Doorgaan naar hoofdcontent

Bitcoin vindt steun bij $21.400


Bitcoin schokte ons vorige week met zijn grootste daling sinds november. Binnen een week kelderde de munt met 5%. Dit brengt ons bij de vraag: waar stopt de neergang van Bitcoin? Het lijkt op dit punt voorbij te zijn, maar laten we eens kijken of de grafieken het eens zijn.

Wekelijkse grafiek

We beginnen onze analyse van lange termijn prijzen zoals gewoonlijk met de wekelijkse grafiek. In de onderstaande grafiek vertegenwoordigt elke kaars 7 dagen. Hier kunnen we ook drie blauwe gebieden waarnemen die in het verleden belangrijk zijn geweest voor prijsveranderingen. Momenteel bevindt de bitcoin-prijs zich in de middelste tot bovenste zone.Deze twee niveaus zijn de belangrijkste ondersteuning en weerstand, maar na de daling van vorige week analyseren we ook de kleinere ondersteuningen. Zoals je kunt zien, is er een oranje lijn in de grafiek, maar deze is nauwelijks zichtbaar in de grotere afbeelding hierboven.


Steun vinden

Deze ondersteuning wordt pas duidelijker als we inzoomen, daarom kijken we ook naar de 4-hour chart van Bitcoin. Hier zien we dat deze oranje "lijn" het gebied is dat we in de analyse van maandag hebben besproken. Daar zeiden we ook dat Bitcoin dit gebied (~$21.400) moet vasthouden om niet verder te dalen.


Zoals je kunt zien, werkt het heel goed en lijkt Bitcoin te zijn begonnen te stijgen. Omdat Bitcoin onder de $16.000 is gebleven, is de prijs bijna in een rechte lijn gestegen. Het is dan ook logisch dat de prijzen ook zijn vertraagd. Het mooie van deze kleine dip is dat het een hoger dieptepunt creëert.


Dit signaleert meestal het begin van een verdere opwaartse beweging. Het zou dus geweldig zijn als BTC ook een hogere high zou maken dan de vorige, rond de $24.000. Dit zal de opwaartse trend bevestigen.

wat denk jij dat met de prijs van de munt gaat gebeuren laat het achter in de comments!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Cryptocurrency Transfers of Millions: XRP, Bitcoin en Ethereum in Spotlight

In een dag gekenmerkt door aanzienlijke bewegingen binnen de cryptocurrency-markt, hebben Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en XRP zich ontpopt als brandpunten. Ze houden de cryptogemeenschap in hun greep met transacties van aanzienlijke financiële omvang. De dag begon met een substantiële Ethereum-overdracht. Een bedrag van 14.768 ETH, ter waarde van $33,5 miljoen, verplaatste zich vanuit een niet nader genoemde portemonnee naar het gerenommeerde Coinbase-platform (NASDAQ:COIN). Deze omvangrijke transactie zette het toneel voor een reeks opmerkelijke bewegingen binnen het cryptocurrency-landschap. Vervolgens stroomde naadloos 27,7 miljoen XRP, gelijk aan $14,48 miljoen, naar de Bitstamp-beurs. Sterke aanwijzingen suggereren dat deze overdracht nauw verbonden is met initiatieven die gericht zijn op het versterken van de liquiditeit voor de Ripple Payments-service, waarvoor Bitstamp een essentiële provider is. Het hoogtepunt van de crypto-overdrachten vandaag vond plaats in de afgelopen ure

Bitcoin Rally: BlackRock's BTC ETF Poised to Overtake Grayscale's GBTC in Trading Volume

Bitcoin (BTC) is making waves once again, reclaiming the $43,000 milestone and surging over 2% in a single day. This resurgence follows a 10% dip on January 22, when Bitcoin briefly fell below $40,000. Now, nearly three weeks after the SEC gave the green light to spot BTC ETFs, the crypto market is witnessing heightened activity, with BTC trading volume surging nearly 20% in just 24 hours. The recent dip in Bitcoin's price was attributed to selling pressure from outflows in the Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), a converted BTC exchange-traded fund issued by Grayscale, a prominent crypto asset manager. For the first two weeks after the approval of spot BTC ETFs, GBTC outpaced other ETFs from BlackRock and Fidelity, recording approximately $4 billion in outflows. However, the latest data indicates a potential shift in this pattern. According to Bloomberg's James Seyffart, BlackRock's iShares Bitcoin Trust (IBIT) has emerged with a slight lead, boasting $2 million more in trades

Bitcoin Zakt Naar $40,000 - Laagste Punt Sinds Lancering Bitcoin ETFs

Bitcoin dook maandag naar een dieptepunt van zeven weken, met een koers net onder de $40.000 voor het eerst sinds de lancering van 11 spot bitcoin exchange-traded funds op 11 januari. De grootste cryptocurrency ter wereld stond laatst 3,98% lager op $39.938,00, handelend op het laagste niveau sinds 4 december na een korte opleving. Ether, de op een na grootste cryptocurrency, stond 6,37% lager op $2.328,30. Bitcoin was eerder gestegen vanwege de groeiende opwinding dat de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) bitcoin ETFs zou goedkeuren, waardoor de cryptocurrency toegankelijk zou worden voor een reeks nieuwe investeerders. Bitcoin steeg met ongeveer 70% vanaf augustus, toen een federale rechtbank de SEC dwong haar besluit om de bitcoin ETF-aanvraag van Grayscale Investments af te wijzen, te herzien. Sommige analisten hadden verwacht dat bitcoin aanvankelijk wat van die winsten zou terugdraaien. Anderen zeiden op maandag dat de cryptocurrency moeite had om te concurreren met tr