Doorgaan naar hoofdcontent

Bitcoin koers blijft stabiel rond de 17.000 dollar, zal dit de bodem zijn?

Bitcoin koers blijft stabiel rond de 17.000 dollar, zal dit de bodem zijn?


Bitcoin-prijs stabiel rond $ 17.000, heeft het dieptepunt?
Bitcoin-prijs vertoont aanzienlijke weerstand in de buurt van $ 17.000. On-chain data van Glassnode bevestigen dit. Dit suggereert dat de kans op een scherpe daling voor alle indicatoren is afgenomen. 

De implosie van FTX

Het faillissement van FTX leidde tot een historische uitverkoop die 4,4 miljard dollar kostte. Door te kijken naar het gewogen gemiddelde van gerealiseerde verliezen, kunnen analisten van Glassnode zeggen dat de verliezen op de keten afnemen.  


Volgens gegevens van Glassnode bevindt de gerealiseerde verlies-tot-verliesverhouding van Bitcoin zich op een historisch dieptepunt. Aan het einde van de laatste bearmarkt lag de ratio rond hetzelfde niveau. Dit geeft hoop dat er een bodem bereikt kan worden.

Geraliseerde market cap

Een andere hoopvolle on-chain statistiek is de gerealiseerde limiet. Dit is de marktkapitalisatie op basis van de gemiddelde verkoopprijs van alle bitcoins. Het is nu teruggekeerd naar het niveau van mei 2021. Verrassend genoeg was de prijs van Bitcoin in die tijd veel hoger dan nu. Dit is waar gerealiseerde marktkapitalisatie een interessante manier is om marktkapitalisatie te meten.

Het is ook een goede manier om kapitaaluitstroom te meten. Vanaf de top is de gerealiseerde marktkapitalisatie gedurende de cyclus met 17,0% gedaald. In de cyclus van 2010-2011 was er 24% uitstroom vanaf de piek, 14% in 2014-2015 en 16,5% in 2017-2018. Dit betekent dat 17,0% van de cyclus het dichtst bij 2017-18 ligt.


Volgens Glassnode is de cyclus van 2017-2018 ook de beste in vergelijking met de huidige cyclus wat betreft volwassenheid. Al met al is het mogelijk dat we op of nabij de bodem zitten. Het marktsentiment gaat langzaam weer de goede kant op, maar dat is natuurlijk nog geen garantie. Om de bearmarkt echt te verslaan, moet Bitcoin vanaf hier nog steeds aanzienlijk stijgen. 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Crypto-analist voorspelt: 'Bitcoin op weg naar prijsstijging tot $76.000'

Kevin Svenson, een bekende expert op het gebied van cryptocurrency, heeft onlangs opgemerkt dat Bitcoin zich momenteel in een interessante positie bevindt. Hij suggereert dat er mogelijk een gunstige verandering in de koers van Bitcoin op komst is. Svenson heeft specifieke patronen geïdentificeerd op de kortetermijngrafieken die erop wijzen dat de waarde van Bitcoin kan stijgen. Als je hier meer over zou willen weten blijf vooral lezen! Recente grafieken laten zien dat Bitcoin een patroon vertoont dat bekend staat als een 'omgekeerd hoofd-en-schouderspatroon'. Dit patroon kan worden geïnterpreteerd als een mogelijke ommekeer in de prijsrichting, wat zou kunnen resulteren in een stijging van de Bitcoin-koers. Technische analisten beschouwen dit als een veelbelovend signaal, hoewel het geen garantie is voor toekomstige resultaten. Svenson voorspelt dat Bitcoin mogelijk een nieuw hoogtepunt kan bereiken van $76.000, gebaseerd op deze patronen en indicatoren. Hij wijst erop dat Bi

Kaleo voorspelt: "Bitcoin staat op het punt een nieuwe recordhoogte te bereiken."

De gerenommeerde analist Kaleo merkt op dat Bitcoin momenteel een vergelijkbare koersbeweging vertoont als in december 2023 tot januari 2024. Destijds werd de markt gekenmerkt door anticipatie op de goedkeuring en lancering van de Spot Bitcoin ETFs. Kaleo voorspelt nu een opwaartse beweging van de Bitcoin koers richting een nieuwe all-time high rond de halvering. Echter, direct daarna voorziet hij een aanzienlijke correctie, gevolgd door een nieuwe stijging van Bitcoin. Bitcoin vertoont een koerspatroon dat lijkt op eerdere bewegingen. "Mijn huidige favoriete prijsstructuurvergelijking is gebaseerd op het tijdsframe vóór de ETF in december. Bitcoin zou gemakkelijk kunnen stijgen naar nieuwe hoogtepunten in de aanloop naar de halvering later deze week, gevolgd door een verkoopgolf en een geleidelijke opwaartse trend naar nieuwe pieken," aldus Kaleo. De onderstaande grafiek toont de Bitcoin-koers in de aanloop naar de goedkeuring en lancering van de Spot Bitcoin ETFs. Bron: Tr

Huishoudens behalen aanzienlijke winsten met hun beleggingen.

Huishoudens behalen aanzienlijke winsten met hun beleggingen.   Ben je ook benieuwd hoe Nederlandse huishoudens ondanks alle opschudding in de bankensector winst hebben weten te behalen op hun beleggingen in de eerste drie maanden van dit jaar? Nou, volgens de laatste updates van De Nederlandsche Bank (DNB) hebben ze niet alleen winst geboekt, maar hebben ze ook een groter deel van hun beleggingsportefeuille toegewijd aan aandelen en obligaties van banken. Je gelooft het misschien niet, maar de gezamenlijke waarde van de beleggingen van Nederlandse huishoudens is in het eerste kwartaal met maar liefst 7,8 miljard euro gestegen ten opzichte van het vorige kwartaal. Dat is toch wel een knappe stijging van ruim 5 procent, toch? Het is eigenlijk voor het eerst sinds eind 2021 dat we zo'n enorme groei hebben gezien in één kwartaal. Ondanks alle turbulentie op de financiële markten door gebeurtenissen zoals het omvallen van regionale banken in de Verenigde Staten en de crisis bij Credit