Doorgaan naar hoofdcontent

Oprichter van OneCoin riskeert tot 60 jaar wegens fraude van $ 4 miljardKarl Sebastian Greenwood, mede-oprichter van de miljardenfraudefirma OneCoin, heeft bekend schuldig te zijn aan meerdere aanklachten door het Amerikaanse ministerie van Justitie.  hij riskeert tot 60 jaar gevangenisstraf.

Witwassen

Greenwood pleitte schuldig in de federale rechtbank van Manhattan voor beschuldigingen van telefraude, samenzwering om telefraude te plegen en samenzwering om witwaspraktijken te plegen, zo maakte het ministerie van Justitie op 16 december bekend. Op elke aanklacht staat een maximale gevangenisstraf van 20 jaar, waarmee de totale straf van Greenwood op 60 jaar komt.

Telegramfraude is een vorm van fraude waarbij gebruik wordt gemaakt van een vorm van telecommunicatie of internet. Sam Bankman-Fried wordt ook geconfronteerd met dergelijke aanklachten. Voor hem is het gewoon meer geld en meer aanklachten, waardoor de maximale straf nog hoger zou kunnen worden.

Aanklagers zeiden in zijn verslag dat Greenwood "een van de grootste internationale frauduleuze plannen aller tijden" op zijn naam had staan ​​en dat hij OneCoin had bestempeld als een "bitcoin killer" terwijl de munten in werkelijkheid waardeloos waren. OneCoin is een Bulgaars bedrijf opgericht door Greenwood en Ruja Ignatova, bekend als de "Queen of Crypto". OneCoin werd ook wel een "junk coin" genoemd in e-mails tussen de twee oprichters.

Greenwood verdiende een fortuin
Als we het Amerikaanse ministerie van Justitie mogen geloven, verdient Greenwood's rol als "master global distributor" zo'n 20 miljoen euro per jaar aan het bedrijf. OneCoin lijkt in totaal meer dan $4 miljard te hebben opgehaald. In juni werd Ingatova, ook wel de "Queen of Cryptocurrency" genoemd, op de top 10 meest gezochte lijst van de FBI geplaatst.

Damian Williams van het Amerikaanse ministerie van Justitie zei dat de arrestatie en het proces van Greenwood een boodschap moeten zijn voor anderen. "Iedereen die probeert fraude of ander onheil te plegen via het crypto-ecosysteem, zal worden gepakt", zei Williams. Greenwood krijgt zijn straf op 5 april 2023.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Cryptocurrency Transfers of Millions: XRP, Bitcoin en Ethereum in Spotlight

In een dag gekenmerkt door aanzienlijke bewegingen binnen de cryptocurrency-markt, hebben Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en XRP zich ontpopt als brandpunten. Ze houden de cryptogemeenschap in hun greep met transacties van aanzienlijke financiële omvang. De dag begon met een substantiële Ethereum-overdracht. Een bedrag van 14.768 ETH, ter waarde van $33,5 miljoen, verplaatste zich vanuit een niet nader genoemde portemonnee naar het gerenommeerde Coinbase-platform (NASDAQ:COIN). Deze omvangrijke transactie zette het toneel voor een reeks opmerkelijke bewegingen binnen het cryptocurrency-landschap. Vervolgens stroomde naadloos 27,7 miljoen XRP, gelijk aan $14,48 miljoen, naar de Bitstamp-beurs. Sterke aanwijzingen suggereren dat deze overdracht nauw verbonden is met initiatieven die gericht zijn op het versterken van de liquiditeit voor de Ripple Payments-service, waarvoor Bitstamp een essentiële provider is. Het hoogtepunt van de crypto-overdrachten vandaag vond plaats in de afgelopen ure

Bitcoin Rally: BlackRock's BTC ETF Poised to Overtake Grayscale's GBTC in Trading Volume

Bitcoin (BTC) is making waves once again, reclaiming the $43,000 milestone and surging over 2% in a single day. This resurgence follows a 10% dip on January 22, when Bitcoin briefly fell below $40,000. Now, nearly three weeks after the SEC gave the green light to spot BTC ETFs, the crypto market is witnessing heightened activity, with BTC trading volume surging nearly 20% in just 24 hours. The recent dip in Bitcoin's price was attributed to selling pressure from outflows in the Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), a converted BTC exchange-traded fund issued by Grayscale, a prominent crypto asset manager. For the first two weeks after the approval of spot BTC ETFs, GBTC outpaced other ETFs from BlackRock and Fidelity, recording approximately $4 billion in outflows. However, the latest data indicates a potential shift in this pattern. According to Bloomberg's James Seyffart, BlackRock's iShares Bitcoin Trust (IBIT) has emerged with a slight lead, boasting $2 million more in trades

Bitcoin Zakt Naar $40,000 - Laagste Punt Sinds Lancering Bitcoin ETFs

Bitcoin dook maandag naar een dieptepunt van zeven weken, met een koers net onder de $40.000 voor het eerst sinds de lancering van 11 spot bitcoin exchange-traded funds op 11 januari. De grootste cryptocurrency ter wereld stond laatst 3,98% lager op $39.938,00, handelend op het laagste niveau sinds 4 december na een korte opleving. Ether, de op een na grootste cryptocurrency, stond 6,37% lager op $2.328,30. Bitcoin was eerder gestegen vanwege de groeiende opwinding dat de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) bitcoin ETFs zou goedkeuren, waardoor de cryptocurrency toegankelijk zou worden voor een reeks nieuwe investeerders. Bitcoin steeg met ongeveer 70% vanaf augustus, toen een federale rechtbank de SEC dwong haar besluit om de bitcoin ETF-aanvraag van Grayscale Investments af te wijzen, te herzien. Sommige analisten hadden verwacht dat bitcoin aanvankelijk wat van die winsten zou terugdraaien. Anderen zeiden op maandag dat de cryptocurrency moeite had om te concurreren met tr