Doorgaan naar hoofdcontent

Bitcoin stijgt voor het eerst sinds juni naar $30.000.

Op dinsdag steeg de koers van Bitcoin tot boven het psychologische niveau van $30.000, terwijl investeerders uitkeken naar belangrijke inflatiegegevens die later in de week kunnen leiden tot veranderingen in de cryptoprijzen. Volgens Coin Metrics steeg de grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie met meer dan 3% tot $30.099, nadat het de avond ervoor een sprong van maar liefst 7% had gemaakt. Dit was de eerste keer sinds juni dat Bitcoin boven de $30.000 verhandelde. De koers van Ether steeg ook met meer dan 1% naar $1.917, terwijl investeerders wachtten op de nieuwste technische upgrade van het Ethereum netwerk, die gepland stond voor woensdag.

Als Bitcoin met overtuiging doorgaat en het psychologische niveau van $30.000 doorbreekt, is het waarschijnlijk dat de koers zich zal bewegen naar het midden tot hoge 30-er jaren. Dit zou "short speculanten dwingen om zich in te dekken en in plaats daarvan te kopen", aldus James Lavish, managing partner bij het Bitcoin Opportunity Fund. Hij merkte op dat sommige investeerders zich daarop proberen voor te bereiden.Handelaren speculeren dat de consumentenprijsindex van woensdag mogelijk op een niveau zal komen dat de Fed ertoe aanzet om na te denken over het pauzeren van renteverhogingen tijdens de volgende vergadering, wat mogelijk een boost zal geven aan activa zoals Bitcoin, zo voegde Lavish eraan toe. Investeerders kijken ook uit naar de laatste lezing van de producentenprijsindex, die donderdag zal worden gepubliceerd.

Cryptocurrencies hebben dit jaar een stijging doorgemaakt. De koersstijging van maandagavond brengt de year-to-date winst van Bitcoin op meer dan 80%, terwijl Ether tot nu toe 60% heeft toegevoegd. Hoewel de koersbewegingen van de twee crypto-activa in het verleden relatief gelijk zijn gebleven, hebben ze in maart een "ontkoppeling" ervaren dankzij een "vlucht naar kwaliteit" in Bitcoin na banksluitingen.

Desalniettemin blijven de twee cryptocurrencies voorlopig nog enigszins gecorreleerd en worden beide activa beïnvloed door macro-drivers. De aankomende inflatiecijfers zullen bepalen of en wanneer de Fed haar campagne van renteverhogingen zal pauzeren of stopzetten.

Ondertussen is Ether gestegen in aanloop naar de geplande "Shanghai" tech-upgrade, die naar verwachting een golf van negatieve verkoopdruk op de markt zal brengen nu eerder geblokkeerde fondsen op Ethereum de komende weken worden vrijgegeven.

Ga jij nu ook crypto kopen of nog even wachten?

Reacties

Populaire posts van deze blog

Crypto-analist voorspelt: 'Bitcoin op weg naar prijsstijging tot $76.000'

Kevin Svenson, een bekende expert op het gebied van cryptocurrency, heeft onlangs opgemerkt dat Bitcoin zich momenteel in een interessante positie bevindt. Hij suggereert dat er mogelijk een gunstige verandering in de koers van Bitcoin op komst is. Svenson heeft specifieke patronen geïdentificeerd op de kortetermijngrafieken die erop wijzen dat de waarde van Bitcoin kan stijgen. Als je hier meer over zou willen weten blijf vooral lezen! Recente grafieken laten zien dat Bitcoin een patroon vertoont dat bekend staat als een 'omgekeerd hoofd-en-schouderspatroon'. Dit patroon kan worden geïnterpreteerd als een mogelijke ommekeer in de prijsrichting, wat zou kunnen resulteren in een stijging van de Bitcoin-koers. Technische analisten beschouwen dit als een veelbelovend signaal, hoewel het geen garantie is voor toekomstige resultaten. Svenson voorspelt dat Bitcoin mogelijk een nieuw hoogtepunt kan bereiken van $76.000, gebaseerd op deze patronen en indicatoren. Hij wijst erop dat Bi

Kaleo voorspelt: "Bitcoin staat op het punt een nieuwe recordhoogte te bereiken."

De gerenommeerde analist Kaleo merkt op dat Bitcoin momenteel een vergelijkbare koersbeweging vertoont als in december 2023 tot januari 2024. Destijds werd de markt gekenmerkt door anticipatie op de goedkeuring en lancering van de Spot Bitcoin ETFs. Kaleo voorspelt nu een opwaartse beweging van de Bitcoin koers richting een nieuwe all-time high rond de halvering. Echter, direct daarna voorziet hij een aanzienlijke correctie, gevolgd door een nieuwe stijging van Bitcoin. Bitcoin vertoont een koerspatroon dat lijkt op eerdere bewegingen. "Mijn huidige favoriete prijsstructuurvergelijking is gebaseerd op het tijdsframe vóór de ETF in december. Bitcoin zou gemakkelijk kunnen stijgen naar nieuwe hoogtepunten in de aanloop naar de halvering later deze week, gevolgd door een verkoopgolf en een geleidelijke opwaartse trend naar nieuwe pieken," aldus Kaleo. De onderstaande grafiek toont de Bitcoin-koers in de aanloop naar de goedkeuring en lancering van de Spot Bitcoin ETFs. Bron: Tr

Huishoudens behalen aanzienlijke winsten met hun beleggingen.

Huishoudens behalen aanzienlijke winsten met hun beleggingen.   Ben je ook benieuwd hoe Nederlandse huishoudens ondanks alle opschudding in de bankensector winst hebben weten te behalen op hun beleggingen in de eerste drie maanden van dit jaar? Nou, volgens de laatste updates van De Nederlandsche Bank (DNB) hebben ze niet alleen winst geboekt, maar hebben ze ook een groter deel van hun beleggingsportefeuille toegewijd aan aandelen en obligaties van banken. Je gelooft het misschien niet, maar de gezamenlijke waarde van de beleggingen van Nederlandse huishoudens is in het eerste kwartaal met maar liefst 7,8 miljard euro gestegen ten opzichte van het vorige kwartaal. Dat is toch wel een knappe stijging van ruim 5 procent, toch? Het is eigenlijk voor het eerst sinds eind 2021 dat we zo'n enorme groei hebben gezien in één kwartaal. Ondanks alle turbulentie op de financiële markten door gebeurtenissen zoals het omvallen van regionale banken in de Verenigde Staten en de crisis bij Credit