Doorgaan naar hoofdcontent

Bitcoin en Ethereum koers stijgen weer, maar de inflatie baart zorgen

Bitcoin en Ethereum koers stijgen weer, maar de inflatie baart zorgen


Terwijl de markt nog steeds de val van FTX voelt en alle partijen wankelen, doen Bitcoin en Ethereum het goed. Het lijkt erop dat het ergste voorbij is en ze bouwen langzaam weer op vanaf hier. Bitcoin bereikte op 30 november zelfs kort een prijs van $17.000.


Ethereum met een reis omhoog

Ook Ethereum doet het erg goed vandaag. Het project wordt momenteel verhandeld tegen ongeveer $ 1.269, een stijging van 5,06% in de afgelopen 24 uur. Bitcoin boekte daarentegen een winst van 2,38%. Aan de andere kant is de marktkapitalisatie van Bitcoin nog steeds twee keer zo groot als die van Ethereum. Dit betekent in feite dat een stijging van 5,06% in Ethereum gelijk staat aan een stijging van ongeveer 2,50% in Bitcoin.

De komende maanden moeten uitwijzen of Ethereum deze groei ten opzichte van Bitcoin kan volhouden. Naarmate Ethereum dichter bij de marktkapitalisatie van Bitcoin komt, zijn er steeds meer fondsen nodig om het project te laten groeien. Maar het is in ieder geval goed om weer wat groene cijfers op het logo te zien. Een bitcoin-prijs van ongeveer $ 17.000 is niet om over naar huis te schrijven, maar het is een begin.


De inflatie

Een belangrijke maatstaf voor de prestaties van financiële activa zijn de inflatieverwachtingen. Op het moment van schrijven wordt verwacht dat de inflatie volgend jaar tussen de 4,9% en 5,1% zal liggen. Na 5 jaar zou die uiteindelijk moeten zakken naar 3%, waardoor we nog lang te maken zullen hebben met relatief hoge rentes van de Fed.

Het lijkt echter onwaarschijnlijk dat we daadwerkelijk 5 jaar moeten wachten om 3% inflatie te bereiken. Dat betekent immers dat we de prijzen het komende jaar met meer dan 3% moeten verhogen ten opzichte van het huidige hoge niveau. Er komt een keer een einde aan en ik verwacht persoonlijk dat we in het tweede of derde kwartaal van 2023 al op weg zijn naar de 2% doelstelling.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Cryptocurrency Transfers of Millions: XRP, Bitcoin en Ethereum in Spotlight

In een dag gekenmerkt door aanzienlijke bewegingen binnen de cryptocurrency-markt, hebben Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en XRP zich ontpopt als brandpunten. Ze houden de cryptogemeenschap in hun greep met transacties van aanzienlijke financiële omvang. De dag begon met een substantiële Ethereum-overdracht. Een bedrag van 14.768 ETH, ter waarde van $33,5 miljoen, verplaatste zich vanuit een niet nader genoemde portemonnee naar het gerenommeerde Coinbase-platform (NASDAQ:COIN). Deze omvangrijke transactie zette het toneel voor een reeks opmerkelijke bewegingen binnen het cryptocurrency-landschap. Vervolgens stroomde naadloos 27,7 miljoen XRP, gelijk aan $14,48 miljoen, naar de Bitstamp-beurs. Sterke aanwijzingen suggereren dat deze overdracht nauw verbonden is met initiatieven die gericht zijn op het versterken van de liquiditeit voor de Ripple Payments-service, waarvoor Bitstamp een essentiële provider is. Het hoogtepunt van de crypto-overdrachten vandaag vond plaats in de afgelopen ure

Bitcoin Rally: BlackRock's BTC ETF Poised to Overtake Grayscale's GBTC in Trading Volume

Bitcoin (BTC) is making waves once again, reclaiming the $43,000 milestone and surging over 2% in a single day. This resurgence follows a 10% dip on January 22, when Bitcoin briefly fell below $40,000. Now, nearly three weeks after the SEC gave the green light to spot BTC ETFs, the crypto market is witnessing heightened activity, with BTC trading volume surging nearly 20% in just 24 hours. The recent dip in Bitcoin's price was attributed to selling pressure from outflows in the Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), a converted BTC exchange-traded fund issued by Grayscale, a prominent crypto asset manager. For the first two weeks after the approval of spot BTC ETFs, GBTC outpaced other ETFs from BlackRock and Fidelity, recording approximately $4 billion in outflows. However, the latest data indicates a potential shift in this pattern. According to Bloomberg's James Seyffart, BlackRock's iShares Bitcoin Trust (IBIT) has emerged with a slight lead, boasting $2 million more in trades

Bitcoin Zakt Naar $40,000 - Laagste Punt Sinds Lancering Bitcoin ETFs

Bitcoin dook maandag naar een dieptepunt van zeven weken, met een koers net onder de $40.000 voor het eerst sinds de lancering van 11 spot bitcoin exchange-traded funds op 11 januari. De grootste cryptocurrency ter wereld stond laatst 3,98% lager op $39.938,00, handelend op het laagste niveau sinds 4 december na een korte opleving. Ether, de op een na grootste cryptocurrency, stond 6,37% lager op $2.328,30. Bitcoin was eerder gestegen vanwege de groeiende opwinding dat de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) bitcoin ETFs zou goedkeuren, waardoor de cryptocurrency toegankelijk zou worden voor een reeks nieuwe investeerders. Bitcoin steeg met ongeveer 70% vanaf augustus, toen een federale rechtbank de SEC dwong haar besluit om de bitcoin ETF-aanvraag van Grayscale Investments af te wijzen, te herzien. Sommige analisten hadden verwacht dat bitcoin aanvankelijk wat van die winsten zou terugdraaien. Anderen zeiden op maandag dat de cryptocurrency moeite had om te concurreren met tr