Doorgaan naar hoofdcontent

Crypto-analist voorspelt: Bitcoin zou kunnen dalen tot $12K

Een bekende crypto-analist en lange termijn belegger, die bekend staat als @CryptoCapo_ op Twitter, heeft aangegeven dat de recente opwaartse trend in de cryptomarkt mogelijk ten einde is gekomen. Tevens voorspelt hij dat de Bitcoin koers zou kunnen zakken tot $12.000.

De stijging van de koersen was wellicht het resultaat van manipulatie CryptoCapo deelde zijn inzichten over de huidige stand van zaken in de cryptomarkt via zijn Telegram-kanaal. Hij suggereerde dat de stijging van de crypto-prijzen in de afgelopen maanden mogelijk te wijten was aan manipulatie door partijen die stablecoins creëerden. Volgens hem proberen deze manipulators de bull-markt te misleiden om vervolgens hun cryptomunten tegen hoge prijzen te verkopen en zo liquiditeit te genereren.

De analist bestempelde de prijsstijging, die in januari 2023 begon, als een bulltrap. Hij uitte kritiek op investeerders die memecoins aanschaften. "Het enige doel van deze trend is om vermogende investeerders in staat te stellen hun tokens tegen opgeblazen prijzen te verkopen en zo liquiditeit te creëren," merkte hij op.
Bitcoin zou kunnen zakken tot $12.000 CryptoCapo voorspelt een aanzienlijke prijsdaling voor Bitcoin in de nabije toekomst. Hij baseert deze voorspelling op zowel technische als fundamentele indicatoren en verwacht dat de prijs van Bitcoin zou kunnen zakken tot $12.000. Daarnaast voorspelt hij dat de waarde van Ethereum zou kunnen dalen naar ergens tussen $500 en $700, terwijl de meeste altcoins naar verwachting 60 tot 80% van hun huidige waarde zullen verliezen.

De analist adviseert om voorlopig afstand te nemen van de cryptomarkt en in de tussentijd shortposities in te nemen voor altcoins die naar verwachting meer dan gemiddeld zullen dalen.


Wat zijn jouw verwachtingen?

Reacties

Populaire posts van deze blog

Cryptocurrency Transfers of Millions: XRP, Bitcoin en Ethereum in Spotlight

In een dag gekenmerkt door aanzienlijke bewegingen binnen de cryptocurrency-markt, hebben Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en XRP zich ontpopt als brandpunten. Ze houden de cryptogemeenschap in hun greep met transacties van aanzienlijke financiële omvang. De dag begon met een substantiële Ethereum-overdracht. Een bedrag van 14.768 ETH, ter waarde van $33,5 miljoen, verplaatste zich vanuit een niet nader genoemde portemonnee naar het gerenommeerde Coinbase-platform (NASDAQ:COIN). Deze omvangrijke transactie zette het toneel voor een reeks opmerkelijke bewegingen binnen het cryptocurrency-landschap. Vervolgens stroomde naadloos 27,7 miljoen XRP, gelijk aan $14,48 miljoen, naar de Bitstamp-beurs. Sterke aanwijzingen suggereren dat deze overdracht nauw verbonden is met initiatieven die gericht zijn op het versterken van de liquiditeit voor de Ripple Payments-service, waarvoor Bitstamp een essentiële provider is. Het hoogtepunt van de crypto-overdrachten vandaag vond plaats in de afgelopen ure

Bitcoin Rally: BlackRock's BTC ETF Poised to Overtake Grayscale's GBTC in Trading Volume

Bitcoin (BTC) is making waves once again, reclaiming the $43,000 milestone and surging over 2% in a single day. This resurgence follows a 10% dip on January 22, when Bitcoin briefly fell below $40,000. Now, nearly three weeks after the SEC gave the green light to spot BTC ETFs, the crypto market is witnessing heightened activity, with BTC trading volume surging nearly 20% in just 24 hours. The recent dip in Bitcoin's price was attributed to selling pressure from outflows in the Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), a converted BTC exchange-traded fund issued by Grayscale, a prominent crypto asset manager. For the first two weeks after the approval of spot BTC ETFs, GBTC outpaced other ETFs from BlackRock and Fidelity, recording approximately $4 billion in outflows. However, the latest data indicates a potential shift in this pattern. According to Bloomberg's James Seyffart, BlackRock's iShares Bitcoin Trust (IBIT) has emerged with a slight lead, boasting $2 million more in trades

Bitcoin Zakt Naar $40,000 - Laagste Punt Sinds Lancering Bitcoin ETFs

Bitcoin dook maandag naar een dieptepunt van zeven weken, met een koers net onder de $40.000 voor het eerst sinds de lancering van 11 spot bitcoin exchange-traded funds op 11 januari. De grootste cryptocurrency ter wereld stond laatst 3,98% lager op $39.938,00, handelend op het laagste niveau sinds 4 december na een korte opleving. Ether, de op een na grootste cryptocurrency, stond 6,37% lager op $2.328,30. Bitcoin was eerder gestegen vanwege de groeiende opwinding dat de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) bitcoin ETFs zou goedkeuren, waardoor de cryptocurrency toegankelijk zou worden voor een reeks nieuwe investeerders. Bitcoin steeg met ongeveer 70% vanaf augustus, toen een federale rechtbank de SEC dwong haar besluit om de bitcoin ETF-aanvraag van Grayscale Investments af te wijzen, te herzien. Sommige analisten hadden verwacht dat bitcoin aanvankelijk wat van die winsten zou terugdraaien. Anderen zeiden op maandag dat de cryptocurrency moeite had om te concurreren met tr