Doorgaan naar hoofdcontent

Genesis vraagt zijn faillissement aan, wat betekent dit voor Bitvavo?

Genesis vraagt zijn faillissement aan, wat betekent dit voor Bitvavo?


In de loop van de donderdag- en vrijdagavond besloot Genesis om uiteindelijk faillissement aan te vragen via het zogenaamde Chapter 11-proces. Genesis is een dochteronderneming van Digital Currency Group, die bijna 300 miljoen dollar schuldig is aan bedrijven als Bitvavo. Volgens Cameron Winklevoss van Gemini ontvangt het bedrijf nog steeds aanzienlijke financiering van Genesis, wat een belangrijke stap in de goede richting is.

Faillissement is goed?

Het klinkt misschien vreemd dat Winklevoss, wiens bedrijf nog ongeveer $ 900 miljoen in handen heeft van Genesis, blij is dat Genesis failliet is. Ze zijn echter al bijna twee maanden bezig om een ​​goede deal voor Gemini Earn binnen te halen. Tot nu toe heeft Genesis echter geen goede aanbiedingen gedaan en Winklevoss meent zelfs dat ze bewust tijd aan het spelen zijn.

"Het goede nieuws is dat Genesis via een faillissementsprocedure zal worden gereguleerd en inzicht moet geven in de gang van zaken. Cruciaal is dat het besluit om samen met Genesis failliet te gaan niet betekent dat Barry Silbert, Digital Currency Group en anderen ongelijk hebben. word er niet voor gestraft', zei Winklevoss.

Winklevoss maakt zich ook zorgen dat Genesis geld schuldig is aan zijn Gemini Earn, aangezien het om geld gaat van meer dan 340.000 gebruikers. Dat wil zeggen, de punten van het Earn-programma van zijn handelsplatform.

Wat zal dit betekenen voor Bitavo

Bitvavo ontving ook bijna $ 300 miljoen van het moederbedrijf van Genesis en lijkt net als Gemini te werken aan het afronden van de onderhandelingen met DCG. Eerder werd het Nederlandse handelsplatform voorgesteld om met 70% van het vermogen af ​​te rekenen, maar dat vonden ze niet genoeg. Nu is het duidelijk dat ze die bedragen hebben gekregen, want waarschijnlijk niet meer dan het bedrag in Genesis.

In een nieuwe verklaring zei Bitvavo dat dit wat rust en duidelijkheid zou kunnen brengen in de Chapter 11-situatie. De beurs schreef:

´´Positief aan deze Chapter 11 situatie, is dat de afwikkeling, welke toeziet op de herstructurering van Genesis en de terugbetaling aan schuldeisers, plaatsvindt onder bescherming en toezicht van een onafhankelijke derde. Deze wordt aangesteld door een rechter. Dit brengt het proces van onderhandelingen in rustiger vaarwater.´´

Het is te hopen dat de schade meevalt en dat Bitvavo inderdaad minimaal die 70 procent van het geld terugkrijgt. Voor de Nederlandse industrie zou het zonde zijn als het platform in de problemen komt, maar als we de uitingen van Bitvavo zelf mogen geloven, dan valt dat allemaal wel mee. Daarnaast benadrukt de beurs opnieuw dat de klanten geen last zullen hebben van de situatie omdat Bitvavo garant staat voor het uitstaande bedrag.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Crypto-analist voorspelt: 'Bitcoin op weg naar prijsstijging tot $76.000'

Kevin Svenson, een bekende expert op het gebied van cryptocurrency, heeft onlangs opgemerkt dat Bitcoin zich momenteel in een interessante positie bevindt. Hij suggereert dat er mogelijk een gunstige verandering in de koers van Bitcoin op komst is. Svenson heeft specifieke patronen geïdentificeerd op de kortetermijngrafieken die erop wijzen dat de waarde van Bitcoin kan stijgen. Als je hier meer over zou willen weten blijf vooral lezen! Recente grafieken laten zien dat Bitcoin een patroon vertoont dat bekend staat als een 'omgekeerd hoofd-en-schouderspatroon'. Dit patroon kan worden geïnterpreteerd als een mogelijke ommekeer in de prijsrichting, wat zou kunnen resulteren in een stijging van de Bitcoin-koers. Technische analisten beschouwen dit als een veelbelovend signaal, hoewel het geen garantie is voor toekomstige resultaten. Svenson voorspelt dat Bitcoin mogelijk een nieuw hoogtepunt kan bereiken van $76.000, gebaseerd op deze patronen en indicatoren. Hij wijst erop dat Bi

Kaleo voorspelt: "Bitcoin staat op het punt een nieuwe recordhoogte te bereiken."

De gerenommeerde analist Kaleo merkt op dat Bitcoin momenteel een vergelijkbare koersbeweging vertoont als in december 2023 tot januari 2024. Destijds werd de markt gekenmerkt door anticipatie op de goedkeuring en lancering van de Spot Bitcoin ETFs. Kaleo voorspelt nu een opwaartse beweging van de Bitcoin koers richting een nieuwe all-time high rond de halvering. Echter, direct daarna voorziet hij een aanzienlijke correctie, gevolgd door een nieuwe stijging van Bitcoin. Bitcoin vertoont een koerspatroon dat lijkt op eerdere bewegingen. "Mijn huidige favoriete prijsstructuurvergelijking is gebaseerd op het tijdsframe vóór de ETF in december. Bitcoin zou gemakkelijk kunnen stijgen naar nieuwe hoogtepunten in de aanloop naar de halvering later deze week, gevolgd door een verkoopgolf en een geleidelijke opwaartse trend naar nieuwe pieken," aldus Kaleo. De onderstaande grafiek toont de Bitcoin-koers in de aanloop naar de goedkeuring en lancering van de Spot Bitcoin ETFs. Bron: Tr

Huishoudens behalen aanzienlijke winsten met hun beleggingen.

Huishoudens behalen aanzienlijke winsten met hun beleggingen.   Ben je ook benieuwd hoe Nederlandse huishoudens ondanks alle opschudding in de bankensector winst hebben weten te behalen op hun beleggingen in de eerste drie maanden van dit jaar? Nou, volgens de laatste updates van De Nederlandsche Bank (DNB) hebben ze niet alleen winst geboekt, maar hebben ze ook een groter deel van hun beleggingsportefeuille toegewijd aan aandelen en obligaties van banken. Je gelooft het misschien niet, maar de gezamenlijke waarde van de beleggingen van Nederlandse huishoudens is in het eerste kwartaal met maar liefst 7,8 miljard euro gestegen ten opzichte van het vorige kwartaal. Dat is toch wel een knappe stijging van ruim 5 procent, toch? Het is eigenlijk voor het eerst sinds eind 2021 dat we zo'n enorme groei hebben gezien in één kwartaal. Ondanks alle turbulentie op de financiële markten door gebeurtenissen zoals het omvallen van regionale banken in de Verenigde Staten en de crisis bij Credit