Doorgaan naar hoofdcontent

Bitcoin koers blijft stabiel rond de 17.000 dollar, zal dit de bodem zijn?

Bitcoin koers blijft stabiel rond de 17.000 dollar, zal dit de bodem zijn?


Bitcoin-prijs stabiel rond $ 17.000, heeft het dieptepunt?
Bitcoin-prijs vertoont aanzienlijke weerstand in de buurt van $ 17.000. On-chain data van Glassnode bevestigen dit. Dit suggereert dat de kans op een scherpe daling voor alle indicatoren is afgenomen. 

De implosie van FTX

Het faillissement van FTX leidde tot een historische uitverkoop die 4,4 miljard dollar kostte. Door te kijken naar het gewogen gemiddelde van gerealiseerde verliezen, kunnen analisten van Glassnode zeggen dat de verliezen op de keten afnemen.  


Volgens gegevens van Glassnode bevindt de gerealiseerde verlies-tot-verliesverhouding van Bitcoin zich op een historisch dieptepunt. Aan het einde van de laatste bearmarkt lag de ratio rond hetzelfde niveau. Dit geeft hoop dat er een bodem bereikt kan worden.

Geraliseerde market cap

Een andere hoopvolle on-chain statistiek is de gerealiseerde limiet. Dit is de marktkapitalisatie op basis van de gemiddelde verkoopprijs van alle bitcoins. Het is nu teruggekeerd naar het niveau van mei 2021. Verrassend genoeg was de prijs van Bitcoin in die tijd veel hoger dan nu. Dit is waar gerealiseerde marktkapitalisatie een interessante manier is om marktkapitalisatie te meten.

Het is ook een goede manier om kapitaaluitstroom te meten. Vanaf de top is de gerealiseerde marktkapitalisatie gedurende de cyclus met 17,0% gedaald. In de cyclus van 2010-2011 was er 24% uitstroom vanaf de piek, 14% in 2014-2015 en 16,5% in 2017-2018. Dit betekent dat 17,0% van de cyclus het dichtst bij 2017-18 ligt.


Volgens Glassnode is de cyclus van 2017-2018 ook de beste in vergelijking met de huidige cyclus wat betreft volwassenheid. Al met al is het mogelijk dat we op of nabij de bodem zitten. Het marktsentiment gaat langzaam weer de goede kant op, maar dat is natuurlijk nog geen garantie. Om de bearmarkt echt te verslaan, moet Bitcoin vanaf hier nog steeds aanzienlijk stijgen. 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Cryptocurrency Transfers of Millions: XRP, Bitcoin en Ethereum in Spotlight

In een dag gekenmerkt door aanzienlijke bewegingen binnen de cryptocurrency-markt, hebben Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en XRP zich ontpopt als brandpunten. Ze houden de cryptogemeenschap in hun greep met transacties van aanzienlijke financiële omvang. De dag begon met een substantiële Ethereum-overdracht. Een bedrag van 14.768 ETH, ter waarde van $33,5 miljoen, verplaatste zich vanuit een niet nader genoemde portemonnee naar het gerenommeerde Coinbase-platform (NASDAQ:COIN). Deze omvangrijke transactie zette het toneel voor een reeks opmerkelijke bewegingen binnen het cryptocurrency-landschap. Vervolgens stroomde naadloos 27,7 miljoen XRP, gelijk aan $14,48 miljoen, naar de Bitstamp-beurs. Sterke aanwijzingen suggereren dat deze overdracht nauw verbonden is met initiatieven die gericht zijn op het versterken van de liquiditeit voor de Ripple Payments-service, waarvoor Bitstamp een essentiële provider is. Het hoogtepunt van de crypto-overdrachten vandaag vond plaats in de afgelopen ure

Bitcoin Rally: BlackRock's BTC ETF Poised to Overtake Grayscale's GBTC in Trading Volume

Bitcoin (BTC) is making waves once again, reclaiming the $43,000 milestone and surging over 2% in a single day. This resurgence follows a 10% dip on January 22, when Bitcoin briefly fell below $40,000. Now, nearly three weeks after the SEC gave the green light to spot BTC ETFs, the crypto market is witnessing heightened activity, with BTC trading volume surging nearly 20% in just 24 hours. The recent dip in Bitcoin's price was attributed to selling pressure from outflows in the Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), a converted BTC exchange-traded fund issued by Grayscale, a prominent crypto asset manager. For the first two weeks after the approval of spot BTC ETFs, GBTC outpaced other ETFs from BlackRock and Fidelity, recording approximately $4 billion in outflows. However, the latest data indicates a potential shift in this pattern. According to Bloomberg's James Seyffart, BlackRock's iShares Bitcoin Trust (IBIT) has emerged with a slight lead, boasting $2 million more in trades

Bitcoin Zakt Naar $40,000 - Laagste Punt Sinds Lancering Bitcoin ETFs

Bitcoin dook maandag naar een dieptepunt van zeven weken, met een koers net onder de $40.000 voor het eerst sinds de lancering van 11 spot bitcoin exchange-traded funds op 11 januari. De grootste cryptocurrency ter wereld stond laatst 3,98% lager op $39.938,00, handelend op het laagste niveau sinds 4 december na een korte opleving. Ether, de op een na grootste cryptocurrency, stond 6,37% lager op $2.328,30. Bitcoin was eerder gestegen vanwege de groeiende opwinding dat de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) bitcoin ETFs zou goedkeuren, waardoor de cryptocurrency toegankelijk zou worden voor een reeks nieuwe investeerders. Bitcoin steeg met ongeveer 70% vanaf augustus, toen een federale rechtbank de SEC dwong haar besluit om de bitcoin ETF-aanvraag van Grayscale Investments af te wijzen, te herzien. Sommige analisten hadden verwacht dat bitcoin aanvankelijk wat van die winsten zou terugdraaien. Anderen zeiden op maandag dat de cryptocurrency moeite had om te concurreren met tr