Doorgaan naar hoofdcontent

Kortetermijn bitcoinhouders nemen winst door verkoop

Goed nieuws: Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, geeft weg: ontvang vandaag €10,- aan gratis Bitcoin, DOGE, XRP of een andere crypto.

De afgelopen tijd heeft bitcoin (BTC) weinig opwinding veroorzaakt onder crypto-investeerders. Na een sterke stijging in het eerste kwartaal heeft het even tijd genomen om te herstellen. Sinds eind maart handelt de koers al enkele duizenden dollars onder de belangrijke weerstand van $30.000, en de afgelopen maand is de koers zelfs gedaald tot onder $26.000.

Op dit moment handelt de BTC-koers net onder $28.000, waardoor kortetermijnhouders hun munten weer met winst op de markt kunnen verkopen.

HODL'ers in het groen


Allereerst is het belangrijk om het onderscheid tussen kortetermijn- en langetermijnhouders te verduidelijken. Investeerders die hun BTC minder dan 155 dagen in hun wallet hebben, kunnen als kortetermijnhouders worden beschouwd. Langetermijnhouders zijn BTC-investeerders die hun munten langer dan 155 dagen in bezit hebben.

Een metriek die aantoont dat kortetermijnhouders op dit moment hun bitcoins met winst verkopen, is de "short-term holder’s (STH) spent output profit ratio (SOPR)". Deze metriek berekent de gerealiseerde dollarwaarde van een uitgegeven output (UTXO) door deze te delen door de waarde bij het creëren van de output. Dit geeft de mate van gerealiseerde winst weer voor alle munten die on-chain worden verplaatst. Met andere woorden, het deelt de verkoopprijs van de munten door de aankoopprijs.Volgens analyseplatform Glassnode is het zevendaags voortschrijdend gemiddelde van de SOPR van kortetermijnhouders onlangs weer boven de 1 gestegen. Dit betekent dat de gemiddelde kortetermijnhouder op dit moment zijn/haar BTC met winst verkoopt.

Terugkeer van de bitcoin bull run?

Tijdens bullmarkten blijft de SOPR van kortetermijnhouders historisch gezien boven de 1. Daarentegen fungeerde het in het verleden vaak als een sterke weerstand tijdens bearish trends. Tijdens de periode van april tot en met december 2022 bleef de metriek onder de 1, en de ommekeer van de trend in januari werd ook weerspiegeld in de SOPR, omdat deze destijds voor het eerst weer boven de 1 uitkwam.

Dit jaar is de metriek tot nu toe slechts twee keer kortstondig onder de 1 gedaald, en het beeld is compleet anders dan tijdens de hardnekkige bearmarkt van vorig jaar.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Cryptocurrency Transfers of Millions: XRP, Bitcoin en Ethereum in Spotlight

In een dag gekenmerkt door aanzienlijke bewegingen binnen de cryptocurrency-markt, hebben Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en XRP zich ontpopt als brandpunten. Ze houden de cryptogemeenschap in hun greep met transacties van aanzienlijke financiële omvang. De dag begon met een substantiële Ethereum-overdracht. Een bedrag van 14.768 ETH, ter waarde van $33,5 miljoen, verplaatste zich vanuit een niet nader genoemde portemonnee naar het gerenommeerde Coinbase-platform (NASDAQ:COIN). Deze omvangrijke transactie zette het toneel voor een reeks opmerkelijke bewegingen binnen het cryptocurrency-landschap. Vervolgens stroomde naadloos 27,7 miljoen XRP, gelijk aan $14,48 miljoen, naar de Bitstamp-beurs. Sterke aanwijzingen suggereren dat deze overdracht nauw verbonden is met initiatieven die gericht zijn op het versterken van de liquiditeit voor de Ripple Payments-service, waarvoor Bitstamp een essentiële provider is. Het hoogtepunt van de crypto-overdrachten vandaag vond plaats in de afgelopen ure

Bitcoin Rally: BlackRock's BTC ETF Poised to Overtake Grayscale's GBTC in Trading Volume

Bitcoin (BTC) is making waves once again, reclaiming the $43,000 milestone and surging over 2% in a single day. This resurgence follows a 10% dip on January 22, when Bitcoin briefly fell below $40,000. Now, nearly three weeks after the SEC gave the green light to spot BTC ETFs, the crypto market is witnessing heightened activity, with BTC trading volume surging nearly 20% in just 24 hours. The recent dip in Bitcoin's price was attributed to selling pressure from outflows in the Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), a converted BTC exchange-traded fund issued by Grayscale, a prominent crypto asset manager. For the first two weeks after the approval of spot BTC ETFs, GBTC outpaced other ETFs from BlackRock and Fidelity, recording approximately $4 billion in outflows. However, the latest data indicates a potential shift in this pattern. According to Bloomberg's James Seyffart, BlackRock's iShares Bitcoin Trust (IBIT) has emerged with a slight lead, boasting $2 million more in trades

Bitcoin Zakt Naar $40,000 - Laagste Punt Sinds Lancering Bitcoin ETFs

Bitcoin dook maandag naar een dieptepunt van zeven weken, met een koers net onder de $40.000 voor het eerst sinds de lancering van 11 spot bitcoin exchange-traded funds op 11 januari. De grootste cryptocurrency ter wereld stond laatst 3,98% lager op $39.938,00, handelend op het laagste niveau sinds 4 december na een korte opleving. Ether, de op een na grootste cryptocurrency, stond 6,37% lager op $2.328,30. Bitcoin was eerder gestegen vanwege de groeiende opwinding dat de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) bitcoin ETFs zou goedkeuren, waardoor de cryptocurrency toegankelijk zou worden voor een reeks nieuwe investeerders. Bitcoin steeg met ongeveer 70% vanaf augustus, toen een federale rechtbank de SEC dwong haar besluit om de bitcoin ETF-aanvraag van Grayscale Investments af te wijzen, te herzien. Sommige analisten hadden verwacht dat bitcoin aanvankelijk wat van die winsten zou terugdraaien. Anderen zeiden op maandag dat de cryptocurrency moeite had om te concurreren met tr