Doorgaan naar hoofdcontent

Visa wil periodieke betalingen op Ethereum, crypto stijgt 3%

De koers van Ethereum is vandaag met 3% gestegen en dat lijkt te kunnen komen door een nieuw voorstel van creditcardmaatschappij Visa. Zij hebben namelijk een voorstel ingediend om periodieke betalingen via Ethereum wallets mogelijk te maken.


Een dag geleden was de koers van Ethereum nog 1110 euro, en daar kan je nu 3% bij op tellen. De actuele waarde is 1.142,71 euro. Op dit moment zijn er 120.522.328 ETH in omloop met een marktwaarde van 137.521.231.540,00 euro. Visa heeft een ontwerp voorgesteld genaamd Account Abstraction. Het idee is dat Ethereum gebruikers automatisch periodieke betalingen kunnen instellen via hun eigen wallet. De betalingsgigant beschreef het concept in een blogpost op maandag 19 december. Hierin wordt ook melding gemaakt van een eerder onderzoeksartikel samen dat in augustus werd gepubliceerd.

Ethereum-update bespaart 99,99 procent energie | Computable.nl

Account Abstraction is een functie die momenteel wordt overwogen door de ontwikkelaars van Ethereum., om automatische betalingen te implementeren.
Het bedrijf zegt dat gebruikers hiermee terugkerende factuurbetalingen kunnen instellen. Ethereum staat dit op basisniveau niet toe, omdat geautomatiseerde smart contracts geen transacties kunnen aanvragen. Op dit moment moeten gebruikers losse transacties handmatig initiëren en verzenden.
Visa schrijft dat cryptowallets die gebruikers in eigen beheer hebben bij uitstek geschikt zijn om te gebruiken voor automatische betalingen. Maar, zeggen ze, dit is technisch niet zo eenvoudig uit te voeren op een blockchain.
De wallets waar Visa het over heeft zijn zogenaamde zelfbewarende wallets. Hierbij hebben gebruikers zelf de coins in beheer en bewaren ze ook hun eigen private keys.

Crypto Hackathon-uitdaging. Visa legde uit dat het, door Account Abstraction te gebruiken, de functies van gebruikersaccounts en smart contracts kon combineren in één type Ethereum-account. Het bedrijf noemde het resulterende account een ‘delegeerbaar account'. Met deze aanpak kan een handelaar een smart contract instellen om automatische betalingen uit te voeren. Nadat een gebruiker met een delegeerbaar account toestemming heeft gegeven, wordt een betaling geactiveerd door de kostenfunctie van het automatische betalingscontract aan te roepen.

s Werelds grootste blockchain hackathon in Groningen | WINMAG Pro

Het delegeerbare account van de gebruiker voegt ook het contract voor automatische betaling toe aan een witte lijst voor toekomstige betalingen. Een witte lijst heeft niets met sneeuw te maken, hier wordt alleen maar mee bijgehouden welke ontvangstadressen en opdrachten goedgekeurd zijn voor toekomstig gebruik.

Ethereum heeft op dit moment dus nog geen Account Abstraction. Dit wordt wellicht wel ignevoerd in een toekomstige update, want het idee wordt al meegenomen in verbetervoorstel EIP-4337. Vitalik Buterin is een van de auteurs.

Het is niet zeker wanneer en of EIP-4337 geïmplementeerd wordt, en Visa wil niet overgelaten worden aan het lot. Daarom hebben ze zelf delegeerbare accounts uitgebracht op Starknet (heeft niets met Tony Stark te maken). Dit is een tweede laag die zij bovenop de blockchain van Ethereum hebben gebouwd.

Hoewel Visa technisch gezien een werkende oplossing voor automatische betalingen kan aanbieden, zijn er voor zo ver wij weten nog geen klanten die hier gebruik van maken.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Crypto-analist voorspelt: 'Bitcoin op weg naar prijsstijging tot $76.000'

Kevin Svenson, een bekende expert op het gebied van cryptocurrency, heeft onlangs opgemerkt dat Bitcoin zich momenteel in een interessante positie bevindt. Hij suggereert dat er mogelijk een gunstige verandering in de koers van Bitcoin op komst is. Svenson heeft specifieke patronen geïdentificeerd op de kortetermijngrafieken die erop wijzen dat de waarde van Bitcoin kan stijgen. Als je hier meer over zou willen weten blijf vooral lezen! Recente grafieken laten zien dat Bitcoin een patroon vertoont dat bekend staat als een 'omgekeerd hoofd-en-schouderspatroon'. Dit patroon kan worden geïnterpreteerd als een mogelijke ommekeer in de prijsrichting, wat zou kunnen resulteren in een stijging van de Bitcoin-koers. Technische analisten beschouwen dit als een veelbelovend signaal, hoewel het geen garantie is voor toekomstige resultaten. Svenson voorspelt dat Bitcoin mogelijk een nieuw hoogtepunt kan bereiken van $76.000, gebaseerd op deze patronen en indicatoren. Hij wijst erop dat Bi

Kaleo voorspelt: "Bitcoin staat op het punt een nieuwe recordhoogte te bereiken."

De gerenommeerde analist Kaleo merkt op dat Bitcoin momenteel een vergelijkbare koersbeweging vertoont als in december 2023 tot januari 2024. Destijds werd de markt gekenmerkt door anticipatie op de goedkeuring en lancering van de Spot Bitcoin ETFs. Kaleo voorspelt nu een opwaartse beweging van de Bitcoin koers richting een nieuwe all-time high rond de halvering. Echter, direct daarna voorziet hij een aanzienlijke correctie, gevolgd door een nieuwe stijging van Bitcoin. Bitcoin vertoont een koerspatroon dat lijkt op eerdere bewegingen. "Mijn huidige favoriete prijsstructuurvergelijking is gebaseerd op het tijdsframe vóór de ETF in december. Bitcoin zou gemakkelijk kunnen stijgen naar nieuwe hoogtepunten in de aanloop naar de halvering later deze week, gevolgd door een verkoopgolf en een geleidelijke opwaartse trend naar nieuwe pieken," aldus Kaleo. De onderstaande grafiek toont de Bitcoin-koers in de aanloop naar de goedkeuring en lancering van de Spot Bitcoin ETFs. Bron: Tr

Huishoudens behalen aanzienlijke winsten met hun beleggingen.

Huishoudens behalen aanzienlijke winsten met hun beleggingen.   Ben je ook benieuwd hoe Nederlandse huishoudens ondanks alle opschudding in de bankensector winst hebben weten te behalen op hun beleggingen in de eerste drie maanden van dit jaar? Nou, volgens de laatste updates van De Nederlandsche Bank (DNB) hebben ze niet alleen winst geboekt, maar hebben ze ook een groter deel van hun beleggingsportefeuille toegewijd aan aandelen en obligaties van banken. Je gelooft het misschien niet, maar de gezamenlijke waarde van de beleggingen van Nederlandse huishoudens is in het eerste kwartaal met maar liefst 7,8 miljard euro gestegen ten opzichte van het vorige kwartaal. Dat is toch wel een knappe stijging van ruim 5 procent, toch? Het is eigenlijk voor het eerst sinds eind 2021 dat we zo'n enorme groei hebben gezien in één kwartaal. Ondanks alle turbulentie op de financiële markten door gebeurtenissen zoals het omvallen van regionale banken in de Verenigde Staten en de crisis bij Credit