Doorgaan naar hoofdcontent

Heerst er paniek Bij Binance?

We waarschuwden er al een aantal keer voor, en bitcoin (BTC) werd zoals verwacht even enorm volatiel. De volatiliteit van bitcoin volgde na de publicatie van de Amerikaanse consumentencijfers (CPI). Gisteren werd bekend dat de inflatie in november toenam met 7,1%. 

Binance ziet opnames van klanten plotseling sterk toenemen na paniek

Dat is nog steeds hoog maar wel lager dan verwacht. Een dergelijke ontwikkeling heeft doorgaans een positief effect op de BTC prijs. En dat was ook gisteren het geval. In een uur tijd schoot bitcoin enkele procenten de lucht in. De volatiliteit is meer dan welkom in deze periode waarin de bitcoin koers vooral erg saai is!

CoinDesk schrijft dat de afgelopen 24 uur netto 902 miljoen dollar is opgenomen volgens data van blockchain-analysedienst Nansen. ‘Net outflows’ in jargon slaan op de opnames zonder de stortingen. De cijfers zijn extremer dan die van welke andere exchange dan ook de afgelopen 24 uur, en het is zelfs negen keer meer dan die van de eerstvolgende cryptobeurs. De eerstvolgenden in de lijst zijn Bitfinex en Crypto.com. Binance, US staat op de vierde plek.

Binance withdrawals reach $3.7bn in a week - Arabian Business

En ten slotte nieuws van een andere exchange. Binance, ’s werelds grootste handelsplatform voor crypto, kreeg namelijk te maken met een enorme uitstroom van crypto. De oorzaak van dit nieuws ligt bij eerder nieuws dat Binance aangeklaagd zou worden door de Amerikaanse autoriteiten.

Dit blijkt vooralsnog te berusten op hele vage geruchten. Toch heerst er enige paniek en halen crypto-investeerders dus liever hun crypto even van het platform. De CEO van Binance vindt dit allemaal prima en ziet het zelfs als een goede test.Wat vindt jij hiervan?
Laat het weten in de comments!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Cryptocurrency Transfers of Millions: XRP, Bitcoin en Ethereum in Spotlight

In een dag gekenmerkt door aanzienlijke bewegingen binnen de cryptocurrency-markt, hebben Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en XRP zich ontpopt als brandpunten. Ze houden de cryptogemeenschap in hun greep met transacties van aanzienlijke financiële omvang. De dag begon met een substantiële Ethereum-overdracht. Een bedrag van 14.768 ETH, ter waarde van $33,5 miljoen, verplaatste zich vanuit een niet nader genoemde portemonnee naar het gerenommeerde Coinbase-platform (NASDAQ:COIN). Deze omvangrijke transactie zette het toneel voor een reeks opmerkelijke bewegingen binnen het cryptocurrency-landschap. Vervolgens stroomde naadloos 27,7 miljoen XRP, gelijk aan $14,48 miljoen, naar de Bitstamp-beurs. Sterke aanwijzingen suggereren dat deze overdracht nauw verbonden is met initiatieven die gericht zijn op het versterken van de liquiditeit voor de Ripple Payments-service, waarvoor Bitstamp een essentiële provider is. Het hoogtepunt van de crypto-overdrachten vandaag vond plaats in de afgelopen ure

Bitcoin Rally: BlackRock's BTC ETF Poised to Overtake Grayscale's GBTC in Trading Volume

Bitcoin (BTC) is making waves once again, reclaiming the $43,000 milestone and surging over 2% in a single day. This resurgence follows a 10% dip on January 22, when Bitcoin briefly fell below $40,000. Now, nearly three weeks after the SEC gave the green light to spot BTC ETFs, the crypto market is witnessing heightened activity, with BTC trading volume surging nearly 20% in just 24 hours. The recent dip in Bitcoin's price was attributed to selling pressure from outflows in the Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), a converted BTC exchange-traded fund issued by Grayscale, a prominent crypto asset manager. For the first two weeks after the approval of spot BTC ETFs, GBTC outpaced other ETFs from BlackRock and Fidelity, recording approximately $4 billion in outflows. However, the latest data indicates a potential shift in this pattern. According to Bloomberg's James Seyffart, BlackRock's iShares Bitcoin Trust (IBIT) has emerged with a slight lead, boasting $2 million more in trades

Bitcoin Zakt Naar $40,000 - Laagste Punt Sinds Lancering Bitcoin ETFs

Bitcoin dook maandag naar een dieptepunt van zeven weken, met een koers net onder de $40.000 voor het eerst sinds de lancering van 11 spot bitcoin exchange-traded funds op 11 januari. De grootste cryptocurrency ter wereld stond laatst 3,98% lager op $39.938,00, handelend op het laagste niveau sinds 4 december na een korte opleving. Ether, de op een na grootste cryptocurrency, stond 6,37% lager op $2.328,30. Bitcoin was eerder gestegen vanwege de groeiende opwinding dat de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) bitcoin ETFs zou goedkeuren, waardoor de cryptocurrency toegankelijk zou worden voor een reeks nieuwe investeerders. Bitcoin steeg met ongeveer 70% vanaf augustus, toen een federale rechtbank de SEC dwong haar besluit om de bitcoin ETF-aanvraag van Grayscale Investments af te wijzen, te herzien. Sommige analisten hadden verwacht dat bitcoin aanvankelijk wat van die winsten zou terugdraaien. Anderen zeiden op maandag dat de cryptocurrency moeite had om te concurreren met tr