Doorgaan naar hoofdcontent

Oprichter van OneCoin riskeert tot 60 jaar wegens fraude van $ 4 miljardKarl Sebastian Greenwood, mede-oprichter van de miljardenfraudefirma OneCoin, heeft bekend schuldig te zijn aan meerdere aanklachten door het Amerikaanse ministerie van Justitie.  hij riskeert tot 60 jaar gevangenisstraf.

Witwassen

Greenwood pleitte schuldig in de federale rechtbank van Manhattan voor beschuldigingen van telefraude, samenzwering om telefraude te plegen en samenzwering om witwaspraktijken te plegen, zo maakte het ministerie van Justitie op 16 december bekend. Op elke aanklacht staat een maximale gevangenisstraf van 20 jaar, waarmee de totale straf van Greenwood op 60 jaar komt.

Telegramfraude is een vorm van fraude waarbij gebruik wordt gemaakt van een vorm van telecommunicatie of internet. Sam Bankman-Fried wordt ook geconfronteerd met dergelijke aanklachten. Voor hem is het gewoon meer geld en meer aanklachten, waardoor de maximale straf nog hoger zou kunnen worden.

Aanklagers zeiden in zijn verslag dat Greenwood "een van de grootste internationale frauduleuze plannen aller tijden" op zijn naam had staan ​​en dat hij OneCoin had bestempeld als een "bitcoin killer" terwijl de munten in werkelijkheid waardeloos waren. OneCoin is een Bulgaars bedrijf opgericht door Greenwood en Ruja Ignatova, bekend als de "Queen of Crypto". OneCoin werd ook wel een "junk coin" genoemd in e-mails tussen de twee oprichters.

Greenwood verdiende een fortuin
Als we het Amerikaanse ministerie van Justitie mogen geloven, verdient Greenwood's rol als "master global distributor" zo'n 20 miljoen euro per jaar aan het bedrijf. OneCoin lijkt in totaal meer dan $4 miljard te hebben opgehaald. In juni werd Ingatova, ook wel de "Queen of Cryptocurrency" genoemd, op de top 10 meest gezochte lijst van de FBI geplaatst.

Damian Williams van het Amerikaanse ministerie van Justitie zei dat de arrestatie en het proces van Greenwood een boodschap moeten zijn voor anderen. "Iedereen die probeert fraude of ander onheil te plegen via het crypto-ecosysteem, zal worden gepakt", zei Williams. Greenwood krijgt zijn straf op 5 april 2023.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Crypto-analist voorspelt: 'Bitcoin op weg naar prijsstijging tot $76.000'

Kevin Svenson, een bekende expert op het gebied van cryptocurrency, heeft onlangs opgemerkt dat Bitcoin zich momenteel in een interessante positie bevindt. Hij suggereert dat er mogelijk een gunstige verandering in de koers van Bitcoin op komst is. Svenson heeft specifieke patronen geïdentificeerd op de kortetermijngrafieken die erop wijzen dat de waarde van Bitcoin kan stijgen. Als je hier meer over zou willen weten blijf vooral lezen! Recente grafieken laten zien dat Bitcoin een patroon vertoont dat bekend staat als een 'omgekeerd hoofd-en-schouderspatroon'. Dit patroon kan worden geïnterpreteerd als een mogelijke ommekeer in de prijsrichting, wat zou kunnen resulteren in een stijging van de Bitcoin-koers. Technische analisten beschouwen dit als een veelbelovend signaal, hoewel het geen garantie is voor toekomstige resultaten. Svenson voorspelt dat Bitcoin mogelijk een nieuw hoogtepunt kan bereiken van $76.000, gebaseerd op deze patronen en indicatoren. Hij wijst erop dat Bi

Kaleo voorspelt: "Bitcoin staat op het punt een nieuwe recordhoogte te bereiken."

De gerenommeerde analist Kaleo merkt op dat Bitcoin momenteel een vergelijkbare koersbeweging vertoont als in december 2023 tot januari 2024. Destijds werd de markt gekenmerkt door anticipatie op de goedkeuring en lancering van de Spot Bitcoin ETFs. Kaleo voorspelt nu een opwaartse beweging van de Bitcoin koers richting een nieuwe all-time high rond de halvering. Echter, direct daarna voorziet hij een aanzienlijke correctie, gevolgd door een nieuwe stijging van Bitcoin. Bitcoin vertoont een koerspatroon dat lijkt op eerdere bewegingen. "Mijn huidige favoriete prijsstructuurvergelijking is gebaseerd op het tijdsframe vóór de ETF in december. Bitcoin zou gemakkelijk kunnen stijgen naar nieuwe hoogtepunten in de aanloop naar de halvering later deze week, gevolgd door een verkoopgolf en een geleidelijke opwaartse trend naar nieuwe pieken," aldus Kaleo. De onderstaande grafiek toont de Bitcoin-koers in de aanloop naar de goedkeuring en lancering van de Spot Bitcoin ETFs. Bron: Tr

Huishoudens behalen aanzienlijke winsten met hun beleggingen.

Huishoudens behalen aanzienlijke winsten met hun beleggingen.   Ben je ook benieuwd hoe Nederlandse huishoudens ondanks alle opschudding in de bankensector winst hebben weten te behalen op hun beleggingen in de eerste drie maanden van dit jaar? Nou, volgens de laatste updates van De Nederlandsche Bank (DNB) hebben ze niet alleen winst geboekt, maar hebben ze ook een groter deel van hun beleggingsportefeuille toegewijd aan aandelen en obligaties van banken. Je gelooft het misschien niet, maar de gezamenlijke waarde van de beleggingen van Nederlandse huishoudens is in het eerste kwartaal met maar liefst 7,8 miljard euro gestegen ten opzichte van het vorige kwartaal. Dat is toch wel een knappe stijging van ruim 5 procent, toch? Het is eigenlijk voor het eerst sinds eind 2021 dat we zo'n enorme groei hebben gezien in één kwartaal. Ondanks alle turbulentie op de financiële markten door gebeurtenissen zoals het omvallen van regionale banken in de Verenigde Staten en de crisis bij Credit