Doorgaan naar hoofdcontent

CEO van failliete Crypto Exchange FTX gearresteerd in Bahama's

hips.hearstapps.com/hmg-prod.s3.amazonaws.com/imag...Verdacht van fraude

Sam Bankman-Fried, oprichter en voormalig CEO van de failliete Amerikaanse cryptobeurs FTX, is gearresteerd op de Bahama's. De arrestatie was op verzoek van de Verenigde Staten. Volgens de New York Times wordt Bankman-Fried verdacht van fraude, samenzwering en witwassen.

Bahama's

Het Amerikaanse Openbaar Ministerie in New York heeft de arrestatie bevestigd. Lokale autoriteiten op de Bahama's arresteerden de man nadat ze een formele bevestiging van de beschuldigingen hadden ontvangen. De eilandregering gelooft dat de Verenigde Staten om uitlevering zullen vragen.

FTX

FTX, waar gebruikers crypto-accounts kunnen openen en munten kunnen verhandelen, is vorige maand failliet verklaard. Het bedrijf kwam in de problemen toen de cryptocurrency-tarieven kelderden en er grote aantallen fondsen werden opgenomen. Miljarden klanten die bij het bedrijf geparkeerd stonden, verdwenen.

Er lopen momenteel meerdere onderzoeken naar het bedrijf. Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft aangekondigd te onderzoeken of Bankman-Fried fraude heeft gepleegd. De oprichter van FTX zou in november 10 miljard dollar aan klantgelden van het platform naar zijn eigen investeringsmaatschappij Alameda hebben verplaatst, waarbij 10 procent van dat geld zou ontbreken.

De situatie bij FTX heeft voor veel volatiliteit op de aandelenmarkt gezorgd. Cryptocurrency-bedrijven zoals Coinbase, Riot Blockchain en Marathon Digital verloren begin november maar liefst 5% van hun openingshandel op Wall Street, toen Bankman-Fried aftrad en FTX een betalingsmoratorium aanvroeg.


Bankman-Fried woont op de Bahama's, waar het hoofdkantoor van FTX is gevestigd.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Crypto-analist voorspelt: 'Bitcoin op weg naar prijsstijging tot $76.000'

Kevin Svenson, een bekende expert op het gebied van cryptocurrency, heeft onlangs opgemerkt dat Bitcoin zich momenteel in een interessante positie bevindt. Hij suggereert dat er mogelijk een gunstige verandering in de koers van Bitcoin op komst is. Svenson heeft specifieke patronen geïdentificeerd op de kortetermijngrafieken die erop wijzen dat de waarde van Bitcoin kan stijgen. Als je hier meer over zou willen weten blijf vooral lezen! Recente grafieken laten zien dat Bitcoin een patroon vertoont dat bekend staat als een 'omgekeerd hoofd-en-schouderspatroon'. Dit patroon kan worden geïnterpreteerd als een mogelijke ommekeer in de prijsrichting, wat zou kunnen resulteren in een stijging van de Bitcoin-koers. Technische analisten beschouwen dit als een veelbelovend signaal, hoewel het geen garantie is voor toekomstige resultaten. Svenson voorspelt dat Bitcoin mogelijk een nieuw hoogtepunt kan bereiken van $76.000, gebaseerd op deze patronen en indicatoren. Hij wijst erop dat Bi

Kaleo voorspelt: "Bitcoin staat op het punt een nieuwe recordhoogte te bereiken."

De gerenommeerde analist Kaleo merkt op dat Bitcoin momenteel een vergelijkbare koersbeweging vertoont als in december 2023 tot januari 2024. Destijds werd de markt gekenmerkt door anticipatie op de goedkeuring en lancering van de Spot Bitcoin ETFs. Kaleo voorspelt nu een opwaartse beweging van de Bitcoin koers richting een nieuwe all-time high rond de halvering. Echter, direct daarna voorziet hij een aanzienlijke correctie, gevolgd door een nieuwe stijging van Bitcoin. Bitcoin vertoont een koerspatroon dat lijkt op eerdere bewegingen. "Mijn huidige favoriete prijsstructuurvergelijking is gebaseerd op het tijdsframe vóór de ETF in december. Bitcoin zou gemakkelijk kunnen stijgen naar nieuwe hoogtepunten in de aanloop naar de halvering later deze week, gevolgd door een verkoopgolf en een geleidelijke opwaartse trend naar nieuwe pieken," aldus Kaleo. De onderstaande grafiek toont de Bitcoin-koers in de aanloop naar de goedkeuring en lancering van de Spot Bitcoin ETFs. Bron: Tr

Huishoudens behalen aanzienlijke winsten met hun beleggingen.

Huishoudens behalen aanzienlijke winsten met hun beleggingen.   Ben je ook benieuwd hoe Nederlandse huishoudens ondanks alle opschudding in de bankensector winst hebben weten te behalen op hun beleggingen in de eerste drie maanden van dit jaar? Nou, volgens de laatste updates van De Nederlandsche Bank (DNB) hebben ze niet alleen winst geboekt, maar hebben ze ook een groter deel van hun beleggingsportefeuille toegewijd aan aandelen en obligaties van banken. Je gelooft het misschien niet, maar de gezamenlijke waarde van de beleggingen van Nederlandse huishoudens is in het eerste kwartaal met maar liefst 7,8 miljard euro gestegen ten opzichte van het vorige kwartaal. Dat is toch wel een knappe stijging van ruim 5 procent, toch? Het is eigenlijk voor het eerst sinds eind 2021 dat we zo'n enorme groei hebben gezien in één kwartaal. Ondanks alle turbulentie op de financiële markten door gebeurtenissen zoals het omvallen van regionale banken in de Verenigde Staten en de crisis bij Credit