Doorgaan naar hoofdcontent

Waarom is de crypto markt vandaag gestegen.

 Waarom is de crypto markt vandaag gestegen


De cryptomarkt zit vandaag in de lift en Bitcoin, Ether, Solana, Cardano en andere altcoins laten een prachtige stijging zien in afwachting van nieuwe economische gegevens uit de Verenigde Staten die deze week vrijgegeven zullen worden.


Ogen gericht op de Federal Reserve

De prijs van bitcoin, de grootste cryptocurrency, heeft sinds zondag eindelijk de grens van $17.000 overschreden. Op het moment van schrijven is de prijs zelfs $17.380. Dit is het hoogste sinds december 2022.

Ondanks de recente kracht in de cryptomarkt, valt nog te bezien of de opwaartse trend lang aanhoudt. Dat komt omdat beleggers vooruit lijken te kijken naar een verklaring van de Fed die licht zal werpen op hoe de Amerikaanse centrale bank zal omgaan met de rentetarieven.

Veel analisten zijn van mening dat er eindelijk een einde lijkt te komen aan de agressieve renteverhogingen van de Fed in de afgelopen maanden. Ze verwachten nog steeds een renteverhoging, maar veel minder dan we eerder hebben gezien. Dit is goed nieuws voor de wereldwijde aandelenmarkten en cryptocurrency-markten. Als de rentetarieven echter weer worden verhoogd, zal dat een grote rem zijn op de prijzen van aandelen en cryptocurrency.

Gaat de Fed de rente afbouwen?

Een grote zorg in 2022 is de hoge inflatie, die centrale banken over de hele wereld ertoe brengt de rentetarieven te verhogen. Recente economische gegevens (PMI) zouden de Amerikaanse centrale bank echter kunnen overtuigen om renteverhogingen af ​​te bouwen. Als de inflatie afvlakt, zoals de PMI-gegevens suggereren, heeft de voorzitter van de Fed aangegeven dat de renteverhogingen eindelijk kunnen beginnen af ​​te bouwen.

Volgens de FedWatch-tool van de CME Group zal het FOMC nu naar verwachting de rente in februari met 25 basispunten verhogen, in plaats van de 50 basispunten die we eerder zagen. Dat zou goed nieuws zijn. Hieronder, in figuur 1, kunt u zien dat er een kans van 77,2% is op een verhoging van de tarieven tot 450-475 basispunten, en slechts een kans van 22,8% op een verhoging van de tarieven tot 475-500 basispunten.


Fed-voorzitter Jerome Powell waarschuwde echter dat er nog een lange weg te gaan is voordat de renteverhogingen worden stopgezet. Fed stopt agressief monetair beleid pas als inflatie 2% bereikt.

Crypto investeerders hopen op goed nieuws

Afgaande op de koerswinsten van vandaag lijken veel investeerders in cryptocurrency vertrouwen te hebben in positieve inflatiecijfers. Dit vertrouwen heeft de prijzen van bijna alle cryptocurrencies opgedreven. De analist zei ook dat de relatief stabiele prijs van bitcoin het een altcoin zou kunnen maken om de komende weken te schitteren. Sommige analisten hebben het zelfs over een aankomend knock-offseizoen.

Er zijn echter investeerders die het allemaal pessimistischer vinden en verwachten dat de prijzen van cryptocurrency na deze week weer gaan dalen. De meeste investeerders en analisten zijn het erover eens dat de komende dagen erg volatiel kunnen zijn, dus houd de ontwikkelingen goed in de gaten.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Cryptocurrency Transfers of Millions: XRP, Bitcoin en Ethereum in Spotlight

In een dag gekenmerkt door aanzienlijke bewegingen binnen de cryptocurrency-markt, hebben Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en XRP zich ontpopt als brandpunten. Ze houden de cryptogemeenschap in hun greep met transacties van aanzienlijke financiële omvang. De dag begon met een substantiële Ethereum-overdracht. Een bedrag van 14.768 ETH, ter waarde van $33,5 miljoen, verplaatste zich vanuit een niet nader genoemde portemonnee naar het gerenommeerde Coinbase-platform (NASDAQ:COIN). Deze omvangrijke transactie zette het toneel voor een reeks opmerkelijke bewegingen binnen het cryptocurrency-landschap. Vervolgens stroomde naadloos 27,7 miljoen XRP, gelijk aan $14,48 miljoen, naar de Bitstamp-beurs. Sterke aanwijzingen suggereren dat deze overdracht nauw verbonden is met initiatieven die gericht zijn op het versterken van de liquiditeit voor de Ripple Payments-service, waarvoor Bitstamp een essentiële provider is. Het hoogtepunt van de crypto-overdrachten vandaag vond plaats in de afgelopen ure

Bitcoin Rally: BlackRock's BTC ETF Poised to Overtake Grayscale's GBTC in Trading Volume

Bitcoin (BTC) is making waves once again, reclaiming the $43,000 milestone and surging over 2% in a single day. This resurgence follows a 10% dip on January 22, when Bitcoin briefly fell below $40,000. Now, nearly three weeks after the SEC gave the green light to spot BTC ETFs, the crypto market is witnessing heightened activity, with BTC trading volume surging nearly 20% in just 24 hours. The recent dip in Bitcoin's price was attributed to selling pressure from outflows in the Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), a converted BTC exchange-traded fund issued by Grayscale, a prominent crypto asset manager. For the first two weeks after the approval of spot BTC ETFs, GBTC outpaced other ETFs from BlackRock and Fidelity, recording approximately $4 billion in outflows. However, the latest data indicates a potential shift in this pattern. According to Bloomberg's James Seyffart, BlackRock's iShares Bitcoin Trust (IBIT) has emerged with a slight lead, boasting $2 million more in trades

Bitcoin Zakt Naar $40,000 - Laagste Punt Sinds Lancering Bitcoin ETFs

Bitcoin dook maandag naar een dieptepunt van zeven weken, met een koers net onder de $40.000 voor het eerst sinds de lancering van 11 spot bitcoin exchange-traded funds op 11 januari. De grootste cryptocurrency ter wereld stond laatst 3,98% lager op $39.938,00, handelend op het laagste niveau sinds 4 december na een korte opleving. Ether, de op een na grootste cryptocurrency, stond 6,37% lager op $2.328,30. Bitcoin was eerder gestegen vanwege de groeiende opwinding dat de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) bitcoin ETFs zou goedkeuren, waardoor de cryptocurrency toegankelijk zou worden voor een reeks nieuwe investeerders. Bitcoin steeg met ongeveer 70% vanaf augustus, toen een federale rechtbank de SEC dwong haar besluit om de bitcoin ETF-aanvraag van Grayscale Investments af te wijzen, te herzien. Sommige analisten hadden verwacht dat bitcoin aanvankelijk wat van die winsten zou terugdraaien. Anderen zeiden op maandag dat de cryptocurrency moeite had om te concurreren met tr