Doorgaan naar hoofdcontent

Bitvavo krijgt €280 miljoen van crypto-leen platform,

Crypto-uitleenplatform DCG zit in de problemen door het instorten van FTX. Veel handelsplatformen gebruiken DCG om klanten zogenaamde off-chain staking services te bieden. Bitvavo is een van de exchanges die cryptocurrencies op dit platform opslaat.


Bitvavo - de mobiele app | AllesOverCrypto

 Kan dit problemen opleveren voor Nederlandse cryptocurrency exchanges? Het korte antwoord is "nee", zei Bitvavo in een update. Het debacle van FTX was geen op zichzelf staand incident.

 Vanwege de grootte van FTX heeft FTX tentakels in bijna elke hoek van de cryptowereld. DCG werd het slachtoffer omdat het bijna $ 200 miljoen aan FTX-accounts had. Dit is een van de redenen waarom DCG nu in de problemen zit. 

Zag dit eerder in het cryptonieuws waardoor ook andere partijen in de problemen kwamen. Zo claimt cryptocurrency exchange Gemini nog eens $900 miljoen te ontvangen van DCG. Het hoopt het geld zo snel mogelijk terug te krijgen.

Bitvavo in de problemen door Genesis? | Satoshi Consultancy


Bitvavo meldt verder dat het €1,6 miljard aan tegoeden en digitale activa beheert. Daarvan staat €280 miljoen op dit moment bij DCG. Samen met andere zakelijke klanten van DCG probeert de Nederlandse cryptobeurs dit geld nu terug te krijgen. Naar verluidt is dit in samenwerking met crypto exchange Gemini.


Bitvavo benadrukt dat het verwacht dat het grootste deel van de uitstaande tegoeden zullen worden terugbetaald door DCG.

Is the world ready for the lending risks from the rise of decentralised  finance? Gemini says new rules are needed to ringfence DeFi risks | South  China Morning Post

Kortom, klanten kunnen ondanks de omstandigheden toch op hun krediet blijven trekken. Naar verluidt houdt het alle activa van zijn klanten op een 1:1-basis en leent het deze nooit uit zonder expliciete toestemming. In een latere toevoeging zei Bitvavo dat het alle DCG-gerelateerde crypto-activa zou voorfinancieren. Op deze manier worden klanten niet getroffen door Genesis-liquiditeitsproblemen.
Denk jij dat er reden is tot paniek bij Bitvavo?
Laat het weten in de comments!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Crypto-analist voorspelt: 'Bitcoin op weg naar prijsstijging tot $76.000'

Kevin Svenson, een bekende expert op het gebied van cryptocurrency, heeft onlangs opgemerkt dat Bitcoin zich momenteel in een interessante positie bevindt. Hij suggereert dat er mogelijk een gunstige verandering in de koers van Bitcoin op komst is. Svenson heeft specifieke patronen geïdentificeerd op de kortetermijngrafieken die erop wijzen dat de waarde van Bitcoin kan stijgen. Als je hier meer over zou willen weten blijf vooral lezen! Recente grafieken laten zien dat Bitcoin een patroon vertoont dat bekend staat als een 'omgekeerd hoofd-en-schouderspatroon'. Dit patroon kan worden geïnterpreteerd als een mogelijke ommekeer in de prijsrichting, wat zou kunnen resulteren in een stijging van de Bitcoin-koers. Technische analisten beschouwen dit als een veelbelovend signaal, hoewel het geen garantie is voor toekomstige resultaten. Svenson voorspelt dat Bitcoin mogelijk een nieuw hoogtepunt kan bereiken van $76.000, gebaseerd op deze patronen en indicatoren. Hij wijst erop dat Bi

Kaleo voorspelt: "Bitcoin staat op het punt een nieuwe recordhoogte te bereiken."

De gerenommeerde analist Kaleo merkt op dat Bitcoin momenteel een vergelijkbare koersbeweging vertoont als in december 2023 tot januari 2024. Destijds werd de markt gekenmerkt door anticipatie op de goedkeuring en lancering van de Spot Bitcoin ETFs. Kaleo voorspelt nu een opwaartse beweging van de Bitcoin koers richting een nieuwe all-time high rond de halvering. Echter, direct daarna voorziet hij een aanzienlijke correctie, gevolgd door een nieuwe stijging van Bitcoin. Bitcoin vertoont een koerspatroon dat lijkt op eerdere bewegingen. "Mijn huidige favoriete prijsstructuurvergelijking is gebaseerd op het tijdsframe vóór de ETF in december. Bitcoin zou gemakkelijk kunnen stijgen naar nieuwe hoogtepunten in de aanloop naar de halvering later deze week, gevolgd door een verkoopgolf en een geleidelijke opwaartse trend naar nieuwe pieken," aldus Kaleo. De onderstaande grafiek toont de Bitcoin-koers in de aanloop naar de goedkeuring en lancering van de Spot Bitcoin ETFs. Bron: Tr

Huishoudens behalen aanzienlijke winsten met hun beleggingen.

Huishoudens behalen aanzienlijke winsten met hun beleggingen.   Ben je ook benieuwd hoe Nederlandse huishoudens ondanks alle opschudding in de bankensector winst hebben weten te behalen op hun beleggingen in de eerste drie maanden van dit jaar? Nou, volgens de laatste updates van De Nederlandsche Bank (DNB) hebben ze niet alleen winst geboekt, maar hebben ze ook een groter deel van hun beleggingsportefeuille toegewijd aan aandelen en obligaties van banken. Je gelooft het misschien niet, maar de gezamenlijke waarde van de beleggingen van Nederlandse huishoudens is in het eerste kwartaal met maar liefst 7,8 miljard euro gestegen ten opzichte van het vorige kwartaal. Dat is toch wel een knappe stijging van ruim 5 procent, toch? Het is eigenlijk voor het eerst sinds eind 2021 dat we zo'n enorme groei hebben gezien in één kwartaal. Ondanks alle turbulentie op de financiële markten door gebeurtenissen zoals het omvallen van regionale banken in de Verenigde Staten en de crisis bij Credit