Doorgaan naar hoofdcontent

Uit onderzoek blijkt dat Bitcoin al tijdens kerst op $45.000 kan staan

Uit onderzoek blijkt dat Bitcoin al tijdens kerst op $45.000 kan staan


Als we het laatste onderzoeksrapport van Matrixport mogen geloven, zijn het vooral Amerikaanse institutionele beleggers die achter de huidige stijging van Bitcoin zitten. Bovendien zeiden ze dat een sterke start van het jaar meestal een goed voorteken is voor de rest van het jaar. In vijf van de zes jaar dat Bitcoin in januari een rally maakte, sloot het die jaren ook af met positieve resultaten.

Stijging van 245 procent

Markus Thielen, Head of Research bij Matrixport, vertelde ons dat Bitcoin in die jaren gemiddeld met 245% is gestegen. Dit garandeert natuurlijk niets over de huidige vintage, maar het is een veelbelovende statistiek. Het enige jaar dat Bitcoin daalde nadat het in januari groen werd, was 2014. Destijds piekte Bitcoin tijdens zijn bullrun in januari 2014, maar dat was in dit geval niet het geval.

De rally van januari 2023 is grotendeels een sprong van een tijdelijke bearmarktbodem rond $ 15.500. Als Bitcoin in 2023 een rally van 245% doormaakt, zou het dit jaar met Kerstmis $ 45.000 kunnen bereiken. Dat betekent dat we nog lang niet in de buurt zijn van all-time highs, maar het begint in ieder geval weer ergens op te lijken.

Onderweg naar de halving

Volgens Matrixport is de halvering waarschijnlijk de drijvende kracht achter de bullrun van 2023. Verrassend genoeg hebben ze het in dit geval al over een stierenrennen, aangezien dit niet is bevestigd. Tot nu toe gaan de prijzen voor 2023 goed, maar het lijkt op dit moment nog te vroeg voor een postzegel-bullmarkt. Alle tekenen zijn goed, maar zoals Today's Youth in "Stardust" zei: "Een goed begin is het halve werk. Maar een goed begin is slechts het halve werk."

Momenteel staat de halvering van 2024 gepland tussen maart en april van dat jaar. Op dat moment worden de beloningen die mijnwerkers ontvangen voor het produceren van nieuwe blokken gehalveerd. Momenteel is de beloning 6,25 BTC, die na de volgende halvering zal dalen naar 3,125 BTC per blok. Meestal doet Bitcoin het goed in de aanloop naar de halvering, maar er zijn geen garanties in deze branche. 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Crypto-analist voorspelt: 'Bitcoin op weg naar prijsstijging tot $76.000'

Kevin Svenson, een bekende expert op het gebied van cryptocurrency, heeft onlangs opgemerkt dat Bitcoin zich momenteel in een interessante positie bevindt. Hij suggereert dat er mogelijk een gunstige verandering in de koers van Bitcoin op komst is. Svenson heeft specifieke patronen geïdentificeerd op de kortetermijngrafieken die erop wijzen dat de waarde van Bitcoin kan stijgen. Als je hier meer over zou willen weten blijf vooral lezen! Recente grafieken laten zien dat Bitcoin een patroon vertoont dat bekend staat als een 'omgekeerd hoofd-en-schouderspatroon'. Dit patroon kan worden geïnterpreteerd als een mogelijke ommekeer in de prijsrichting, wat zou kunnen resulteren in een stijging van de Bitcoin-koers. Technische analisten beschouwen dit als een veelbelovend signaal, hoewel het geen garantie is voor toekomstige resultaten. Svenson voorspelt dat Bitcoin mogelijk een nieuw hoogtepunt kan bereiken van $76.000, gebaseerd op deze patronen en indicatoren. Hij wijst erop dat Bi

Kaleo voorspelt: "Bitcoin staat op het punt een nieuwe recordhoogte te bereiken."

De gerenommeerde analist Kaleo merkt op dat Bitcoin momenteel een vergelijkbare koersbeweging vertoont als in december 2023 tot januari 2024. Destijds werd de markt gekenmerkt door anticipatie op de goedkeuring en lancering van de Spot Bitcoin ETFs. Kaleo voorspelt nu een opwaartse beweging van de Bitcoin koers richting een nieuwe all-time high rond de halvering. Echter, direct daarna voorziet hij een aanzienlijke correctie, gevolgd door een nieuwe stijging van Bitcoin. Bitcoin vertoont een koerspatroon dat lijkt op eerdere bewegingen. "Mijn huidige favoriete prijsstructuurvergelijking is gebaseerd op het tijdsframe vóór de ETF in december. Bitcoin zou gemakkelijk kunnen stijgen naar nieuwe hoogtepunten in de aanloop naar de halvering later deze week, gevolgd door een verkoopgolf en een geleidelijke opwaartse trend naar nieuwe pieken," aldus Kaleo. De onderstaande grafiek toont de Bitcoin-koers in de aanloop naar de goedkeuring en lancering van de Spot Bitcoin ETFs. Bron: Tr

Huishoudens behalen aanzienlijke winsten met hun beleggingen.

Huishoudens behalen aanzienlijke winsten met hun beleggingen.   Ben je ook benieuwd hoe Nederlandse huishoudens ondanks alle opschudding in de bankensector winst hebben weten te behalen op hun beleggingen in de eerste drie maanden van dit jaar? Nou, volgens de laatste updates van De Nederlandsche Bank (DNB) hebben ze niet alleen winst geboekt, maar hebben ze ook een groter deel van hun beleggingsportefeuille toegewijd aan aandelen en obligaties van banken. Je gelooft het misschien niet, maar de gezamenlijke waarde van de beleggingen van Nederlandse huishoudens is in het eerste kwartaal met maar liefst 7,8 miljard euro gestegen ten opzichte van het vorige kwartaal. Dat is toch wel een knappe stijging van ruim 5 procent, toch? Het is eigenlijk voor het eerst sinds eind 2021 dat we zo'n enorme groei hebben gezien in één kwartaal. Ondanks alle turbulentie op de financiële markten door gebeurtenissen zoals het omvallen van regionale banken in de Verenigde Staten en de crisis bij Credit