Doorgaan naar hoofdcontent

Sorare start samenwerking met Premier League voor voetbalkaarten op Ethereum

Sorare start samenwerking met Premier League voor voetbalkaarten op Ethereum


Solare is succesvol een samenwerking aangegaan met de Engelse Premier League, het hoogste voetbalniveau in Engeland. Het partnerschap heeft tot doel voetbalkaartjes uit te geven via de Ethereum-blockchain. Dit zijn zogenaamde non-fungible tokens (NFT's), waarvan sommige op het moment van schrijven al meer dan €100 waard zijn.

Digitale voetbalkaartjes


Het bewaren van fysieke kaarten van voetballers uit de grootste competities was vroeger een dingetje. Sorare is nu van plan samen te werken met de Premier League om het in het digitale jasje te steken. In de afgelopen jaren heeft het bedrijf furore gemaakt door verschillende op Ethereum gebaseerde sportkaarten te lanceren. Dus nu is het de beurt aan de Engelse topcompetitie, door velen beschouwd als de grootste competitie ter wereld.

Het nieuws over de samenwerking is nog maar net naar buiten gekomen, maar volgens Sorare is het al lang in gesprek met de Premier League. Nu het klaar is, wordt binnenkort de hele wedstrijd verzameld via Sorare en de Ethereum-blockchain. Solare's eerste stap in het Engelse voetbal was een samenwerking met West Ham United in 2019.

ERC-721 tokenstandaard

Sorare gebruikt de ERC-721-tokenstandaard op Ethereum om voetbalstickers uit te geven. Dit is een soort slim contract dat vaak wordt gebruikt om NFT's te maken en uit te geven. Het idee is dat je kaarten kunt kopen en ze vervolgens kunt opstellen voor je fantasievoetbalteam. De kaart levert punten op als de speler in het echt een doelpunt scoort. Zo kunnen bepaalde spelers veel waard zijn.

Voordat de kaarten op de secundaire markt komen, worden ze eerst verkocht op het Sorare-platform. Later kunnen ze ook worden gekocht en verkocht op platforms zoals OpenSea, waar veel NFT's worden verhandeld.
Reacties

Populaire posts van deze blog

Cryptocurrency Transfers of Millions: XRP, Bitcoin en Ethereum in Spotlight

In een dag gekenmerkt door aanzienlijke bewegingen binnen de cryptocurrency-markt, hebben Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en XRP zich ontpopt als brandpunten. Ze houden de cryptogemeenschap in hun greep met transacties van aanzienlijke financiële omvang. De dag begon met een substantiële Ethereum-overdracht. Een bedrag van 14.768 ETH, ter waarde van $33,5 miljoen, verplaatste zich vanuit een niet nader genoemde portemonnee naar het gerenommeerde Coinbase-platform (NASDAQ:COIN). Deze omvangrijke transactie zette het toneel voor een reeks opmerkelijke bewegingen binnen het cryptocurrency-landschap. Vervolgens stroomde naadloos 27,7 miljoen XRP, gelijk aan $14,48 miljoen, naar de Bitstamp-beurs. Sterke aanwijzingen suggereren dat deze overdracht nauw verbonden is met initiatieven die gericht zijn op het versterken van de liquiditeit voor de Ripple Payments-service, waarvoor Bitstamp een essentiële provider is. Het hoogtepunt van de crypto-overdrachten vandaag vond plaats in de afgelopen ure

Bitcoin Rally: BlackRock's BTC ETF Poised to Overtake Grayscale's GBTC in Trading Volume

Bitcoin (BTC) is making waves once again, reclaiming the $43,000 milestone and surging over 2% in a single day. This resurgence follows a 10% dip on January 22, when Bitcoin briefly fell below $40,000. Now, nearly three weeks after the SEC gave the green light to spot BTC ETFs, the crypto market is witnessing heightened activity, with BTC trading volume surging nearly 20% in just 24 hours. The recent dip in Bitcoin's price was attributed to selling pressure from outflows in the Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), a converted BTC exchange-traded fund issued by Grayscale, a prominent crypto asset manager. For the first two weeks after the approval of spot BTC ETFs, GBTC outpaced other ETFs from BlackRock and Fidelity, recording approximately $4 billion in outflows. However, the latest data indicates a potential shift in this pattern. According to Bloomberg's James Seyffart, BlackRock's iShares Bitcoin Trust (IBIT) has emerged with a slight lead, boasting $2 million more in trades

Bitcoin Zakt Naar $40,000 - Laagste Punt Sinds Lancering Bitcoin ETFs

Bitcoin dook maandag naar een dieptepunt van zeven weken, met een koers net onder de $40.000 voor het eerst sinds de lancering van 11 spot bitcoin exchange-traded funds op 11 januari. De grootste cryptocurrency ter wereld stond laatst 3,98% lager op $39.938,00, handelend op het laagste niveau sinds 4 december na een korte opleving. Ether, de op een na grootste cryptocurrency, stond 6,37% lager op $2.328,30. Bitcoin was eerder gestegen vanwege de groeiende opwinding dat de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) bitcoin ETFs zou goedkeuren, waardoor de cryptocurrency toegankelijk zou worden voor een reeks nieuwe investeerders. Bitcoin steeg met ongeveer 70% vanaf augustus, toen een federale rechtbank de SEC dwong haar besluit om de bitcoin ETF-aanvraag van Grayscale Investments af te wijzen, te herzien. Sommige analisten hadden verwacht dat bitcoin aanvankelijk wat van die winsten zou terugdraaien. Anderen zeiden op maandag dat de cryptocurrency moeite had om te concurreren met tr