipatie op de goedkeuring en lancering van de Spot Bitcoin ETFs. Kaleo voorspelt nu een opwaartse beweging van de Bitcoin koers richting een nieuwe all-time high rond de halvering. Echter, direct daarna voorziet hij een aanzienlijke correctie, gevolgd door een nieuwe stijging van Bitcoin. Bitcoin vertoont een koerspatroon dat lijkt op eerdere bewegingen. "Mijn huidige favoriete prijsstructuurvergelijking is gebaseerd op het tijdsframe vóór de ETF in december. Bitcoin zou gemakkelijk kunnen stijgen naar nieuwe hoogtepunten in de aanloop naar de halvering later deze week, gevolgd door een verkoopgolf en een geleidelijke opwaartse trend naar nieuwe pieken," aldus Kaleo. De onderstaande grafiek toont de Bitcoin-koers in de aanloop naar de goedkeuring en lancering van de Spot Bitcoin ETFs. Bron: Tr

Huishoudens behalen aanzienlijke winsten met hun beleggingen.

Huishoudens behalen aanzienlijke winsten met hun beleggingen.   Ben je ook benieuwd hoe Nederlandse huishoudens ondanks alle opschudding in de bankensector winst hebben weten te behalen op hun beleggingen in de eerste drie maanden van dit jaar? Nou, volgens de laatste updates van De Nederlandsche Bank (DNB) hebben ze niet alleen winst geboekt, maar hebben ze ook een groter deel van hun beleggingsportefeuille toegewijd aan aandelen en obligaties van banken. Je gelooft het misschien niet, maar de gezamenlijke waarde van de beleggingen van Nederlandse huishoudens is in het eerste kwartaal met maar liefst 7,8 miljard euro gestegen ten opzichte van het vorige kwartaal. Dat is toch wel een knappe stijging van ruim 5 procent, toch? Het is eigenlijk voor het eerst sinds eind 2021 dat we zo'n enorme groei hebben gezien in één kwartaal. Ondanks alle turbulentie op de financiële markten door gebeurtenissen zoals het omvallen van regionale banken in de Verenigde Staten en de crisis bij Credit