Doorgaan naar hoofdcontent

Bitcoin vindt steun bij $21.400


Bitcoin schokte ons vorige week met zijn grootste daling sinds november. Binnen een week kelderde de munt met 5%. Dit brengt ons bij de vraag: waar stopt de neergang van Bitcoin? Het lijkt op dit punt voorbij te zijn, maar laten we eens kijken of de grafieken het eens zijn.

Wekelijkse grafiek

We beginnen onze analyse van lange termijn prijzen zoals gewoonlijk met de wekelijkse grafiek. In de onderstaande grafiek vertegenwoordigt elke kaars 7 dagen. Hier kunnen we ook drie blauwe gebieden waarnemen die in het verleden belangrijk zijn geweest voor prijsveranderingen. Momenteel bevindt de bitcoin-prijs zich in de middelste tot bovenste zone.Deze twee niveaus zijn de belangrijkste ondersteuning en weerstand, maar na de daling van vorige week analyseren we ook de kleinere ondersteuningen. Zoals je kunt zien, is er een oranje lijn in de grafiek, maar deze is nauwelijks zichtbaar in de grotere afbeelding hierboven.


Steun vinden

Deze ondersteuning wordt pas duidelijker als we inzoomen, daarom kijken we ook naar de 4-hour chart van Bitcoin. Hier zien we dat deze oranje "lijn" het gebied is dat we in de analyse van maandag hebben besproken. Daar zeiden we ook dat Bitcoin dit gebied (~$21.400) moet vasthouden om niet verder te dalen.


Zoals je kunt zien, werkt het heel goed en lijkt Bitcoin te zijn begonnen te stijgen. Omdat Bitcoin onder de $16.000 is gebleven, is de prijs bijna in een rechte lijn gestegen. Het is dan ook logisch dat de prijzen ook zijn vertraagd. Het mooie van deze kleine dip is dat het een hoger dieptepunt creëert.


Dit signaleert meestal het begin van een verdere opwaartse beweging. Het zou dus geweldig zijn als BTC ook een hogere high zou maken dan de vorige, rond de $24.000. Dit zal de opwaartse trend bevestigen.

wat denk jij dat met de prijs van de munt gaat gebeuren laat het achter in de comments!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Crypto-analist voorspelt: 'Bitcoin op weg naar prijsstijging tot $76.000'

Kevin Svenson, een bekende expert op het gebied van cryptocurrency, heeft onlangs opgemerkt dat Bitcoin zich momenteel in een interessante positie bevindt. Hij suggereert dat er mogelijk een gunstige verandering in de koers van Bitcoin op komst is. Svenson heeft specifieke patronen geïdentificeerd op de kortetermijngrafieken die erop wijzen dat de waarde van Bitcoin kan stijgen. Als je hier meer over zou willen weten blijf vooral lezen! Recente grafieken laten zien dat Bitcoin een patroon vertoont dat bekend staat als een 'omgekeerd hoofd-en-schouderspatroon'. Dit patroon kan worden geïnterpreteerd als een mogelijke ommekeer in de prijsrichting, wat zou kunnen resulteren in een stijging van de Bitcoin-koers. Technische analisten beschouwen dit als een veelbelovend signaal, hoewel het geen garantie is voor toekomstige resultaten. Svenson voorspelt dat Bitcoin mogelijk een nieuw hoogtepunt kan bereiken van $76.000, gebaseerd op deze patronen en indicatoren. Hij wijst erop dat Bi

Kaleo voorspelt: "Bitcoin staat op het punt een nieuwe recordhoogte te bereiken."

De gerenommeerde analist Kaleo merkt op dat Bitcoin momenteel een vergelijkbare koersbeweging vertoont als in december 2023 tot januari 2024. Destijds werd de markt gekenmerkt door anticipatie op de goedkeuring en lancering van de Spot Bitcoin ETFs. Kaleo voorspelt nu een opwaartse beweging van de Bitcoin koers richting een nieuwe all-time high rond de halvering. Echter, direct daarna voorziet hij een aanzienlijke correctie, gevolgd door een nieuwe stijging van Bitcoin. Bitcoin vertoont een koerspatroon dat lijkt op eerdere bewegingen. "Mijn huidige favoriete prijsstructuurvergelijking is gebaseerd op het tijdsframe vóór de ETF in december. Bitcoin zou gemakkelijk kunnen stijgen naar nieuwe hoogtepunten in de aanloop naar de halvering later deze week, gevolgd door een verkoopgolf en een geleidelijke opwaartse trend naar nieuwe pieken," aldus Kaleo. De onderstaande grafiek toont de Bitcoin-koers in de aanloop naar de goedkeuring en lancering van de Spot Bitcoin ETFs. Bron: Tr

Huishoudens behalen aanzienlijke winsten met hun beleggingen.

Huishoudens behalen aanzienlijke winsten met hun beleggingen.   Ben je ook benieuwd hoe Nederlandse huishoudens ondanks alle opschudding in de bankensector winst hebben weten te behalen op hun beleggingen in de eerste drie maanden van dit jaar? Nou, volgens de laatste updates van De Nederlandsche Bank (DNB) hebben ze niet alleen winst geboekt, maar hebben ze ook een groter deel van hun beleggingsportefeuille toegewijd aan aandelen en obligaties van banken. Je gelooft het misschien niet, maar de gezamenlijke waarde van de beleggingen van Nederlandse huishoudens is in het eerste kwartaal met maar liefst 7,8 miljard euro gestegen ten opzichte van het vorige kwartaal. Dat is toch wel een knappe stijging van ruim 5 procent, toch? Het is eigenlijk voor het eerst sinds eind 2021 dat we zo'n enorme groei hebben gezien in één kwartaal. Ondanks alle turbulentie op de financiële markten door gebeurtenissen zoals het omvallen van regionale banken in de Verenigde Staten en de crisis bij Credit