Doorgaan naar hoofdcontent

Genesis vraagt zijn faillissement aan, wat betekent dit voor Bitvavo?

Genesis vraagt zijn faillissement aan, wat betekent dit voor Bitvavo?


In de loop van de donderdag- en vrijdagavond besloot Genesis om uiteindelijk faillissement aan te vragen via het zogenaamde Chapter 11-proces. Genesis is een dochteronderneming van Digital Currency Group, die bijna 300 miljoen dollar schuldig is aan bedrijven als Bitvavo. Volgens Cameron Winklevoss van Gemini ontvangt het bedrijf nog steeds aanzienlijke financiering van Genesis, wat een belangrijke stap in de goede richting is.

Faillissement is goed?

Het klinkt misschien vreemd dat Winklevoss, wiens bedrijf nog ongeveer $ 900 miljoen in handen heeft van Genesis, blij is dat Genesis failliet is. Ze zijn echter al bijna twee maanden bezig om een ​​goede deal voor Gemini Earn binnen te halen. Tot nu toe heeft Genesis echter geen goede aanbiedingen gedaan en Winklevoss meent zelfs dat ze bewust tijd aan het spelen zijn.

"Het goede nieuws is dat Genesis via een faillissementsprocedure zal worden gereguleerd en inzicht moet geven in de gang van zaken. Cruciaal is dat het besluit om samen met Genesis failliet te gaan niet betekent dat Barry Silbert, Digital Currency Group en anderen ongelijk hebben. word er niet voor gestraft', zei Winklevoss.

Winklevoss maakt zich ook zorgen dat Genesis geld schuldig is aan zijn Gemini Earn, aangezien het om geld gaat van meer dan 340.000 gebruikers. Dat wil zeggen, de punten van het Earn-programma van zijn handelsplatform.

Wat zal dit betekenen voor Bitavo

Bitvavo ontving ook bijna $ 300 miljoen van het moederbedrijf van Genesis en lijkt net als Gemini te werken aan het afronden van de onderhandelingen met DCG. Eerder werd het Nederlandse handelsplatform voorgesteld om met 70% van het vermogen af ​​te rekenen, maar dat vonden ze niet genoeg. Nu is het duidelijk dat ze die bedragen hebben gekregen, want waarschijnlijk niet meer dan het bedrag in Genesis.

In een nieuwe verklaring zei Bitvavo dat dit wat rust en duidelijkheid zou kunnen brengen in de Chapter 11-situatie. De beurs schreef:

´´Positief aan deze Chapter 11 situatie, is dat de afwikkeling, welke toeziet op de herstructurering van Genesis en de terugbetaling aan schuldeisers, plaatsvindt onder bescherming en toezicht van een onafhankelijke derde. Deze wordt aangesteld door een rechter. Dit brengt het proces van onderhandelingen in rustiger vaarwater.´´

Het is te hopen dat de schade meevalt en dat Bitvavo inderdaad minimaal die 70 procent van het geld terugkrijgt. Voor de Nederlandse industrie zou het zonde zijn als het platform in de problemen komt, maar als we de uitingen van Bitvavo zelf mogen geloven, dan valt dat allemaal wel mee. Daarnaast benadrukt de beurs opnieuw dat de klanten geen last zullen hebben van de situatie omdat Bitvavo garant staat voor het uitstaande bedrag.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Cryptocurrency Transfers of Millions: XRP, Bitcoin en Ethereum in Spotlight

In een dag gekenmerkt door aanzienlijke bewegingen binnen de cryptocurrency-markt, hebben Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en XRP zich ontpopt als brandpunten. Ze houden de cryptogemeenschap in hun greep met transacties van aanzienlijke financiële omvang. De dag begon met een substantiële Ethereum-overdracht. Een bedrag van 14.768 ETH, ter waarde van $33,5 miljoen, verplaatste zich vanuit een niet nader genoemde portemonnee naar het gerenommeerde Coinbase-platform (NASDAQ:COIN). Deze omvangrijke transactie zette het toneel voor een reeks opmerkelijke bewegingen binnen het cryptocurrency-landschap. Vervolgens stroomde naadloos 27,7 miljoen XRP, gelijk aan $14,48 miljoen, naar de Bitstamp-beurs. Sterke aanwijzingen suggereren dat deze overdracht nauw verbonden is met initiatieven die gericht zijn op het versterken van de liquiditeit voor de Ripple Payments-service, waarvoor Bitstamp een essentiële provider is. Het hoogtepunt van de crypto-overdrachten vandaag vond plaats in de afgelopen ure

Bitcoin Rally: BlackRock's BTC ETF Poised to Overtake Grayscale's GBTC in Trading Volume

Bitcoin (BTC) is making waves once again, reclaiming the $43,000 milestone and surging over 2% in a single day. This resurgence follows a 10% dip on January 22, when Bitcoin briefly fell below $40,000. Now, nearly three weeks after the SEC gave the green light to spot BTC ETFs, the crypto market is witnessing heightened activity, with BTC trading volume surging nearly 20% in just 24 hours. The recent dip in Bitcoin's price was attributed to selling pressure from outflows in the Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), a converted BTC exchange-traded fund issued by Grayscale, a prominent crypto asset manager. For the first two weeks after the approval of spot BTC ETFs, GBTC outpaced other ETFs from BlackRock and Fidelity, recording approximately $4 billion in outflows. However, the latest data indicates a potential shift in this pattern. According to Bloomberg's James Seyffart, BlackRock's iShares Bitcoin Trust (IBIT) has emerged with a slight lead, boasting $2 million more in trades

Bitcoin Zakt Naar $40,000 - Laagste Punt Sinds Lancering Bitcoin ETFs

Bitcoin dook maandag naar een dieptepunt van zeven weken, met een koers net onder de $40.000 voor het eerst sinds de lancering van 11 spot bitcoin exchange-traded funds op 11 januari. De grootste cryptocurrency ter wereld stond laatst 3,98% lager op $39.938,00, handelend op het laagste niveau sinds 4 december na een korte opleving. Ether, de op een na grootste cryptocurrency, stond 6,37% lager op $2.328,30. Bitcoin was eerder gestegen vanwege de groeiende opwinding dat de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) bitcoin ETFs zou goedkeuren, waardoor de cryptocurrency toegankelijk zou worden voor een reeks nieuwe investeerders. Bitcoin steeg met ongeveer 70% vanaf augustus, toen een federale rechtbank de SEC dwong haar besluit om de bitcoin ETF-aanvraag van Grayscale Investments af te wijzen, te herzien. Sommige analisten hadden verwacht dat bitcoin aanvankelijk wat van die winsten zou terugdraaien. Anderen zeiden op maandag dat de cryptocurrency moeite had om te concurreren met tr