Doorgaan naar hoofdcontent

VanEck: "De Bitcoin koers kan zakken naar 10.000 dollar in Q1 2023"

 VanEck: "De Bitcoin koers kan zakken naar 10.000 dollar in Q1 2023"-


De grote heer en analist bij Big VanEck ziet begin 2023 een donker scenario voor bitcoin-prijzen. Zoals je weet staat de Bitcoin mining-industrie onder druk door lage prijzen, hoge hash-tarieven en hoge energiekosten. Dit zou kunnen betekenen dat ze de komende maanden grote hoeveelheden Bitcoin moeten verkopen om het hoofd boven water te houden.

Bitcoin onder druk

In tegenstelling tot Bitcoin heeft VanEck een veel helderder beeld van andere financiële markten. De inflatiecijfers in de VS gaan eindelijk de goede kant op, wat betekent dat de Fed het tempo van de renteverhogingen stilletjes kan terugschroeven.

Problemen onder mijnwerkers creëren echter een uniek scenario voor de bitcoin-industrie, wat betekent dat de bitcoin-prijs mogelijk niet profiteert van deze verzachtende omstandigheden. "Bitcoin zal $10.000 tot $12.000 testen in het eerste kwartaal van 2023 terwijl een golf van faillissementen opdoemt over mijnwerkers", zei Matthew Sigel van VanEck.

Dit wordt bevestigd door gegevens van on-chain analytics-bedrijf Glassnode. Ze ontdekten dat mijnwerkers sinds juli 25.000 bitcoins moesten verkopen om het hoofd boven water te houden. Dit laat echter nog steeds 1.818 miljoen BTC achter in de portemonnee van de miner. Wat betekent dat ze nog flinke ruimte hebben om te verkopen.

Voorspeld tweede helft 2023 wordt beter

Sigel en VanEck denken dat de tweede helft van volgend jaar veel beter zal zijn. Hoewel een daling naar $12.000 een daling van 82% betekent voor Bitcoin ten opzichte van het hoogste punt ooit van $69.000, zei Sigel dat we niet lang op dat niveau zullen blijven steken. In de tweede helft van 2023 verwacht hij dat de prijs van Bitcoin weer zal stijgen naar $30.000.

"Lagere inflatie, verbeterende energie, mogelijke vrede in Oekraïne en een ommekeer in de geldhoeveelheid zullen het begin inluiden van een nieuwe bullmarkt", zei Siegel. Bovendien verwacht hij dat het olie-exporterende land bitcoin toevoegt aan zijn soevereine vermogensfonds. Dat zijn hoge verwachtingen voor het nieuwe jaar.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Cryptocurrency Transfers of Millions: XRP, Bitcoin en Ethereum in Spotlight

In een dag gekenmerkt door aanzienlijke bewegingen binnen de cryptocurrency-markt, hebben Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en XRP zich ontpopt als brandpunten. Ze houden de cryptogemeenschap in hun greep met transacties van aanzienlijke financiële omvang. De dag begon met een substantiële Ethereum-overdracht. Een bedrag van 14.768 ETH, ter waarde van $33,5 miljoen, verplaatste zich vanuit een niet nader genoemde portemonnee naar het gerenommeerde Coinbase-platform (NASDAQ:COIN). Deze omvangrijke transactie zette het toneel voor een reeks opmerkelijke bewegingen binnen het cryptocurrency-landschap. Vervolgens stroomde naadloos 27,7 miljoen XRP, gelijk aan $14,48 miljoen, naar de Bitstamp-beurs. Sterke aanwijzingen suggereren dat deze overdracht nauw verbonden is met initiatieven die gericht zijn op het versterken van de liquiditeit voor de Ripple Payments-service, waarvoor Bitstamp een essentiële provider is. Het hoogtepunt van de crypto-overdrachten vandaag vond plaats in de afgelopen ure

Bitcoin Rally: BlackRock's BTC ETF Poised to Overtake Grayscale's GBTC in Trading Volume

Bitcoin (BTC) is making waves once again, reclaiming the $43,000 milestone and surging over 2% in a single day. This resurgence follows a 10% dip on January 22, when Bitcoin briefly fell below $40,000. Now, nearly three weeks after the SEC gave the green light to spot BTC ETFs, the crypto market is witnessing heightened activity, with BTC trading volume surging nearly 20% in just 24 hours. The recent dip in Bitcoin's price was attributed to selling pressure from outflows in the Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), a converted BTC exchange-traded fund issued by Grayscale, a prominent crypto asset manager. For the first two weeks after the approval of spot BTC ETFs, GBTC outpaced other ETFs from BlackRock and Fidelity, recording approximately $4 billion in outflows. However, the latest data indicates a potential shift in this pattern. According to Bloomberg's James Seyffart, BlackRock's iShares Bitcoin Trust (IBIT) has emerged with a slight lead, boasting $2 million more in trades

Bitcoin Zakt Naar $40,000 - Laagste Punt Sinds Lancering Bitcoin ETFs

Bitcoin dook maandag naar een dieptepunt van zeven weken, met een koers net onder de $40.000 voor het eerst sinds de lancering van 11 spot bitcoin exchange-traded funds op 11 januari. De grootste cryptocurrency ter wereld stond laatst 3,98% lager op $39.938,00, handelend op het laagste niveau sinds 4 december na een korte opleving. Ether, de op een na grootste cryptocurrency, stond 6,37% lager op $2.328,30. Bitcoin was eerder gestegen vanwege de groeiende opwinding dat de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) bitcoin ETFs zou goedkeuren, waardoor de cryptocurrency toegankelijk zou worden voor een reeks nieuwe investeerders. Bitcoin steeg met ongeveer 70% vanaf augustus, toen een federale rechtbank de SEC dwong haar besluit om de bitcoin ETF-aanvraag van Grayscale Investments af te wijzen, te herzien. Sommige analisten hadden verwacht dat bitcoin aanvankelijk wat van die winsten zou terugdraaien. Anderen zeiden op maandag dat de cryptocurrency moeite had om te concurreren met tr