Doorgaan naar hoofdcontent

Waarom is de crypto markt vandaag gestegen.

 Waarom is de crypto markt vandaag gestegen


De cryptomarkt zit vandaag in de lift en Bitcoin, Ether, Solana, Cardano en andere altcoins laten een prachtige stijging zien in afwachting van nieuwe economische gegevens uit de Verenigde Staten die deze week vrijgegeven zullen worden.


Ogen gericht op de Federal Reserve

De prijs van bitcoin, de grootste cryptocurrency, heeft sinds zondag eindelijk de grens van $17.000 overschreden. Op het moment van schrijven is de prijs zelfs $17.380. Dit is het hoogste sinds december 2022.

Ondanks de recente kracht in de cryptomarkt, valt nog te bezien of de opwaartse trend lang aanhoudt. Dat komt omdat beleggers vooruit lijken te kijken naar een verklaring van de Fed die licht zal werpen op hoe de Amerikaanse centrale bank zal omgaan met de rentetarieven.

Veel analisten zijn van mening dat er eindelijk een einde lijkt te komen aan de agressieve renteverhogingen van de Fed in de afgelopen maanden. Ze verwachten nog steeds een renteverhoging, maar veel minder dan we eerder hebben gezien. Dit is goed nieuws voor de wereldwijde aandelenmarkten en cryptocurrency-markten. Als de rentetarieven echter weer worden verhoogd, zal dat een grote rem zijn op de prijzen van aandelen en cryptocurrency.

Gaat de Fed de rente afbouwen?

Een grote zorg in 2022 is de hoge inflatie, die centrale banken over de hele wereld ertoe brengt de rentetarieven te verhogen. Recente economische gegevens (PMI) zouden de Amerikaanse centrale bank echter kunnen overtuigen om renteverhogingen af ​​te bouwen. Als de inflatie afvlakt, zoals de PMI-gegevens suggereren, heeft de voorzitter van de Fed aangegeven dat de renteverhogingen eindelijk kunnen beginnen af ​​te bouwen.

Volgens de FedWatch-tool van de CME Group zal het FOMC nu naar verwachting de rente in februari met 25 basispunten verhogen, in plaats van de 50 basispunten die we eerder zagen. Dat zou goed nieuws zijn. Hieronder, in figuur 1, kunt u zien dat er een kans van 77,2% is op een verhoging van de tarieven tot 450-475 basispunten, en slechts een kans van 22,8% op een verhoging van de tarieven tot 475-500 basispunten.


Fed-voorzitter Jerome Powell waarschuwde echter dat er nog een lange weg te gaan is voordat de renteverhogingen worden stopgezet. Fed stopt agressief monetair beleid pas als inflatie 2% bereikt.

Crypto investeerders hopen op goed nieuws

Afgaande op de koerswinsten van vandaag lijken veel investeerders in cryptocurrency vertrouwen te hebben in positieve inflatiecijfers. Dit vertrouwen heeft de prijzen van bijna alle cryptocurrencies opgedreven. De analist zei ook dat de relatief stabiele prijs van bitcoin het een altcoin zou kunnen maken om de komende weken te schitteren. Sommige analisten hebben het zelfs over een aankomend knock-offseizoen.

Er zijn echter investeerders die het allemaal pessimistischer vinden en verwachten dat de prijzen van cryptocurrency na deze week weer gaan dalen. De meeste investeerders en analisten zijn het erover eens dat de komende dagen erg volatiel kunnen zijn, dus houd de ontwikkelingen goed in de gaten.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Crypto-analist voorspelt: 'Bitcoin op weg naar prijsstijging tot $76.000'

Kevin Svenson, een bekende expert op het gebied van cryptocurrency, heeft onlangs opgemerkt dat Bitcoin zich momenteel in een interessante positie bevindt. Hij suggereert dat er mogelijk een gunstige verandering in de koers van Bitcoin op komst is. Svenson heeft specifieke patronen geïdentificeerd op de kortetermijngrafieken die erop wijzen dat de waarde van Bitcoin kan stijgen. Als je hier meer over zou willen weten blijf vooral lezen! Recente grafieken laten zien dat Bitcoin een patroon vertoont dat bekend staat als een 'omgekeerd hoofd-en-schouderspatroon'. Dit patroon kan worden geïnterpreteerd als een mogelijke ommekeer in de prijsrichting, wat zou kunnen resulteren in een stijging van de Bitcoin-koers. Technische analisten beschouwen dit als een veelbelovend signaal, hoewel het geen garantie is voor toekomstige resultaten. Svenson voorspelt dat Bitcoin mogelijk een nieuw hoogtepunt kan bereiken van $76.000, gebaseerd op deze patronen en indicatoren. Hij wijst erop dat Bi

Kaleo voorspelt: "Bitcoin staat op het punt een nieuwe recordhoogte te bereiken."

De gerenommeerde analist Kaleo merkt op dat Bitcoin momenteel een vergelijkbare koersbeweging vertoont als in december 2023 tot januari 2024. Destijds werd de markt gekenmerkt door anticipatie op de goedkeuring en lancering van de Spot Bitcoin ETFs. Kaleo voorspelt nu een opwaartse beweging van de Bitcoin koers richting een nieuwe all-time high rond de halvering. Echter, direct daarna voorziet hij een aanzienlijke correctie, gevolgd door een nieuwe stijging van Bitcoin. Bitcoin vertoont een koerspatroon dat lijkt op eerdere bewegingen. "Mijn huidige favoriete prijsstructuurvergelijking is gebaseerd op het tijdsframe vóór de ETF in december. Bitcoin zou gemakkelijk kunnen stijgen naar nieuwe hoogtepunten in de aanloop naar de halvering later deze week, gevolgd door een verkoopgolf en een geleidelijke opwaartse trend naar nieuwe pieken," aldus Kaleo. De onderstaande grafiek toont de Bitcoin-koers in de aanloop naar de goedkeuring en lancering van de Spot Bitcoin ETFs. Bron: Tr

Huishoudens behalen aanzienlijke winsten met hun beleggingen.

Huishoudens behalen aanzienlijke winsten met hun beleggingen.   Ben je ook benieuwd hoe Nederlandse huishoudens ondanks alle opschudding in de bankensector winst hebben weten te behalen op hun beleggingen in de eerste drie maanden van dit jaar? Nou, volgens de laatste updates van De Nederlandsche Bank (DNB) hebben ze niet alleen winst geboekt, maar hebben ze ook een groter deel van hun beleggingsportefeuille toegewijd aan aandelen en obligaties van banken. Je gelooft het misschien niet, maar de gezamenlijke waarde van de beleggingen van Nederlandse huishoudens is in het eerste kwartaal met maar liefst 7,8 miljard euro gestegen ten opzichte van het vorige kwartaal. Dat is toch wel een knappe stijging van ruim 5 procent, toch? Het is eigenlijk voor het eerst sinds eind 2021 dat we zo'n enorme groei hebben gezien in één kwartaal. Ondanks alle turbulentie op de financiële markten door gebeurtenissen zoals het omvallen van regionale banken in de Verenigde Staten en de crisis bij Credit