Doorgaan naar hoofdcontent

TRON-oprichter Justin Sun: Waarom heeft hij $100 miljoen naar crypto exchange Huobi gestuurd

De crypto exchange Huobi werd vorige week een bron van onzekerheid. Het nieuws dat het bedrijf een flink aantal werknemers zou gaan ontslaan leidde ertoe dat klanten grote bedragen opnamen, wat vervolgens een negatieve impact had op de USDD-stablecoin. Tron-oprichter en Huobi-bestuurslid Justin Sun probeert de boel te sussen.

Justin Sun, exiled China-born crypto guru, denies lay-off talks at crypto  exchange Huobi | South China Morning Post

Justin Sun stelt klanten crypto exchange gerust

In slechts een paar weken namen klanten ongeveer 205 miljoen dollar op. De stablecoin-reserves van de cryptobeurs daalden hierdoor tot slechts 9,5% van alle reserves. Tron-oprichter Justin Sun is naast een bestuurslid van Huobi ook de bedenker van de USDD-stablecoin, die door de problemen opnieuw een daling inzette. Sun zelf was ook met grote bedragen aan het schuiven, mogelijk om zich te beschermen tegen een mogelijke crash. Maar het zou ook kunnen dat hij een andere bestemming voor het geld had.

Cryptocurrency Exchanges and the Changing Tides of KYC Compliance | Arachnys

Op Twitter riep hij vorige week op om de paniekzaaierij te negeren en te blijven bijdragen aan de crypto-industrie. Vlak hierna schreef Nansen-analist Martin Lee dat de topman 100 miljoen dollar aan stablecoinsvan Binance naar Huobi heeft verplaatst – 50 miljoen in USDT en hetzelfde bedrag in USDC. Dit zou moeten helpen om het vertrouwen in het bedrijf te bewaren.

In december deed hij min of meer hetzelfde bij Binance, mogelijk ook om het vertrouwen in het platform hoog te houden. Vorige maand kwam Binance onder druk te staan toen bleek dat de audit van de reserves wat gaten had. In een tweet verklaarde Sun vervolgens dat hij 100 miljoen aan stablecoins heeft gestort op Binance.

Justin Sun is controversieel

Sun is vrij controversieel in de crypto-wereld. Zo werd hij vorig jaar beschuldigd van een ‘governance-aanval’ op het DeFi-platform Compound. Hij zou het platform hebben gemanipuleerd door enorme bedragen te lenen om letterlijk stemmen te kopen in een stemming op Compounds Decentralized Autonomous Organization (DAO).

Debt, equity investment “on the table” for FTX rescue, Justin Sun says

Vlak na de val van het Terra-ecosysteem (LUNA) bracht Tron de USDD-stablecoin uit. Net als het ingestorte UST is dit een algoritmische stablecoin, een controversiële techniek die berust op vraag en aanbod om de prijs stabiel te houden. Critici hebben USDD beschreven als Ponzifraude. Vorige maand begon USDD opnieuw met dalen.


wat vindt jij hiervan?
laat het weten in comments!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Crypto-analist voorspelt: 'Bitcoin op weg naar prijsstijging tot $76.000'

Kevin Svenson, een bekende expert op het gebied van cryptocurrency, heeft onlangs opgemerkt dat Bitcoin zich momenteel in een interessante positie bevindt. Hij suggereert dat er mogelijk een gunstige verandering in de koers van Bitcoin op komst is. Svenson heeft specifieke patronen geïdentificeerd op de kortetermijngrafieken die erop wijzen dat de waarde van Bitcoin kan stijgen. Als je hier meer over zou willen weten blijf vooral lezen! Recente grafieken laten zien dat Bitcoin een patroon vertoont dat bekend staat als een 'omgekeerd hoofd-en-schouderspatroon'. Dit patroon kan worden geïnterpreteerd als een mogelijke ommekeer in de prijsrichting, wat zou kunnen resulteren in een stijging van de Bitcoin-koers. Technische analisten beschouwen dit als een veelbelovend signaal, hoewel het geen garantie is voor toekomstige resultaten. Svenson voorspelt dat Bitcoin mogelijk een nieuw hoogtepunt kan bereiken van $76.000, gebaseerd op deze patronen en indicatoren. Hij wijst erop dat Bi

Kaleo voorspelt: "Bitcoin staat op het punt een nieuwe recordhoogte te bereiken."

De gerenommeerde analist Kaleo merkt op dat Bitcoin momenteel een vergelijkbare koersbeweging vertoont als in december 2023 tot januari 2024. Destijds werd de markt gekenmerkt door anticipatie op de goedkeuring en lancering van de Spot Bitcoin ETFs. Kaleo voorspelt nu een opwaartse beweging van de Bitcoin koers richting een nieuwe all-time high rond de halvering. Echter, direct daarna voorziet hij een aanzienlijke correctie, gevolgd door een nieuwe stijging van Bitcoin. Bitcoin vertoont een koerspatroon dat lijkt op eerdere bewegingen. "Mijn huidige favoriete prijsstructuurvergelijking is gebaseerd op het tijdsframe vóór de ETF in december. Bitcoin zou gemakkelijk kunnen stijgen naar nieuwe hoogtepunten in de aanloop naar de halvering later deze week, gevolgd door een verkoopgolf en een geleidelijke opwaartse trend naar nieuwe pieken," aldus Kaleo. De onderstaande grafiek toont de Bitcoin-koers in de aanloop naar de goedkeuring en lancering van de Spot Bitcoin ETFs. Bron: Tr

Huishoudens behalen aanzienlijke winsten met hun beleggingen.

Huishoudens behalen aanzienlijke winsten met hun beleggingen.   Ben je ook benieuwd hoe Nederlandse huishoudens ondanks alle opschudding in de bankensector winst hebben weten te behalen op hun beleggingen in de eerste drie maanden van dit jaar? Nou, volgens de laatste updates van De Nederlandsche Bank (DNB) hebben ze niet alleen winst geboekt, maar hebben ze ook een groter deel van hun beleggingsportefeuille toegewijd aan aandelen en obligaties van banken. Je gelooft het misschien niet, maar de gezamenlijke waarde van de beleggingen van Nederlandse huishoudens is in het eerste kwartaal met maar liefst 7,8 miljard euro gestegen ten opzichte van het vorige kwartaal. Dat is toch wel een knappe stijging van ruim 5 procent, toch? Het is eigenlijk voor het eerst sinds eind 2021 dat we zo'n enorme groei hebben gezien in één kwartaal. Ondanks alle turbulentie op de financiële markten door gebeurtenissen zoals het omvallen van regionale banken in de Verenigde Staten en de crisis bij Credit