Doorgaan naar hoofdcontent

Bitcoin zet grootste koers stijging in 2 maanden tijd, wat nu?

Bitcoin zet grootste koers stijging in 2 maanden tijd, wat nu?


Bitcoin is goed begonnen in 2023 en lijkt langzaam te herstellen van alle ellende van het afgelopen jaar. Bitcoin boekte gisteren zelfs zijn grootste eendaagse winst in twee maanden met een winst van 5%. Het raakte kort het niveau van $ 19.000, maar de prijzen zijn sindsdien teruggelopen tot ongeveer $ 18.800.


Positieve inflatie cijfers

De Amerikaanse versie van het Centraal Bureau voor de Statistiek heeft gisteren nieuwe inflatiecijfers vrijgegeven en de markt reageerde positief. Zeker, de inflatie ligt al ver onder de piek van juni 2022. Destijds bereikte de consumentenprijsindex (CPI) 9,1%. Sindsdien is het gedaald tot 6,5%.

Dit cijfer is echter nog ver verwijderd van de doelstelling van 2%. Dit is waar de Fed uiteindelijk de inflatie wil nemen. Er is nog veel werk aan de winkel om dit voor elkaar te krijgen.

Fed-functionarissen zeiden ook dat de rente waarschijnlijk verder zou moeten stijgen en dan tot 2023 op dat niveau zou moeten blijven. Ze verwachten dit jaar geen renteverlaging, wat niet noodzakelijkerwijs een goed vooruitzicht is voor investeringen zoals bitcoin en aandelen.

Volgende rente vergadering

De eerstvolgende tariefvergadering staat gepland op 1 februari. Dan komt de Fed bijeen, waar de rente naar verwachting met 0,25% zal stijgen. De verhoging zou de tarieven naar 4,50% tot 4,75% brengen. Dat brengt ons heel dicht bij het tarief van 5,00%, waarvan veel hoge Fed-functionarissen denken dat de tarieven eindigen.

In die zin naderen we het einde van de cyclus, we kunnen op of nabij de bodem zijn. Aan de andere kant kan een recessie de engineering verstoren en de prijzen verder doen dalen. Wat dat betreft zijn het spannende tijden en op het eerste gezicht is er weinig ruimte voor koerswinsten en zeker geen ruimte voor een bullmarkt. Vanuit dit perspectief is de opkomst van Bitcoin bijzonder te noemen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Cryptocurrency Transfers of Millions: XRP, Bitcoin en Ethereum in Spotlight

In een dag gekenmerkt door aanzienlijke bewegingen binnen de cryptocurrency-markt, hebben Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en XRP zich ontpopt als brandpunten. Ze houden de cryptogemeenschap in hun greep met transacties van aanzienlijke financiële omvang. De dag begon met een substantiële Ethereum-overdracht. Een bedrag van 14.768 ETH, ter waarde van $33,5 miljoen, verplaatste zich vanuit een niet nader genoemde portemonnee naar het gerenommeerde Coinbase-platform (NASDAQ:COIN). Deze omvangrijke transactie zette het toneel voor een reeks opmerkelijke bewegingen binnen het cryptocurrency-landschap. Vervolgens stroomde naadloos 27,7 miljoen XRP, gelijk aan $14,48 miljoen, naar de Bitstamp-beurs. Sterke aanwijzingen suggereren dat deze overdracht nauw verbonden is met initiatieven die gericht zijn op het versterken van de liquiditeit voor de Ripple Payments-service, waarvoor Bitstamp een essentiële provider is. Het hoogtepunt van de crypto-overdrachten vandaag vond plaats in de afgelopen ure

Bitcoin Rally: BlackRock's BTC ETF Poised to Overtake Grayscale's GBTC in Trading Volume

Bitcoin (BTC) is making waves once again, reclaiming the $43,000 milestone and surging over 2% in a single day. This resurgence follows a 10% dip on January 22, when Bitcoin briefly fell below $40,000. Now, nearly three weeks after the SEC gave the green light to spot BTC ETFs, the crypto market is witnessing heightened activity, with BTC trading volume surging nearly 20% in just 24 hours. The recent dip in Bitcoin's price was attributed to selling pressure from outflows in the Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), a converted BTC exchange-traded fund issued by Grayscale, a prominent crypto asset manager. For the first two weeks after the approval of spot BTC ETFs, GBTC outpaced other ETFs from BlackRock and Fidelity, recording approximately $4 billion in outflows. However, the latest data indicates a potential shift in this pattern. According to Bloomberg's James Seyffart, BlackRock's iShares Bitcoin Trust (IBIT) has emerged with a slight lead, boasting $2 million more in trades

Bitcoin Zakt Naar $40,000 - Laagste Punt Sinds Lancering Bitcoin ETFs

Bitcoin dook maandag naar een dieptepunt van zeven weken, met een koers net onder de $40.000 voor het eerst sinds de lancering van 11 spot bitcoin exchange-traded funds op 11 januari. De grootste cryptocurrency ter wereld stond laatst 3,98% lager op $39.938,00, handelend op het laagste niveau sinds 4 december na een korte opleving. Ether, de op een na grootste cryptocurrency, stond 6,37% lager op $2.328,30. Bitcoin was eerder gestegen vanwege de groeiende opwinding dat de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) bitcoin ETFs zou goedkeuren, waardoor de cryptocurrency toegankelijk zou worden voor een reeks nieuwe investeerders. Bitcoin steeg met ongeveer 70% vanaf augustus, toen een federale rechtbank de SEC dwong haar besluit om de bitcoin ETF-aanvraag van Grayscale Investments af te wijzen, te herzien. Sommige analisten hadden verwacht dat bitcoin aanvankelijk wat van die winsten zou terugdraaien. Anderen zeiden op maandag dat de cryptocurrency moeite had om te concurreren met tr