Doorgaan naar hoofdcontent

Bitcoin stijgt voor het eerst sinds juni naar $30.000.

Op dinsdag steeg de koers van Bitcoin tot boven het psychologische niveau van $30.000, terwijl investeerders uitkeken naar belangrijke inflatiegegevens die later in de week kunnen leiden tot veranderingen in de cryptoprijzen. Volgens Coin Metrics steeg de grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie met meer dan 3% tot $30.099, nadat het de avond ervoor een sprong van maar liefst 7% had gemaakt. Dit was de eerste keer sinds juni dat Bitcoin boven de $30.000 verhandelde. De koers van Ether steeg ook met meer dan 1% naar $1.917, terwijl investeerders wachtten op de nieuwste technische upgrade van het Ethereum netwerk, die gepland stond voor woensdag.

Als Bitcoin met overtuiging doorgaat en het psychologische niveau van $30.000 doorbreekt, is het waarschijnlijk dat de koers zich zal bewegen naar het midden tot hoge 30-er jaren. Dit zou "short speculanten dwingen om zich in te dekken en in plaats daarvan te kopen", aldus James Lavish, managing partner bij het Bitcoin Opportunity Fund. Hij merkte op dat sommige investeerders zich daarop proberen voor te bereiden.Handelaren speculeren dat de consumentenprijsindex van woensdag mogelijk op een niveau zal komen dat de Fed ertoe aanzet om na te denken over het pauzeren van renteverhogingen tijdens de volgende vergadering, wat mogelijk een boost zal geven aan activa zoals Bitcoin, zo voegde Lavish eraan toe. Investeerders kijken ook uit naar de laatste lezing van de producentenprijsindex, die donderdag zal worden gepubliceerd.

Cryptocurrencies hebben dit jaar een stijging doorgemaakt. De koersstijging van maandagavond brengt de year-to-date winst van Bitcoin op meer dan 80%, terwijl Ether tot nu toe 60% heeft toegevoegd. Hoewel de koersbewegingen van de twee crypto-activa in het verleden relatief gelijk zijn gebleven, hebben ze in maart een "ontkoppeling" ervaren dankzij een "vlucht naar kwaliteit" in Bitcoin na banksluitingen.

Desalniettemin blijven de twee cryptocurrencies voorlopig nog enigszins gecorreleerd en worden beide activa beïnvloed door macro-drivers. De aankomende inflatiecijfers zullen bepalen of en wanneer de Fed haar campagne van renteverhogingen zal pauzeren of stopzetten.

Ondertussen is Ether gestegen in aanloop naar de geplande "Shanghai" tech-upgrade, die naar verwachting een golf van negatieve verkoopdruk op de markt zal brengen nu eerder geblokkeerde fondsen op Ethereum de komende weken worden vrijgegeven.

Ga jij nu ook crypto kopen of nog even wachten?

Reacties

Populaire posts van deze blog

Cryptocurrency Transfers of Millions: XRP, Bitcoin en Ethereum in Spotlight

In een dag gekenmerkt door aanzienlijke bewegingen binnen de cryptocurrency-markt, hebben Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en XRP zich ontpopt als brandpunten. Ze houden de cryptogemeenschap in hun greep met transacties van aanzienlijke financiële omvang. De dag begon met een substantiële Ethereum-overdracht. Een bedrag van 14.768 ETH, ter waarde van $33,5 miljoen, verplaatste zich vanuit een niet nader genoemde portemonnee naar het gerenommeerde Coinbase-platform (NASDAQ:COIN). Deze omvangrijke transactie zette het toneel voor een reeks opmerkelijke bewegingen binnen het cryptocurrency-landschap. Vervolgens stroomde naadloos 27,7 miljoen XRP, gelijk aan $14,48 miljoen, naar de Bitstamp-beurs. Sterke aanwijzingen suggereren dat deze overdracht nauw verbonden is met initiatieven die gericht zijn op het versterken van de liquiditeit voor de Ripple Payments-service, waarvoor Bitstamp een essentiële provider is. Het hoogtepunt van de crypto-overdrachten vandaag vond plaats in de afgelopen ure

Bitcoin Rally: BlackRock's BTC ETF Poised to Overtake Grayscale's GBTC in Trading Volume

Bitcoin (BTC) is making waves once again, reclaiming the $43,000 milestone and surging over 2% in a single day. This resurgence follows a 10% dip on January 22, when Bitcoin briefly fell below $40,000. Now, nearly three weeks after the SEC gave the green light to spot BTC ETFs, the crypto market is witnessing heightened activity, with BTC trading volume surging nearly 20% in just 24 hours. The recent dip in Bitcoin's price was attributed to selling pressure from outflows in the Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), a converted BTC exchange-traded fund issued by Grayscale, a prominent crypto asset manager. For the first two weeks after the approval of spot BTC ETFs, GBTC outpaced other ETFs from BlackRock and Fidelity, recording approximately $4 billion in outflows. However, the latest data indicates a potential shift in this pattern. According to Bloomberg's James Seyffart, BlackRock's iShares Bitcoin Trust (IBIT) has emerged with a slight lead, boasting $2 million more in trades

Bitcoin Zakt Naar $40,000 - Laagste Punt Sinds Lancering Bitcoin ETFs

Bitcoin dook maandag naar een dieptepunt van zeven weken, met een koers net onder de $40.000 voor het eerst sinds de lancering van 11 spot bitcoin exchange-traded funds op 11 januari. De grootste cryptocurrency ter wereld stond laatst 3,98% lager op $39.938,00, handelend op het laagste niveau sinds 4 december na een korte opleving. Ether, de op een na grootste cryptocurrency, stond 6,37% lager op $2.328,30. Bitcoin was eerder gestegen vanwege de groeiende opwinding dat de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) bitcoin ETFs zou goedkeuren, waardoor de cryptocurrency toegankelijk zou worden voor een reeks nieuwe investeerders. Bitcoin steeg met ongeveer 70% vanaf augustus, toen een federale rechtbank de SEC dwong haar besluit om de bitcoin ETF-aanvraag van Grayscale Investments af te wijzen, te herzien. Sommige analisten hadden verwacht dat bitcoin aanvankelijk wat van die winsten zou terugdraaien. Anderen zeiden op maandag dat de cryptocurrency moeite had om te concurreren met tr