Doorgaan naar hoofdcontent

Wat zit er allemaal in de Shanghai upgrade van Ethereum.

Wat zit er allemaal in de Shanghai upgrade van Ethereum 


Het zal onder andere mogelijk zijn om Staked Ethereum op te nemen. Dit is tot nu toe niet mogelijk geweest en stakers zullen nog moeten wachten tot deze upgrade om hun ether vrij te geven.

EIP-4884: proto-danksharding

De nieuwe Shanghai-upgrade bevat geen EIP-4884. De afkorting van EIP staat voor Ethereum Improvement Proposal, wat een verbetervoorstel is voor Ethereum. Deze specifieke EIP brengt "proto-thank verharding" naar Ethereum. Proto-thank-hardening is een belangrijke vooruitgang in de schaalbaarheid van layer 2 rollup (The Surge), die eind volgend jaar zal leiden tot een grote sharding upgrade.

Sharding splitst de blockchain op in meerdere delen zodat niet meer iedereen alles hoeft te verifiëren. De uiteindelijke consensus over de upgrade in Shanghai is echter om te blijven focussen op Staked Ethereum. Shanghai heeft ook enkele kleine upgrades aangebracht aan de Ethereum Virtual Machine (EVM).

Daarbij zit er nog een kleine set EIPs bijj die naast Shanghai uitrollen. Hierbij gaat het om EIP-3651: Warm Coinbase, EIP-3855: PUSH0 instruction, EIP-3860: Limit and meter initcode en EIP-4895: Beacon chain push withdrawals as operations.


Focus op opnames voor staking

De focus van de upgrade ligt logischerwijs op het terugtrekken van ether door de stakers. Op het moment van schrijven is dit nog niet mogelijk. Als de upgrade in maart 2023 plaatsvindt, is dat ongeveer 6 maanden na de fusie. Dat is wat de ontwikkelaars oorspronkelijk beloofden, en het lijkt nu waar te maken.

Sommige kritieken op ethereum beweren dat een kleine groep mensen kan bepalen wanneer anderen hun inzet kunnen nemen. Het is ook vreemd dat deze code op de een of andere manier niet rechtstreeks is opgenomen in het proof-of-stake-protocol. Het lijkt erop dat ze de prijs een beetje proberen op te drijven. Dat zou kunnen werken in een bullmarkt, maar in dit geval is het moeilijk.
Reacties

Populaire posts van deze blog

Crypto-analist voorspelt: 'Bitcoin op weg naar prijsstijging tot $76.000'

Kevin Svenson, een bekende expert op het gebied van cryptocurrency, heeft onlangs opgemerkt dat Bitcoin zich momenteel in een interessante positie bevindt. Hij suggereert dat er mogelijk een gunstige verandering in de koers van Bitcoin op komst is. Svenson heeft specifieke patronen geïdentificeerd op de kortetermijngrafieken die erop wijzen dat de waarde van Bitcoin kan stijgen. Als je hier meer over zou willen weten blijf vooral lezen! Recente grafieken laten zien dat Bitcoin een patroon vertoont dat bekend staat als een 'omgekeerd hoofd-en-schouderspatroon'. Dit patroon kan worden geïnterpreteerd als een mogelijke ommekeer in de prijsrichting, wat zou kunnen resulteren in een stijging van de Bitcoin-koers. Technische analisten beschouwen dit als een veelbelovend signaal, hoewel het geen garantie is voor toekomstige resultaten. Svenson voorspelt dat Bitcoin mogelijk een nieuw hoogtepunt kan bereiken van $76.000, gebaseerd op deze patronen en indicatoren. Hij wijst erop dat Bi

Kaleo voorspelt: "Bitcoin staat op het punt een nieuwe recordhoogte te bereiken."

De gerenommeerde analist Kaleo merkt op dat Bitcoin momenteel een vergelijkbare koersbeweging vertoont als in december 2023 tot januari 2024. Destijds werd de markt gekenmerkt door anticipatie op de goedkeuring en lancering van de Spot Bitcoin ETFs. Kaleo voorspelt nu een opwaartse beweging van de Bitcoin koers richting een nieuwe all-time high rond de halvering. Echter, direct daarna voorziet hij een aanzienlijke correctie, gevolgd door een nieuwe stijging van Bitcoin. Bitcoin vertoont een koerspatroon dat lijkt op eerdere bewegingen. "Mijn huidige favoriete prijsstructuurvergelijking is gebaseerd op het tijdsframe vóór de ETF in december. Bitcoin zou gemakkelijk kunnen stijgen naar nieuwe hoogtepunten in de aanloop naar de halvering later deze week, gevolgd door een verkoopgolf en een geleidelijke opwaartse trend naar nieuwe pieken," aldus Kaleo. De onderstaande grafiek toont de Bitcoin-koers in de aanloop naar de goedkeuring en lancering van de Spot Bitcoin ETFs. Bron: Tr

Huishoudens behalen aanzienlijke winsten met hun beleggingen.

Huishoudens behalen aanzienlijke winsten met hun beleggingen.   Ben je ook benieuwd hoe Nederlandse huishoudens ondanks alle opschudding in de bankensector winst hebben weten te behalen op hun beleggingen in de eerste drie maanden van dit jaar? Nou, volgens de laatste updates van De Nederlandsche Bank (DNB) hebben ze niet alleen winst geboekt, maar hebben ze ook een groter deel van hun beleggingsportefeuille toegewijd aan aandelen en obligaties van banken. Je gelooft het misschien niet, maar de gezamenlijke waarde van de beleggingen van Nederlandse huishoudens is in het eerste kwartaal met maar liefst 7,8 miljard euro gestegen ten opzichte van het vorige kwartaal. Dat is toch wel een knappe stijging van ruim 5 procent, toch? Het is eigenlijk voor het eerst sinds eind 2021 dat we zo'n enorme groei hebben gezien in één kwartaal. Ondanks alle turbulentie op de financiële markten door gebeurtenissen zoals het omvallen van regionale banken in de Verenigde Staten en de crisis bij Credit