Doorgaan naar hoofdcontent

FTX kan nog deze crypto tokens op de markt dumpen

Het is je ongetwijfeld niet ontgaan dat FTX in november van het afgelopen jaar kopje onder ging. Nu is het zo dat de curatoren voor ongeveer 5 miljard dollar aan onder andere cryptocurrencies bij elkaar verzameld hebben om te verkopen voor de boedel. Met dat geld kunnen ze in theorie een groot deel van de schuldeisers terugbetalen, maar voordat ze dat kunnen doen moeten ze de cryptomunten wellicht op de markt dumpen.

UK investor reported losing £1m in FTX collapse - BBC News

Welke tokens gaat FTX dumpen?

Voordat we veel teveel paniek veroorzaken, moeten we de boel nog wel even nuanceren. Op papier zijn er namelijk voor 5 miljard dollar aan assets gevonden, maar voor dat getal zijn wel de koersen gebruikt op het moment dat de beurs kopje onder ging. Ze hebben het onder andere over 529 miljoen dollar aan FTX Tokens (FTT) die volgens de curatoren liquide zou zijn.

Wij weten natuurlijk allemaal dat er praktisch niemand meer is die op dit moment nog interesse heeft om FTT te kopen tegen de marktwaarde van begin november. Die tokens zijn nu praktisch niets meer waard en krijgen waarschijnlijk ook geen waarde meer, omdat de kans op een doorstart van FTX nihil is en de token volledig gekoppeld is aan de prestaties van de beurs.

Het is uiteindelijk dus nog maar de vraag in hoeverre de tokens die FTX momenteel bezit echt veel waarde vertegenwoordigen. Ook is het in deze zaak belangrijk om niet te vroeg te juichen. Naast FTT heeft FTX ook nog een flinke portie solana (SOL), ripple (XRP), dogecoin (DOGE), aptos (APT), polygon (MATIC), toincoin (TON) en bitdao (BIT).
FTX token records over $100 million inflows in 24 hours becoming  most-trending crypto

685 miljoen dollar aan Solana

Het totaal aan solana dat FTX op dit moment bezit zou oplopen tot een bedrag van 685 miljoen dollar. Waarschijnlijk is dat tegen de huidige koersen alweer een stuk minder, maar echt positief is dat niet voor Solana. Want die tokens moeten voor het faillissement uiteindelijk verkocht worden, waarmee de kans groot is dat er een gigantische druk op de koers komt.

De markt voor Solana is niet groot en zeker niet liquide te noemen als je hem vergelijkt met bitcoin of ethereum. Het is dan ook de vraag wat het met de koers doet als al deze tokens vrijkomen. Wat dat betreft komen er voor tokenhouders van Solana een paar spannende maanden aan.

Als de curatoren het slim aanpakken, dan verkopen ze alles in ieder geval niet op hetzelfde moment of proberen ze een ‘over-the-counter’ deal te regelen.Denk je dat het goed gaat aflopen?
laat het weten in de comments!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zo kan Shiba Inu $1 aantikken

  Na de enorme stijging van Bitcoin (BTC) in de aanloop naar de oude recordhoogte, heerst er opnieuw een golf van optimisme in de wereld van cryptocurrencies. Te midden van deze hernieuwde opleving staat Shiba Inu (SHIB) op het punt om opnieuw in de schijnwerpers te staan. Deze munt, die tijdens de laatste bullmarkt veel aandacht kreeg, wordt door velen genoemd als een potentiële topperformer in de nabije toekomst. Maar hoe realistisch is het eigenlijk dat SHIB de grens van $1 zal doorbreken? Van een simpele grap tot een belangrijke speler in de wereld van Cryptocurrency. Shiba Inu heeft een opmerkelijke transformatie ondergaan sinds de hoogtijdagen van de vorige bullmarkt. Ooit beschouwd als niets meer dan een meme coin en gestart als een grap, heeft SHIB zich ontwikkeld tot een cryptocurrency met concrete toepassingen. Dankzij de inspanningen van de ontwikkelaars kunnen houders van SHIB nu deelnemen aan yield farming, NFT's verhandelen en profiteren van andere voordelen binnen de

Huishoudens behalen aanzienlijke winsten met hun beleggingen.

Huishoudens behalen aanzienlijke winsten met hun beleggingen.   Ben je ook benieuwd hoe Nederlandse huishoudens ondanks alle opschudding in de bankensector winst hebben weten te behalen op hun beleggingen in de eerste drie maanden van dit jaar? Nou, volgens de laatste updates van De Nederlandsche Bank (DNB) hebben ze niet alleen winst geboekt, maar hebben ze ook een groter deel van hun beleggingsportefeuille toegewijd aan aandelen en obligaties van banken. Je gelooft het misschien niet, maar de gezamenlijke waarde van de beleggingen van Nederlandse huishoudens is in het eerste kwartaal met maar liefst 7,8 miljard euro gestegen ten opzichte van het vorige kwartaal. Dat is toch wel een knappe stijging van ruim 5 procent, toch? Het is eigenlijk voor het eerst sinds eind 2021 dat we zo'n enorme groei hebben gezien in één kwartaal. Ondanks alle turbulentie op de financiële markten door gebeurtenissen zoals het omvallen van regionale banken in de Verenigde Staten en de crisis bij Credit

De Ethereum-prijs blijft stijgen, zelfs met FUD door het onderzoek van de SEC, en heeft een toename van 10% gezien.

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) voert momenteel een onderzoek uit naar Ether, de digitale valuta van het Ethereum-platform, om te bepalen of het als een security wordt beschouwd. Deze ontwikkeling zou de toekomstige regulering van Ethereum kunnen beïnvloeden.🔮 Het onderzoek naar Ether is van belang omdat securities onder de jurisdictie van de SEC vallen. Het is algemeen bekend dat deze instantie een kritische benadering heeft ten opzichte van cryptovaluta's. Er zijn momenteel nog geen daadwerkelijke Ethereum ETF's beschikbaar. In januari keurde de SEC ETF's goed die gekoppeld zijn aan de Bitcoin-koers. Deze fondsen worden op de beurs verhandeld en volgen de waarde van een onderliggende asset, in dit geval Bitcoin. Voor Ethereum waren er al vergelijkbare fondsen op futures contracten, maar er waren nog geen ETF's die rechtstreeks de koers van ETH volgden. Medio mei nadert de deadline voor het goedkeuren van dergelijke ETH-ETF's. Sommige expe