Doorgaan naar hoofdcontent

Wat zit er allemaal in de Shanghai upgrade van Ethereum.

Wat zit er allemaal in de Shanghai upgrade van Ethereum 


Het zal onder andere mogelijk zijn om Staked Ethereum op te nemen. Dit is tot nu toe niet mogelijk geweest en stakers zullen nog moeten wachten tot deze upgrade om hun ether vrij te geven.

EIP-4884: proto-danksharding

De nieuwe Shanghai-upgrade bevat geen EIP-4884. De afkorting van EIP staat voor Ethereum Improvement Proposal, wat een verbetervoorstel is voor Ethereum. Deze specifieke EIP brengt "proto-thank verharding" naar Ethereum. Proto-thank-hardening is een belangrijke vooruitgang in de schaalbaarheid van layer 2 rollup (The Surge), die eind volgend jaar zal leiden tot een grote sharding upgrade.

Sharding splitst de blockchain op in meerdere delen zodat niet meer iedereen alles hoeft te verifiëren. De uiteindelijke consensus over de upgrade in Shanghai is echter om te blijven focussen op Staked Ethereum. Shanghai heeft ook enkele kleine upgrades aangebracht aan de Ethereum Virtual Machine (EVM).

Daarbij zit er nog een kleine set EIPs bijj die naast Shanghai uitrollen. Hierbij gaat het om EIP-3651: Warm Coinbase, EIP-3855: PUSH0 instruction, EIP-3860: Limit and meter initcode en EIP-4895: Beacon chain push withdrawals as operations.


Focus op opnames voor staking

De focus van de upgrade ligt logischerwijs op het terugtrekken van ether door de stakers. Op het moment van schrijven is dit nog niet mogelijk. Als de upgrade in maart 2023 plaatsvindt, is dat ongeveer 6 maanden na de fusie. Dat is wat de ontwikkelaars oorspronkelijk beloofden, en het lijkt nu waar te maken.

Sommige kritieken op ethereum beweren dat een kleine groep mensen kan bepalen wanneer anderen hun inzet kunnen nemen. Het is ook vreemd dat deze code op de een of andere manier niet rechtstreeks is opgenomen in het proof-of-stake-protocol. Het lijkt erop dat ze de prijs een beetje proberen op te drijven. Dat zou kunnen werken in een bullmarkt, maar in dit geval is het moeilijk.
Reacties

Populaire posts van deze blog

Cryptocurrency Transfers of Millions: XRP, Bitcoin en Ethereum in Spotlight

In een dag gekenmerkt door aanzienlijke bewegingen binnen de cryptocurrency-markt, hebben Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en XRP zich ontpopt als brandpunten. Ze houden de cryptogemeenschap in hun greep met transacties van aanzienlijke financiële omvang. De dag begon met een substantiële Ethereum-overdracht. Een bedrag van 14.768 ETH, ter waarde van $33,5 miljoen, verplaatste zich vanuit een niet nader genoemde portemonnee naar het gerenommeerde Coinbase-platform (NASDAQ:COIN). Deze omvangrijke transactie zette het toneel voor een reeks opmerkelijke bewegingen binnen het cryptocurrency-landschap. Vervolgens stroomde naadloos 27,7 miljoen XRP, gelijk aan $14,48 miljoen, naar de Bitstamp-beurs. Sterke aanwijzingen suggereren dat deze overdracht nauw verbonden is met initiatieven die gericht zijn op het versterken van de liquiditeit voor de Ripple Payments-service, waarvoor Bitstamp een essentiële provider is. Het hoogtepunt van de crypto-overdrachten vandaag vond plaats in de afgelopen ure

Bitcoin Rally: BlackRock's BTC ETF Poised to Overtake Grayscale's GBTC in Trading Volume

Bitcoin (BTC) is making waves once again, reclaiming the $43,000 milestone and surging over 2% in a single day. This resurgence follows a 10% dip on January 22, when Bitcoin briefly fell below $40,000. Now, nearly three weeks after the SEC gave the green light to spot BTC ETFs, the crypto market is witnessing heightened activity, with BTC trading volume surging nearly 20% in just 24 hours. The recent dip in Bitcoin's price was attributed to selling pressure from outflows in the Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), a converted BTC exchange-traded fund issued by Grayscale, a prominent crypto asset manager. For the first two weeks after the approval of spot BTC ETFs, GBTC outpaced other ETFs from BlackRock and Fidelity, recording approximately $4 billion in outflows. However, the latest data indicates a potential shift in this pattern. According to Bloomberg's James Seyffart, BlackRock's iShares Bitcoin Trust (IBIT) has emerged with a slight lead, boasting $2 million more in trades

Bitcoin Zakt Naar $40,000 - Laagste Punt Sinds Lancering Bitcoin ETFs

Bitcoin dook maandag naar een dieptepunt van zeven weken, met een koers net onder de $40.000 voor het eerst sinds de lancering van 11 spot bitcoin exchange-traded funds op 11 januari. De grootste cryptocurrency ter wereld stond laatst 3,98% lager op $39.938,00, handelend op het laagste niveau sinds 4 december na een korte opleving. Ether, de op een na grootste cryptocurrency, stond 6,37% lager op $2.328,30. Bitcoin was eerder gestegen vanwege de groeiende opwinding dat de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) bitcoin ETFs zou goedkeuren, waardoor de cryptocurrency toegankelijk zou worden voor een reeks nieuwe investeerders. Bitcoin steeg met ongeveer 70% vanaf augustus, toen een federale rechtbank de SEC dwong haar besluit om de bitcoin ETF-aanvraag van Grayscale Investments af te wijzen, te herzien. Sommige analisten hadden verwacht dat bitcoin aanvankelijk wat van die winsten zou terugdraaien. Anderen zeiden op maandag dat de cryptocurrency moeite had om te concurreren met tr