Doorgaan naar hoofdcontent

VanEck: "De Bitcoin koers kan zakken naar 10.000 dollar in Q1 2023"

 VanEck: "De Bitcoin koers kan zakken naar 10.000 dollar in Q1 2023"-


De grote heer en analist bij Big VanEck ziet begin 2023 een donker scenario voor bitcoin-prijzen. Zoals je weet staat de Bitcoin mining-industrie onder druk door lage prijzen, hoge hash-tarieven en hoge energiekosten. Dit zou kunnen betekenen dat ze de komende maanden grote hoeveelheden Bitcoin moeten verkopen om het hoofd boven water te houden.

Bitcoin onder druk

In tegenstelling tot Bitcoin heeft VanEck een veel helderder beeld van andere financiële markten. De inflatiecijfers in de VS gaan eindelijk de goede kant op, wat betekent dat de Fed het tempo van de renteverhogingen stilletjes kan terugschroeven.

Problemen onder mijnwerkers creëren echter een uniek scenario voor de bitcoin-industrie, wat betekent dat de bitcoin-prijs mogelijk niet profiteert van deze verzachtende omstandigheden. "Bitcoin zal $10.000 tot $12.000 testen in het eerste kwartaal van 2023 terwijl een golf van faillissementen opdoemt over mijnwerkers", zei Matthew Sigel van VanEck.

Dit wordt bevestigd door gegevens van on-chain analytics-bedrijf Glassnode. Ze ontdekten dat mijnwerkers sinds juli 25.000 bitcoins moesten verkopen om het hoofd boven water te houden. Dit laat echter nog steeds 1.818 miljoen BTC achter in de portemonnee van de miner. Wat betekent dat ze nog flinke ruimte hebben om te verkopen.

Voorspeld tweede helft 2023 wordt beter

Sigel en VanEck denken dat de tweede helft van volgend jaar veel beter zal zijn. Hoewel een daling naar $12.000 een daling van 82% betekent voor Bitcoin ten opzichte van het hoogste punt ooit van $69.000, zei Sigel dat we niet lang op dat niveau zullen blijven steken. In de tweede helft van 2023 verwacht hij dat de prijs van Bitcoin weer zal stijgen naar $30.000.

"Lagere inflatie, verbeterende energie, mogelijke vrede in Oekraïne en een ommekeer in de geldhoeveelheid zullen het begin inluiden van een nieuwe bullmarkt", zei Siegel. Bovendien verwacht hij dat het olie-exporterende land bitcoin toevoegt aan zijn soevereine vermogensfonds. Dat zijn hoge verwachtingen voor het nieuwe jaar.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Zo kan Shiba Inu $1 aantikken

  Na de enorme stijging van Bitcoin (BTC) in de aanloop naar de oude recordhoogte, heerst er opnieuw een golf van optimisme in de wereld van cryptocurrencies. Te midden van deze hernieuwde opleving staat Shiba Inu (SHIB) op het punt om opnieuw in de schijnwerpers te staan. Deze munt, die tijdens de laatste bullmarkt veel aandacht kreeg, wordt door velen genoemd als een potentiële topperformer in de nabije toekomst. Maar hoe realistisch is het eigenlijk dat SHIB de grens van $1 zal doorbreken? Van een simpele grap tot een belangrijke speler in de wereld van Cryptocurrency. Shiba Inu heeft een opmerkelijke transformatie ondergaan sinds de hoogtijdagen van de vorige bullmarkt. Ooit beschouwd als niets meer dan een meme coin en gestart als een grap, heeft SHIB zich ontwikkeld tot een cryptocurrency met concrete toepassingen. Dankzij de inspanningen van de ontwikkelaars kunnen houders van SHIB nu deelnemen aan yield farming, NFT's verhandelen en profiteren van andere voordelen binnen de

Huishoudens behalen aanzienlijke winsten met hun beleggingen.

Huishoudens behalen aanzienlijke winsten met hun beleggingen.   Ben je ook benieuwd hoe Nederlandse huishoudens ondanks alle opschudding in de bankensector winst hebben weten te behalen op hun beleggingen in de eerste drie maanden van dit jaar? Nou, volgens de laatste updates van De Nederlandsche Bank (DNB) hebben ze niet alleen winst geboekt, maar hebben ze ook een groter deel van hun beleggingsportefeuille toegewijd aan aandelen en obligaties van banken. Je gelooft het misschien niet, maar de gezamenlijke waarde van de beleggingen van Nederlandse huishoudens is in het eerste kwartaal met maar liefst 7,8 miljard euro gestegen ten opzichte van het vorige kwartaal. Dat is toch wel een knappe stijging van ruim 5 procent, toch? Het is eigenlijk voor het eerst sinds eind 2021 dat we zo'n enorme groei hebben gezien in één kwartaal. Ondanks alle turbulentie op de financiële markten door gebeurtenissen zoals het omvallen van regionale banken in de Verenigde Staten en de crisis bij Credit

De Ethereum-prijs blijft stijgen, zelfs met FUD door het onderzoek van de SEC, en heeft een toename van 10% gezien.

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) voert momenteel een onderzoek uit naar Ether, de digitale valuta van het Ethereum-platform, om te bepalen of het als een security wordt beschouwd. Deze ontwikkeling zou de toekomstige regulering van Ethereum kunnen beïnvloeden.🔮 Het onderzoek naar Ether is van belang omdat securities onder de jurisdictie van de SEC vallen. Het is algemeen bekend dat deze instantie een kritische benadering heeft ten opzichte van cryptovaluta's. Er zijn momenteel nog geen daadwerkelijke Ethereum ETF's beschikbaar. In januari keurde de SEC ETF's goed die gekoppeld zijn aan de Bitcoin-koers. Deze fondsen worden op de beurs verhandeld en volgen de waarde van een onderliggende asset, in dit geval Bitcoin. Voor Ethereum waren er al vergelijkbare fondsen op futures contracten, maar er waren nog geen ETF's die rechtstreeks de koers van ETH volgden. Medio mei nadert de deadline voor het goedkeuren van dergelijke ETH-ETF's. Sommige expe