Doorgaan naar hoofdcontent

Georgette Boele: ‘Euro/dollar naar 1,08

Georgette Boele (ABN Amro): 'Euro/dollar naar 1,08' Verandering in visie Fed en ECB heeft geen gevolgen voor onze EUR/USD-prognoses, maar leidt wel tot enige verandering in andere belangrijkste valutaramingen. We herzien ook onze prognoses voor de Chinese yuan en de Poolse złoty.

Deze week hebben wij onze vooruitzichten voor het beleid van de Fed en de ECB herzien. Wij verwachten nu dat de ECB de depositorente tegen het einde van het eerste kwartaal van 2023 zal verhogen tot 2,50%. Wij verwachten ook dat de centrale bank in het laatste kwartaal van 2023 de rente weer gaat verlagen. Wij voegen nog eens 50 basispunten aan renteverhogingen toe aan ons Fed-profiel, maar gaan nu ook uit van meer renteverlagingen in het laatste kwartaal van 2023. Na de al in december verwachte verhoging met 50 basispunten houden wij nu rekening mee met twee verdere verhogingen met 25 basispunten tijdens de bijeenkomsten in februari en maart. Daarmee komt de bovengrens van de fed funds rate op 5%. Wij gaan nog steeds uit van aanzienlijke renteverlagingen in de tweede helft van 2023.

Georgette Boele (ABN Amro): 'Versnelling van dollar' - CashCow.nl

De hogere piek in de rente impliceert een sterkere daling, zodra de macro-economische omstandigheden in de VS dit mogelijk maken. Wij verwachten dat de verlagingen iets later zullen beginnen, in september in plaats van onze eerdere verwachting van juli. Wel houden wij nu rekening mee met een totale renteverlaging van 125 basispunten, tegen 100 basispunten eerder. Wij verwachten dat de Fed daarna zal terugschakelen naar een verlaging met 25 basispunten totdat de rente medio 2024 weer gedaald is tot de neutrale schatting van de Fed van 2,5%. Vanaf dan denken wij dat de Fed een pauze inlast.


Georgette Boele (ABN Amro): 'Euro/dollar naar 1,08' - CashCow.nl



Hebben deze veranderingen in onze visie over de ECB en de Fed invloed op onze prognoses voor EUR/USD? In één woord: “Nee”. En wel om de volgende redenen. Ten eerste verslechteren de technische vooruitzichten voor de dollar en verbeteren ze voor EUR/USD. Na het duidelijke verkrappingsgezinde commentaar door verschillende ECB-functionarissen is EUR/USD weer boven pariteit gekomen en is er een hogere bodem gezet. Vervolgens is de Amerikaanse dollarindex weer gedaald naar het niveau van 110. Ten tweede verwachten wij in de komende maanden meer renteverhogingen door zowel de ECB als de Fed, maar in de periode daarna sterkere renteverlagingen door de Fed. Daarmee zal het renteverschil tussen de Fed en de ECB weer kleiner worden.

Deze factoren liggen ten grondslag aan onze optimistische vooruitzichten voor EUR/USD. Maar de opwaartse trend wordt getemperd door de volgende twee redenen: de recessie in de eurozone op korte termijn en onze visie van renteverlagingen door de ECB in het laatste kwartaal van 2023, die niet in lijn is met consensus. Alles bij elkaar genomen houden wij onze prognose voor EUR/USD voor eind 2023 op 1,08.

Wij hebben ook onze prognoses voor de Chinese yuan en de Poolse złoty herzien. Wat de Chinese yuan betreft, verwachten wij dat het verschil in monetair beleid tussen de VS en China in de loop van 2023 niet verder toeneemt. Voor de tweede helft van volgend jaar voorzien wij zelfs enige convergentie als gevolg van de door ons verwachte renteverlagingen door de Fed. Bovendien denken we dat de betere groeiprestatie van de VS ten opzichte van China ook aan zijn einde komt. Deze dynamiek zou de yuan moeten ondersteunen.

De Poolse centrale bank lijkt erop te vertrouwen dat de reeds doorgevoerde renteverhogingen en de verzwakkende economie de inflatie weer naar het streefcijfer zullen stuwen. Daarom heeft zij een pauze ingelast in de renteverhogingen. Dit kan te vroeg blijken. Meer negatieve reële rentes, een recessie in de eurozone en een verzwakking van de Poolse economie zullen de złoty de komende maanden waarschijnlijk onder druk zetten. Onze nieuwe prognoses weerspiegelen dit.


