Doorgaan naar hoofdcontent

Visa wil periodieke betalingen op Ethereum, crypto stijgt 3%

De koers van Ethereum is vandaag met 3% gestegen en dat lijkt te kunnen komen door een nieuw voorstel van creditcardmaatschappij Visa. Zij hebben namelijk een voorstel ingediend om periodieke betalingen via Ethereum wallets mogelijk te maken.


Een dag geleden was de koers van Ethereum nog 1110 euro, en daar kan je nu 3% bij op tellen. De actuele waarde is 1.142,71 euro. Op dit moment zijn er 120.522.328 ETH in omloop met een marktwaarde van 137.521.231.540,00 euro. Visa heeft een ontwerp voorgesteld genaamd Account Abstraction. Het idee is dat Ethereum gebruikers automatisch periodieke betalingen kunnen instellen via hun eigen wallet. De betalingsgigant beschreef het concept in een blogpost op maandag 19 december. Hierin wordt ook melding gemaakt van een eerder onderzoeksartikel samen dat in augustus werd gepubliceerd.

Ethereum-update bespaart 99,99 procent energie | Computable.nl

Account Abstraction is een functie die momenteel wordt overwogen door de ontwikkelaars van Ethereum., om automatische betalingen te implementeren.
Het bedrijf zegt dat gebruikers hiermee terugkerende factuurbetalingen kunnen instellen. Ethereum staat dit op basisniveau niet toe, omdat geautomatiseerde smart contracts geen transacties kunnen aanvragen. Op dit moment moeten gebruikers losse transacties handmatig initiëren en verzenden.
Visa schrijft dat cryptowallets die gebruikers in eigen beheer hebben bij uitstek geschikt zijn om te gebruiken voor automatische betalingen. Maar, zeggen ze, dit is technisch niet zo eenvoudig uit te voeren op een blockchain.
De wallets waar Visa het over heeft zijn zogenaamde zelfbewarende wallets. Hierbij hebben gebruikers zelf de coins in beheer en bewaren ze ook hun eigen private keys.

Crypto Hackathon-uitdaging. Visa legde uit dat het, door Account Abstraction te gebruiken, de functies van gebruikersaccounts en smart contracts kon combineren in één type Ethereum-account. Het bedrijf noemde het resulterende account een ‘delegeerbaar account'. Met deze aanpak kan een handelaar een smart contract instellen om automatische betalingen uit te voeren. Nadat een gebruiker met een delegeerbaar account toestemming heeft gegeven, wordt een betaling geactiveerd door de kostenfunctie van het automatische betalingscontract aan te roepen.

s Werelds grootste blockchain hackathon in Groningen | WINMAG Pro

Het delegeerbare account van de gebruiker voegt ook het contract voor automatische betaling toe aan een witte lijst voor toekomstige betalingen. Een witte lijst heeft niets met sneeuw te maken, hier wordt alleen maar mee bijgehouden welke ontvangstadressen en opdrachten goedgekeurd zijn voor toekomstig gebruik.

Ethereum heeft op dit moment dus nog geen Account Abstraction. Dit wordt wellicht wel ignevoerd in een toekomstige update, want het idee wordt al meegenomen in verbetervoorstel EIP-4337. Vitalik Buterin is een van de auteurs.

Het is niet zeker wanneer en of EIP-4337 geïmplementeerd wordt, en Visa wil niet overgelaten worden aan het lot. Daarom hebben ze zelf delegeerbare accounts uitgebracht op Starknet (heeft niets met Tony Stark te maken). Dit is een tweede laag die zij bovenop de blockchain van Ethereum hebben gebouwd.

Hoewel Visa technisch gezien een werkende oplossing voor automatische betalingen kan aanbieden, zijn er voor zo ver wij weten nog geen klanten die hier gebruik van maken.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Cryptocurrency Transfers of Millions: XRP, Bitcoin en Ethereum in Spotlight

In een dag gekenmerkt door aanzienlijke bewegingen binnen de cryptocurrency-markt, hebben Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en XRP zich ontpopt als brandpunten. Ze houden de cryptogemeenschap in hun greep met transacties van aanzienlijke financiële omvang. De dag begon met een substantiële Ethereum-overdracht. Een bedrag van 14.768 ETH, ter waarde van $33,5 miljoen, verplaatste zich vanuit een niet nader genoemde portemonnee naar het gerenommeerde Coinbase-platform (NASDAQ:COIN). Deze omvangrijke transactie zette het toneel voor een reeks opmerkelijke bewegingen binnen het cryptocurrency-landschap. Vervolgens stroomde naadloos 27,7 miljoen XRP, gelijk aan $14,48 miljoen, naar de Bitstamp-beurs. Sterke aanwijzingen suggereren dat deze overdracht nauw verbonden is met initiatieven die gericht zijn op het versterken van de liquiditeit voor de Ripple Payments-service, waarvoor Bitstamp een essentiële provider is. Het hoogtepunt van de crypto-overdrachten vandaag vond plaats in de afgelopen ure

Bitcoin Rally: BlackRock's BTC ETF Poised to Overtake Grayscale's GBTC in Trading Volume

Bitcoin (BTC) is making waves once again, reclaiming the $43,000 milestone and surging over 2% in a single day. This resurgence follows a 10% dip on January 22, when Bitcoin briefly fell below $40,000. Now, nearly three weeks after the SEC gave the green light to spot BTC ETFs, the crypto market is witnessing heightened activity, with BTC trading volume surging nearly 20% in just 24 hours. The recent dip in Bitcoin's price was attributed to selling pressure from outflows in the Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), a converted BTC exchange-traded fund issued by Grayscale, a prominent crypto asset manager. For the first two weeks after the approval of spot BTC ETFs, GBTC outpaced other ETFs from BlackRock and Fidelity, recording approximately $4 billion in outflows. However, the latest data indicates a potential shift in this pattern. According to Bloomberg's James Seyffart, BlackRock's iShares Bitcoin Trust (IBIT) has emerged with a slight lead, boasting $2 million more in trades

Bitcoin Zakt Naar $40,000 - Laagste Punt Sinds Lancering Bitcoin ETFs

Bitcoin dook maandag naar een dieptepunt van zeven weken, met een koers net onder de $40.000 voor het eerst sinds de lancering van 11 spot bitcoin exchange-traded funds op 11 januari. De grootste cryptocurrency ter wereld stond laatst 3,98% lager op $39.938,00, handelend op het laagste niveau sinds 4 december na een korte opleving. Ether, de op een na grootste cryptocurrency, stond 6,37% lager op $2.328,30. Bitcoin was eerder gestegen vanwege de groeiende opwinding dat de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) bitcoin ETFs zou goedkeuren, waardoor de cryptocurrency toegankelijk zou worden voor een reeks nieuwe investeerders. Bitcoin steeg met ongeveer 70% vanaf augustus, toen een federale rechtbank de SEC dwong haar besluit om de bitcoin ETF-aanvraag van Grayscale Investments af te wijzen, te herzien. Sommige analisten hadden verwacht dat bitcoin aanvankelijk wat van die winsten zou terugdraaien. Anderen zeiden op maandag dat de cryptocurrency moeite had om te concurreren met tr