Doorgaan naar hoofdcontent

Bitcoin en Ethereum koers stijgen weer, maar de inflatie baart zorgen

Bitcoin en Ethereum koers stijgen weer, maar de inflatie baart zorgen


Terwijl de markt nog steeds de val van FTX voelt en alle partijen wankelen, doen Bitcoin en Ethereum het goed. Het lijkt erop dat het ergste voorbij is en ze bouwen langzaam weer op vanaf hier. Bitcoin bereikte op 30 november zelfs kort een prijs van $17.000.


Ethereum met een reis omhoog

Ook Ethereum doet het erg goed vandaag. Het project wordt momenteel verhandeld tegen ongeveer $ 1.269, een stijging van 5,06% in de afgelopen 24 uur. Bitcoin boekte daarentegen een winst van 2,38%. Aan de andere kant is de marktkapitalisatie van Bitcoin nog steeds twee keer zo groot als die van Ethereum. Dit betekent in feite dat een stijging van 5,06% in Ethereum gelijk staat aan een stijging van ongeveer 2,50% in Bitcoin.

De komende maanden moeten uitwijzen of Ethereum deze groei ten opzichte van Bitcoin kan volhouden. Naarmate Ethereum dichter bij de marktkapitalisatie van Bitcoin komt, zijn er steeds meer fondsen nodig om het project te laten groeien. Maar het is in ieder geval goed om weer wat groene cijfers op het logo te zien. Een bitcoin-prijs van ongeveer $ 17.000 is niet om over naar huis te schrijven, maar het is een begin.


De inflatie

Een belangrijke maatstaf voor de prestaties van financiële activa zijn de inflatieverwachtingen. Op het moment van schrijven wordt verwacht dat de inflatie volgend jaar tussen de 4,9% en 5,1% zal liggen. Na 5 jaar zou die uiteindelijk moeten zakken naar 3%, waardoor we nog lang te maken zullen hebben met relatief hoge rentes van de Fed.

Het lijkt echter onwaarschijnlijk dat we daadwerkelijk 5 jaar moeten wachten om 3% inflatie te bereiken. Dat betekent immers dat we de prijzen het komende jaar met meer dan 3% moeten verhogen ten opzichte van het huidige hoge niveau. Er komt een keer een einde aan en ik verwacht persoonlijk dat we in het tweede of derde kwartaal van 2023 al op weg zijn naar de 2% doelstelling.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Crypto-analist voorspelt: 'Bitcoin op weg naar prijsstijging tot $76.000'

Kevin Svenson, een bekende expert op het gebied van cryptocurrency, heeft onlangs opgemerkt dat Bitcoin zich momenteel in een interessante positie bevindt. Hij suggereert dat er mogelijk een gunstige verandering in de koers van Bitcoin op komst is. Svenson heeft specifieke patronen geïdentificeerd op de kortetermijngrafieken die erop wijzen dat de waarde van Bitcoin kan stijgen. Als je hier meer over zou willen weten blijf vooral lezen! Recente grafieken laten zien dat Bitcoin een patroon vertoont dat bekend staat als een 'omgekeerd hoofd-en-schouderspatroon'. Dit patroon kan worden geïnterpreteerd als een mogelijke ommekeer in de prijsrichting, wat zou kunnen resulteren in een stijging van de Bitcoin-koers. Technische analisten beschouwen dit als een veelbelovend signaal, hoewel het geen garantie is voor toekomstige resultaten. Svenson voorspelt dat Bitcoin mogelijk een nieuw hoogtepunt kan bereiken van $76.000, gebaseerd op deze patronen en indicatoren. Hij wijst erop dat Bi

Kaleo voorspelt: "Bitcoin staat op het punt een nieuwe recordhoogte te bereiken."

De gerenommeerde analist Kaleo merkt op dat Bitcoin momenteel een vergelijkbare koersbeweging vertoont als in december 2023 tot januari 2024. Destijds werd de markt gekenmerkt door anticipatie op de goedkeuring en lancering van de Spot Bitcoin ETFs. Kaleo voorspelt nu een opwaartse beweging van de Bitcoin koers richting een nieuwe all-time high rond de halvering. Echter, direct daarna voorziet hij een aanzienlijke correctie, gevolgd door een nieuwe stijging van Bitcoin. Bitcoin vertoont een koerspatroon dat lijkt op eerdere bewegingen. "Mijn huidige favoriete prijsstructuurvergelijking is gebaseerd op het tijdsframe vóór de ETF in december. Bitcoin zou gemakkelijk kunnen stijgen naar nieuwe hoogtepunten in de aanloop naar de halvering later deze week, gevolgd door een verkoopgolf en een geleidelijke opwaartse trend naar nieuwe pieken," aldus Kaleo. De onderstaande grafiek toont de Bitcoin-koers in de aanloop naar de goedkeuring en lancering van de Spot Bitcoin ETFs. Bron: Tr

Huishoudens behalen aanzienlijke winsten met hun beleggingen.

Huishoudens behalen aanzienlijke winsten met hun beleggingen.   Ben je ook benieuwd hoe Nederlandse huishoudens ondanks alle opschudding in de bankensector winst hebben weten te behalen op hun beleggingen in de eerste drie maanden van dit jaar? Nou, volgens de laatste updates van De Nederlandsche Bank (DNB) hebben ze niet alleen winst geboekt, maar hebben ze ook een groter deel van hun beleggingsportefeuille toegewijd aan aandelen en obligaties van banken. Je gelooft het misschien niet, maar de gezamenlijke waarde van de beleggingen van Nederlandse huishoudens is in het eerste kwartaal met maar liefst 7,8 miljard euro gestegen ten opzichte van het vorige kwartaal. Dat is toch wel een knappe stijging van ruim 5 procent, toch? Het is eigenlijk voor het eerst sinds eind 2021 dat we zo'n enorme groei hebben gezien in één kwartaal. Ondanks alle turbulentie op de financiële markten door gebeurtenissen zoals het omvallen van regionale banken in de Verenigde Staten en de crisis bij Credit