Doorgaan naar hoofdcontent

Goud overstijgt Bitcoin

Het is je waarschijnlijk niet ontgaan: goud heeft de afgelopen maanden uitstekend gepresteerd, zelfs beter dan bitcoin (BTC). Het waardevolle edelmetaal bereikte aan het begin van deze maand een historisch hoogtepunt van $2080 per ounce.

Voor elke cryptoinvesteerder is goud zonder twijfel een verstandige toevoeging aan hun portfolio. Overweeg je om te investeren in goud? Dan heeft de Nederlandse goudhandelaar GoldRepublic mogelijk iets interessants voor jou. Ze geven momenteel gratis een gram goud weg ter waarde van €60.

Goud versus Bitcoin
De Amerikaanse bankensector heeft de laatste tijd te maken met onrust, en investeerders reageren hierop. De vraag naar inflatiehedges neemt toe. Bitcoin lijkt steeds meer te fungeren als zo'n inflatiehedge. Echter, waardevolle metalen worden nog steeds gezien als de klassieke toevlucht in tijden van economische onzekerheid.

Goud is onbetwist de koning onder de klassieke inflatiehedges. Hoewel Bitcoin het goed doet en snel steeg vanwege het nieuws over problemen in de bankensector, kan het niet op tegen de populariteit van goud.

Ter vergelijking: de totale marktkapitalisatie van goud bedraagt meer dan $13 biljoen, terwijl die van Bitcoin momenteel ongeveer $530 miljard is. Het verschil is aanzienlijk. Ondanks de interesse in bitcoin geven institutionele investeerders nog steeds duidelijk de voorkeur aan het kostbare gele metaal. Dit komt onder andere door de wettelijke onzekerheid rondom crypto in de Verenigde Staten. Goud daarentegen wordt gezien als een betrouwbare en gevestigde vorm van waarde.

Gratis goud bij GoldRepublic
Om het kort te houden: goud presteert goed en zal waarschijnlijk goed blijven presteren. Goud is bijzonder geliefd bij grote investeerders en zou eigenlijk door elke belegger overwogen moeten worden. Zoals eerder vermeld, biedt het Nederlandse GoldRepublic nu een mooi welkomstcadeau aan.

Maak een account aan bij GoldRepublic en ontvang automatisch een gratis gram goud ter waarde van ongeveer €60 wanneer je voor een minimumbedrag van €100 aan goud, zilver of platinum aanschaft


Heb jij meer interesse in Bitcoin of goud?

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Crypto-analist voorspelt: 'Bitcoin op weg naar prijsstijging tot $76.000'

Kevin Svenson, een bekende expert op het gebied van cryptocurrency, heeft onlangs opgemerkt dat Bitcoin zich momenteel in een interessante positie bevindt. Hij suggereert dat er mogelijk een gunstige verandering in de koers van Bitcoin op komst is. Svenson heeft specifieke patronen geïdentificeerd op de kortetermijngrafieken die erop wijzen dat de waarde van Bitcoin kan stijgen. Als je hier meer over zou willen weten blijf vooral lezen! Recente grafieken laten zien dat Bitcoin een patroon vertoont dat bekend staat als een 'omgekeerd hoofd-en-schouderspatroon'. Dit patroon kan worden geïnterpreteerd als een mogelijke ommekeer in de prijsrichting, wat zou kunnen resulteren in een stijging van de Bitcoin-koers. Technische analisten beschouwen dit als een veelbelovend signaal, hoewel het geen garantie is voor toekomstige resultaten. Svenson voorspelt dat Bitcoin mogelijk een nieuw hoogtepunt kan bereiken van $76.000, gebaseerd op deze patronen en indicatoren. Hij wijst erop dat Bi

Kaleo voorspelt: "Bitcoin staat op het punt een nieuwe recordhoogte te bereiken."

De gerenommeerde analist Kaleo merkt op dat Bitcoin momenteel een vergelijkbare koersbeweging vertoont als in december 2023 tot januari 2024. Destijds werd de markt gekenmerkt door anticipatie op de goedkeuring en lancering van de Spot Bitcoin ETFs. Kaleo voorspelt nu een opwaartse beweging van de Bitcoin koers richting een nieuwe all-time high rond de halvering. Echter, direct daarna voorziet hij een aanzienlijke correctie, gevolgd door een nieuwe stijging van Bitcoin. Bitcoin vertoont een koerspatroon dat lijkt op eerdere bewegingen. "Mijn huidige favoriete prijsstructuurvergelijking is gebaseerd op het tijdsframe vóór de ETF in december. Bitcoin zou gemakkelijk kunnen stijgen naar nieuwe hoogtepunten in de aanloop naar de halvering later deze week, gevolgd door een verkoopgolf en een geleidelijke opwaartse trend naar nieuwe pieken," aldus Kaleo. De onderstaande grafiek toont de Bitcoin-koers in de aanloop naar de goedkeuring en lancering van de Spot Bitcoin ETFs. Bron: Tr

Huishoudens behalen aanzienlijke winsten met hun beleggingen.

Huishoudens behalen aanzienlijke winsten met hun beleggingen.   Ben je ook benieuwd hoe Nederlandse huishoudens ondanks alle opschudding in de bankensector winst hebben weten te behalen op hun beleggingen in de eerste drie maanden van dit jaar? Nou, volgens de laatste updates van De Nederlandsche Bank (DNB) hebben ze niet alleen winst geboekt, maar hebben ze ook een groter deel van hun beleggingsportefeuille toegewijd aan aandelen en obligaties van banken. Je gelooft het misschien niet, maar de gezamenlijke waarde van de beleggingen van Nederlandse huishoudens is in het eerste kwartaal met maar liefst 7,8 miljard euro gestegen ten opzichte van het vorige kwartaal. Dat is toch wel een knappe stijging van ruim 5 procent, toch? Het is eigenlijk voor het eerst sinds eind 2021 dat we zo'n enorme groei hebben gezien in één kwartaal. Ondanks alle turbulentie op de financiële markten door gebeurtenissen zoals het omvallen van regionale banken in de Verenigde Staten en de crisis bij Credit