Doorgaan naar hoofdcontent

Bitcoin verbod: Dit land zet zorgelijke stappen en verbiedt websites


In sommige landen geldt nog steeds een fel verbod op het gebruik en zelfs op het bezit van cryptocurrencies. Veel van die landen lijken zich in Afrika en Azië te bevinden, zoals Nepal. Dit land gaat nóg een stap verder door zelfs de websites en apps van exchanges te blokkeren.


Amerikaanse senator suggereert een totaal verbod op crypto

Nepal verbiedt crypto exchanges

De Nepal Rastra Bank (NRB), de centrale bank van het land, maakte in september van 2021 het handelen en het minen van cryptocurrencies illegaal. Ook anderen aanmoedigen om crypto te gebruiken is illegaal. Begin 2022 was het één van de negen landen waar de activaklasse volledig verboden is.


Nepal klimaat ☀️ Beste reistijd 🌦️️ Temperatuur

Op 8 januari verklaarde de Nepal Telecommunication Authority in een statement dat alle internetserviceproviders (ook wel ‘ISP’s’) en e-mail-providers de toegang tot websites en apps van crypto-dienstverleners zoals crypto exchanges moeten censureren. Schending van deze maatregel leidt tot berechting vanwege het schenden van financiële regulaties. Hoe hoog de Nepalese overheid de straffen hierop legt is niet helemaal duidelijk.

Ook wordt de bevolking gevraagd om het te melden als ze een website of app van een cryptobeurs of ‘online netwerk’ tegenkomen. Wat met online netwerk bedoeld wordt is niet duidelijk, het zou kunnen betekenen dat het op sociale media ook verboden is om erover te praten.


Crypto verbod lijkt op dat van China

Het verbod lijkt enigszins op dat wat China in 2021 instelde. Ook in China zijn dat jaar alle crypto-transacties verboden gemaakt. China is berucht vanwege de ‘digitale Chinese muur’, waardoor je zonder VPN in China niet zomaar alle websites kunt bezoeken als ze niet voldoen aan de eisen van de Chinese overheid.

Het is mogelijk dat de overheid bang is dat dalende cryptocurrencies een negatieve invloed zullens hebben op de economie. De markt is immers nogal volatiel, en of bepaalde tokens de tand des tijds zullen overleven kun je je afvragen.

Xinhua – China, World, Business, Sports, Photos and Video | English.news.cn

Bovendien is Nepal een behoorlijk arm land. Mensen in Nepal zullen het dus sneller voelen als hun portfolio in waarde daalt dan mensen in Nederland en België. Dit is precies waarom de Verenigde Naties dit soort opkomende markten vorig jaar waarschuwden voor de volatiele markt.
Wat vindt jij hiervan?
Laat het weten in comments!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Cryptocurrency Transfers of Millions: XRP, Bitcoin en Ethereum in Spotlight

In een dag gekenmerkt door aanzienlijke bewegingen binnen de cryptocurrency-markt, hebben Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en XRP zich ontpopt als brandpunten. Ze houden de cryptogemeenschap in hun greep met transacties van aanzienlijke financiële omvang. De dag begon met een substantiële Ethereum-overdracht. Een bedrag van 14.768 ETH, ter waarde van $33,5 miljoen, verplaatste zich vanuit een niet nader genoemde portemonnee naar het gerenommeerde Coinbase-platform (NASDAQ:COIN). Deze omvangrijke transactie zette het toneel voor een reeks opmerkelijke bewegingen binnen het cryptocurrency-landschap. Vervolgens stroomde naadloos 27,7 miljoen XRP, gelijk aan $14,48 miljoen, naar de Bitstamp-beurs. Sterke aanwijzingen suggereren dat deze overdracht nauw verbonden is met initiatieven die gericht zijn op het versterken van de liquiditeit voor de Ripple Payments-service, waarvoor Bitstamp een essentiële provider is. Het hoogtepunt van de crypto-overdrachten vandaag vond plaats in de afgelopen ure

Bitcoin Rally: BlackRock's BTC ETF Poised to Overtake Grayscale's GBTC in Trading Volume

Bitcoin (BTC) is making waves once again, reclaiming the $43,000 milestone and surging over 2% in a single day. This resurgence follows a 10% dip on January 22, when Bitcoin briefly fell below $40,000. Now, nearly three weeks after the SEC gave the green light to spot BTC ETFs, the crypto market is witnessing heightened activity, with BTC trading volume surging nearly 20% in just 24 hours. The recent dip in Bitcoin's price was attributed to selling pressure from outflows in the Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), a converted BTC exchange-traded fund issued by Grayscale, a prominent crypto asset manager. For the first two weeks after the approval of spot BTC ETFs, GBTC outpaced other ETFs from BlackRock and Fidelity, recording approximately $4 billion in outflows. However, the latest data indicates a potential shift in this pattern. According to Bloomberg's James Seyffart, BlackRock's iShares Bitcoin Trust (IBIT) has emerged with a slight lead, boasting $2 million more in trades

Bitcoin Zakt Naar $40,000 - Laagste Punt Sinds Lancering Bitcoin ETFs

Bitcoin dook maandag naar een dieptepunt van zeven weken, met een koers net onder de $40.000 voor het eerst sinds de lancering van 11 spot bitcoin exchange-traded funds op 11 januari. De grootste cryptocurrency ter wereld stond laatst 3,98% lager op $39.938,00, handelend op het laagste niveau sinds 4 december na een korte opleving. Ether, de op een na grootste cryptocurrency, stond 6,37% lager op $2.328,30. Bitcoin was eerder gestegen vanwege de groeiende opwinding dat de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) bitcoin ETFs zou goedkeuren, waardoor de cryptocurrency toegankelijk zou worden voor een reeks nieuwe investeerders. Bitcoin steeg met ongeveer 70% vanaf augustus, toen een federale rechtbank de SEC dwong haar besluit om de bitcoin ETF-aanvraag van Grayscale Investments af te wijzen, te herzien. Sommige analisten hadden verwacht dat bitcoin aanvankelijk wat van die winsten zou terugdraaien. Anderen zeiden op maandag dat de cryptocurrency moeite had om te concurreren met tr