Doorgaan naar hoofdcontent

Bitcoin zet grootste koers stijging in 2 maanden tijd, wat nu?

Bitcoin zet grootste koers stijging in 2 maanden tijd, wat nu?


Bitcoin is goed begonnen in 2023 en lijkt langzaam te herstellen van alle ellende van het afgelopen jaar. Bitcoin boekte gisteren zelfs zijn grootste eendaagse winst in twee maanden met een winst van 5%. Het raakte kort het niveau van $ 19.000, maar de prijzen zijn sindsdien teruggelopen tot ongeveer $ 18.800.


Positieve inflatie cijfers

De Amerikaanse versie van het Centraal Bureau voor de Statistiek heeft gisteren nieuwe inflatiecijfers vrijgegeven en de markt reageerde positief. Zeker, de inflatie ligt al ver onder de piek van juni 2022. Destijds bereikte de consumentenprijsindex (CPI) 9,1%. Sindsdien is het gedaald tot 6,5%.

Dit cijfer is echter nog ver verwijderd van de doelstelling van 2%. Dit is waar de Fed uiteindelijk de inflatie wil nemen. Er is nog veel werk aan de winkel om dit voor elkaar te krijgen.

Fed-functionarissen zeiden ook dat de rente waarschijnlijk verder zou moeten stijgen en dan tot 2023 op dat niveau zou moeten blijven. Ze verwachten dit jaar geen renteverlaging, wat niet noodzakelijkerwijs een goed vooruitzicht is voor investeringen zoals bitcoin en aandelen.

Volgende rente vergadering

De eerstvolgende tariefvergadering staat gepland op 1 februari. Dan komt de Fed bijeen, waar de rente naar verwachting met 0,25% zal stijgen. De verhoging zou de tarieven naar 4,50% tot 4,75% brengen. Dat brengt ons heel dicht bij het tarief van 5,00%, waarvan veel hoge Fed-functionarissen denken dat de tarieven eindigen.

In die zin naderen we het einde van de cyclus, we kunnen op of nabij de bodem zijn. Aan de andere kant kan een recessie de engineering verstoren en de prijzen verder doen dalen. Wat dat betreft zijn het spannende tijden en op het eerste gezicht is er weinig ruimte voor koerswinsten en zeker geen ruimte voor een bullmarkt. Vanuit dit perspectief is de opkomst van Bitcoin bijzonder te noemen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Crypto-analist voorspelt: 'Bitcoin op weg naar prijsstijging tot $76.000'

Kevin Svenson, een bekende expert op het gebied van cryptocurrency, heeft onlangs opgemerkt dat Bitcoin zich momenteel in een interessante positie bevindt. Hij suggereert dat er mogelijk een gunstige verandering in de koers van Bitcoin op komst is. Svenson heeft specifieke patronen geïdentificeerd op de kortetermijngrafieken die erop wijzen dat de waarde van Bitcoin kan stijgen. Als je hier meer over zou willen weten blijf vooral lezen! Recente grafieken laten zien dat Bitcoin een patroon vertoont dat bekend staat als een 'omgekeerd hoofd-en-schouderspatroon'. Dit patroon kan worden geïnterpreteerd als een mogelijke ommekeer in de prijsrichting, wat zou kunnen resulteren in een stijging van de Bitcoin-koers. Technische analisten beschouwen dit als een veelbelovend signaal, hoewel het geen garantie is voor toekomstige resultaten. Svenson voorspelt dat Bitcoin mogelijk een nieuw hoogtepunt kan bereiken van $76.000, gebaseerd op deze patronen en indicatoren. Hij wijst erop dat Bi

Kaleo voorspelt: "Bitcoin staat op het punt een nieuwe recordhoogte te bereiken."

De gerenommeerde analist Kaleo merkt op dat Bitcoin momenteel een vergelijkbare koersbeweging vertoont als in december 2023 tot januari 2024. Destijds werd de markt gekenmerkt door anticipatie op de goedkeuring en lancering van de Spot Bitcoin ETFs. Kaleo voorspelt nu een opwaartse beweging van de Bitcoin koers richting een nieuwe all-time high rond de halvering. Echter, direct daarna voorziet hij een aanzienlijke correctie, gevolgd door een nieuwe stijging van Bitcoin. Bitcoin vertoont een koerspatroon dat lijkt op eerdere bewegingen. "Mijn huidige favoriete prijsstructuurvergelijking is gebaseerd op het tijdsframe vóór de ETF in december. Bitcoin zou gemakkelijk kunnen stijgen naar nieuwe hoogtepunten in de aanloop naar de halvering later deze week, gevolgd door een verkoopgolf en een geleidelijke opwaartse trend naar nieuwe pieken," aldus Kaleo. De onderstaande grafiek toont de Bitcoin-koers in de aanloop naar de goedkeuring en lancering van de Spot Bitcoin ETFs. Bron: Tr

Huishoudens behalen aanzienlijke winsten met hun beleggingen.

Huishoudens behalen aanzienlijke winsten met hun beleggingen.   Ben je ook benieuwd hoe Nederlandse huishoudens ondanks alle opschudding in de bankensector winst hebben weten te behalen op hun beleggingen in de eerste drie maanden van dit jaar? Nou, volgens de laatste updates van De Nederlandsche Bank (DNB) hebben ze niet alleen winst geboekt, maar hebben ze ook een groter deel van hun beleggingsportefeuille toegewijd aan aandelen en obligaties van banken. Je gelooft het misschien niet, maar de gezamenlijke waarde van de beleggingen van Nederlandse huishoudens is in het eerste kwartaal met maar liefst 7,8 miljard euro gestegen ten opzichte van het vorige kwartaal. Dat is toch wel een knappe stijging van ruim 5 procent, toch? Het is eigenlijk voor het eerst sinds eind 2021 dat we zo'n enorme groei hebben gezien in één kwartaal. Ondanks alle turbulentie op de financiële markten door gebeurtenissen zoals het omvallen van regionale banken in de Verenigde Staten en de crisis bij Credit