Doorgaan naar hoofdcontent

Uit onderzoek blijkt dat Bitcoin al tijdens kerst op $45.000 kan staan

Uit onderzoek blijkt dat Bitcoin al tijdens kerst op $45.000 kan staan


Als we het laatste onderzoeksrapport van Matrixport mogen geloven, zijn het vooral Amerikaanse institutionele beleggers die achter de huidige stijging van Bitcoin zitten. Bovendien zeiden ze dat een sterke start van het jaar meestal een goed voorteken is voor de rest van het jaar. In vijf van de zes jaar dat Bitcoin in januari een rally maakte, sloot het die jaren ook af met positieve resultaten.

Stijging van 245 procent

Markus Thielen, Head of Research bij Matrixport, vertelde ons dat Bitcoin in die jaren gemiddeld met 245% is gestegen. Dit garandeert natuurlijk niets over de huidige vintage, maar het is een veelbelovende statistiek. Het enige jaar dat Bitcoin daalde nadat het in januari groen werd, was 2014. Destijds piekte Bitcoin tijdens zijn bullrun in januari 2014, maar dat was in dit geval niet het geval.

De rally van januari 2023 is grotendeels een sprong van een tijdelijke bearmarktbodem rond $ 15.500. Als Bitcoin in 2023 een rally van 245% doormaakt, zou het dit jaar met Kerstmis $ 45.000 kunnen bereiken. Dat betekent dat we nog lang niet in de buurt zijn van all-time highs, maar het begint in ieder geval weer ergens op te lijken.

Onderweg naar de halving

Volgens Matrixport is de halvering waarschijnlijk de drijvende kracht achter de bullrun van 2023. Verrassend genoeg hebben ze het in dit geval al over een stierenrennen, aangezien dit niet is bevestigd. Tot nu toe gaan de prijzen voor 2023 goed, maar het lijkt op dit moment nog te vroeg voor een postzegel-bullmarkt. Alle tekenen zijn goed, maar zoals Today's Youth in "Stardust" zei: "Een goed begin is het halve werk. Maar een goed begin is slechts het halve werk."

Momenteel staat de halvering van 2024 gepland tussen maart en april van dat jaar. Op dat moment worden de beloningen die mijnwerkers ontvangen voor het produceren van nieuwe blokken gehalveerd. Momenteel is de beloning 6,25 BTC, die na de volgende halvering zal dalen naar 3,125 BTC per blok. Meestal doet Bitcoin het goed in de aanloop naar de halvering, maar er zijn geen garanties in deze branche. 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Cryptocurrency Transfers of Millions: XRP, Bitcoin en Ethereum in Spotlight

In een dag gekenmerkt door aanzienlijke bewegingen binnen de cryptocurrency-markt, hebben Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en XRP zich ontpopt als brandpunten. Ze houden de cryptogemeenschap in hun greep met transacties van aanzienlijke financiële omvang. De dag begon met een substantiële Ethereum-overdracht. Een bedrag van 14.768 ETH, ter waarde van $33,5 miljoen, verplaatste zich vanuit een niet nader genoemde portemonnee naar het gerenommeerde Coinbase-platform (NASDAQ:COIN). Deze omvangrijke transactie zette het toneel voor een reeks opmerkelijke bewegingen binnen het cryptocurrency-landschap. Vervolgens stroomde naadloos 27,7 miljoen XRP, gelijk aan $14,48 miljoen, naar de Bitstamp-beurs. Sterke aanwijzingen suggereren dat deze overdracht nauw verbonden is met initiatieven die gericht zijn op het versterken van de liquiditeit voor de Ripple Payments-service, waarvoor Bitstamp een essentiële provider is. Het hoogtepunt van de crypto-overdrachten vandaag vond plaats in de afgelopen ure

Bitcoin Rally: BlackRock's BTC ETF Poised to Overtake Grayscale's GBTC in Trading Volume

Bitcoin (BTC) is making waves once again, reclaiming the $43,000 milestone and surging over 2% in a single day. This resurgence follows a 10% dip on January 22, when Bitcoin briefly fell below $40,000. Now, nearly three weeks after the SEC gave the green light to spot BTC ETFs, the crypto market is witnessing heightened activity, with BTC trading volume surging nearly 20% in just 24 hours. The recent dip in Bitcoin's price was attributed to selling pressure from outflows in the Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), a converted BTC exchange-traded fund issued by Grayscale, a prominent crypto asset manager. For the first two weeks after the approval of spot BTC ETFs, GBTC outpaced other ETFs from BlackRock and Fidelity, recording approximately $4 billion in outflows. However, the latest data indicates a potential shift in this pattern. According to Bloomberg's James Seyffart, BlackRock's iShares Bitcoin Trust (IBIT) has emerged with a slight lead, boasting $2 million more in trades

Bitcoin Zakt Naar $40,000 - Laagste Punt Sinds Lancering Bitcoin ETFs

Bitcoin dook maandag naar een dieptepunt van zeven weken, met een koers net onder de $40.000 voor het eerst sinds de lancering van 11 spot bitcoin exchange-traded funds op 11 januari. De grootste cryptocurrency ter wereld stond laatst 3,98% lager op $39.938,00, handelend op het laagste niveau sinds 4 december na een korte opleving. Ether, de op een na grootste cryptocurrency, stond 6,37% lager op $2.328,30. Bitcoin was eerder gestegen vanwege de groeiende opwinding dat de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) bitcoin ETFs zou goedkeuren, waardoor de cryptocurrency toegankelijk zou worden voor een reeks nieuwe investeerders. Bitcoin steeg met ongeveer 70% vanaf augustus, toen een federale rechtbank de SEC dwong haar besluit om de bitcoin ETF-aanvraag van Grayscale Investments af te wijzen, te herzien. Sommige analisten hadden verwacht dat bitcoin aanvankelijk wat van die winsten zou terugdraaien. Anderen zeiden op maandag dat de cryptocurrency moeite had om te concurreren met tr