Doorgaan naar hoofdcontent

TRON-oprichter Justin Sun: Waarom heeft hij $100 miljoen naar crypto exchange Huobi gestuurd

De crypto exchange Huobi werd vorige week een bron van onzekerheid. Het nieuws dat het bedrijf een flink aantal werknemers zou gaan ontslaan leidde ertoe dat klanten grote bedragen opnamen, wat vervolgens een negatieve impact had op de USDD-stablecoin. Tron-oprichter en Huobi-bestuurslid Justin Sun probeert de boel te sussen.

Justin Sun, exiled China-born crypto guru, denies lay-off talks at crypto  exchange Huobi | South China Morning Post

Justin Sun stelt klanten crypto exchange gerust

In slechts een paar weken namen klanten ongeveer 205 miljoen dollar op. De stablecoin-reserves van de cryptobeurs daalden hierdoor tot slechts 9,5% van alle reserves. Tron-oprichter Justin Sun is naast een bestuurslid van Huobi ook de bedenker van de USDD-stablecoin, die door de problemen opnieuw een daling inzette. Sun zelf was ook met grote bedragen aan het schuiven, mogelijk om zich te beschermen tegen een mogelijke crash. Maar het zou ook kunnen dat hij een andere bestemming voor het geld had.

Cryptocurrency Exchanges and the Changing Tides of KYC Compliance | Arachnys

Op Twitter riep hij vorige week op om de paniekzaaierij te negeren en te blijven bijdragen aan de crypto-industrie. Vlak hierna schreef Nansen-analist Martin Lee dat de topman 100 miljoen dollar aan stablecoinsvan Binance naar Huobi heeft verplaatst – 50 miljoen in USDT en hetzelfde bedrag in USDC. Dit zou moeten helpen om het vertrouwen in het bedrijf te bewaren.

In december deed hij min of meer hetzelfde bij Binance, mogelijk ook om het vertrouwen in het platform hoog te houden. Vorige maand kwam Binance onder druk te staan toen bleek dat de audit van de reserves wat gaten had. In een tweet verklaarde Sun vervolgens dat hij 100 miljoen aan stablecoins heeft gestort op Binance.

Justin Sun is controversieel

Sun is vrij controversieel in de crypto-wereld. Zo werd hij vorig jaar beschuldigd van een ‘governance-aanval’ op het DeFi-platform Compound. Hij zou het platform hebben gemanipuleerd door enorme bedragen te lenen om letterlijk stemmen te kopen in een stemming op Compounds Decentralized Autonomous Organization (DAO).

Debt, equity investment “on the table” for FTX rescue, Justin Sun says

Vlak na de val van het Terra-ecosysteem (LUNA) bracht Tron de USDD-stablecoin uit. Net als het ingestorte UST is dit een algoritmische stablecoin, een controversiële techniek die berust op vraag en aanbod om de prijs stabiel te houden. Critici hebben USDD beschreven als Ponzifraude. Vorige maand begon USDD opnieuw met dalen.


wat vindt jij hiervan?
laat het weten in comments!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Cryptocurrency Transfers of Millions: XRP, Bitcoin en Ethereum in Spotlight

In een dag gekenmerkt door aanzienlijke bewegingen binnen de cryptocurrency-markt, hebben Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en XRP zich ontpopt als brandpunten. Ze houden de cryptogemeenschap in hun greep met transacties van aanzienlijke financiële omvang. De dag begon met een substantiële Ethereum-overdracht. Een bedrag van 14.768 ETH, ter waarde van $33,5 miljoen, verplaatste zich vanuit een niet nader genoemde portemonnee naar het gerenommeerde Coinbase-platform (NASDAQ:COIN). Deze omvangrijke transactie zette het toneel voor een reeks opmerkelijke bewegingen binnen het cryptocurrency-landschap. Vervolgens stroomde naadloos 27,7 miljoen XRP, gelijk aan $14,48 miljoen, naar de Bitstamp-beurs. Sterke aanwijzingen suggereren dat deze overdracht nauw verbonden is met initiatieven die gericht zijn op het versterken van de liquiditeit voor de Ripple Payments-service, waarvoor Bitstamp een essentiële provider is. Het hoogtepunt van de crypto-overdrachten vandaag vond plaats in de afgelopen ure

Bitcoin Rally: BlackRock's BTC ETF Poised to Overtake Grayscale's GBTC in Trading Volume

Bitcoin (BTC) is making waves once again, reclaiming the $43,000 milestone and surging over 2% in a single day. This resurgence follows a 10% dip on January 22, when Bitcoin briefly fell below $40,000. Now, nearly three weeks after the SEC gave the green light to spot BTC ETFs, the crypto market is witnessing heightened activity, with BTC trading volume surging nearly 20% in just 24 hours. The recent dip in Bitcoin's price was attributed to selling pressure from outflows in the Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), a converted BTC exchange-traded fund issued by Grayscale, a prominent crypto asset manager. For the first two weeks after the approval of spot BTC ETFs, GBTC outpaced other ETFs from BlackRock and Fidelity, recording approximately $4 billion in outflows. However, the latest data indicates a potential shift in this pattern. According to Bloomberg's James Seyffart, BlackRock's iShares Bitcoin Trust (IBIT) has emerged with a slight lead, boasting $2 million more in trades

Bitcoin Zakt Naar $40,000 - Laagste Punt Sinds Lancering Bitcoin ETFs

Bitcoin dook maandag naar een dieptepunt van zeven weken, met een koers net onder de $40.000 voor het eerst sinds de lancering van 11 spot bitcoin exchange-traded funds op 11 januari. De grootste cryptocurrency ter wereld stond laatst 3,98% lager op $39.938,00, handelend op het laagste niveau sinds 4 december na een korte opleving. Ether, de op een na grootste cryptocurrency, stond 6,37% lager op $2.328,30. Bitcoin was eerder gestegen vanwege de groeiende opwinding dat de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) bitcoin ETFs zou goedkeuren, waardoor de cryptocurrency toegankelijk zou worden voor een reeks nieuwe investeerders. Bitcoin steeg met ongeveer 70% vanaf augustus, toen een federale rechtbank de SEC dwong haar besluit om de bitcoin ETF-aanvraag van Grayscale Investments af te wijzen, te herzien. Sommige analisten hadden verwacht dat bitcoin aanvankelijk wat van die winsten zou terugdraaien. Anderen zeiden op maandag dat de cryptocurrency moeite had om te concurreren met tr