Doorgaan naar hoofdcontent

Goud overstijgt Bitcoin

Het is je waarschijnlijk niet ontgaan: goud heeft de afgelopen maanden uitstekend gepresteerd, zelfs beter dan bitcoin (BTC). Het waardevolle edelmetaal bereikte aan het begin van deze maand een historisch hoogtepunt van $2080 per ounce.

Voor elke cryptoinvesteerder is goud zonder twijfel een verstandige toevoeging aan hun portfolio. Overweeg je om te investeren in goud? Dan heeft de Nederlandse goudhandelaar GoldRepublic mogelijk iets interessants voor jou. Ze geven momenteel gratis een gram goud weg ter waarde van €60.

Goud versus Bitcoin
De Amerikaanse bankensector heeft de laatste tijd te maken met onrust, en investeerders reageren hierop. De vraag naar inflatiehedges neemt toe. Bitcoin lijkt steeds meer te fungeren als zo'n inflatiehedge. Echter, waardevolle metalen worden nog steeds gezien als de klassieke toevlucht in tijden van economische onzekerheid.

Goud is onbetwist de koning onder de klassieke inflatiehedges. Hoewel Bitcoin het goed doet en snel steeg vanwege het nieuws over problemen in de bankensector, kan het niet op tegen de populariteit van goud.

Ter vergelijking: de totale marktkapitalisatie van goud bedraagt meer dan $13 biljoen, terwijl die van Bitcoin momenteel ongeveer $530 miljard is. Het verschil is aanzienlijk. Ondanks de interesse in bitcoin geven institutionele investeerders nog steeds duidelijk de voorkeur aan het kostbare gele metaal. Dit komt onder andere door de wettelijke onzekerheid rondom crypto in de Verenigde Staten. Goud daarentegen wordt gezien als een betrouwbare en gevestigde vorm van waarde.

Gratis goud bij GoldRepublic
Om het kort te houden: goud presteert goed en zal waarschijnlijk goed blijven presteren. Goud is bijzonder geliefd bij grote investeerders en zou eigenlijk door elke belegger overwogen moeten worden. Zoals eerder vermeld, biedt het Nederlandse GoldRepublic nu een mooi welkomstcadeau aan.

Maak een account aan bij GoldRepublic en ontvang automatisch een gratis gram goud ter waarde van ongeveer €60 wanneer je voor een minimumbedrag van €100 aan goud, zilver of platinum aanschaft


Heb jij meer interesse in Bitcoin of goud?

Reacties

Populaire posts van deze blog

Cryptocurrency Transfers of Millions: XRP, Bitcoin en Ethereum in Spotlight

In een dag gekenmerkt door aanzienlijke bewegingen binnen de cryptocurrency-markt, hebben Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en XRP zich ontpopt als brandpunten. Ze houden de cryptogemeenschap in hun greep met transacties van aanzienlijke financiële omvang. De dag begon met een substantiële Ethereum-overdracht. Een bedrag van 14.768 ETH, ter waarde van $33,5 miljoen, verplaatste zich vanuit een niet nader genoemde portemonnee naar het gerenommeerde Coinbase-platform (NASDAQ:COIN). Deze omvangrijke transactie zette het toneel voor een reeks opmerkelijke bewegingen binnen het cryptocurrency-landschap. Vervolgens stroomde naadloos 27,7 miljoen XRP, gelijk aan $14,48 miljoen, naar de Bitstamp-beurs. Sterke aanwijzingen suggereren dat deze overdracht nauw verbonden is met initiatieven die gericht zijn op het versterken van de liquiditeit voor de Ripple Payments-service, waarvoor Bitstamp een essentiële provider is. Het hoogtepunt van de crypto-overdrachten vandaag vond plaats in de afgelopen ure

Bitcoin Rally: BlackRock's BTC ETF Poised to Overtake Grayscale's GBTC in Trading Volume

Bitcoin (BTC) is making waves once again, reclaiming the $43,000 milestone and surging over 2% in a single day. This resurgence follows a 10% dip on January 22, when Bitcoin briefly fell below $40,000. Now, nearly three weeks after the SEC gave the green light to spot BTC ETFs, the crypto market is witnessing heightened activity, with BTC trading volume surging nearly 20% in just 24 hours. The recent dip in Bitcoin's price was attributed to selling pressure from outflows in the Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), a converted BTC exchange-traded fund issued by Grayscale, a prominent crypto asset manager. For the first two weeks after the approval of spot BTC ETFs, GBTC outpaced other ETFs from BlackRock and Fidelity, recording approximately $4 billion in outflows. However, the latest data indicates a potential shift in this pattern. According to Bloomberg's James Seyffart, BlackRock's iShares Bitcoin Trust (IBIT) has emerged with a slight lead, boasting $2 million more in trades

Bitcoin Zakt Naar $40,000 - Laagste Punt Sinds Lancering Bitcoin ETFs

Bitcoin dook maandag naar een dieptepunt van zeven weken, met een koers net onder de $40.000 voor het eerst sinds de lancering van 11 spot bitcoin exchange-traded funds op 11 januari. De grootste cryptocurrency ter wereld stond laatst 3,98% lager op $39.938,00, handelend op het laagste niveau sinds 4 december na een korte opleving. Ether, de op een na grootste cryptocurrency, stond 6,37% lager op $2.328,30. Bitcoin was eerder gestegen vanwege de groeiende opwinding dat de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) bitcoin ETFs zou goedkeuren, waardoor de cryptocurrency toegankelijk zou worden voor een reeks nieuwe investeerders. Bitcoin steeg met ongeveer 70% vanaf augustus, toen een federale rechtbank de SEC dwong haar besluit om de bitcoin ETF-aanvraag van Grayscale Investments af te wijzen, te herzien. Sommige analisten hadden verwacht dat bitcoin aanvankelijk wat van die winsten zou terugdraaien. Anderen zeiden op maandag dat de cryptocurrency moeite had om te concurreren met tr