Doorgaan naar hoofdcontent

Heerst er paniek Bij Binance?

We waarschuwden er al een aantal keer voor, en bitcoin (BTC) werd zoals verwacht even enorm volatiel. De volatiliteit van bitcoin volgde na de publicatie van de Amerikaanse consumentencijfers (CPI). Gisteren werd bekend dat de inflatie in november toenam met 7,1%. 

Binance ziet opnames van klanten plotseling sterk toenemen na paniek

Dat is nog steeds hoog maar wel lager dan verwacht. Een dergelijke ontwikkeling heeft doorgaans een positief effect op de BTC prijs. En dat was ook gisteren het geval. In een uur tijd schoot bitcoin enkele procenten de lucht in. De volatiliteit is meer dan welkom in deze periode waarin de bitcoin koers vooral erg saai is!

CoinDesk schrijft dat de afgelopen 24 uur netto 902 miljoen dollar is opgenomen volgens data van blockchain-analysedienst Nansen. ‘Net outflows’ in jargon slaan op de opnames zonder de stortingen. De cijfers zijn extremer dan die van welke andere exchange dan ook de afgelopen 24 uur, en het is zelfs negen keer meer dan die van de eerstvolgende cryptobeurs. De eerstvolgenden in de lijst zijn Bitfinex en Crypto.com. Binance, US staat op de vierde plek.

Binance withdrawals reach $3.7bn in a week - Arabian Business

En ten slotte nieuws van een andere exchange. Binance, ’s werelds grootste handelsplatform voor crypto, kreeg namelijk te maken met een enorme uitstroom van crypto. De oorzaak van dit nieuws ligt bij eerder nieuws dat Binance aangeklaagd zou worden door de Amerikaanse autoriteiten.

Dit blijkt vooralsnog te berusten op hele vage geruchten. Toch heerst er enige paniek en halen crypto-investeerders dus liever hun crypto even van het platform. De CEO van Binance vindt dit allemaal prima en ziet het zelfs als een goede test.Wat vindt jij hiervan?
Laat het weten in de comments!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Crypto-analist voorspelt: 'Bitcoin op weg naar prijsstijging tot $76.000'

Kevin Svenson, een bekende expert op het gebied van cryptocurrency, heeft onlangs opgemerkt dat Bitcoin zich momenteel in een interessante positie bevindt. Hij suggereert dat er mogelijk een gunstige verandering in de koers van Bitcoin op komst is. Svenson heeft specifieke patronen geïdentificeerd op de kortetermijngrafieken die erop wijzen dat de waarde van Bitcoin kan stijgen. Als je hier meer over zou willen weten blijf vooral lezen! Recente grafieken laten zien dat Bitcoin een patroon vertoont dat bekend staat als een 'omgekeerd hoofd-en-schouderspatroon'. Dit patroon kan worden geïnterpreteerd als een mogelijke ommekeer in de prijsrichting, wat zou kunnen resulteren in een stijging van de Bitcoin-koers. Technische analisten beschouwen dit als een veelbelovend signaal, hoewel het geen garantie is voor toekomstige resultaten. Svenson voorspelt dat Bitcoin mogelijk een nieuw hoogtepunt kan bereiken van $76.000, gebaseerd op deze patronen en indicatoren. Hij wijst erop dat Bi

Kaleo voorspelt: "Bitcoin staat op het punt een nieuwe recordhoogte te bereiken."

De gerenommeerde analist Kaleo merkt op dat Bitcoin momenteel een vergelijkbare koersbeweging vertoont als in december 2023 tot januari 2024. Destijds werd de markt gekenmerkt door anticipatie op de goedkeuring en lancering van de Spot Bitcoin ETFs. Kaleo voorspelt nu een opwaartse beweging van de Bitcoin koers richting een nieuwe all-time high rond de halvering. Echter, direct daarna voorziet hij een aanzienlijke correctie, gevolgd door een nieuwe stijging van Bitcoin. Bitcoin vertoont een koerspatroon dat lijkt op eerdere bewegingen. "Mijn huidige favoriete prijsstructuurvergelijking is gebaseerd op het tijdsframe vóór de ETF in december. Bitcoin zou gemakkelijk kunnen stijgen naar nieuwe hoogtepunten in de aanloop naar de halvering later deze week, gevolgd door een verkoopgolf en een geleidelijke opwaartse trend naar nieuwe pieken," aldus Kaleo. De onderstaande grafiek toont de Bitcoin-koers in de aanloop naar de goedkeuring en lancering van de Spot Bitcoin ETFs. Bron: Tr

Huishoudens behalen aanzienlijke winsten met hun beleggingen.

Huishoudens behalen aanzienlijke winsten met hun beleggingen.   Ben je ook benieuwd hoe Nederlandse huishoudens ondanks alle opschudding in de bankensector winst hebben weten te behalen op hun beleggingen in de eerste drie maanden van dit jaar? Nou, volgens de laatste updates van De Nederlandsche Bank (DNB) hebben ze niet alleen winst geboekt, maar hebben ze ook een groter deel van hun beleggingsportefeuille toegewijd aan aandelen en obligaties van banken. Je gelooft het misschien niet, maar de gezamenlijke waarde van de beleggingen van Nederlandse huishoudens is in het eerste kwartaal met maar liefst 7,8 miljard euro gestegen ten opzichte van het vorige kwartaal. Dat is toch wel een knappe stijging van ruim 5 procent, toch? Het is eigenlijk voor het eerst sinds eind 2021 dat we zo'n enorme groei hebben gezien in één kwartaal. Ondanks alle turbulentie op de financiële markten door gebeurtenissen zoals het omvallen van regionale banken in de Verenigde Staten en de crisis bij Credit