Doorgaan naar hoofdcontent

FTX kan nog deze crypto tokens op de markt dumpen

Het is je ongetwijfeld niet ontgaan dat FTX in november van het afgelopen jaar kopje onder ging. Nu is het zo dat de curatoren voor ongeveer 5 miljard dollar aan onder andere cryptocurrencies bij elkaar verzameld hebben om te verkopen voor de boedel. Met dat geld kunnen ze in theorie een groot deel van de schuldeisers terugbetalen, maar voordat ze dat kunnen doen moeten ze de cryptomunten wellicht op de markt dumpen.

UK investor reported losing £1m in FTX collapse - BBC News

Welke tokens gaat FTX dumpen?

Voordat we veel teveel paniek veroorzaken, moeten we de boel nog wel even nuanceren. Op papier zijn er namelijk voor 5 miljard dollar aan assets gevonden, maar voor dat getal zijn wel de koersen gebruikt op het moment dat de beurs kopje onder ging. Ze hebben het onder andere over 529 miljoen dollar aan FTX Tokens (FTT) die volgens de curatoren liquide zou zijn.

Wij weten natuurlijk allemaal dat er praktisch niemand meer is die op dit moment nog interesse heeft om FTT te kopen tegen de marktwaarde van begin november. Die tokens zijn nu praktisch niets meer waard en krijgen waarschijnlijk ook geen waarde meer, omdat de kans op een doorstart van FTX nihil is en de token volledig gekoppeld is aan de prestaties van de beurs.

Het is uiteindelijk dus nog maar de vraag in hoeverre de tokens die FTX momenteel bezit echt veel waarde vertegenwoordigen. Ook is het in deze zaak belangrijk om niet te vroeg te juichen. Naast FTT heeft FTX ook nog een flinke portie solana (SOL), ripple (XRP), dogecoin (DOGE), aptos (APT), polygon (MATIC), toincoin (TON) en bitdao (BIT).
FTX token records over $100 million inflows in 24 hours becoming  most-trending crypto

685 miljoen dollar aan Solana

Het totaal aan solana dat FTX op dit moment bezit zou oplopen tot een bedrag van 685 miljoen dollar. Waarschijnlijk is dat tegen de huidige koersen alweer een stuk minder, maar echt positief is dat niet voor Solana. Want die tokens moeten voor het faillissement uiteindelijk verkocht worden, waarmee de kans groot is dat er een gigantische druk op de koers komt.

De markt voor Solana is niet groot en zeker niet liquide te noemen als je hem vergelijkt met bitcoin of ethereum. Het is dan ook de vraag wat het met de koers doet als al deze tokens vrijkomen. Wat dat betreft komen er voor tokenhouders van Solana een paar spannende maanden aan.

Als de curatoren het slim aanpakken, dan verkopen ze alles in ieder geval niet op hetzelfde moment of proberen ze een ‘over-the-counter’ deal te regelen.Denk je dat het goed gaat aflopen?
laat het weten in de comments!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Cryptocurrency Transfers of Millions: XRP, Bitcoin en Ethereum in Spotlight

In een dag gekenmerkt door aanzienlijke bewegingen binnen de cryptocurrency-markt, hebben Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en XRP zich ontpopt als brandpunten. Ze houden de cryptogemeenschap in hun greep met transacties van aanzienlijke financiële omvang. De dag begon met een substantiële Ethereum-overdracht. Een bedrag van 14.768 ETH, ter waarde van $33,5 miljoen, verplaatste zich vanuit een niet nader genoemde portemonnee naar het gerenommeerde Coinbase-platform (NASDAQ:COIN). Deze omvangrijke transactie zette het toneel voor een reeks opmerkelijke bewegingen binnen het cryptocurrency-landschap. Vervolgens stroomde naadloos 27,7 miljoen XRP, gelijk aan $14,48 miljoen, naar de Bitstamp-beurs. Sterke aanwijzingen suggereren dat deze overdracht nauw verbonden is met initiatieven die gericht zijn op het versterken van de liquiditeit voor de Ripple Payments-service, waarvoor Bitstamp een essentiële provider is. Het hoogtepunt van de crypto-overdrachten vandaag vond plaats in de afgelopen ure

Bitcoin Rally: BlackRock's BTC ETF Poised to Overtake Grayscale's GBTC in Trading Volume

Bitcoin (BTC) is making waves once again, reclaiming the $43,000 milestone and surging over 2% in a single day. This resurgence follows a 10% dip on January 22, when Bitcoin briefly fell below $40,000. Now, nearly three weeks after the SEC gave the green light to spot BTC ETFs, the crypto market is witnessing heightened activity, with BTC trading volume surging nearly 20% in just 24 hours. The recent dip in Bitcoin's price was attributed to selling pressure from outflows in the Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), a converted BTC exchange-traded fund issued by Grayscale, a prominent crypto asset manager. For the first two weeks after the approval of spot BTC ETFs, GBTC outpaced other ETFs from BlackRock and Fidelity, recording approximately $4 billion in outflows. However, the latest data indicates a potential shift in this pattern. According to Bloomberg's James Seyffart, BlackRock's iShares Bitcoin Trust (IBIT) has emerged with a slight lead, boasting $2 million more in trades

Bitcoin Zakt Naar $40,000 - Laagste Punt Sinds Lancering Bitcoin ETFs

Bitcoin dook maandag naar een dieptepunt van zeven weken, met een koers net onder de $40.000 voor het eerst sinds de lancering van 11 spot bitcoin exchange-traded funds op 11 januari. De grootste cryptocurrency ter wereld stond laatst 3,98% lager op $39.938,00, handelend op het laagste niveau sinds 4 december na een korte opleving. Ether, de op een na grootste cryptocurrency, stond 6,37% lager op $2.328,30. Bitcoin was eerder gestegen vanwege de groeiende opwinding dat de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) bitcoin ETFs zou goedkeuren, waardoor de cryptocurrency toegankelijk zou worden voor een reeks nieuwe investeerders. Bitcoin steeg met ongeveer 70% vanaf augustus, toen een federale rechtbank de SEC dwong haar besluit om de bitcoin ETF-aanvraag van Grayscale Investments af te wijzen, te herzien. Sommige analisten hadden verwacht dat bitcoin aanvankelijk wat van die winsten zou terugdraaien. Anderen zeiden op maandag dat de cryptocurrency moeite had om te concurreren met tr