Doorgaan naar hoofdcontent

Sorare start samenwerking met Premier League voor voetbalkaarten op Ethereum

Sorare start samenwerking met Premier League voor voetbalkaarten op Ethereum


Solare is succesvol een samenwerking aangegaan met de Engelse Premier League, het hoogste voetbalniveau in Engeland. Het partnerschap heeft tot doel voetbalkaartjes uit te geven via de Ethereum-blockchain. Dit zijn zogenaamde non-fungible tokens (NFT's), waarvan sommige op het moment van schrijven al meer dan €100 waard zijn.

Digitale voetbalkaartjes


Het bewaren van fysieke kaarten van voetballers uit de grootste competities was vroeger een dingetje. Sorare is nu van plan samen te werken met de Premier League om het in het digitale jasje te steken. In de afgelopen jaren heeft het bedrijf furore gemaakt door verschillende op Ethereum gebaseerde sportkaarten te lanceren. Dus nu is het de beurt aan de Engelse topcompetitie, door velen beschouwd als de grootste competitie ter wereld.

Het nieuws over de samenwerking is nog maar net naar buiten gekomen, maar volgens Sorare is het al lang in gesprek met de Premier League. Nu het klaar is, wordt binnenkort de hele wedstrijd verzameld via Sorare en de Ethereum-blockchain. Solare's eerste stap in het Engelse voetbal was een samenwerking met West Ham United in 2019.

ERC-721 tokenstandaard

Sorare gebruikt de ERC-721-tokenstandaard op Ethereum om voetbalstickers uit te geven. Dit is een soort slim contract dat vaak wordt gebruikt om NFT's te maken en uit te geven. Het idee is dat je kaarten kunt kopen en ze vervolgens kunt opstellen voor je fantasievoetbalteam. De kaart levert punten op als de speler in het echt een doelpunt scoort. Zo kunnen bepaalde spelers veel waard zijn.

Voordat de kaarten op de secundaire markt komen, worden ze eerst verkocht op het Sorare-platform. Later kunnen ze ook worden gekocht en verkocht op platforms zoals OpenSea, waar veel NFT's worden verhandeld.
Reacties

Populaire posts van deze blog

Crypto-analist voorspelt: 'Bitcoin op weg naar prijsstijging tot $76.000'

Kevin Svenson, een bekende expert op het gebied van cryptocurrency, heeft onlangs opgemerkt dat Bitcoin zich momenteel in een interessante positie bevindt. Hij suggereert dat er mogelijk een gunstige verandering in de koers van Bitcoin op komst is. Svenson heeft specifieke patronen geïdentificeerd op de kortetermijngrafieken die erop wijzen dat de waarde van Bitcoin kan stijgen. Als je hier meer over zou willen weten blijf vooral lezen! Recente grafieken laten zien dat Bitcoin een patroon vertoont dat bekend staat als een 'omgekeerd hoofd-en-schouderspatroon'. Dit patroon kan worden geïnterpreteerd als een mogelijke ommekeer in de prijsrichting, wat zou kunnen resulteren in een stijging van de Bitcoin-koers. Technische analisten beschouwen dit als een veelbelovend signaal, hoewel het geen garantie is voor toekomstige resultaten. Svenson voorspelt dat Bitcoin mogelijk een nieuw hoogtepunt kan bereiken van $76.000, gebaseerd op deze patronen en indicatoren. Hij wijst erop dat Bi

Kaleo voorspelt: "Bitcoin staat op het punt een nieuwe recordhoogte te bereiken."

De gerenommeerde analist Kaleo merkt op dat Bitcoin momenteel een vergelijkbare koersbeweging vertoont als in december 2023 tot januari 2024. Destijds werd de markt gekenmerkt door anticipatie op de goedkeuring en lancering van de Spot Bitcoin ETFs. Kaleo voorspelt nu een opwaartse beweging van de Bitcoin koers richting een nieuwe all-time high rond de halvering. Echter, direct daarna voorziet hij een aanzienlijke correctie, gevolgd door een nieuwe stijging van Bitcoin. Bitcoin vertoont een koerspatroon dat lijkt op eerdere bewegingen. "Mijn huidige favoriete prijsstructuurvergelijking is gebaseerd op het tijdsframe vóór de ETF in december. Bitcoin zou gemakkelijk kunnen stijgen naar nieuwe hoogtepunten in de aanloop naar de halvering later deze week, gevolgd door een verkoopgolf en een geleidelijke opwaartse trend naar nieuwe pieken," aldus Kaleo. De onderstaande grafiek toont de Bitcoin-koers in de aanloop naar de goedkeuring en lancering van de Spot Bitcoin ETFs. Bron: Tr

Huishoudens behalen aanzienlijke winsten met hun beleggingen.

Huishoudens behalen aanzienlijke winsten met hun beleggingen.   Ben je ook benieuwd hoe Nederlandse huishoudens ondanks alle opschudding in de bankensector winst hebben weten te behalen op hun beleggingen in de eerste drie maanden van dit jaar? Nou, volgens de laatste updates van De Nederlandsche Bank (DNB) hebben ze niet alleen winst geboekt, maar hebben ze ook een groter deel van hun beleggingsportefeuille toegewijd aan aandelen en obligaties van banken. Je gelooft het misschien niet, maar de gezamenlijke waarde van de beleggingen van Nederlandse huishoudens is in het eerste kwartaal met maar liefst 7,8 miljard euro gestegen ten opzichte van het vorige kwartaal. Dat is toch wel een knappe stijging van ruim 5 procent, toch? Het is eigenlijk voor het eerst sinds eind 2021 dat we zo'n enorme groei hebben gezien in één kwartaal. Ondanks alle turbulentie op de financiële markten door gebeurtenissen zoals het omvallen van regionale banken in de Verenigde Staten en de crisis bij Credit