GT Voice: China's yuan set to play a larger role in trade settlement -  Global Times

Wat de Braziliaanse real betreft, laten wij onze prognoses ongewijzigd. Wij blijven een herstel van de real verwachten. Dit komt doordat de hoge nominale rente en de positieve reële rendementen steun bieden. Bovendien ligt de onzekerheid over de verkiezingen achter ons. De stijging van de real kan echter worden getemperd door de vrees voor een verslechtering van de begrotingssituatie, een verzwakkende economie en kleinere renteverschillen.




Reacties

Populaire posts van deze blog

Crypto-analist voorspelt: 'Bitcoin op weg naar prijsstijging tot $76.000'

Kevin Svenson, een bekende expert op het gebied van cryptocurrency, heeft onlangs opgemerkt dat Bitcoin zich momenteel in een interessante positie bevindt. Hij suggereert dat er mogelijk een gunstige verandering in de koers van Bitcoin op komst is. Svenson heeft specifieke patronen geïdentificeerd op de kortetermijngrafieken die erop wijzen dat de waarde van Bitcoin kan stijgen. Als je hier meer over zou willen weten blijf vooral lezen! Recente grafieken laten zien dat Bitcoin een patroon vertoont dat bekend staat als een 'omgekeerd hoofd-en-schouderspatroon'. Dit patroon kan worden geïnterpreteerd als een mogelijke ommekeer in de prijsrichting, wat zou kunnen resulteren in een stijging van de Bitcoin-koers. Technische analisten beschouwen dit als een veelbelovend signaal, hoewel het geen garantie is voor toekomstige resultaten. Svenson voorspelt dat Bitcoin mogelijk een nieuw hoogtepunt kan bereiken van $76.000, gebaseerd op deze patronen en indicatoren. Hij wijst erop dat Bi

Kaleo voorspelt: "Bitcoin staat op het punt een nieuwe recordhoogte te bereiken."

De gerenommeerde analist Kaleo merkt op dat Bitcoin momenteel een vergelijkbare koersbeweging vertoont als in december 2023 tot januari 2024. Destijds werd de markt gekenmerkt door anticipatie op de goedkeuring en lancering van de Spot Bitcoin ETFs. Kaleo voorspelt nu een opwaartse beweging van de Bitcoin koers richting een nieuwe all-time high rond de halvering. Echter, direct daarna voorziet hij een aanzienlijke correctie, gevolgd door een nieuwe stijging van Bitcoin. Bitcoin vertoont een koerspatroon dat lijkt op eerdere bewegingen. "Mijn huidige favoriete prijsstructuurvergelijking is gebaseerd op het tijdsframe vóór de ETF in december. Bitcoin zou gemakkelijk kunnen stijgen naar nieuwe hoogtepunten in de aanloop naar de halvering later deze week, gevolgd door een verkoopgolf en een geleidelijke opwaartse trend naar nieuwe pieken," aldus Kaleo. De onderstaande grafiek toont de Bitcoin-koers in de aanloop naar de goedkeuring en lancering van de Spot Bitcoin ETFs. Bron: Tr

Huishoudens behalen aanzienlijke winsten met hun beleggingen.

Huishoudens behalen aanzienlijke winsten met hun beleggingen.   Ben je ook benieuwd hoe Nederlandse huishoudens ondanks alle opschudding in de bankensector winst hebben weten te behalen op hun beleggingen in de eerste drie maanden van dit jaar? Nou, volgens de laatste updates van De Nederlandsche Bank (DNB) hebben ze niet alleen winst geboekt, maar hebben ze ook een groter deel van hun beleggingsportefeuille toegewijd aan aandelen en obligaties van banken. Je gelooft het misschien niet, maar de gezamenlijke waarde van de beleggingen van Nederlandse huishoudens is in het eerste kwartaal met maar liefst 7,8 miljard euro gestegen ten opzichte van het vorige kwartaal. Dat is toch wel een knappe stijging van ruim 5 procent, toch? Het is eigenlijk voor het eerst sinds eind 2021 dat we zo'n enorme groei hebben gezien in één kwartaal. Ondanks alle turbulentie op de financiële markten door gebeurtenissen zoals het omvallen van regionale banken in de Verenigde Staten en de crisis bij Credit