Doorgaan naar hoofdcontent

Bitcoin verbod: Dit land zet zorgelijke stappen en verbiedt websites


In sommige landen geldt nog steeds een fel verbod op het gebruik en zelfs op het bezit van cryptocurrencies. Veel van die landen lijken zich in Afrika en Azië te bevinden, zoals Nepal. Dit land gaat nóg een stap verder door zelfs de websites en apps van exchanges te blokkeren.


Amerikaanse senator suggereert een totaal verbod op crypto

Nepal verbiedt crypto exchanges

De Nepal Rastra Bank (NRB), de centrale bank van het land, maakte in september van 2021 het handelen en het minen van cryptocurrencies illegaal. Ook anderen aanmoedigen om crypto te gebruiken is illegaal. Begin 2022 was het één van de negen landen waar de activaklasse volledig verboden is.


Nepal klimaat ☀️ Beste reistijd 🌦️️ Temperatuur

Op 8 januari verklaarde de Nepal Telecommunication Authority in een statement dat alle internetserviceproviders (ook wel ‘ISP’s’) en e-mail-providers de toegang tot websites en apps van crypto-dienstverleners zoals crypto exchanges moeten censureren. Schending van deze maatregel leidt tot berechting vanwege het schenden van financiële regulaties. Hoe hoog de Nepalese overheid de straffen hierop legt is niet helemaal duidelijk.

Ook wordt de bevolking gevraagd om het te melden als ze een website of app van een cryptobeurs of ‘online netwerk’ tegenkomen. Wat met online netwerk bedoeld wordt is niet duidelijk, het zou kunnen betekenen dat het op sociale media ook verboden is om erover te praten.


Crypto verbod lijkt op dat van China

Het verbod lijkt enigszins op dat wat China in 2021 instelde. Ook in China zijn dat jaar alle crypto-transacties verboden gemaakt. China is berucht vanwege de ‘digitale Chinese muur’, waardoor je zonder VPN in China niet zomaar alle websites kunt bezoeken als ze niet voldoen aan de eisen van de Chinese overheid.

Het is mogelijk dat de overheid bang is dat dalende cryptocurrencies een negatieve invloed zullens hebben op de economie. De markt is immers nogal volatiel, en of bepaalde tokens de tand des tijds zullen overleven kun je je afvragen.

Xinhua – China, World, Business, Sports, Photos and Video | English.news.cn

Bovendien is Nepal een behoorlijk arm land. Mensen in Nepal zullen het dus sneller voelen als hun portfolio in waarde daalt dan mensen in Nederland en België. Dit is precies waarom de Verenigde Naties dit soort opkomende markten vorig jaar waarschuwden voor de volatiele markt.
Wat vindt jij hiervan?
Laat het weten in comments!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zo kan Shiba Inu $1 aantikken

  Na de enorme stijging van Bitcoin (BTC) in de aanloop naar de oude recordhoogte, heerst er opnieuw een golf van optimisme in de wereld van cryptocurrencies. Te midden van deze hernieuwde opleving staat Shiba Inu (SHIB) op het punt om opnieuw in de schijnwerpers te staan. Deze munt, die tijdens de laatste bullmarkt veel aandacht kreeg, wordt door velen genoemd als een potentiële topperformer in de nabije toekomst. Maar hoe realistisch is het eigenlijk dat SHIB de grens van $1 zal doorbreken? Van een simpele grap tot een belangrijke speler in de wereld van Cryptocurrency. Shiba Inu heeft een opmerkelijke transformatie ondergaan sinds de hoogtijdagen van de vorige bullmarkt. Ooit beschouwd als niets meer dan een meme coin en gestart als een grap, heeft SHIB zich ontwikkeld tot een cryptocurrency met concrete toepassingen. Dankzij de inspanningen van de ontwikkelaars kunnen houders van SHIB nu deelnemen aan yield farming, NFT's verhandelen en profiteren van andere voordelen binnen de

Huishoudens behalen aanzienlijke winsten met hun beleggingen.

Huishoudens behalen aanzienlijke winsten met hun beleggingen.   Ben je ook benieuwd hoe Nederlandse huishoudens ondanks alle opschudding in de bankensector winst hebben weten te behalen op hun beleggingen in de eerste drie maanden van dit jaar? Nou, volgens de laatste updates van De Nederlandsche Bank (DNB) hebben ze niet alleen winst geboekt, maar hebben ze ook een groter deel van hun beleggingsportefeuille toegewijd aan aandelen en obligaties van banken. Je gelooft het misschien niet, maar de gezamenlijke waarde van de beleggingen van Nederlandse huishoudens is in het eerste kwartaal met maar liefst 7,8 miljard euro gestegen ten opzichte van het vorige kwartaal. Dat is toch wel een knappe stijging van ruim 5 procent, toch? Het is eigenlijk voor het eerst sinds eind 2021 dat we zo'n enorme groei hebben gezien in één kwartaal. Ondanks alle turbulentie op de financiële markten door gebeurtenissen zoals het omvallen van regionale banken in de Verenigde Staten en de crisis bij Credit

De Ethereum-prijs blijft stijgen, zelfs met FUD door het onderzoek van de SEC, en heeft een toename van 10% gezien.

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) voert momenteel een onderzoek uit naar Ether, de digitale valuta van het Ethereum-platform, om te bepalen of het als een security wordt beschouwd. Deze ontwikkeling zou de toekomstige regulering van Ethereum kunnen beïnvloeden.🔮 Het onderzoek naar Ether is van belang omdat securities onder de jurisdictie van de SEC vallen. Het is algemeen bekend dat deze instantie een kritische benadering heeft ten opzichte van cryptovaluta's. Er zijn momenteel nog geen daadwerkelijke Ethereum ETF's beschikbaar. In januari keurde de SEC ETF's goed die gekoppeld zijn aan de Bitcoin-koers. Deze fondsen worden op de beurs verhandeld en volgen de waarde van een onderliggende asset, in dit geval Bitcoin. Voor Ethereum waren er al vergelijkbare fondsen op futures contracten, maar er waren nog geen ETF's die rechtstreeks de koers van ETH volgden. Medio mei nadert de deadline voor het goedkeuren van dergelijke ETH-ETF's. Sommige expe